Kersttrends 2020 ~ Warm winters in een Mountain Lodge

29

Let there be winter! Deze tweede stijl kerstversiering voor 2020 is stoer, natuurlijk en vooral: lekker winters. Een ijskoude trend is er eigenlijk elk jaar wel. Niet gek: een witte kerst is voor veel mensen het ultieme sprookje. Maar ja, de kans daarop wordt elk jaar kleiner. En dus halen we massaal de winter naar binnen! Vorig jaar was de ijskoude winterse stijl geïnspireerd op het Arctisch gebied. Dit jaar gaan we op wintersport. Ga je mee?

Winterse kerstversiering: Mountain Lodge

Het winterse kerstthema voor dit jaar heet ‘Mountain Lodge’. En die naam past echt perfect. Stel je voor: een luxe cabinhotel in de bergen. Qua sfeertje vind ik het misschien nog wel meer Canadees dan Europees. Hoge plafonds, binnen een prachtige fireplace met stoere stenen en een prachtig wit gestucte muur.

En natuurlijk lekker veel hout. Zoals mooie houten balken aan het plafond. Buiten vind je een sfeervol versierde veranda tegen een mooie leistenen muur. Met uiteraard een magnifiek uitzicht over de besneeuwde bergen. Denk: lage loungebanken met heerlijke dikke kussens en plaids rondom een warm haardvuurtje.

winterse kerstversiering kersttrends 2020Warme winterse kerststijl

Heb je het buiten toch te koud? Binnen kun je heerlijk eten aan lange, sfeervol gedekte tafels. Of neem een drankje en hapje aan de gezellige bar, gedecoreerd met winterse kerstversiering. De sfeer is binnen niet alleen fris en koel, maar ook best wel warm voor een ijzige stijl! Dat komt denk ik door de toevoeging van bruin in de kleurenmix. De hoofdkleuren van deze kersttrend zijn winters wit, zilver, mistig grijs, ‘winter sky’, nachtblauw en ‘camel brown’.

Echt super leuk vind ik trouwens de kerstboomkaarsjes met LED-vlammetjes op de mooi gedekte tafel hieronder. Die zijn ideaal voor in een kast of op tafel, zeker als je huisdieren of kleine kindjes hebt. Super veilig, dus je kunt gewoon lekker weglopen. En wat te denken van die prachtige ‘sterren’ met lampjes die boven de tafel hangen aan een mooi touw. Geweldig toch?

winterse kerstversiering kersttrends 2020winterse kerstversiering kersttrends 2020Alpen folklore in de kerstboom

Hoewel ik net nog zei dat het sfeertje in mijn ogen Canadees aandeed… zijn er ook geweldige versieringen te vinden in typische folklore Alpen-stijl. Denk aan takjes edelweiss, koebelletjes en ballen met oude postzegelprints van skiërs. Een super gaaf idee vind ik de kleine skigondeltjes die met een draadje vol kerstlampjes als een heuse skilift door de boom omhoog gedrapeerd zijn. Tot slot zie je ook diverse houten versieringen terug in deze kersttrend, zoals ski’s en sleetjes. 

Gosh, wat is dit een heerlijk sfeertje. Nu een reisje naar de sneeuw verder weg lijkt dan ooit vanwege alles wat er nu speelt in de wereld, kan ik me helemaal voorstellen dat nog meer mensen kiezen voor een winters kerstsfeertje in huis. Het is gewoon keigezellig. Zeker als je lekker veel hout, bruine versieringen en sfeervolle kussens en plaids toevoegt aan je interieur, kan zo’n winterse stijl súper warm en knus zijn.

Waar zijn deze foto’s en dit filmpje gemaakt?

De volgende alinea’s zul je in elk trendblogje van mij tegenkomen. Waarom? Omdat ik er anders heeeel veel vragen over krijg, haha. Want niet iedereen leest al mijn artikeltjes. Dus ik blijf het maar gewoon herhalen! De foto’s in deze blog en het filmpje hierboven zijn gemaakt in de showroom van mijn favoriete kerstdecoratieleverancier Kaemingk. Zij verkopen onder andere de merken Decoris (van de kerstversiering), Lumineo (de kerstlampjes) en Everlands (kunstkerstbomen). Deze merken vind je in diverse tuincentra terug!

