Binnenkijken in Lindy’s warme ‘industriële & boho’ kersthuis

7

Ik nodig je vandaag weer van harte uit in een kersthuis! Dit keer zijn we bij Lindy de Graaf thuis. Ze woont in Krabbedijke met haar man en drie dochters. Lindy’s interieur is een mix van diverse stijlen. Het is modern, industrieel, maar ook warm en een tikkie boho. Ik laat je haar kersthuis heel graag zien!

Echt een kerstliefhebber

Lindy werkt als zorgregisseur bij een grote organisatie. Daarnaast runt ze haar eigen bedrijf. “Inhouse Vision is mijn interieuradviesbureau,” vertelt ze. “Naast advies geef ik interieurworkshops en creatieve workshops, zoals groenkransen maken. En verder verzorg ik ook de productfotografie en marketing voor diverse bedrijven.”

Lindy vindt zichzelf absoluut een kerstliefhebber. “Ik hou heel erg van de sfeer. Van dingen mooi en gezellig maken. Ik ben echt een huismus, of kan ik beter zeggen ‘huismuts’, haha? Ik hou van de knusheid in de periode voor Kerst. Mensen maken hun huizen gezellig. Door het donkere en koude weer buiten zijn we veel meer binnen en brengen we meer tijd samen door met het gezin.”

Tradities voortzetten

Lindy kan zich nog heel goed herinneren dat er vroeger altijd snoepjes in de boom hingen. “Chocolaatjes vooral. Ik vind het heerlijk om die zelfde traditie nu voort te zetten met mijn eigen kinderen,” vertelt ze. Ook maakt ze ieder jaar een adventskalender samen met haar kinderen.

“Zonder dat zij het zien, doe ik daar vervolgens cadeautjes en opdrachtjes in. Dan moeten ze bijvoorbeeld een liedje zingen, een raadseltje oplossen of er ligt ergens in huis een cadeautje verstopt. Samen tellen we zo de dagen af naar Kerstmis.”

Ieder hun eigen kerstboom

Ook het samen versieren van de kerstboom vindt Lindy een hele fijne traditie. “Heerlijk om zo samen in de stemming te komen,” verzucht ze. “We pakken ook nepcadeaus in samen en daar hangen we wat groen en cadeaulabels aan. Die leggen we onder de boom. Uiteraard komen er ook echte cadeautjes bij te liggen richting 25 december.”

Lindy’s drie meiden hebben alledrie een kerstboom op hun kamer en die mogen ze helemaal zelf versieren. “Ze hebben samen een eigen doos met decoraties,” vertelt ze. “Elk jaar gaan ze rond de doos zitten en om de beurt mogen ze een ornament uitkiezen. Als ze een stapeltje verzameld hebben, lopen ze naar hun kamer en versieren ze daar hun boompje mee. En als ze klaar zijn maak ik een leuke foto voor in het plakboek!”

Een beetje vanalles wat

Lindy omschrijft haar decoratie- en interieurstijl als een mix. “Het is vrij modern, een beetje industrieel, een tikkie Scandi en hier en daar wat boho-elementjes. Een beetje van alles wat dus”, lacht ze. “Qua kleuren houd ik erg van warmte. Ik kies voor rustige en neutrale kleuren, veel wit en aardetinten. Ik hou van de ruimte die je daardoor creëert. Ik heb verder een mix van nieuwe en vintage items in huis. Die combinatie vind ik heerlijk.”

Warme materialen & tinten

Met Kerst geeft ze natuurlijk een extra gezellig sfeertje aan haar huis. “Ik hou van heel veel lichtjes en warme materialen. Ik gebruik graag zachte stoffen zoals velours en fluweel,” licht ze toe. “En faux fur, dat doet ook veel vind ik. Ik breng met Kerst ook graag goud in de kleurenmix. Ik weet dat het de laatste jaren helemaal ín is, maar ik doe het zelf dus echt al jaren, haha!”

Goudkleurig bestek

Lindy legt bijvoorbeeld graag goudkleurig bestek op tafel. “Dat ligt een jaar lang in de la, en alleen met Kerst komt het weer tevoorschijn.” In de boom combineert ze glanzende en mat gouden kerstballen met natuurlijke versieringen. “Denk aan ornamenten van hout, papier of zeegras.”

