Cadeautjes versieren met kerstboompjes van Conifeer

7

Twee van de leukste dingen om te doen in de aanloop naar Kerst zijn wat mij betreft: de kersttafel dekken en kerstcadeautjes inpakken! In deze blog gaan we met dat tweede aan de slag. Het leuke van neutraal cadeaupapier, is dat je helemaal los kunt met versieren. Voor deze DIY heb ik de kerstcadeautjes met zelfgemaakte kerstboompjes van Conifeer gedecoreerd!

Wat heb je nodig voor deze kerstcadeaus met kerstgroen?

Kerstcadeaus versieren met kerstgroen, daar ik heb ik al wel vaker over geblogd (kijk hier maar eens). Maar deze cadeaus echt gaan nog wel een stapje verder! Je zou de kerstboompjes van Confieer bijna kunstwerkjes kunnen noemen. Je bouwt de boompjes namelijk langzaam op – helemaal op jouw manier – met kleine takjes Conifeer. De takjes drapeer je op elkaar en lijm je vast tot er een kerstboom ontstaat! Ik vertel je in dit blogje graag hoe ik het heb aangepakt. Zorg dat je in huis hebt:

 • Cadeautjes met een platte bovenzijde
 • Effen cadeaupapier + plakband
 • Lijmpistool + patronen
 • Takken Conifeer
 • Tuinschaartje
 • Eventueel: houten sterretjes

Kerstboompjes van Conifeer maken

Natuurlijk heb je ten eerste cadeautjes nodig met een platte bovenzijde met genoeg ruimte voor een kerstboompje. Pak ze strak in met effen-gekleurd cadeaupapier. Het maken van deze kerstboompjes van Conifeer is echt superleuk om te doen! Als je wel vaker met kerstgroen werkt, dan kun je aan de hand van de foto’s waarschijnlijk al wel afleiden hoe je de boompjes precies maakt, maar ik zal toch proberen stap voor stap uit te leggen hoe ik te werk ben gegaan.

Stap 1. Begin met het knippen van je grote takken Conifeer in veel kleinere takjes. Voor mooie, volle, natuurlijke boompjes heb je best veel kleinere takjes nodig. Je kunt natuurlijk allemaal takjes van dezelfde boom gebruiken, maar het is ook leuk om verschillende soorten Conifeer door elkaar te plakken.

Stap 2. Zoek als eerste een mooi takje dat als ‘top’ van je boom kan dienen. De top is niets meer klein een takje Conifeer maar dan omgedraaid (de onderzijde zit boven, als je snapt wat ik bedoel). Kijk maar naar de foto’s hieronder, de top ligt los bovenin. Heb je een mooi stukje gevonden? Hou dat apart.

Stap 3. Dan is het een kwestie van bouwen. Begin met een wat groter takje. Start bovenaan en werk naar beneden en opzij. Leg de kleine takjes Conifeer erop en creëer zo laag voor laag een boompje. Lijm de laagjes aan elkaar vast met het lijmpistool. Gebruik zo min mogelijk lijm, daar wordt het eindresultaat het mooiste van.

Stap 4. Soms is het mooier om een takje om te draaien en achterstevoren op je boompje te lijmen. Dat geeft – afhankelijk van de soort Conifeer – ook een soort wit sneeuweffect! Het kan ook mooier zijn om takjes aan de achterzijde van je boompje vast te lijmen, in plaats van aan de voorzijde.

Stap 5. Tevreden met je resultaat? Lijm tot slot de ‘top’ van je boom – die je apart had gehouden – bovenop je boompje. Knip een mooi, wat dikker takje af als stammetje en je bent klaar! Nu hoef je de boom alleen nog maar op het cadeautje vast te lijmen. De takjes drogen prachtig in, dus als je cadeaus een paar dagen onder de boom liggen, is dat helemaal niet erg!

Wees lekker creatief!

Als je het mij vraagt, zijn deze kerstboompjes van Confieer echt een ‘kunstprojectje’ waarin je jouw eigen creativiteit volop kwijt kunt. Maak je boom klein, dun en smal zodat het papier er nog doorheen schijnt. Of ga juist voor vol, dik en breed. Hou je boompjes naturel, of versier ze met pareltjes, houten sterretjes of glitter. Of misschien wel met sneeuwspray! De boompjes zijn trouwens ook leuk als decoratie op een kerstkaart (moet je ze wel wat kleiner maken).

Boompje klaar? Dan lijm je ‘m op het cadeautje. Oh, en denk je nu: “leuk idee, maar ik hier heb ik écht geen tijd voor!”. Sommige takjes Conifeer zijn zó mooi, dat ze er op zichzelf al uit zien als een kerstboompje. Knip de onderste takjes weg, zodat er echt een stammetje ontstaat. Zo heb je in 30 seconden een mooie natuurlijke decoratie voor op je kerstcadeautjes! Zie het rechter cadeautje op de tweede foto hieronder :).

Kerstboompjes van Conifeer voor op je cadeautjes

Ik vond dit echt een van de leukste projectjes die ik (tot nu toe) dit jaar gemaakt hebt. Eerlijk waar! Ik vind het gewoon heerlijk om met natuurlijke materialen te werken en krijg daar steeds meer plezier in. Misschien ook omdat ik er steeds handiger in word. Omdat je voor deze DIY met takjes werkt, wordt elk boompje weer helemaal anders en echt uniek! Mocht je nog vragen hebben over deze kerstcadeautjes met kerstboompjes van Conifeer, stel ze dan gerust hieronder. Ga ik nog even een paar boompjes maken hier… Want ik heb de smaak te pakken!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

7 reacties

 1. Ik vind deze boompjes super cute, het ziet er zo leuk uit op de cadeautjes.
  Als ik tijd heb ga ik ze maken of misschien moet ik gewoon tijd maken ☺.
  Groetjes Marijke.

 2. Will Langenberg op

  Dat vind ik nou leuk, zo creatief.
  En wat eenvoudig
  Erg origineel..
  De conifeertakjes lenen zich daar perfect voor.
  Jammer5 dat ik ze zelf niet heb, maar even buiten in het bos kijken…