3x prachtige serviezen voor de kersttafel (die je het hele jaar kunt gebruiken)

11

Samenwerking – Het kerstdiner komt steeds dichterbij! Weet jij al wat je gaat maken? En weet je ook al hoe je de tafel gaat dekken en decoreren? In dit blogje deel ik met heel veel plezier drie bijzondere serviezen met je. Serviezen die prachtig staan op een sfeervol gedekte kersttafel, maar die je ook gedurende de rest van het jaar kunt gebruiken. En natúúrlijk deel ik daarbij ook nog eens een stel schitterende sfeerfoto’s om je te inspireren.

Tafel & Keuken

Ik schrijf dit blogje in samenwerking met de webwinkel Tafel & Keuken. De webshop is ontstaan uit enthousiasme voor de gedekte tafel. En laat ik me daar nou helemaal in kunnen vinden. Als ik iets leuk vind om te doen, dan is het wel de tafel dekken! Tafel & Keuken verkoopt serviezen van eigen merken. Het zijn van die echte verzamel-serviezen, die je gedurende een aantal jaren kunt sparen. En het leuke is: ze hebben nu tijdelijk 20% korting op de mooiste kerstcadeaus!

Dutch Rose Amsterdam

Eén van die eigen merken, is Dutch Rose Amsterdam. Het is een stoer merk, en echt Dutch Design. Het is een leuk mix & match servies met gouden en zwarte details. Dat maakt het ook gelijk heel feestelijk! Dit servies bevat wat rustigere items die je bijvoorbeeld voor het ontbijt kunt gebruiken. Maar je kunt – als je wil – ook helemaal los gaan met borden vol gouden glitters en randjes. Zodat het éxtra feestelijk wordt.

Combineren & versieren

De basis van Dutch Rose is hip, jong, stoer en stijlvol. Maar qua stijl kun je met dit servies diverse kanten op. Kies je voor het design met schulprandje, dan wordt de sfeer klassiek. Ga je voor de borden met gouden strepen, dan ga je de art deco-kant op! Je kunt het Dutch Rose servies heel goed combineren met eenvoudig wit servies dat je misschien al in de kast hebt staan.

Ook met zwart of effen goud servies werkt het goed samen. Als je de tafel dekt met dit kerstservies, dan kun je natuurlijk niet anders dan volop aan de slag gaan met gouden versieringen. Denk aan: gouden bestek, glitterende kerstballen, servetten met gouden accentjes en misschien wel van die kleine borstelboompjes in goud, wit en zwart. Goud is dé metallic van 2019, dus dat matcht onwijs goed! Hier vind je de volledige Dutch Rose-collectie.

Blue Print Collectables (Laura Ashley)

Servies nummer twee is van het merk Laura Ashley. Laura Ashley is een Engels fenomeen. Met name in de jaren ‘80 was het ontzettend populair, bekend van onder andere prachtige bloemetjesjurken en meubelstoffen. Het merk is de afgelopen jaren een beetje op de achtergrond geraakt hier in Nederland. Maar met dit servies maakt het een comeback!

Blueprint Collectables zijn gebaseerd op allereerste Laura Ashley prints uit de jaren ‘50. Deze prints vormen de basis van een compleet nieuw servies. Alle items uit dit servies zijn blauw-wit, maar er is ontzettend veel variatie in prints en motieven!

Decoratietips

Als je thuis voor een winters sfeertje gaat qua kerstversiering, dan is dit servies een mooie match. Werk bijvoorbeeld met sprankelende lichtjes op tafel, en met nepsneeuw of ijs. Een ander idee: vul een kom met blauwe, witte & zilveren of gouden kerstballen plus wat kerstgroen. En maak het af met twinkelende kerstlichtjes.

Dat zorgt zeker een sfeervol effect! De collectie van dit servies is ontzettend groot, er zijn ruim 100 verschillende artikelen die je allemaal met elkaar kunt combineren. Niet alleen borden, kommen en kopjes dus, maar ook botermesjes, gardes en deegrollers bijvoorbeeld.

Heritage Collectables – Laura Ashley

Het derde en laatste servies dat ik graag wil laten zien, is eveneens van Laura Ashley. De prints komen wederom uit het Laura Ashley archief uit Londen, een onuitputtelijke bron van inspiratie voor designers. Dit servies heeft een heel romantisch karakter. Denk aan lieflijke bloemenprints en mooie vlinders. Qua kleuren is het palet ook lief en zoet. Veel pastels, o.a. blauwtinten, maar ook mintgroen en beige.

