Verhuisd! Zo ga ik ons nieuwe huis versieren – Dagboek van een Christmaholic

40

Dag lieve Christmaholics! Vinden jullie het ook zo fijn dat het weer september is? En dat het kerstseizoen weer langzaamaan van start gaat? Het maakt mij gelukkiger dan ooit. In deze dagboekblog vertel ik je graag wat ik de afgelopen maanden allemaal heb uitgespookt. Misschien had je het al meegekregen, maar we zijn onlangs verhuisd naar ons eerste echte grotemensenhuis!! Hieronder laat ik je een sneak peek zien van hoe ik ons nieuwe huis dit jaar wil gaan versieren.

Hiep, hiep, hoeraa: we zijn verhuisd!

We beginnen maar even met mijn grootste hoogtepunt van 2020. Want temidden van de Corona-crisis zijn Robert en ik verhuisd. Tien jaar lang woonden we in een klein appartement in het centrum van Eindhoven. Sinds twee maanden hebben we een heel huis tot onze beschikking!! Het is een nieuwbouwhuis, ook in Eindhoven. De afgelopen maanden zijn we erg druk geweest met verbouwen, klussen en inrichten.

Deel van mijn kledingkamer (foto met groothoeklens gemaakt)

Detail in de woonkamer

Uiteraard is het huis nog lang niet af. Maar het wordt stukje bij beetje steeds meer ons thuis. Deze maand wordt ook de tuin aangelegd, want die was er natuurlijk nog niet. Gelukkig hebben we deze zomer ook al heerlijk kunnen genieten op ons zonnige dakterras. Alhoewel het er vaak té warm was om te zitten.

Mocht je het trouwens leuk vinden om op de hoogte te blijven van onze klusperikelen en room reveals te zien als er eindelijk weer eens iets klaar is haha, volg me dan zeker op @SoCelebrate. Ik blog op SoCelebrate.nl en ben vooral heel actief op Instagram! Ik zal daar ook het proces van de tuinaanleg delen.

Dakterras by night

Hoe ga ik ons nieuwe huis versieren met Kerst?

Natuurlijk ben ik ook al volop aan het brainstormen geweest over de decoratie in ons nieuwe huis! Ik bedoel: een beetje Christmaholic vraagt zich bij ieder huis direct af waar ze de kerstboom neer zou zetten. Toch? En het leek me leuk om alvast een tipje van de sluier te lichten als het gaat om mijn kerstversierplannen! Sinds een paar jaar maak ik elk najaar een kerstmoodboard (ik heb er hier eerder over geblogd).

Deze keer heb ik een digitaal moodboard gemaakt met Canva. Ik ga voor een combinatie van twee stijlen waar ik niet tussen kon kiezen. Enerzijds natuurlijk & winters met veel groen en anderzijds klassiek met goud & ossenbloedrood (dat had ik vorig jaar). De nieuwe kleur die ik ga introduceren is saliegroen. Het is een frisse, lichte kleur groen die volledig nieuw is dit jaar. Je zult ‘m veel gaan vinden in de winkels.

Een startpunt & inspiratiebron

Mijn moodboard is trouwens echt een startpunt en inspiratiebron. Ik vind het altijd prachtig en rustgevend als mijn hele huis qua kerstversiering één geheel vormt. Daarom bepaal ik dus ook een thema en kleurenpalet. Maar dat betekent trouwens niet dat ik me er strikt aan vast houd. Soms – zoals vorig jaar – maak ik er uiteindelijk toch iets heel anders van haha. Ik laat me daarin echt leiden door mijn gevoel.

En het betekent ook niet dat overal in huis álle kleuren uit het palet terugkomen. Misschien focus ik in de huiskamer wel vooral op natuurlijk en doe ik in de slaapkamer wat meer warm rood in de mix. Of andersom! Op dit moment heb ik twee kunstkerstbomen: een hele grote en een wat kleinere.

Plus nog een scala aan miniboompjes. De komende jaren wil ik waarschijnlijk nog wel wat extra kunstkerstbomen gaan aanschaffen. Ik wil er dit jaar denk ik twee in de huiskamer en eentje in de slaapkamer. En ik voorzie voor 2021 en 2022 nog veeeeel meer boompjes in huis, haha! Moet ik wel eerst een plek vinden om ze de rest van het jaar op te slaan…

Herfstinspiratie op Christmaholic

Vorig jaar deelde ik voor het eerst herfstinspiratie op Christmaholic. En dat is goed bevallen! Ik kreeg er super leuke reacties op, dus dit jaar ga ik er weer iets meer mee doen :). De eerste herfstblogjes staan al online, ik heb een aantal DIY’s klaarstaan en een paar receptjes. En uiteraard zal ik tzt ook weer een fototour delen van de herfstversiering in mijn nieuwe huis. Ik hoop dat jullie het leuk vinden!

Voorbereidingen voor het kerstseizoen

De afgelopen maanden ben ik natuurlijk volop bezig geweest met de voorbereidingen voor Christmaholic. In januari ging ik met Robert naar Frankfurt om de kersttrends te spotten op Christmasworld. In mei mocht ik eindelijk naar Kaemingk, waar ik samen met Arvid de kersttrendvideo’s heb opgenomen. De eerste paar staan inmiddels alweer online en de komende weken komen er nog flink wat bij!

Ook ben ik voor het eerst in de showroom van Countryfield geweest. Dat was een geweldige dag. Buiten was het maar liefst 37 graden, maar binnen vermaakten Arvid en ik ons prima in de airco tussen de kerstballen. We kregen ook een te gekke goodiebag mee naar huis. In oktober komt er een video van ons bezoekje (en de inhoud van die goodiebag) online.

Arvid en ik tijdens ons bezoek aan de showroom van Kaemingk

Toch nog geen nieuwe website

Misschien had je in mijn laatste dagboekblogje gelezen dat ik bezig was met een nieuwe website. Dat bleek alleen zóveel werk te zijn, ik kreeg het gewoon niet gecombineerd met het klussen, verbouwen en verhuizen. Ik liep mentaal een beetje over. Dus dan moet je keuzes maken! Uitbesteden was (en is) even geen optie, want door Corona heb ook ik als zzp’er maandenlang amper inkomen gehad. Niet dat ik klaag hoor, maar het is wat het is.

Bovendien ligt de prioriteit qua geld uitgeven nu even op het nieuwe huis ;-). Gelukkig geeft het allemaal niet. We hebben de huidige site een opknapbeurt gegeven aan de achterzijde (zie je niks van) en besloten het vernieuwen van de website te verplaatsen naar volgend jaar of het jaar erna. Uiteindelijk draait het vooral om de kwaliteit van de blogjes die ik deel en niet zozeer om het design van de website, toch?

Me, myself and I tijdens het bezoek aan de showroom van Countryfield

Christmaholic bestaat bijna 10 jaar!

Dit najaar (ergens in november) bestaat Christmaholic maar liefst tien jaar! Ik vind het echt zo bijzonder dat ik al een decennium mag doen wat ik het allerliefste doe en er ook al een aantal jaar deels mijn werk van heb kunnen maken! Oorspronkelijk was ik van plan om een evenement te organiseren met een feestje om het 10jarig bestaan te vieren. Maar dat gaat nu natuurlijk niet.

Dus ben ik as we speak op zoek naar een andere manier om toch te vieren dat de site 10 jaar bestaat. Ik denk dat we dat vooral online gaan doen. Met leuke printables als cadeautjes ofzo. En misschien dat ik in de vorm van een winactie tóch iets offline kan doen, maar dan met echt een heel klein groepje. Ik hou jullie uiteraard op de hoogte!

Vragen? Stel ze gerust!

Tot zover mijn dagboekblog van deze maand! Vanaf nu krijg je er weer elke maand eentje van me. Mits ik voldoende te vertellen heb natuurlijk, haha. Wat dat betreft: als je een specifieke vraag aan mij hebt rondom mijn werk voor Christmaholic of Kerst in het algemeen, laat het zeker even weten in een reactie hieronder! Wellicht pik ik jouw vraag er wel uit voor mijn volgende blogje. En natuurlijk ben ik ook heel erg benieuwd naar wat jullie van mijn moodboard / kleurenpalet voor dit jaar vinden. Was het wat je verwacht had?? Ik hoor het graag!

