Kerstshoppen in Gouda: dit zijn de hotspots!

2

Waar ga jij dit jaar heen om je kerstkadootjes te kopen? Dit jaar heb ik Gouda bezocht, een stad die zich met de vele brocante shops profileert als een echte antiekstad. Je vindt er historische panden met prachtige gevelstenen in de gezellige binnenstad. Waar het losstaande stadhuis een centrale plaats inneemt op de markt. In de zomer wordt hier Mont Martre op de Markt gehouden. Echt een aanrader als je van mooie oude spullen houdt! Maar we gaan er nu heen om te kerstshoppen…

In dit blogje deel ik een aantal fijne winkels en andere hotspots met je waar je zeker kunt slagen voor je kerstinkopen. Geen grote ketens, maar kleinere en aparte winkels. Kerstshoppen in Gouda, doe je dus hier!

Sisters Act – brocante

Deze winkel wordt gerund door zussen Grie-Janne Hulscher en Jolande de Vos-Hulscher. Vandaar de naam ‘Sisters Act’. Je vindt er brocante, uiteenlopend van kleine meubels tot serviesgoed en nog veel meer. Deze bijzondere zaak heeft een uniek assortiment, in deze tijd aangevuld met oude en nieuw kerstartikelen. Uitstekend en zeer smaakvol gepresenteerd!

Waar? Lange Tiendeweg 4
Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 9.30 – 17.00 uur

Juffrouw Saartje – cadeauwinkel

Voor een leuk kadootje voor iemand ander of jezelf, slaag je zeker bij Juffrouw Saartje! Zoveel kleur en vrolijkheid springen direct in het oog. Diversiteit in overvloed, bestaande uit producten van bekende merken, kleine merken van kleine ondernemers, maar ook tweedehands pareltjes. Momenteel vallen ook zeker de ongewone kerstartikelen op: voor een bijzondere kerstbal moet je hier zeker even komen kijken.

Waar? Stoofsteeg 19
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. Maandag en zondag gesloten.

Woerdman Kookkado – kookwinkel

De kookliefhebber kan deze winkel niet overslaan. De huishoudelijke, kook- en bakspullen zijn bij Woerdman Kookkado van een bijzondere kwaliteit die je niet overal vindt. De verscheidenheid aan gadgets, kadootjes en accessoires maken mij erg blij! Zo leuk om iets uit te zoeken voor iemand of inspiratie op te doen voor je eigen verlanglijstje.

Waar? Markt 9
Openingstijden: maandag 12.45 – 17.45 u, Dinsdag t/m vrijdag 9.45 – 17.45 u, Donderdag koopavond, zaterdag open tot 17.00 u. Zondag gesloten

Bloemensalon de Spiegel – bloemen en planten, vintage en brocante

Naast snijbloemen, los of in een boeket, kamer- en tuinplanten, bruids- en rouwwerk valt deze shop op door de grote hoeveelheid vintage en brocante voor zeer schappelijke prijzen. Oude kerstartikelen, die opa en oma gebruikten, staan hier overal tussen uitgestald. Bloemensalon de Spiegel is heerlijk om even lekker rond te snuffelen.

Waar? Lange Groenendaal 63-65

Toff – conceptstore

Toff is een bijzondere shop met coffeecorner en flexplekken. Hier worden een aantal mogelijkheden gecombineerd. Je komt de winkel binnen en kunt direct lifestyle producten, woonaccessoires en kleding vinden. Deze winkel loopt over in een plek waar je koffie kunt drinken. Hier aan vast bevindt zich een afgesloten serre met flexplekken. Dit alles is super strak en sfeervol gestyled.

Waar? Zeugstraat 64
Openingstijden: van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 17:00

Olala – chocolade

Olala is een walhalla voor chocoladeliefhebbers. De chocola wordt gemaakt in de werkruimte in de winkel, dus je kunt meteen een kijkje kan nemen in de keuken van dit ambachtelijke beroep. En natuurlijk uitgebreid chocoladegeschenken shoppen in de winkel.

Waar? Zeugstraat 4
Openingstijden: Zondag en Maandag: 13.00 – 17.30, Dinsdag en Woensdag: 9.30 – 17.30, Donderdag: 9.30 – 21.00, Vrijdag: 9.30 – 17.30, Zaterdag: gesloten

HebikVIA – conceptstore

Nog een conceptstore in dit rijtje. Het concept: ondernemers huren hier een plekje in de winkel. Producten: niet alleen sieraden, kleding, tassen, woonaccessoires, maar ook veel mooie bijzondere vintage artikelen. HebikVIA is een bezoekje waard.

