WIN! Een kerstexperience met overnachting in Zuid-Limburg voor 2 personen

277

Dit is alweer de állerlaatste winactie van het seizoen!! Maar jongens, we sluiten af met een knaller hoor. Deze keer mag ik namelijk een heuse kerstexperience weggeven in het prachtige Zuid-Limburg, inclusief een overnachting voor twee personen op zondag 29 december 2019! Hoe ontzettend gaaf is dát? In dit blogje vertel ik je graag wat er allemaal te doen is in de regio en wat je precies kunt winnen vandaag!

To do’s in Zuid-Limburg dit kerstseizoen

Als je het mij vraagt is Zuid-Limburg de meest kerstige regio van ons land. Het is de plek waar kerstliefde door de maag gaat (ha, bourgdondiërs!). Waar de landschappen adembenemend mooi zijn. En waar altijd iets kerstigs te beleven is. Deze winactie wordt jullie aangeboden door Visit Zuid-Limburg. Zowel voor, tijdens als na je verblijf in de regio, staat Visit Zuid-Limburg voor je klaar. O.a. met een handige website, maar ook op Instagram en Facebook bijvoorbeeld. Dus mocht je vragen hebben over je bezoek aan deze regio, stel ze hen gerust!

Kerststad Valkenburg

De regio bruist van de activiteiten in de kerstperiode. Er zijn diverse kerstevents, waaronder natuurlijk Kerststad Valkenburg en Magisch Maastricht. Maar ook: Beleef Kerstival Kerkrade, WinterTijd Heerlen en het kerstcircus in Sittard-Geleen. Verder zijn er prachtige kribkes-wandelingen in het glooiende Zuid-Limburgse heuvellandschap. En natuurlijk kun je in het zuidelijkste deel van ons land ook echt geweldig eten. Voor meer informatie over wat er allemaal te doen is in Zuid-Limburg in de kersttijd, verwijs ik je graag naar de website van Visit Zuid-Limburg.

Winterwandeling in de heuvels

Wat kun je allemaal winnen?

Natuurlijk ben je vast ontzettend benieuwd wat je allemaal krijgt als je deze kerstexperience in Zuid-Limburg wint? Ik heb het hieronder even voor je op een rijtje gezet. Je krijgt:

 • een overnachting in Hotel Creusen **** op zondag 29 december 2019 voor twee personen, inclusief ontbijt. Dit 4* boutiquehotel ligt in Epen en is een ideale uitvalsbasis voor verschillende uitstapjes in de regio. De familie Creusen zorgt ervoor dat het je aan niets zal ontbreken. Zowel in de sfeervolle lounge, de prachtige hoteltuin als het rustgevende binnenzwembad.
 • een ritje met de Kerst Expres van de Miljoenenlijn voor 2 personen op zondag 29 december. Tijdstip naar keuze op 29 december. De Kerst Expres vertrekt vanuit Simpelveld om 10.55, 13.25 en 16.00 uur. Vanuit Schin op Geul vertrekt de trein om 11.45, 14.15 en 16.45 uur. Zacht puffend zet de stoomlocomotief de Kerst Expres in beweging. De stoomverwarming gaat aan en verwarmt de rijtuigen comfortabel op. Langzaam versieren slierten stoom de ramen terwijl je van het uitzicht op het prachtige winterlandschap van Zuid-Limburg geniet.
 • 2x toegang tot Winter Wonderland in combinatie met de kabelbaan in Valkenburg aan de Geul. In de Wilhelminagroeve bij de Kabelbaan ontluikt zich met Kerst een waar spektakel. Stap binnen in de ondergrondse mergelgangen waar de magie van 1001-nacht verrijst uit indrukwekkende zandsculpturen. Kunstenaars over de hele wereld lieten zich inspireren door de Arabische volksvertellingen. Vervolgens ga je met de stoeltjeslift, comfortabel, naar Brasserie Schenkerij de Wilhelminatoren én de rodelbanen. Leuk!