Liefs,
Saskia

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

40 reacties

 1. Gefeliciteerd! Bijna 10 jaar! Wauw. Ben heel benieuwd naar hoe het er uit komt te zien in je nieuwe huis. De kleurenpalet spreekt me wel aan.

  • Monique Plugge op

   Wauw wat ziet het er geweldig uit. Een Moodboard voor kerst had ik eigenlijk nooit bij stil gestaan. Ik ben zelf altijd wel al maanden bezig hoe ik het thuis weer versierd wil hebben door inspiratie op te doen als ik kijk wat de nieuwe kerst trends worden. Ben er super blij mee met wat jij allemaal met ons deelt . Ik weet niet of ik jou al 10 jaar volg maar hoop het de komende 10 jaar nog zeker te doen ,geniet van alles wat jij ons laat zien .

 2. Gefeliciteerd! Wat een mijlpaal! Tijd vliegt en vooral als je doet wat je leuk vindt. Succes en geluk gewenst in jullie nieuwe woning. Kan niet wachten om de kerstversiering af te zien. Liefs van Guenievre!

 3. Monique Plugge op

  Wauw wat ziet het er geweldig uit. Een Moodboard voor kerst had ik eigenlijk nooit bij stil gestaan. Ik ben zelf altijd wel al maanden bezig hoe ik het thuis weer versierd wil hebben door inspiratie op te doen als ik kijk wat de nieuwe kerst trends worden. Ben er super blij mee met wat jij allemaal met ons deelt . Ik weet niet of ik jou al 10 jaar volg maar hoop het de komende 10 jaar nog zeker te doen ,geniet van alles wat jij ons laat zien .

 4. Ja! Had deze kleuren wel verwacht! De titel van je moodboard is echt geweldig. 😀 ben heel benieuwd en heb zin in je mooie plaatjes.

  Bedankt dat je het kaarsje bent in deze tijden!!

  • Ooooh super alweer 10 jaar!! Alvast van harte gefeliciteerd. Ik volg je al eeeehm 5 of 6 of 4 of 5 jaar, werkelijk geen idee hoelang, omdat dat ook niet zo lang voelt. Ik vind alles wat je over Christmaholic schrijft, plaatst gezellig, mooi, inspirerend. Maar ik vind de persoon achter christmaholic klasse en er zit altijd zoveel leuke humor in je schrijfwijze. Blijf lekker je pad volgen. Ik kijk enorm uit naar je versieringen in jé nieuwe huis. Ik denk dat ik dit jaar ook een moodbord ga maken. Wij wonen ook sinds maart (coronatijd begin) in ons huidige huis.

   Ik heb geen vragen….

  • Bedankt voor je blog, heerlijk en zo nodig in deze bijzondere tijd♡……

   Prachtige kleuren combinatie heb je als inspiratie. Ben benieuwd wat je er van gaat maken in jullie nieuwe paleisje.

   Zag al iets van een sneakpeak met oude ski’s?
   Ben ik erg beniuwd naar wat je daarmee hebt gedaan…..leuk;)

   1.5 jaar terug had ik dus wel een moodboard gemaakt, maar dat was meer omdat we onze benedenverdieping een metamorfose hadden gegeven. dat werkte echt heel erg overzichtelijk…..nu ik mijn thema weet, kan ik dit jaar rustiger verder kijken en inspiraties op doen. Momenteel zoek ik die kunst judaspenning en broodplanken met gebrande dierenfiguren…….En van de week zag ik rotan en riet bij jou blog verschijnen……dat vind ik ook intteresant. ♡

   10 jaar al weer, klinkt heftig….maar de tijd is voorbij gevlogen. En ik weet zeker dat het niet vervelend is om te doen, dus je zal vast nog 10 jaar door kunnen gaan. Snap dat het balen is, dat je dit niet kan bezegelen met een evenement, ik was zeker gekomen! Maar alle begrip uiteraad en je gaat er vast een leuk alternatief voor bedenken. Ik hou je in de gaten ✌

 5. Wat gaat de tijd toch snel, want dat betekent dat ook ik je al zo lang volg wowww.
  Ik ben dan ook niet verrast, jouw kleuren met de nieuwe sage groen is prachtig! en sjiek.