Waar? Lange Groenendaal 72A
Openingstijden: Maandag Gesloten, Dinsdag Gesloten. Woensdag 10:00–17:00, Donderdag 10:00–21:00, Vrijdag 10:00–17:00, Zaterdag 10:00–17:00, Zondag Gesloten

Duijvendijk – woonwinkel

In tegenstelling tot de vele brocantewinkels in Gouda, staan hier in de showroom moderne designmeubels en lifestyleproducten. Duijvendijk is een ruim opgezette woonwinkel en ook de kerst ontbreekt hier niet. Dat alles geheel in strakke designstijl.

Waar? Lange Tiendeweg 66

Museumcafé Gouda

Op en rondom de Markt zijn tal van horecagelegenheden met terrassen, die door de heaters ook in dit jaargetijde vol zitten. Voor onze trip streken we neer in het Museumcafé Gouda: een schilderachtige plek in de keldergewelven van het museum. Je kunt er heerlijk lunchen of wat lekkers drinken. Wij genoten er van een Asian wrap!

Waar? Het museumcafé bevindt zich aan de entreezijde Achter de Kerk 14.
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur, zondag 11.00 – 17.00 uur

Gouda bij Kaarslicht

Het unieke evenement Gouda bij Kaarslicht is een waar begrip. Al ruim zestig jaar krijgt Gouda van haar Noorse zusterstad Kongsberg een enorme kerstboom cadeau, waarvan de lichtjes ‘s avonds worden ontstoken. Duizenden bezoekers brengen tussen 12.00 en 23.00 uur een bezoek aan de talloze sfeervolle activiteiten in de binnenstad en vanaf 19.00 uur is het hoogtepunt van de dag.

Alle bezoekers komen samen op de Markt, waar de boom, het stadhuis en de andere monumentale gebouwen rondom de Markt feeëriek worden verlicht met duizenden kaarsen. Bezoek op vrijdag 13 december 2019 Gouda bij Kaarslicht en kijk voor het dagprogramma op de website van Gouda bij Kaarslicht.

Winterfair Gouda

Op vrijdag 13 december tijdens Gouda bij Kaarslicht en op zaterdag 14 december kun je lekker shoppen bij de sfeervolle Winterfair Gouda. Een groot team van vrijwilligers verwelkomt je graag in de mooie Sint-Jan in Gouda. Je vindt er o.a. tweedehands kinderkleding, heerlijk gebak, sieraden, vintage en brocante.

Bekijk hier alvast een lijstje met de veelzijdige stands op de Winterfair. Met je aankopen op de Winterfair in Gouda steun je trouwens negen goede doelen. Op de website lees je daar meer over!

Ga jij kerstkadootjes kopen in Gouda?

Gouda is een stad met schilderachtige oude straatjes waar je veel winkeltjes gevestigd in kleine pandjes treft. Een heerlijke plaats om een shopdagje te houden! Ga jij kerstshoppen in Gouda of kom je er vaak en heb je nog leuke winkeltips of andere hotspots die we zijn vergeten te noemen? Laat het dan zeker even weten in een reactie hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Annelies is in december geboren in de jaren vijftig; in een tijd van ijsbloemen op de ramen, de warmte van de kolenkachel en echte kaarsjes in de kerstboom: born to be a Christmaholic!

Reageer!

2 reacties

 1. Beste Annelies,

  Leuk dat je het zo naar je zin had in Gouda, maar wat jammer dat je niet bij ons in de winkel bent geweest! Wij zijn de ultieme plek om kerst inkopen te doen! We hebben schattige stroopwafel-engeltjes voor in de kerstboom, bier van de Stadsbrouwerij, de enige echte Ravensburger Gouda puzzel en zelfs een Gouds memory spel

  Misschien is er nog een mogelijkheid de winkel toe te voegen? We zijn relatief nieuw en kunnen alle hulp gebruiken om naamsbekendheid te krijgen.

  • annelies knijnenburg op

   Hi Tessa,

   Helaas is het niet mogelijk om nog een winkel toe te voegen, maar … ik ben wel in jullie leuke winkel geweest ! Er zijn nog zo veel shops in prachtige kleine pandjes te bezoeken in Gouda, maar het was niet mogelijk om ze allemaal in mijn artikel op te nemen.

   In jullie THE GOUDA SHOP aan de Lange Tiendeweg 96 heb ik prachtig door Tiny Otterspeer beschilderd aardewerk gezien,en andere mooie keramiek. En niet te vergeten: een fantastisch schaakspel !
   Ik wens jullie veel succes met de winkel en volg jullie nu op Instagram