Kerststad Valkenburg

Kerst Expres Miljoenenlijn

En natuurlijk kun je de rest van de dagen helemaal zelf indelen. Misschien wil je nog wat meer tijd doorbrengen in Kerststad Valkenburg? Dan heb je ongetwijfeld iets aan de tips in dit verslag dat ik er eerder over schreef. Misschien wil je naar Magisch Maastricht? Daarover schreef ik vorig jaar dit artikel (+ vlog).

Hoe maak je kans op deze prijs?

Erg belangrijk: de datums voor de kerstexperience in Zuid-Limburg staan vast en kunnen NIET worden gewijzigd. Doe dus ook alleen mee met deze winactie als je op zondag 29 en maandag 30 december 2019 in de gelegenheid bent om naar Zuid-Limburg te reizen. Wil je kans maken op deze prijs? Laat dan uiterlijk 18 december 2019 hieronder een reactie achter. Vertel me in jouw reactie waarom je graag kerstsfeer wil proeven in Zuid-Limburg en wie je met je mee zou nemen als je wint!

Op deze winactie zijn zoals altijd de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Je kunt alleen meedoen als je in Nederland of in België woont en minimaal 16 jaar oud bent. De winnaar ontvangt via e-mail bericht op 19 december, dus zorg dat je je e-mailadres goed invult en check je mail de 19e zeker even! Ik wens jullie allemaal weer héél veel succes.

Liefs,
Saskia

Update: deze winactie is afgelopen, je kunt niet meer meedoen. De winnaar is Tanja Vredeveld. Zij heeft inmiddels via e-mail bericht ontvangen. Vanaf oktober volgend jaar zijn er weer nieuwe winacties!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

277 reacties

  • Dit lijkt me zo tof! Ik woon sinds 2 jaar in Rotterdam, maar ben geboren in Zuid-Limburg. Ik zou het geweldig vinden om mijn vriend mee te nemen om hem Limburg eens op deze manier te laten zien. Vooral het miljoenenlijntje, omdat hij dat nog nooit heeft meegemaakt en het toch wel heel speciaal is.

  • Lijkt me super om te winnen.
   Wij gaan vaak wandelen in zuid Limburg en genieten dan van de mooie natuur en het lekkere eten.
   Mijn man is herstellende van een burn-out en het lijkt me heerlijk om samen met hem van deze mooie prijs te mogen genieten

   • Dit lijkt me zo tof! Ik woon sinds 2 jaar in Rotterdam, maar ben geboren in Zuid-Limburg. Ik zou het geweldig vinden om mijn vriend mee te nemen om hem Limburg eens op deze manier te laten zien. Vooral het miljoenenlijntje, omdat hij dat nog nooit heeft meegemaakt en het toch wel heel speciaal is.

  • Wilma Vlasblom op

   Ik zou graag met mijn man samen in aanmerking willen komen voor de christmaholic win aktie.
   Wij waren 31 augustus 40 jaar getrouwd, en ik zou het heel leuk vinden om samen met hem het jaar romantisch af te sluiten in het mooie limburg.

   • Hallo Sascia, wat lijkt me het geweldig om dit samen met mijn dochter te doen. Mijn dochter nu 22 heeft op 12 en 14 jarige leeftijd een hersenbloeding gehad, waardoor ze zwaar beperkt werd. Maar zonder klagen groeit ze nog elke dag door hard te werken aan herstel. Ze is het meest vrolijke optimistische meisje dat je maar kan bedenken, daarom zou ik het haar gunnen.

 1. ik neem mijn schoonzus mee, hier in twente zijn de kerstmarkten erg saai en ongezellig, gehoord dat dat in limburg wel anders is, dat sfeertje willen we graag proeven.

 2. Het is mijn geboortegrond, zuid Limburg. Wat zou het mooi zijn om hier in Kerstsfeer rond te lopen.

 3. Limburg voelt altijd alsof je in het buitenland bent met de heuvels, de gezellige mensen. Ik zou graag hier eens met de kerst heen gaan, samen met mijn man,

 4. Heerlijk even ontspannen voordat ik in januari start bij mijn nieuwe werkgever na een roerige tijd bij mijn oude werkgever. Hij wil niet weten dat ik weg ga. Huilende collega’s. Wel een eer maar het is mij teveel geworden dat het hele bedrijf rust op mijn schouders. Even volop genieten van de kerst.