  Genieten zal ik altijd blijven doen met Kerst, en het borrelt gezellig met de blogs mee.
  Voor nu ga ik uit me comfortzone (denk ik…) en wil in de boom blauwtinten, past mooi bij de rest.
  Daarintegen heb ik in de keuken rood, dus wellicht een boompje aldaar met mijn old time favorite.
  Zeg en denk ik voor nu, ik laat het uiteindelijk weten, of wellicht zien op instagram.

 6. Leuk, 10 jaar. Zo tof dat je je interesse in dit hebt kunnen omzetten! Socelebrate kon ik nog niet maar voor ik nu ook. Ik vraag me af, je werkt als zzp’ers, wat doe je voor werk?

 7. Gefeliciteerd met het 10 jarig bestaan, echt iets om trots op te zijn! Prachtige foto’s ook allemaal in dit artikel. Love de styling in de keuken!
  En wat een droombaan zeg! Geweldig dat je dit gewoon (voor een gedeelte van het jaar) je baan mag noemen! Al kan ik me ook wel voorstellen dat er de laatste maand ook heel veel druk bij komt kijken en je na 10 jaar soms het idee hebt alles wel al eens te hebben gedaan. Knap dat je er dus toch elk jaar weer iets leuks van maakt!

  Ik ben zelf 23 en volg je inmiddels 4-5 jaar denk ik, en weet nog dat ik het echt geweldig vond om te zien dat iemand in Nederland hier zijn werk van had kunnen maken. Sindsdien ben ik een trouwe fan geworden en heb ik ook met veel plezier je verhuis & moestuin updates gevolgd. Ik volg veel youtubers/influencers etc. maar eigenlijk is dit de enige blog waar ik (regelmatig) op reageer. Zelfs op instagram heb ik een paar keer gereageerd, iets dat ik ook nooit doe want ik blijf wat dat betreft liever anoniem haha!
  Ik denk dat het de combinatie van grote liefde voor kerst en de manier waarop jij jezelf presenteert is. Je komt echt zo héérlijk als jezelf over. Ondanks dat je niet je hele leven online gooit, of bijvoorbeeld vlogt over je dagelijks leven etc. heb ik toch het gevoel je als persoon een beetje te kennen. En stiekem vind ik het ook leuk dat er eindelijk eens iemand is die iets meer richting ‘het zuiden’ woonachtig is (Ik woon zelf in 2 dorpjes verwijderd van Valkenburg) maar ken Eindhoven ook wel redelijk.
  Dus ga vooral zo door! <3

  Ps: Yes, ik behoor ook tot de classe 'een beetje chrismaholic'. Wanneer er iemand gaat verhuizen (zowel in mijn offline kring/ online kring) kijk ik meteen waar ik een kerstboom zou neerzetten HAHA!
  Pss: Hoe meer kerstbomen, hoe beter!

  • Lindsay you made me cryyyyyy!!! Nee echt, traantjes in mijn ogen hier hoor als ik zo’n geweldig lieve reactie lees. Wat onwijs onwijs lief dat je de tijd neemt om zo’n lange reactie te typen en dan ook nog zulke mooie woorden. Ik weet verder echt even niet wat ik moet zeggen hoor… *bloos*

 8. Wauw 10 jaar alweer! Je moodboard is heel gaaf, mooie kleuren behalve het goud. Daar heb ik helemaal niks mee ha ha. We gaan weer genieten van je prachtige foto s en filmpjes!

