Wanneer gaan de kerstshows open?

19

Het is eind augustus en we houden hier bij Christmaholic van tradities… Hoog tijd dus voor het jaarlijkse overzichtje met startdata van de kerstshows 2020 bij diverse tuincentra en winkels! Oh jongens… Zeker na de periode die we achter de rug hebben, kan ik echt niet wáchten tot het zover is. Lekker struinen tussen de kerstballen, inspiratie opdoen, shoppen. Mijn nieuwe huis éxtra gezellig maken. Herkenbaar?

Kerstshows in Coronatijd: gaat het eigenlijk wel door?

Wat leven we in een vreemde wereld momenteel hè? De afgelopen weken heb ik regelmatig berichtjes ontvangen van ongeruste kerstfans die zich afvroegen hoe de kerstshows er dit jaar uit gaan zien. Een tijdje geleden postte ik al een artikel met daarin antwoord op de vraag “gaan kerstshows bij tuincentra eigenlijk wel door in 2020?“.

Het antwoord op die vraag is gelukkig volmondig JA (tenzij er een lockdown wordt afgekondigd natuurlijk). Maar de meeste tuincentra en winkeliers hanteren wel speciale maatregelen. Het zal dus anders dan anders zijn, maar daarom niet persé minder leuk!

Wanneer gaan de kerstshows in 2020 open?

Zoals ieder jaar heb ik een groot deel van de tuincentra gevraagd naar de startdatum van hun kerstshow. Dit keer heb ik ook gevraagd naar welke speciale maatregelen ze hanteren. Hierna vind je eerst het overzicht met de startdata. Als een datum nog niet bekend is, staat er een vraagteken bij. Helemaal onderaan deze blog heb ik een lijstje gezet met de aanvullende maatregelen per tuincentrum die bij mij bekend zijn.

WinkelPlaatsDatum opening kerstafdeling
Avri Bloem & TuincentrumOosteind3 oktober 2020
BijStoxHeerlen, Roermond & Venlo25 september 2020
EurofleurLeusdenhalf oktober 2020
IKEAAlle vestigingen?
Intratuin DuivenDuiven10 oktober 2020
Intratuin HalsterenHalsteren3 oktober 2020
Intratuin PijnackerPijnacker17 oktober 2020
Intratuin RhoonRhoon17 oktober 2020
Intratuin ZoetermeerZoetermeer17 oktober 2020
Intratuin ZuidplasZevenhuizen17 oktober 2020
Tuincentrum BorghuisDeurningen23 oktober 2020
Tuincentrum CoppelmansHelmond, Nuenen, Oirschot, Oisterwijk, Oss, Valkenswaard, Deurne, Veldhoven Sondervick4 oktober 2020
Tuincentrum DaniëlsVlodrop27 september 2020
Tuincentrum de BoetHoogwoud (Noord-Holland)Half oktober 2020
Tuincentrum de BosrandWassenaar, Alphen ad Rijn, Woerden, Rijsbergen en Oegstgeest (nieuw)17 oktober 2020
Tuincentrum DriesprongZoetermeer3 oktober 2020
Tuincentrum LeursVenlo1 oktober 2020
Tuincentrum OsdorpAmsterdam (Osdorp)17 oktober open, 24 oktober helemaal af
Tuincentrum WoltersOverdinkelHalf oktober 2020
TuinlandAssen, Groningen, Zwolle24 oktober 2020

Maatregelen & aanpassingen kerstshows ivm Corona

Vanwege Corona zijn er natuurlijk de nodige dingen anders bij de kerstshows in tuincentra. Hieronder een overzichtje van de maatregelen die diverse winkels nemen.

Avri Bloem- en Tuincentrum: Ze hebben in de winkel extra brede paden gecreëerd, zodat mensen elkaar makkelijker kunnen passeren. Ook hebben ze minder tot geen fotomomenten waar mensen echt even voor moeten stoppen en gaan zitten op een bankje bijvoorbeeld. Uiteraard proberen ze er wel een spetterende kerstshow van te maken. Verder volgen ze de richtlijnen en adviezen van de tuinbrache nauwlettend op.

Tuincentrum Leurs: Vanaf 1 oktober is er dit jaar geen kerstshow maar een heus kerst(tuin)centrum! Om de drukte zo veel mogelijk te spreiden, is de kerstshow niet op één plek maar door het hele tuincentrum heen. Anders dan vorige jaren zullen ze vanaf 1 oktober elke maandag t/m vrijdag tot 21:00 uur geopend zijn om ook zo de drukte te kunnen spreiden.

Tuincentrum BijStox: Ze zullen natuurlijk rekening houden met de richtlijnen van het RIVM. De kerstshows worden zo gebouwd dat iedereen voldoende afstand kan bewaren en dat er een duidelijke richting wordt aangegeven in de kerstshow.

Tuincentrum Borghuis: Net als menig ander tuincentrum zal de opzet van de show groter zijn, met bredere paden. Wel proberen ze net als altijd weer inspirerende, herkenbare en knusse hoekjes te creëren zodat klanten wel het warme kerstgevoel krijgen en ideeën kunnen opdoen hoe dat bij hen thuis toe te passen is. Ook hebben ze hun jaarlijkse kerstbomen drive-through. Daardoor hoef je niet de winkel in om je kerstboom te kopen!

Intratuin Halsteren: Dit jaar zullen ze de Kerstshow extra ruim opstellen, zodat bezoekers genoeg ruimte hebben om de kerstafdeling te bewonderen. Daarnaast zijn ze op dit moment met een aanbouw bezig en zal er 1200m2 extra kerstbeleving worden toegevoegd! Is dat niet fantastisch :).

Intratuin Duiven: Favoriet bij menigeen is de kerstshow bij Intratuin Duiven. Uiteraard houden ze zich hier aan de richtlijnen van het RIVM en is er een maximum aantal bezoekers welkom. Verder willen ze net zoveel mooie presentaties laten zien als andere jaren. Wil je deze kerstshow op een rustig moment bezoeken? Kom dan liefst doordeweeks en waar mogelijk in de ochtend.

Tuincentrum Wolters: Bij tuincentrum Wolters zul je, nog meer dan anders, ruime looproutes gaan zien en een overzichtelijke kerstshow. Ze doen er alles aan om daarbij niet in te leveren op decoraties en beleving. Het doel is dat de klanten en ook de medewerkers altijd de mogelijkheid hebben voldoende afstand te houden van anderen.

Tuincentrum Osdorp: Dit jaar vind je bredere paden in de kerstshow en worden er meer koopavonden in november en december georganiseerd om de drukte te spreiden. Verder gaan ze de hele winkel breder opzetten, doordat de echte kerstbomen niet meer binnen, maar buiten in een tent te koop zullen zijn.

Naar welke kerstshows 2020 ga jij?

Zoo, nu weet je wanneer de leukste kerstshows in tuinentra in 2020 open gaan. Veel winkels hanteren dit jaar veel extra koopavonden (sommige zijn zelfs elke avond open). Dus mijn advies zou zijn: check de website van jouw favo tuincentrum goed en ga bijvoorbeeld lekker op een doordeweekse avond als het kan. Het is dan vaak stukken rustiger dan op zaterdag of zondag. En natuurlijk ben ik benieuwd welke van de bovenstaande kerstshows op jouw to visit list staan. Of mis ik misschien nog een mooie show? Laat het me zeker even weten in de reacties hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

19 reacties

  • Normaal gesproken doe ik eigenlijk alleen Duiven en Apeldoorn en Ermelo, wat bij mij in de buurt is. Dit jaar ben ik eind oktober rond Tilburg op vakantie en het lijkt mij super leuk om eens in een ander tuincentrum een kerstshow te bezoeken. Wie heeft er een aanrader voor in die omgeving?

 1. petra Deryckere op

  In ieder geval intratuin Halsteren dat is bij mij om de hoek.. ook de avri Dongen breda intratuin. Hopelijk mogen we belgie weer binnen dan staat Pelkmans in Turnhout zeker op het lijstje. Verder bosrand, misschien intratuin Duiven zo kan ik nog wel even doorgaan……

  • Monique Plugge op

   Hoi Saskia
   Wat geweldig weer om te lezen ik ga zeker de tuincentrums in Zoetermeer af en dan ook nog naar Duiven .
   Wat een geweldig mens ben jij dat je hier ons zo van op de hoogte houd . Heb het nu echt wel gehad met die warmte en kijk zo uit naar herfstweer . En dan heerlijk die kerstmarkten afstruinen . Succes en ik kijk uit naar je volgende blogs

 2. Ik ga zeker naar de kerstshows Leurs Venlo,stox Roermond,Daniels Vlodrop en Schmitz Vlodrop.Ik kan niet wachten.Ik ben er echt aan toe!! heerlijk !!! Kerst kom maar op!!

 3. Hoi Saskia,

  Wat heerlijk om te lezen want ik ben een echte christmaholic.
  Ik woon in zeeuwsvlaanderen en daar is de Life & Garden in Hulst echt een aanrader.
  Klein maar prachtig.
  En ik ga in oktober nog een weekje vakantie vieren in Limburg en ga dan zeker naar tuincentrum Leurs daar keek ik vorig jaar mijn ogen uit.
  Ook intratuin Halsteren inclusief kerst high tea/kerstbuffet met vriendinnen staan in de planning.
  Maar ook de action vind ik qua prijs heel fijn.
  Ik kijk al weer uit naar je vlogs en blogs en wat zal jouw huis weer prachtig zijn straks.

  Yolanda uit Breskens (aan het strand)

 4. Tamara (Dutchxmas) op

  Hoi Saskia,

  Als ik dit jaar naar een tuincentrum ga, dan ga ik zeker naar global garden in zwaanshoek en de boet. Ik hoop dat we dit jaar kunnen. Ook hoop ik het voor al het personeel die zo onwijs hard hun best doen om alles weer helemaal in kerstsferen om toveren.

 5. Ik ga elk jaar met een vriendin samen naar Intratuin Duiven. Zij is zo bang voor coronavirus dat ik me afvraag als zij wilt gaan. Ik hoop dat het mee gaat vallen in september met toenamen van de virus zodat wij heerlijk er van kunnen genieten.
  Anders zou ik moeten genieten van alle video’s die je maakt…

  • Hoi Saskia,
   Wat fijn! Eindelijk exacte data. Ik heb er zoveel zin in!! Bedankt voor deze boost, had het effe nodig.
   Laat de kerst maar komen! Ga zeker weer naar Intratuin Duiven, de Boet en tuinland Groningen.

 6. Mijn moeder en ik gaan altijd naar Daniëls in vlodrop en daarna naar de intratuin in Geleen ;). Vorig jaar voor t eerst ook bij leurs geweest in Venlo maar die viel mij zelf tegen.

  Hopelijk kunnen we eer het eind sept/begin oktober gewoon(met aanpassingen) weer gaan genieten! Ik heb de ballenkleur die ik dit jaar wil al klaar staan ^^. Ik zet altijd half november al de boom op en haal hem pas in januari weg :).

 7. Ik woon in Lienden een dorp in de Betuwe. We hebben hier een tuincentrum dat elk jaar een mooie sfeervolle kerstshow heeft. Deze bezoek ik graag naast een wat grotere. Ik ben benieuwd of de trends ook beïnvloed zijn door de coronacrisis. Dat lijkt nog niet zo.

 8. Ik ga er zo wie zo een paar af bij mij in de buurt Wolters in Overdinkel,Borghuis in Deuringen ,Intratuin in Almelo en als ik naar mijn dochter ga in Amsterdam naar tuincentrum Osdorp en dan nog kijken wat er in duitsland gaat gebeuren met de kerstmarkten ik woon 2 minuten van de grens .