  • Samen met mijn man zou ik gaan genieten. Ik ben echt een enorme christmaholic, omdat ik eerste kerstdag ook nog eens jarig ben. Dus kerst betekent voor mij dubbel feest. Een ritje in kerstexpres zou alleen al super zijn, laat staan de overnachting en alle markten die we zouden gaan bekijken.

 5. Waar ik tegenwoordig met kerst een gewoonte van probeer te maken is de kerst sfeer op te snuiven in verschillende steden. Mensen overal ter wereld komen massaal bijeen tijdens deze periode om tijd te spenderen met hun geliefde. Van dit geluk wil ik wel een beetje proeven in Limburg :).

 6. Zuid-Limburg voelt altijd als buitenland. Zeker in de wintermaanden wordt het heuvellandschap magisch. Een weekeinde Zuid-Limburg voelt echt als helemaal weg. Wat zou ik graag met mijn man samen beleven na het hectische jaar dat we hebben gehad!

 7. Anneliese de Waal op

  Lijk me erg mooi om de kerstsfeer mee te maken in Zuid-Limburg, lijk me heel speciaal

 8. Wat zou ik dit leuk vinden met mijn man. We willen sowieso een nacht weg met zijn tweeën en ook in deze streek, dus hoe mooi zou het zijn. Wat een gave ervaring heb je samengesteld.

 9. Wat een geweldige prijs. Ik zou graag deze kerst experience winnen om met mijn vriend er even tussenuit te gaan. Hij is aan het promoveren op de universiteit en dat is flink stressen. Ik gun hem even samen weg. Heerlijk genieten!

 10. Renee van Oudshoorn op

  Ik kan samen met Irene komen, allebei gek van kerst en we worden gek van onze mannen

 11. Lijkt mij erg leuk om met mijn vriend te doen. Lekker samen er tussen uit, na alle drukte van het afgelopen jaar. Gelukkig geen heftige dingen, maar werk en een jong gezin is ook vermoeiend. Lijkt mij fijn om in een heerlijke kerst sfeer samen op te laden voor 2020.

 12. Anita te Gussinklo op

  Een geweldig Kerst uitje, Ik zou dit het liefst met mijn zus wil beleven.
  Heerlijk genieten en we zijn dat weekend beschikbaar.

 13. Hoi Saskia, Wat n knaller van n prijs…wat zou ik daar graag mijn lief Ingeborgh mee willen verrassen. Het heeft behoorlijk geknald in onze relatie …maar gelukkig heeft de liefde overwonnen. Ik kan me geen romantischer trip wensen ..dus symbolisch gezegd zou super zijn als we met deze heerlijke knaller het jaar af zouden mogen sluiten en op t nieuwe jaar kunnen proosten. Saskia bij deze wens ik je fijne feestdagen en n inspirerend 2020 toe. Lieve groet, Pauline

 14. Dat zou geweldig zijn. Lekker weer even rond de kerst in mijn geboorteprovincie. Heerlijk genieten en ook nog even bij pa en ma langs op de koffie met vlaai.

 15. Ik zou graag gaan met m’n zusje! Sinds de kinderen (wat heerlijk is!) is er steeds minder tijd om bij te kletsen. Dit zou de ideale gelegenheid zijn! Zeker omdat we allebei vakantie hebben, mijn man een paar dagen weg is voor werk en de kindjes dan vast bij opa en oma mogen logeren!

 16. Het lijkt me zo leuk om als ‘toerist’ in bekend gebied te genieten van die heerlijke kerstsfeer… Ik zou hier dan samen met mijn zoontje van genieten, wat zou hij dat geweldig vinden….

 17. Hallo Sascia, wat lijkt me het geweldig om dit samen met mijn dochter te doen. Mijn dochter nu 22 heeft op 12 en 14 jarige leeftijd een hersenbloeding gehad, waardoor ze zwaar beperkt werd. Maar zonder klagen groeit ze nog elke dag door hard te werken aan herstel. Ze is het meest vrolijke optimistische meisje dat je maar kan bedenken, daarom zou ik het haar gunnen.

