Sneak peek! Nieuw design voor Christmaholic & leuke paasblogs (DAGBOEK)

16

Dag lieverds! Het is wat hè, met dat virus. Daar wil ik het eigenlijk niet al te veel over hebben in dit blogje, maar ik wil wel even een update geven. Want als zelfstandig ondernemer en kerstblogger treft dit gebeuren mij natuurlijk ook behoorlijk. Mijn werk ligt stil, een aantal dingen lopen anders dan verwacht. Maar ik ben ook met leuke dingen bezig en daar vertel ik graag wat meer over.

Sneak preview kersttrends vertraagd

Normaal gesproken deel ik vlak na Pasen de sneak preview van de kersttrends met jullie. Ik zou op 31 maart gaan filmen in de showroom van Kaemingk (de grootste leverancier van kerstversiering en kerstlampjes enzo). Maar dat kan helaas niet doorgaan.

We hebben een nieuwe datum geprikt voor later in april, maar de vraag is natuurlijk of het dan allemaal wel plaats kan vinden. Misschien komt de sneak preview gewoon wat later, misschien deel ik dit jaar alleen foto’s van de kersttrends en geen video. We moeten het maar afwachten. Ik hou jullie via Facebook en Instagram en natuurlijk via de blog op de hoogte!

Nieuwe website voor Christmaholic komt eraan!

In februari ben ik begonnen aan een nieuw ontwerp voor deze website! De reden is vooral technisch: het huidige ontwerp is eigenlijk niet future proof. Ik zal jullie niet vermoeien met de technische details, maar een nieuwe website lost die vele problemen hopelijk op. Verder dateert deze website ook al weer uit 2017. Dus ik ben wel toe aan een nieuwe virtuele outfit! Lekker fris, even weer helemaal anders.

Ook al zijn we nog láng niet klaar, ik wilde jullie toch alvast iets laten zien. Het screenshot hieronder is van een blogartikel in het (waarschijnlijke) nieuwe design. Je kunt erop klikken voor een grotere weergave. Het is trouwens echt nog een “schets”. Het moet allemaal nog afgemaakt, recht getrokken en getest worden. De lettertypes veranderen misschien nog wel. De kleuren ook. En veel dingen kloppen nog niet. Dus pin me niet vast op dit plaatje hè ;-).

Bovenkant van de site: losse blogpost

Andere homepagina

Wat in ieder geval zeker gaat veranderen is het volgende. Op de huidige website (waar je nu op zit) zie je op de homepagina alle blogs opgedeeld per categorie. Dat wordt anders! Straks vind je helemaal bovenaan de drie allernieuwste blogs uitgelicht. Daaronder vind je de rest van de blogs in omgekeerd chronologische volgorde.

Wat dat betekent? De nieuwste blog staat bovenaan, daaronder de één-na-nieuwste, daaronder de op twee na nieuwste en ga zo maar door. Natuurlijk kun je nog wel bij de categorieën komen via het menu! En misschien ga ik nog wel wat andere manieren bedenken waardoor je bijvoorbeeld razendsnel naar de meest populaire categorieën kunt, zoals knutselprojecten, trends en shopverslagen.

Mocht je verzoekjes hebben voor de nieuwe site of leuke ideeën: drop ze dan zeker hieronder in de reacties! Dan ga ik eens kijken of ik er wat in zie en wat mee kan! Meer updates rondom de nieuwe website volgen uiteraard snel :).

Voorjaars- en paasinspiratie op So Celebrate

Deze maand heb ik mijn andere blog – So Celebrate – afgestoft en nieuw leven ingeblazen! De komende tijd ga ik daar allerlei blogjes delen met paasinspiratie en voorjaarsideetjes. Ook ga ik er bloggen over ons nieuwe huis en de inrichting daarvan.

Als het goed is krijgen we eind april de sleutel, dus heel spannend! Op dit moment staan er al een paar leuke paasprojectjes op So Celebrate. Hieronder vind je een paar plaatjes. De blog vind je hier. Je kunt So Celebrate trouwens ook gaan volgen op Instagram of op Facebook. Zou ik ontzettend gezellig vinden!

Webinar Zakelijk Bloggen

En dan heb ik nog een derde project / bedrijf: Writeaholic. Voor wie dat nog niet wist: de rest van het jaar – als ik niet aan het kerstbloggen ben – verdien ik mijn wc-papier (want dat is tegenwoordig volgens mij belangrijker dan brood, haha!) met het geven van workshops en trainingen rondom bloggen. Niemand heeft nu natuurlijk zin in een workshop, het mag bij de meeste bedrijven niet eens. Dus er komen even weinig inkomsten binnen.

