Strik vouwen van een servet (voor op de kersttafel!)

2

Yes, ik heb weer een leuk tafeldekideetje voor je! Er staan inmiddels al heel wat tips en ideeën voor het dekken en versieren van de kersttafel hier op Christmaholic.nl. Onder andere een paar leuke servettips, zoals dit boompje en dit bestekzakje. Maar er kan nog genoeg bij, vind ik. De kersttafel dekken is en blijft mijn favoriete bezigheid in de aanloop naar Kerst. En ik heb nog genoeg inspiratie! Deze keer gaan we een strik vouwen van een servet. Gecombineerd met prachtig lint zorgt dit voor een super feestelijke look.

Kerstservetten vouwen in mooie strikvorm

Voor het vouwen van deze kerstservetten in strikvorm heb je vierkante, stoffen servetten nodig. Kies bij voorkeur voor een wat dikkere stof, dat werkt het beste. Dan krijg je een mooie volle strik. Linnen servetten werken ook natuurlijk, maar dat kreukt wat meer. Mijn ervaring is dat het effect voor deze strik mooier is met katoen, polyester of servetten van prachtig zijde. Als je een perfect eindresultaat wil, zorg dan dat je servetten goed glad gestreken zijn voordat je begint. Heel eerlijk: ik had daar het geduld niet voor ;-).

strik vouwen van een servetNodig: servet + lint & stofschaar

Verder heb je een mooi lint nodig en een stofschaar. Ik koos voor een gebroken wit servet en een rood lint. Je kunt trouwens ook een servetring gebruiken in plaats van het lint. Dat is wel even wat meer gefriemel, maar het kan wel! Voor de uitleg bij het vouwen van deze servetten heb ik een filmpje gemaakt. Dat leek me gewoon een stuk makkelijker voor jullie dan foto’s kijken van ieder stap. Ik zoek zelf ook altijd filmpjes op als ik wil weten hoe je iets vouwt. Nou, hier komt-ie dan!

Was het filmpje duidelijk?

Gekeken? Simpel hè? Een strik vouwen van een servet is echt een fluitje van een cent als je even weet hoe het moet. Dit was trouwens de eerste keer dat ik een instructiefilmpje maakte van bovenaf. En ik vond het nog best wel lastig, haha! Dus ik hoop dat het allemaal een beetje duidelijk is voor jullie. Mocht je toch nog vragen hebben, stel ze dan gerust hieronder in de reacties. Oh, en hier vind je nogmaals alle tafeldek-ideetjes en tips voor mooi versierde kersttafels op een rij. Genoeg inspiratie om dit jaar éxtra groot uit te pakken!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties