Versieridee voor de kersttafel: drijfkaarsen & cranberries

4

In de categorie ‘Kan Het Nog Simpeler?’ presenteer ik jullie vandaag: deze super makkelijke versiertip die je in slechts 3 minuutjes gemaakt hebt. En waarmee je de kersttafel heel snel en simpel een natuurlijke en super kerstige touch geeft. Het enige wat je nodig hebt? Drijfkaarsen, cranberries & kerstgroen in een glas of vaas met water. Easy peasy!

Decoreren met natuurlijke producten

Het gaat me een hoop moeite kosten om hier een blog over te schrijven, haha. Want ja: zo simpel is dit versierideetje. Je hoeft eigenlijk alleen maar naar de foto’s te kijken en je snapt al hoe het werkt. Maar ik vind het zó leuk dat ik heb besloten om er toch een blogje aan te wijden. Ik heb het dit jaar al vaker gezegd: ik ben echt helemaal into natuurlijke kerstversiering at the moment. Spulletjes die buiten groeien gebruiken om het huis binnen in kerstsferen te brengen. Deze drijfkaarsjes passen perfect in dat straatje!

Wat heb je nodig voor deze super simpele, natuurlijke kersttafeldecoratie?

  • Grote Gin & Tonic glazen of kleine vaasjes
  • Kerstgroen of rozemarijn / tijm
  • Drijfkaarsjes
  • Verse cranberries (uit de vriezer)
  • Een aansteker 🙂

Kerstgroen & cranberries

C’est tout. Met een beetje mazzel heb je het meeste al wel in huis of in de tuin. Cranberries vind je tegenwoordig het hele jaar door in het vriesvak van de supermarkt. Net zo goed en vaak goedkoper dan de verse exemplaren uit de koeling. Maar die laatste zijn wel het allermooiste in het glas. Voor het kerstgroen heb ik Conifeer gebruikt. Maar takjes Nobilis of Pinus kunnen natuurlijk ook. En verder zijn verse kruiden zoals oregano, rozemarijn of tijm ook erg leuk!

Begin met een laagje kerstgroen onderin de vaas of het glas. Gebruik kleinere takjes en leg ze met de ‘mooie kant’ naar beneden tegen het glas aan. Zo ziet het er van buitenaf het mooiste uit. Heb je bevroren cranberries? Laat ze dan even ontdooien. Was je cranberries een paar keer voor gebruik, anders wordt het water in je glazen / vazen helemaal roze. Dat wordt het sowieso wel een beetje hoor. Maar als je de besjes even wast, blijft het beperkt. Verdeel wat nu gewassen cranberries over het kerstgroen, giet water in het glazen doe er een drijfkaarsje in!

Project: drijfkaarsjes vinden!

Het maakt trouwens niet uit wat voor vaas of glas je hiervoor gebruikt. Zolang het glas maar doorzichtig is, werkt het! Je kunt jampotjes of mason jars gebruiken. Maar ook: een ondiepe glazen schaal met meerdere drijfkaarsjes erin. Of juist een kleine vaas op een hoge voet voor wat lichtpuntjes hoger op de tafel. Ik denk dat je altijd wel iets in huis hebt dat hiervoor werkt!

Drijfkaarsjes zijn schijnbaar helemaal uit de mode. Ik heb wel 10 winkels gehad in de stad voordat ik iets vond. Ik wilde heel graag witte drijfkaarsen, maar die waren echt onvindbaar. Uiteindelijk vond ik donkergrijze exemplaren bij de Casa, ook best leuk. Mocht je graag witte drijfkaarsjes willen hebben, bij Bol.com verkopen ze ze online.

Dit werkt trouwens ook met gewone waxinelichtjes. Op de foto hieronder zie je hoe dat eruit ziet. Ik heb hier ook de Conifeer vervangen door rozemarijn, die bleef helaas iets minder goed zitten onder de besjes. Met de drijfkaarsen vond ik het toch het mooiste.

Decoratie voor op de kersttafel

Nou, het is me gelukt hoor! Ruim vijfhonderd woorden over een kerstdecoratie die je in 3 minuten maakt en die zo simpel is dat je er eigenlijk geen uitleg voor nodig hebt. Ik ben trots op mezelf 🙂 Ik hoop dat je het ondanks de oppervlakkige inhoud tóch leuk vond om te lezen. En natuurlijk dat je deze decoratie voor op de kersttafel ook gaat maken dit jaar. Mocht je toch nog vragen hebben over dit projectje (ik kan het me haast niet voorstellen, maar toch), stel ze dan gerust hieronder. Veel creaplezier deze kerstperiode!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

4 reacties

  1. Ik vind het echt super leuk, gezellie op de tafel, kan ook gewoon oo de salontafel en ik vond het leuk om te lezen hoor! ☺
    Groetjes Marijke.