Kersttrends 2020 ~ Nature’s Gift: romantisch, natuurlijk & landelijk

38

Jaaa, het is september! En dat betekent dat je vanaf nu weer elke week een blog én vlog van mij krijgt over één van de nieuwe kersttrends voor dit jaar. De eerste in het rijtje met blogs over de kersttrends van 2020 is zo zacht en lief, dat ik er zelfs een beetje een zomers gevoel van krijg. Daarom deel ik deze romantische kersttrend ook als allereerste met je!

Saliegroen en zachte pastels

Als je Christmaholic al langer volgt, dan heb je het vast wel gezien: de afgelopen jaren is de natuur en groen in kerstversiering een hele grote trend. Dat zien we dit jaar ook weer terug. Maar wel in een hele andere vorm! Kersttrend nummer één van 2020 heet ‘Nature’s Gift’. Het is een zachte, vrouwelijke en landelijke stijl met veel vergrijsde en ‘bevroren’ pastelachtige tintjes.

De hoofdkleuren zijn het nieuwe saliegroen (love it!), gecombineerd met mistig grijs, bevroren lila, blush pink en winters wit. Alleen dat kleurenpalet is al super zacht en zoet, toch? Hou je van een wat klassiekere stijl? Doe er dan gerust wat mosterdgroen, subtiel champagnegoud en bijvoorbeeld donkerrood bij.

Druivenkas & bloemenzaak

In de showroom van Kaemingk is een romantische boerderij nagebouwd, inclusief een druivenkas en bloemenwinkel. In de kas is een grote tafel gedekt met stonewashed tafeltextiel. Er staan prachtige kandelaren en theelichtjes. En boven de tafel hangen grote subtiele kransen, opgemaakt met drooggoed, dennengroen, eucalyptus en kleine glazen versieringen. Alles ademt zoete, zachte natuur en groen uit in dit thema.

Kerstshoppen in de bloemenwinkel

De bloemenwinkel was mijn favoriete hoekje in de showroom van deze landelijke, romantische kersttrend voor 2020. Ik geloof dat ik als kind al gek was op winkeltje spelen. Dus ja, hier kon ik natuurlijk niet anders dan volop los gaan met foto’s maken, haha! In het winkeltje staat een prachtige oude kassa. Er worden mooie planten verkocht, droogbloemen en allerhande kerstgroen. En verder: weelderige guirlandes en een veelheid aan miniboompjes. Oh, en vergeet de leuke tasjes, doosjes en andere feestelijke cadeauverpakkingen niet.

romantische kersttrend 2020Rotan, riet, vlinders & droogbloemen

Hier en daar spotte ik ‘rotan’ versieringen in de bomen. Geen echt rotan trouwens, maar een kunststof versie ervan. Ik kan me helemaal voorstellen dat je zelf aan de slag gaat met het maken van rieten of rotan kerstversieringen. Misschien ga ik dat zelf wel doen (als het doable is voor een niet zo handige knutselaar als ik, haha!).

Verder zag ik veel vlindertjes, bepoederde kerstballen en allerlei takjes in de bomen om ze lekker vol en weelderig te maken. Denk aan eucalyptus, droogbloemen en zelfs gipskruid! Dat hebben we lang niet meer gezien, maar is dus helemaal terug van weggeweest.

Ik vind dit thema echt prachtig! Het is iets te zoet, zacht en lieflijk met al dat roze en lila voor mijn eigen huis. Maar er zijn zeker aspecten die ik geweldig vind en waarschijnlijk wel mee zal nemen in mijn kerstdecoratie voor dit jaar. Denk aan het mooie saliegroen in deze stijl, maar ook de vergrijsde en bevroren sfeer… Ik hou ervan!

Inspiratie voor de mooiste tijd van het jaar

Oh en dan nog even dit. Deze foto’s en het filmpje hierboven zijn gemaakt in de showroom van kerstdecoratieleverancier Kaemingk. Zij verkopen onder andere de merken Decoris (van de kerstversiering), Lumineo (de kerstlampjes) en Everlands (kunstkerstbomen). Deze merken vind je in diverse tuincentra terug! De showroom van Kaemingk waar ik geweest ben, is helaas niet toegankelijk voor particulieren.

And I’m so sorry, ik kan je ook niet vertellen waar elke specifieke kerstbal of versiering te koop zal zijn dit najaar. Ik heb geen inzicht in wat diverse winkels hebben ingekocht. Het zijn ook zoveel verschillende kerstballen en -versieringen! Het zou geen doen zijn om dat bij te houden, haha. Deze kersttrendblogjes en mijn video’s zijn puur bedoeld om je te inspireren. Dus ik hoop dat je weer lekker ideetjes kan opdoen de komende tijd en plannen kunt maken voor de mooiste tijd van het jaar!

romantische kersttrend 2020 romantische kersttrend 2020Wat vind jij van deze kersttrend?

Dan rest me natuurlijk nog één vraag: wat vind jij van deze zachte, vrouwelijke, romantische en natuurlijke stijl? Is het iets voor in jouw kerstboom thuis? Of is het niet jouw ding en ben je vooral benieuwd wat de andere kersttrends 2020 in petto hebben voor je? Ik hoor het héél graag in een reactie onderaan dit blogje.

Ik ben zooo blij dat het kerstseizoen weer langzaam aan opstart. Jij ook??? Mocht je trouwens alle kersttrendblogs willen zien, hier vind je een overzichtje van alle kersttrends 2020. En als je nog meer wil zien en kijken: hier staan alle inmiddels gepubliceerde trendblogs en -vlogs op een rij.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

38 reacties

   • Jeej we kunnen weer beginnen met in heg kerstgevoel stappen. Zo veel zin in de donkere avonden dat ik lekker op de bank een kerstfilm kan kijken met een kop thee in men handen.

    Mooie kersttrend ook, maar niet persee iets voor in mijn huis. Ik ben wel helemaal verlieft op de droogbloem kansen met kerstlichtjes in. Die inspiratie moet ik onthouden

   • Quirina den heijer op

    Prachtig! Maar mag van mij nog wel zoeter…
    Ik hou erg van pastel kleuren en vind de kerstbal met pastel bloemen erop erg mooi.
    Ik ben benieuwd wat er nog meer komt.

  • Ik vind t heel mooi .
   Dit is dan weer een zoete stijl waar ik wel aan zou kunnen wennen en wie weet nog wel dingetjes van in mijn kerst interieur kan kiezen!
   Die serre met die tafel daar vind ik echt prachtig !

   • Tamara (Dutchxmas) op

    Het is zeker een mooie kersttrend. En wat je al schrijft, als je er de klassieke kleuren bij doet zal het mij persoonlijk wat meer aanspreken. Ik ben wat kerst betreft echt van de klassieke kleuren, Schotse ruitjes e.d.

    Heerlijk trouwens weer dat het christmaholic seizoen weer geopend is. Vanaf nu elke week weer genieten van je leuke blogs en vlogs.

    Fijn weekend.
    Enne, ga van de week ook maar boeuf bourgignon maken. Kreeg er helemaal trek van.

 1. Krijg meteen zin om een kerstmarkt/tuincentrum te bezoeken! Jammer dat het nog niet zover is… dit thema is iets te zoet voor mij.

 2. Vooral de natuurlijke elementen vind ik erg leuk. Zoals de eucalyptus of kerstgroene krans. Een kleuraccent in de kerstversiering vind ik ook erg leuk. Alles bij elkaar zoals in deze trend (kleur, textuur kerstballen, bloemen, natuur elementen, glitter) past niet bij ons.

 3. Loop al jaren voor op deze trend geloof ik hahaha. Champagne, roze, wit en bruin in combinatie met salie en eucalyptus groen heb ik al een paar jaar. Dit is dus ECHT mijn favoriet.

 4. Delombaerde Katrien op

  Eindelijk het kerstseizoen wordt weer op gang getrokken, Zalig uitkijken nu weer naar de wekelijkse filmpjes en tips! Deze stijl vond ik wel mooi! Zou wel passen in mijn interieur!

 5. Oh heerlijk, die inspiratieblogs!! Ook bij mij past deze trend niet in ons huis, maar er zitten weer prachtige items bij. Zoals die kransen met verlichting op je een na laatste foto! Love it!

 6. Heeel erg mooi, maar voor bij ons ook net iets te zoet. Vind de foto’s van de tafel wel heel inspirerend. kan niet wachten om ons eigen huisje weer te versieren, maar tot die tijd, kom maar op met die kerstblogs.

 7. Ingrid Durivou op

  Heerlijk om zo vroeg al kersttrends te zien! Ik vind de zachte pastel kleuren heel mooi en romantisch! Je moet er wel een interieur voor hebben, vind ik! Bedankt weer!!! Groetjes! Ingrid.

 8. Ik merk dat ik nu al behoefte heb aan het ontsnappen aan de harde realiteit in de kerstshows. Deze stijl is echt prachtig! Mijn slaapkamer zou dit zeker niet misstaan, dus ik kan niet wachten om de winkels weer te kunnen bezoeken! Ik heb de openingsdata alweer in de kalender verwerkt, haha.
  Liefs van Guenievre!!