Je kunt alle printjes van dit servies met elkaar combineren. Of je geeft er je eigen draai aan door het bij één patroon of kleurschema te houden. Bij de Heritage Collectables-lijn hoort ook een uitgebreide textielcollectie met o.a. handdoeken, theedoeken en tafellopers in bijpassende prints. Vind je dit mooi? Hier vind je alle producten uit de Heritage Collectables-lijn.

Welk servies zet jij op tafel met Kerst?

Dat waren de drie serviezen! Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden. Zit er een favoriet bij? Ik hoor het graag in de reacties hieronder! Wat ik ook wel graag zou willen weten, is wat voor servies jij op tafel zet met Kerst. Is het een speciaal kerstservies? Of werk je met je ‘gewone’ servies en versier je de tafel op een andere manier? Ik hoor het heel graag!

Dit artikel is in samenwerking met Tafel & Keuken geschreven. 

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

11 reacties

 1. Ik ben gek op mooie serviezen
  En een kerstserviesje stond altijd al op mn verlanglijstje
  Ze zijn alleen zo duur.
  Door een toeval kwam ik zomers bij een porcelein schilderes terecht
  Schitterende dingen maakte ze en ze gaf les…..
  Ik ben bij haar op les geweest en heb o.a prachtige borden en schaaltjes beschilderd met kerst motieven.
  Leuk om te doen…en die worden uit de kast getrokken met de feestdagen.

 2. We gebruiken het gewone servies maar er staan natuurlijk wel kerstversieringen op tafel. Ik vind het kerstservies van Villeroy & Boch, dat volgens mij destijds hier te winnen was, ook erg mooi. Van bovenstaande serviezen spreekt Laura Aslhey me het meest aan. Vroeger leende ik keer op keer een boek over Laura Ashley interieur van de bibliotheek!

 3. Hi saskia! Ik vind Dutch Rose het mooiste servies! Heel stijlvol, maar toch ook feestelijk en modern! Je kan het gerust het hele jaar door gebruiken bij gelegenheden!
  Met kerst zet ik het servies van mijn -inmiddels overleden- opa op tafel. Hij maakte zelf servies in zijn atelier en leverde borden op maat bedacht bij de gerechten van sterrenrestaurants. Prachtig is het, in aardetinten. Ik wil altijd groen (klimop, eucalyptus) op tafel en werk af met kaarsen en mooie servieten.
  Fijne zondag!

 4. Ik hou het bij mijn villeroy en boch kerstservies. Heb het in de jaren aardig uitgebreid en elk jaar zie ik wel weer iets nieuws dat erbij wil komen 😉
  Ik ben ook die gekkie die dan meteen 10 borden moet hebben van dezelfde, omdat er 10 gasten komen die wel hetzelfde bord moeten hebben, duhhh. Helaas erg dure hobby, dus het geld vliegt er wel extra hard uit op die manier haha.

  • Hier valt zoveel stuk, dat we alleen nog budget spullen kopen. Het is dus, ook met kerst, een rommeltje van vanalles. Neem me al jaren voor eens bij een tweedehands spullen winkeltje te kijken, maar dat komt er steeds niet van.

  • Mooi, dat eerste servies vooral! Ik gebruik het kerstservies van Pip studio alleen ik hen het servies voor 4 personen, en met kerst komen er 4 mensen eten, dus zijn we met zijn 6en dus er is nog plek voor uitbreiding.

   • Oeps, bovenstaande reactie was als algemene reactie bedoeld. Maar hoe gaaf dat servies van villeroy en boch mooie verzameling heb je zo!

 5. Mooi dat servies van Guenievre ,wil ik ook,maar ja.Wij hebben een servies wat van mijn man zijn oma is geweest.Het komt met hoogtijdagen op tafel.Het is cremekleurig met een zilveren rand dus ook erg mooi,en wij zijn er erg blij mee.We hebben een kleine tafel ,maar als we gasten hebben met kerst b.v. dan leg ik een lichtsnoertje met batterij tussen het servies en mooie servetten en natuurlijk lekker eten dat is het belangrijkste en gezellig samen zijn.Fijne dagen iedereen.

 6. Als een blok gevallen voor Dutch Design, wat onwijs mooi, en igg verrassend voor mij: zwart gestreept, maar prachtig. Zelf heb ik al jaren collosseum van wedgewood, 4-delig en nooit meer bij kunnen kopen (verkeerd advies toentertijd) Het is tijdloos, maar wat erbij weet ik niet?

 7. Wij hebben al jaren een traditioneel servies, wit met een licht grijze rand. Alleen voor bijzondere dagen. Deze zijn ook heel sfeervol.

 8. Mooi, dat eerste servies vooral! Ik gebruik het kerstservies van Pip studio alleen ik hen het servies voor 4 personen, en met kerst komen er 4 mensen eten, dus zijn we met zijn 6en dus er is nog plek voor uitbreiding.