 9. Petra Deryckere op

  Wow 10 jaar !! Gefeliciteerd. Ik volg je al even weet niet hoelang maar ben nog steeds blij dat ik je ontdekt heb. Moodbord maak ik niet. Ik ga met mijn gevoel. 3 jaar geleden alkes nieuw gekocht en daar borduur ik verder op. De basis ( wit ) hou ik van dus vul ik dat aan met andere kleuren. Dit jaar de keuken verbouwd dus deze gaat nu ook een kerstglans krijgen. Zin in.

 10. Jacqueline Pallett op

  Wat leuk dat we steeds weer iets van je huis mogen zien en het ziet er weer zeer uitnodigend uit. Wat treffen jullie het met een tuin én een dakterras, heerlijk. Het moodboard ziet er mooi en sfeervol uit, dat gaat vast en zeker sfeervol worden. P.S.: een bril staat je heel erg goed!

 11. Fijn dat jullie er weer zijn!!! Saliegroen of een tint in die richting met een andere naam, is al jaren een favoriet. Ideaal om een winterse, verstilde look mee te maken. Nou, ik ben benieuwd wat jullie gaan uitspoken. Er zal vast een item komen wat we nooit hadden kunnen bedenken: mondkapje in kerstsfeer! Alvast van harte gefeliciteerd met jullie jubileum. Helemaal nu grote menigten met mensen helaas niet wenselijk zijn, blijken jullie van toegevoegde waarde om toch zo kerstsfeer op te snuiven. Nou, toi toi toi!

 12. Wat leuk weer! Ik heb ook net wen nieuwe woning, en het eerste wat ik zei is “hier komt de kerstboom!” Hahah! Kan bijna niet wachten om te gaan versieren!
  En jeetje, 10 jaar alweer bijna! Wauw! Gefeliciteerd!!

 13. Hallo Saskia ik was mij stiekem al aan het verheugen op jouw eerste blogje. Normaliter krijg ik dan een melding maar dit jaar niet. Weet jij toevallig welke instellingen ik moet checken??. Ik vind je kleurenpalet erg mooi en zelf zit ik al 2 weken het internet af te struinen voor nieuwe ideeën voor kerst ja, ieder jaar iets anders, iets nieuws ook met een klein budget en veel creativiteit. Proficiat met jullie nieuwe woning en jij zit er altijd al feestelijk bij. Dus dit jaar een speciale kerst, vorig jaar hadden jullie ook nog een moeilijke tijd…Let’s go girl!

  • Hee Marjon, misschien heb je een nieuwe telefoon / laptop of een keer alles opnieuw geïnstalleerd? Dan is de instelling veranderd of moet je het nog even opnieuw instellen. Rechts onderaan de website zie je een rood rondje met een wit belletje erin, daar kun je je opnieuw aanmelden voor notificaties!

 14. Ingrid van Kaam op

  Wat een mooie kleuren, een beetje zoals ik het ook heb. Nu met jullie nieuwe huis weer een uitdaging om van jullie huis een kersthuis te gaan maken. Ik kijk uit naar jouw kerst blogjes hoor..

 15. Ongelooflijk alweer 10 jaar. Op naar de volgende 19
  Leuk idee om een moodboard te maken voor Kerst.
  Jullie nieuwe woning ziet er schitterend uit,vooral je walk in closet

 16. Zo leuk deze blog! Ik kom er helemaal van in de herfst/kerstvibe. Ik ben vanochtend meteen naar de coppelmans in Nuenen gegaan om de Yankee Candle Cinnamon Stick te kopen om alvast in de gezellige sferen te komen. En natuurlijk stiekem gekeken naar de opbouw van de kerstdorpjes haha! Extra veel zin in de komende maanden door jouw blogs/vlogs/stories. Veel succes in deze drukke maanden en bedankt voor alles <3. Ik hoop je nog een keer tegen te komen en een foto te maken (op 1.5m 😀 ). xxx

 17. carine sacreas op

  Oooh al 10 jaar…?! Ik volg je al lang maar geen idee hoe lang precies. Wat ik wél nog weet is dat ik een sprongetje maakte toen ik de naam Christmaholic zag…ik dacht e i n d e l i j k is er een mooi woord voor mijn kerst-groupie gedrag
  Ik geniet een heel jaar door van je foto’s en schrijfsels. Ik word er vrolijk van. Vooral blijven doen dus!
  Gefeliciteerd ook ❤❤

 18. Als je eens wist hoe ik altijd geniet van al je kersttrends en ook op instagram . Woon zelf in het buitenland en daarom geniet ik dubbel van alles wat ik krijg te zien van jou. Van harte gefeliciteerd met je 10e jubileum .