 9. Ahhh ik voel het kriebelende gevoel in mijn buik alweer helemaal opborrelen bij het zien van de foto’s. ZO VEEL ZIN IN! Haha!

  Nu moet ik zeggen dat ik zelf eigenlijk nooit echt met de kersttrends werk. Ik woon nog thuis bij mijn ouders en eigenlijk hebben we altijd dezelfde decoratie uitstaan. (al komt daar natuurlijk wel elk jaar wat bij, wisselen we wel een beetje met hoe we het neer zetten, zijn de kerststukjes die we maken altijd weer anders en gaat er soms weer wat weg)
  En ook voor mijn eigen slaapkamer, maak ik altijd weer gebruik van de decoratie die ik heb, al blijf ik natuurlijk ook hiervoor elk jaar nieuwe spulletjes kopen, nieuwe diy’s uitproberen of probeer ik iets nieuws met de spullen die ik (grotendeels)al heb.

  De eucalyptus blijf ik ook zo prachtig vinden! We hebben vorig jaar een eucalyptus plant gekocht en in de tuin gezet, omdat die takjes zo leuk staan in boeketten & stukjes. Hij is ook echt enorm geworden, dus hopelijk kunnen we er veel mee werken dit jaar.

  Ik blijf het heerlijk vinden deze plaatjes te bekijken en inspiratie op te doen, ook al ‘interesseren’ de trends voor een specifiek jaar, me nu ook weer niet zo heel veel en gaat het bij mij er meer om wat ik mooi vind en niet.

 10. Wat word ik hier vrolijk van! Niet alles is mijn smaak van deze kersttrend maar er zitten zeker hele mooie dingen tussen. Ik kijk alweer uit naar je volgende blogs en vlogs. Dank je wel voor deze en een fijne zondag nog!

 11. Trees Lewis -Berends op

  Het is prachtig,betoverend mooi. Helaas hou ik het bij mijn klassieke rood en goud.

  P.s mooie jurk heb je aan, helemaal top

 12. Jolien Ryckenboer op

  Hallo Saskia,

  Deze stijl doet me wegdromen van kerst in de lente en zomer.
  Bij ons in huis zou het niet echt direct passen. Enkele kleinere decoraties ertussen in deze kleuren wel..

  Ik ben een nieuwe volger van je en ben benieuwd naar de volgende blogs en Vlogs.

  Liefs,

  Jolien

 13. Ik vind het prachtig! Maar voor mij zijn de kleuren groen rood en goud toch echt de kleuren die mij een ultiem kerst gevoel geven. Compleet met rode notenkrakers!
  Zo fijn dat het alweer september is ik kijk uit naar wat je allemaal met ons gaat delen de komende maanden.
  De voorpret is officieel begonnen!

 14. Hele goeie aftrap dit! Ik vind het echt een prachtige stijl!! Inderdaad heel romantisch! Wat heerlijk dat je eerste vlog en blog online zijn, voor mij is dit de aftrap van het kerstseizoen. En wat ga ik ervan genieten!!!

 15. Mooi maar ietwat te lief voor mijn smaak.
  De rotan klokjes vind ik daarentegen schattig.
  Kan niet wachten tot de decembermaand om ons huis weer in kerstsfeer te brengen.
  Kaarsen branden hier het hele jaar door.

 16. Heel erg mooi (hoewel ik de kriebels krijg van lila :’) )
  Kan niet wachten tot er weer kerstinkopen gedaan kunnen worden.
  Nu nog bedenken welke kleur het wordt.
  Heel erg ik koop elk jaar een nieuwe kleur ballen, en geen enkele bal is hetzelfde.
  Ik wordt hier zo blij van:):)

 17. Ik vind het een hele mooie stijl… heel apart en natuurlijk.. maar….. de echte kerstkleuren voor mij zijn en blijven nog altijd het diep donkerrood (velvet rood) en diep donkergroen. Gecombineerd met zilver of goud..

 18. Verleden jaar had ik nieuwe ballen gekocht, de trend van 2020 nu, zelf had ik er zilveren vogeltjes en ballen en ook rotan klokjes erin gehangen dus voor dit jaar hoef ik niets meer aan te schaffen. Gipskruid en eucalyptus is ook nog een goed idee om erin te verwerken. Ikzelf hou niet zo van de propvolle bomen dus je ziet ook nog veel groen. Laat december maar komen dan kan ik het weer allemaal gaan optuigen.