Daar heb ik hopelijk iets op bedacht: op 3 april geef ik een webinar: Kick-Start Zakelijk Bloggen. Een online live sessie, speciaal voor zzp’ers, ondernemers, communicatie- en marketingspecialisten. En iedereen die gewoon wat meer wil leren over zakelijk bloggen. De webinar + vragenuurtje kosten €21,-. Er zijn 35 tickets (waarvan een deel al verkocht is, WOW!) en hier vind je alle informatie. Mocht je iemand kennen voor wie dit interessant zou kunnen zijn, stuur het dan zeker even door. Daar help je mij onwijs mee!

Fijne kerstplaatjes

Dat was mijn dagboekblogje voor vandaag! Ik hoop dat jullie deze kleine update tussendoor leuk vonden. Ik zal de komende tijd op Facebook en Instagram af en toe een fijn kerstplaatje delen. Wel zo fijn iets luchtigs tussen al dat nare nieuws door, toch?

Deel hieronder vooral jouw tips voor de nieuwe website van Christmaholic. Maar ik wil je wel vragen om hieronder geen discussie te voeren over de aanpak van onze regering met betrekking tot de Corona-crisis of het (hamster)gedrag van anderen. Ik begrijp de frustraties, maar daar is Christmaholic de plek niet voor! Ik wil het vooral gezellig houden :). Hopelijk hebben jullie daar begrip voor.

Liefs,
Saskia

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

16 reacties

 1. Jacqueline Pallett op

  Hè, heerlijk al die feestelijke dingen. De website wordt vast een groot succes. En vergeet niet: stilstand is achteruitgang, dus goed dat er een frisse wind doorheen waait. Ik blijf je volgen, hoor.
  Vriendelijke groeten,
  Jacqueline

 2. Nou, ik ben al blij met dit stukje en de bijbehorende sfeerfoto’s. Lekker gezellig! Misschien kunnen de bedrijven zelf foto’s sturen waaruit jij een selectie kunt maken zonder dat je op pad hoeft. Voor de paastafel ben ik verkikkerd op het schattige peper en zoutstelletje van Clayre en Eef in de vorm van 2 konijntjes op een blad. Bij deze wens ik iedereen een goede gezondheid toe!

  • Jaa, dat doen ze gelukkig altijd wel. Maar is toch anders dan zélf foto’s en filmpjes maken hè. Dan kan ik ook inzoomen op bepaalde versieringen. Zij hebben alleen een vaste set van overzichtsfoto’s beschikbaar. Mja, we zullen zien wat er mogelijk is straks!

 3. Ik kijk uit naar je nieuwe website! En natuurlijk ook naar de kerst plaatjes. Doordat we nu veel tijd thuis door brengen ben ik alweer aan het brainstormen over nieuwe kerst versiering voor in ons nieuwe huis waar we 2 weken terug zijn ingetrokken. De voorpret is het aller leukste! Ik lees daarom ook altijd trouw en met zoveel plezier alles wat je schrijft.
  Bedankt weer voor het lees plezier en blijf gezond!

 4. Hey Saskia
  Hier wordt vaak gezegd waar 1 deur sluit opend zich een andere!
  Wat leuk een nieuwe website lekker weer opgefrist straks, en je kan misschien al weer blogs vooruit schrijven zodat december minder stressvol wordt.
  En wat super dat je webinars gaat geven, dat is echt van nu en zal vast goed gaan lopen! Misschien kan je een appart facebook berichtje daarover maken die makkelijk te delen is, puur zakelijk dus..
  Vind het zelf altijd leuk om wat van je te lezen ongeacht of het over kerst of iets anders gaat, je hebt een relaxte manier van schrijven en dat leest lekker weg!
  Ben wel heel benieuwd hoever jullie zijn met je nieuwe woning.
  Nou weer genoeg getypt hahaha doeggg groetjess

  • Ik heb inderdaad al een paar blogjes geschreven! In de zomer ga ik weer volop aan de slag met voorbereiden :). Veel dingen staan dan al klaar voor november en december. Maar veel dingen kun je pas tijdens het seizoen doen. Zoals kerstshows bezoeken, DIYs maken waarvoor je bepaalde kerstmaterialen nodig hebt en schrijven over collecties van bepaalde merken. Die informatie is gewoon dan pas beschikbaar. Gelukkig kan ik nu lekker aan de slag met So Celebrate :).

 5. Het belooft al mooi te worden de nieuwe website! Ben benieuwd.

  Bedankt voor weer een leuk stukje lezen in deze tijden <3

 6. Cindy De Rop op

  Vanwege het Corona virus zitten wij thuis in een soort van “lockdown”. De kids krijgen live lessen via hun PC en wij werken ook van thuis uit. Ik heb daarom, als echte christmaholic, mijn kerstlichtjes terug boven gehaald en deze buiten in een ❤️vorm aan de gevel gehangen. Dit om iedereen een ❤️ onder de riem te steken. We kunnen het allemaal gebruiken. Hou het gezond, groetjes Cindy