 19. Heerlijk de herfstblogs, ik hou zo van de kleuren van de herfst en de geur. s Avonds weer de kaarsjes aan, kopje thee erbij mmmm en dan mijmeren over kerst. Prachtige kleuren die jij gaat gebruiken in jullie nieuwe huis, heel sfeervol.

 20. Hey Saskia,
  Wauw, 10 jaar al aan het bloggen. Wat een prestatie. Ikzelf volg je pas sinds vorig jaar, geen idee waarom ik je niet eerder ben tegen gekomen. Ik ben dol op deze tijd van het jaar dat we weer richting de winter/kerst gaan. Heerlijk om bij jou inspiratie op te doen en alvast een beetje te zien wat de trends gaan worden. Ik volg je ook op instagram en heb dus ook alle klus en verhuisperikelen kunnen volgen, heel leuk vond ik dat. Ik vind je moodboard echt super tof. Die kleuren vind ik echt heel mooi samen, ik ben heel benieuwd hoe je je huis dit jaar gaat vormgeven met kerst, ik kan niet wachten. Hopelijk ga je nog lang door met bloggen :-).
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

 21. Daphne Verbraekeb op

  Hallo Saskia!
  Wat een leuk kleurenpalet kies je dit jaar. Ik kijk al uit naar Kerstmis!
  Toch bots ik elk jaar op dezelfde vraag…
  Wij zijn hier thuis fan van de traditie van de kerststal. Hoe kan ik die op een moderne manier toevoegen aan het interieur?
  Alvast bedankt voor alle leuke ideetjes die je met ons deelt.
  Lieve groetjes vanuit België!

 22. Hallo Saskia!
  Wat een leuk kleurenpalet kies je dit jaar. Ik kijk al uit naar Kerstmis!
  Toch bots ik elk jaar op dezelfde vraag…
  Wij zijn hier thuis fan van de traditie van de kerststal. Hoe kan ik die op een moderne manier toevoegen aan het interieur?
  Alvast bedankt voor alle leuke ideetjes die je met ons deelt.
  Lieve groetjes vanuit België!

 23. Hey Saskia,
  Gefeliciteerd met je 10 jarig jubileum alvast!! Geniet al een hele tijd van jou mooie verhalen vlogs en blogs. Jou site staat bovenaan mijn favorieten! Heerlijk zoals jij ons meeneemt en enthousiast maakt voor het kerstseizoen elk jaar weer. Graag op naar de volgende 10!
  Ben heel benieuwd naar je kersthuis dit jaar, de kleuren vind ik super! Lekker dat je nog meer kerstspulletjes nu kwijt kan. Dat wordt shoppen dus! Er kan altijd een boom(pje) bij natuurlijk. Waarom niet 10! Voor jou het magische getal dit seizoen:-) kun je 10 verschillende bomen laten zien allemaal in jouw favoriete kleuren:-) ben heel benieuwd naar alles. Wens je heel veel kerstplezier en weet; je maakt heel veel mensen blij door jou inzet! Je bestaat niet voor niets al zo lang.
  Groetjes en liefs Ingrid

 24. Veel liefde en geluk in jullie nieuw woning! Een natuurlijk a lot of Christmas Spirit 😉 Leuke bril trouwens. Staat je goed!

 25. Gefeliciteerd met alweer 10 jaar Christmaholic! Voel mij gelijk in ene oud, want volgens mij volg ik je al eeuwen al reageer ik niet altijd (en zeker niet overal), grinnik. Kijk weer uit naar alles wat er hier voorbij zal komen, dus kom maar op! En geniet van jullie nieuwe huis en alle opborrelende ideeën.