Ieder jaar iets compleet anders, dat doet ze niet. “Maar ik wissel wel wat er in de boom hangt hoor,” zegt ze. “Ik hou ook erg van groen, echt kerstgroen. En kaarsen kun je nooit teveel neerzetten vind ik. Diverse kandelaars bij elkaar bijvoorbeeld, schitterend vind ik dat.”

Lekker vol!

Hoewel Lindy niet zo van over the top houdt in haar interieur, hangt haar boom vrij vol. “We hebben een kunstboom,” zegt ze. “Het is een blauwspar en hij lijkt net echt. Vorig jaar hebben we er sneeuw in gespoten. Dat was echt zo mooi, die sneeuwnevel! Het lag wel overal op de grond, haha. Maar ach, we hebben toch een witte vloer. Het viel niet echt op, alleen aan onze sokken zag je het!”

Als het om shoppen gaat, komt Lindy graag bij de Xenos. “Dat is lekker betaalbaar,” vindt ze. “Daarnaast kom ik graag bij de Action en ga ik ook altijd even langs bij Loods 5 in Sliedrecht. Ik probeer daarnaast veel groen en natuur in huis te halen om mijn huis in sferen te brengen. Dat vind ik vaak nog mooier dan de spulletjes uit de winkel.”

Zelf creatief bezig zijn

Iets zelf maken voor Kerst doet ze ook graag. “Twee jaar geleden hebben we doorzichtige bollen gemaakt met eucalyptus-takken erin, dennengroen erin en nepsneeuw. Ook maak ik ieder jaar mooie groenkransen. En de adventskalender natuurlijk, die is ieder jaar weer net iets anders. Soms gebruiken we labels die ik nog heb liggen, soms maken we ze zelf. De ene keer hangen er doosjes aan, de andere keer zakjes. Ik heb het ook wel eens aan een tak gehangen, aan de muur.”

Als ik vraag of Lindy nog versiertips heeft voor mensen die haar stijl erg mooi vinden, moet ze even denken. “Hmmm, lastig. Ik zou zeggen: durf te mixen & matchen maar dan wel in dezelfde kleurtinten. Speel met materialen en kies ook voor zachte texturen. Velvet, faux fur, gebreide kussens, dat soort dingen. Creëer hoekjes in huis met één of twee eyecatchers. Maak af en toe een statement, en hou de rest rustig. En tot slot: gebruik lekker veel groen en natuurlijke producten voor die echte kerstsfeer.”

Wat vind jij van Lindy’s kersthuis?

Dat was ‘m weer! Ik vind Lindy’s stijl heel rustgevend en kalm, maar tegelijkertijd warm en knus. Ik ben erg benieuwd naar wat jullie van dit warme, boho en industriële kersthuis vinden. Laat je hieronder een reactie achter?

En, ik zeg het toch maar eventjes: het is natuurlijk totaaaal geen probleem als jouw smaak niet overeen komt met die van Lindy. Maar wees wel een beetje lief in je formulering ;-). Het gaat natuurlijk wel om iemands huis en daar is zij héél trots op! Mocht je Lindy’s kerstversiering van dit jaar willen zien, volg haar dan zeker even op Instagram! Daar zal ze ongetwijfeld vanalles gaan delen deze maand.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

7 reacties

 1. Heel zacht en uitnodigend! Ik ben zelf heel erg van over the top kerst, dus leuk om andere stijlen te zien. Lijkt wel heel hip te zijn dat boho, groen en natuurlijk, dus ik heb het nu wel een beetje genoeg gezien, maar dat maakt het van Lindy natuurlijk niet minder mooi. 🙂

 2. goedemorgen, Lindy’s huis ziet er mooi uit hoor. Rustig en toch helemaal kerst. Ook de ideetjes voor een adventskalender zijn leuk. Wij kopen er wel altijd eentje, maar zelf maken is nog leuker.

 3. Prachtig mooie combinatie van groen..hout..industrieel met ‘n tikje boho. Met zorg gestyled…hou ik van. Hele mooie binnenkijker!

 4. Ik vind het geweldig sfeervol gedaan.
  Ik ben niet van het goud, maar het staat prachtig.
  Vind de details zoals de ingepakte kadootjes met linten en groentakjes mooi zo ook de tafel versiering en de adventkalenders mooi bedacht.
  Top huis

 5. Echt heel mooi!.
  Ik hou van deze sfeer, de kleine tradities die ze heeft vind ik ook zo leuk, dat zijn fijne herinneringen voor later.
  Echt prachtig zo!.
  Groetjes Marijke.