Free printable ☆ kinderplacemat om in te kleuren

3

Nog maar een paar dagen en het is zover: tijd voor het kerstdiner! En hoewel wij grown ups het heerlijk vinden om lekker lang te tafelen, is dat voor de kleinere eters vaak een wat grotere uitdaging. Maarrr… daar heeft Liseth Blitz van Blitz Ontwerpt iets op bedacht! Een printbare placemat waar precies een klein kinderbordje op past, die de kinderen tijdens het eten mooi kunnen inkleuren.

Hoe werkt het?

Het is echt heel simpel. Download hier de PDF van Liseth’s prachtige met de hand geillustreerde kerstplacemat. Helemaal gratis! Print ‘m uit en leg ‘m als placemat op tafel. Leuk idee: zet er een klein taartbordje of kinderbordje op, precies op de plek van het bord op de placemat. En leg daarop een klein cadeautje met potloodjes of stiftjes erin. Zodat ze én iets mogen uitpakken, én meteen iets kunnen doen! Leuk toch?

Let op: copyright!!

Ik wil je wel uitdrukkelijk vragen om deze placemat niet door te verkopen of zelf aan te bieden via je website. Er zit auteursrecht op de placemat (dat is 100% van Liseth). Dus als je er iets anders mee wil doen dan printen, moet je het echt eventjes aan haar vragen. Je mag uiteraard wel altijd naar dit blogje linken! 🙂

Nog meer free kerst-printables voor kinderen!

De afgelopen jaren heeft Liseth trouwens nog een paar leuke free kerst-printables gemaakt voor kinderen! Zoals het kerstbingospel, ook te spelen tijdens het kerstdiner. Het werkt heel eenvoudig: er is een gourmet-versie en een kerstdiner-versie! Je kunt dus zelf kiezen welke van de twee printables het beste bij jouw situatie past.

Op elk van de twee ‘bingokaarten’ staan een twaalftal illustraties die passen bij het kerstfeest en het feestdiner. Steeds als de kinderen een item op hun bingokaart hebben gevonden op tafel, mogen ze deze inkleuren. Het laatste vakje dat overblijft, is een cadeautje. En als ze die hebben ingekleurd, krijgen ze klein een cadeautje! Je downloadt de printables hier.

Kleurplaat voor kinderen & volwassenen

En we hebben ook een mooie ‘gewone’ kleurplaat voor de kleintjes. En zelfs eentje voor volwassenen, zodat je samen met je kinderen kunt kleuren als je dat leuk vindt. Die kleurplaten vind je allebei in dit blogje. Speciaal voor volwassenen hebben we nog een heleboel andere free printables. Waaronder posters, menukaarten, servetringen en nog veel meer. Je vindt ze allemaal terug via deze link.

Liseth en ik wensen jullie allemaal heel veel plezier tijdens het kerstdiner. En natuurlijk fantastische kerstdagen met iedereen die je lief is. Happy colouring!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

3 reacties

  1. Saskia, die placemats, enig gewoon!! Eerste Kerstdag komt een van mijn dochters met man en twee jongetjes bij ons eten, Dus de jongetjes krijgen allebei een placemat met kleurpotloodjes. Dank je wel!!