Winter whites & neutrals – Monthly Favourites

10

VERRASSING! Een blog in januari? Op Christmaholic? Waarom ook niet! Jullie waren vorig jaar zo enthousiast over mijn ‘Monthly Favourites’. En toen ik gisteren met mijn telefoon in bed weer langs mijn favoriete webwinkels aan het zappen was, dacht ik ineens: zal ik er een blogje van maken?

Eerst vond ik het een stom idee van mezelf. Want wie zit er nou op een kerstblogger te wachten in januari? En de meeste van deze producten hebben ook helemaal niks met Kerst te maken. Maar ik had er gewoon zin in. En dus dacht ik, what the heck, ik doe het gewoon! Daarom heb ik vandaag voor jullie een Monthly Favourites – wintereditie. Vol neutrale accessoires voor in huis. En – vooruit – ook een paar fijne kerstproducten die je nu lekker in de sale shopt!

Waarom ‘winter whites & neutrals’?

In tegenstelling tot wat mijn kerstversiering van afgelopen jaar doet vermoeden (dat was klassiek, met veel rood), hou ik van een ingetogen en rustig kleurenpalet. Wit, crème, grijs, beige, bruin en zachtgroen zijn mijn favo kleuren voor in huis.

Ik ben verder nogal een sloddervos. Ik kan een enorme puinzooi maken in tien minuten en die dan een week lang laten liggen. Misschien is dat ook één van de redenen dat ik zo van neutraal hou. Dan vallen al die kleine troepjes wat minder op, haha! Maar neutraal is ook gewoon rustgevend. En ik hou ervan als mijn interieur me rust brengt. Dat is ook wel nodig met dat drukke koppie van mij.

Ik vond mijn kerstversiering ietsje te druk

In 2017 en 2018 was mijn kerstversiering ook vrij neutraal met vooral veel groen. In 2019 ging ik een totaal andere kant op. Ik werd ontzettend aangetrokken tot het klassieke, met veel donker rood. Ik had zelfs voor het eerst een heus kerstdekbed!

Het is wel grappig… één van jullie reageerde op Facebook – toen ik de blog met foto’s van mijn kersthuisje deelde – dat ze eigenlijk “meer had verwacht”. En dat terwijl ik nog nooit zóveel versierd had en het hier nog nooit zó kleurrijk is geweest. Het was zelfs zoveel, dat ik het stiekem teveel en te druk vond. En de dag na Kerst alles alweer wilde opruimen, haha! Zo zie je maar.

Ik hou van ingetogen & neutraal

Het is denk ik ook een beetje de ‘druk’ van een blog hebben en contentmaker zijn. Je wil jezelf elk jaar overtreffen. Meer doen. Grootser en uitbundiger. Je lezers inspireren en blijven verrassen. En jezelf steeds weer uitdagen. Maar ja, eigenlijk hou ik dus veel meer van natuurlijk, ingetogen en subtiel. En dat zul je ook terugzien in de items die ik hieronder op mijn favorietenlijstje van januari heb gezet. Vooral hout, wit, crème en bruin. En hier en daar wat groen. Ook in de vorm van kerstartikelen dus!

Mijn favoriete winterse woondecoratie

Dat waren ze, mijn 45 favorietjes! Zoals altijd heb ik in dit lijstje alleen items gestopt die je online kunt shoppen. Als je op de foto klikt, ga je naar de webshop in kwestie. Daar vind je ook de prijs, voorraad etc. van het artikel en kun je het eventueel bestellen. Natuurlijk zijn er ook te gekke woonartikelen die je alleen in fysieke winkels kunt kopen. Zoals de nieuwe collectie van Sostrene Grene die vanaf 30 januari te koop is. Daar zit zo’n gave rieten wasmand bij, die wil ik! Maar in deze rubriek beperk ik me dus tot de online winkels.

Supermooi vind ik de deurstoppers in de vorm van een knoop van Zara Home. Ik twijfel nog of ik de witte of de bruine variant ga kopen. De lichtgroene badmat van H&M Home vind ik ook tof voor op mijn toilet. Ik hou me toch maar even in met shoppen. We krijgen vanavond een verkoopstylist over de vloer (want ons appartement gaat in de verkoop) en ik vermoed dat ik juist spulletjes weg moet halen, in plaats van toevoegen. Straks voor het nieuwe huis mag ik weer los!

Komt er nu elke maand een ‘Monthly Favourites’?

Helaas, nee, er komt niet elke maand van het jaar een Monthly Favourites. Nu paste het nog wel, maar het lijkt me een beetje gek om op een kerstblog ineens paasartikelen en zomerse kunstbloemen te laten zien. Lol! Ik kan eventueel wel af en toe wat leuks laten zien in mijn Instagram stories – als jullie dat willen. Laat het me maar even weten hieronder in een reactie! En sowieso komt er volgende maand nog een verslag online van ons bezoek aan Christmasworld in Frankfurt, waar we afgelopen weekend waren. Dus helemaal van me af, ben je nog niet hoor ;-).

Liefs,
Saskia

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

10 reacties

 1. Janine Ververs op

  Leuk leuk leuk!!!
  Van mij mag je heel veel posten hoor!!!
  Ik word er er juist zo gelukkig van.
  Ik ben, hoewel net als jij enerzijds heel ingetogen net als jij, anderzijds wel écht van de Christmasspirit 365 (of u het geval van dit jaar, 366 ).
  Een berichtje van Christmaholic zorgt voor een Pavlov-reactie: instant happiness!

  Liefs Janine

 2. Wat heerlijk als ik je niet zolang hoef te missen hahaha. Heerlijke blog weer, we houden van dezelfde kleuren en vind de gestreepte kussens geweldig!
  Ik heb geen instagram. Maar zou het een erg leuke toevoeging vinden als je per jaargetijde een extra blog doe met bv je favorite items.. lente zomer herfst en winter..

 3. Daar issie dan net mij voor:) de eerste post voor 2020 en meteen een leuke ook waarvan ik gebruik van gemaakt heb. Ik kan niet wachten op het verslag van Christmas world en dan wordt het lang tanden bijt werk denk ik zo al hoe wel het eerder voorbij is dan we denken. Bedankt alvast Saskia en veel succes komende tijd en denk aan jullie zelf he. Ik lees al jaren mee hier met elkepost volvermaak.