 18. De kerstsfeer in Limburg is zo geweldig ooit geweest vroeger wil het graag nog eens een keertje meemaken samen met mijn die binnenkort eindelijk met pensioen mag gaan

 19. Ik zou heel graag naar zuid-Limburg met mijn vriend gaan. Afgelopen jaar hebben wij elkaar heel weinig kunnen zien en het zou fijn zijn om samen het jaar af te kunnen sluiten met twee dagen helemaal eruit zijn.
  Ik zou graag naar zuid-Limburg gaan omdat ik vaker heb gehoord dat het een kerstparadijs is, en ik zo ook na kerst nog even in de sferen kan blijven.

 20. Jeroen Verberne op

  Wat heb je weer een leuke prijs voor ons in petto. Heel graag maak ik kans, eventjes de boel de boel laten en met mijn vrouw er op uit. Zij is dol op kerst en een kerstmarkt bezoeken is alweer te lang geleden. De gastvrijheid van de Limburgers maakt ons vast helemaal blij. Onze kinderen vinden het vast niet erg om te gaan logeren bij opa en oma. Daar worden ze altijd ontzettend verwend. #winwinsituatie#merrychristmas!#opnaar2020

 21. Deze kerstexperience klinkt als kerstmuziek in mijn oren. Wat een prachtige manier om het jaar af te sluiten samen met mijn lief. Wij zijn recent ouders geworden, en eventjes er samen op uit is echt de kers op de taart van een heerlijk 2019. Wij kijken vol goede moed naar 2020 met onze kleine meid in ons gezin. We voelen ons echt compleet. Dit over de top uitje is voor ons samen echt een mooie afsluiting.

 22. Het mooie Limburg, ik ben er jaren terug eens geweest, maar ik zou nog een keer op mijn gemak met mijn vriend deze provincie opnieuw willen ontdekken. En hoe kan dat beter dan de winnaar te zijn van deze kerstexperience. Wat een fantastische kerstprijs zo op de valreep van het jaar. Wij zijn allebei echt dol op de feestdagen.

 23. Lijkt me leuk om er samen met mijn vriendin er even tussen uit te gaan. Woon in het Noorden van het land en ben tot nu toe 1 keer in Limburg geweest wat toen erg leuk was..

 24. Nanique van Drunen op

  Lijkt mee heerlijk! Heb 2 weken vrij maar nog geen plannen gemaakt of iets geboekt….mijn briend en ik waren allebei jarig vorige week dus mooi verlaat verjaardagscadeau!

 25. Samen met mijn man zou ik gaan genieten. Ik ben echt een enorme christmaholic, omdat ik eerste kerstdag ook nog eens jarig ben. Dus kerst betekent voor mij dubbel feest. Een ritje in kerstexpres zou alleen al super zijn, laat staan de overnachting en alle markten die we zouden gaan bekijken.

 26. Dat zou leuk zijn. Niet al te ver van huis en dan in een gezellig hotelletje overnachten. Met het miljoenenlijntje zijn we nog nooit geweest, dus dat zou een welkom uitje zijn.
  Ja, we voelen er wel voor om een nachtje in Epen door te brengen.

  We gaan duimen!

 27. Ester engelhard op

  Lieve kerstman,

  Ik begrijp dat u in deze tijd van het jaar werkt als een rendier en heel veel brieven leest maar hopelijk kunt u even tijd vinden voor mijn kerstwens want ik ben dit jaar zo zoet als een zuurstok geweest.

  Ieder jaar weer vliegt u trouw onze schoorsteen aan maar dit jaar is mijn wens om u op te zoeken, samen met mijn vriendje Eelco, in Winter Wonderland aan de zuidgrens welteverstaan.

  In mijn dromen springen we na een magische rit de Kerst Express uit. En steek ik mijn warme glühweinwangen de koude winterwind in. We wachten nog even tot de tot de machinist fluit. Uit de verte horen we: Ho ho ho. Wacht! Dit is nog maar het begin..

  Laat u dit jaar mijn dromen onder de kerstboom uitkomen?

  Groetjes,

  Ester