De showroom van Kaemingk waar ik geweest ben, is helaas niet toegankelijk voor het publiek. And I’m so sorry, ik kan je ook niet precies vertellen waar elke specifieke kerstbal of versiering die je ziet in dit blogje te koop zal zijn. Ik heb natuurlijk geen inzicht in wat de winkels hebben ingekocht. Ik maak deze kersttrendblogjes vooral om je te inspireren. Zodat je volop ideetjes kunt opdoen voor de mooiste tijd van het jaar! Snappie?

Wat vind jij van deze nieuwe winterse kersttrend?

Anyway, ik hoop dat dat gelukt is. Dat je weer wat ideeën hebt opgedaan. En het laatste woord is zoals altijd aan jullie. Wat vind jij van deze nieuwe winterse kerstversiering? Zie je de verschillen met de winterse kersttrend van vorig jaar? En vind je de toevoeging van dat bruin ook zo mooi? Ik verklaar de reacties hieronder weer voor geopend Let me know what you think!

Wil je trouwens nog meer kersttrends zien? Check dan dit blogje met een overzicht van alle andere trends. En abonneer je ook zeker even op mijn YouTube-kanaal. Dan krijg je een notificatie zodra de nieuwste kerstvlog online staat!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

29 reacties

 1. Whaaaaa dat is precies wat ik zoek voor mijn nieuwe kerstproject!! ♡ We krijgen een nieuwe tuin inclusief overkapping en daar wil ik zo graag deze stijl in verwerken! Ik zie ons al zitten met warme chocomel en dekentjes. Prachtig Saskia; weer een geweldige blog! Liefs van Guenievre!!

  • Jolanda Methorst op

   Ik vind het een erg mooie style. Ik houd hier van. Gezellig. Ik kan niet wachten tot het kerstmis is. De mooiste tijd van het jaar ❤️

  • Wat een prachtige trend. Ik ben nogal van de klassieke kerstkleuren maar deze trend is fantastisch. Die koebellen en gondeltjes. Prachtige ballen gezien. En die houten alpenhuisjes. Ik ben er weg van. Ik vind er geloof ik alles mooi van. Ik hoor mijn portemonnee al kreunen.

  • Dit is echt een mooie trend. Zoals jij zegt het warm winterse gevoel hebben ze erin gelegd.. Ik vind het echt super mooi. De huisjes en de koebellen. De warme bruine tint erbij…kan mij heel goed bevallen…bedankt weer voor de inspiratie!!

 2. Nee deze trend sla ik over, Ik vind hem verschrikkelijk, maar dat geef niks want gelukkig zijn er meerdere trends. Alhoewel ik ook maar wat doe haha

 3. Voor mij is deze trend te ijzig. Vind het bauw te koel,verder zie ik wel hele mooie ornamenten die ik in mijn boom erbij zou willen hebben zoals dat mooie wit/goud kleurig eikeltje

 4. Oh heel gaaf, wel iets te blauw, maar wat een sfeertje. Dit vind ik een mooie voor buiten, onder de overkapping, bij een lekker vuurtje, warme choco, glühwein hmmmm

  • Johanna Neathey op

   Hi Saskia

   Deze Winterse kersttrend Mountain lodge is fantastisch. Helemaal mijn smaak. De combinatie van ijs en natuur is heel mooi. Ik woon in Engeland en hoop dat ik dit hier een beetje kan nabootsen. Ik verander normaal mijn serre in een Winter Wonderland maar vooral met de bruine, natuurlijke toevoeging is dit heel aantrekkelijk. Ik kan niet wachten om te beginnen!
   Ook niet om te zien hoe jullie je nieuwe huis gaan versieren.

   Groetjes, Johanna

 5. Ohhhh helemaal geweldig Saskia, dat lodge gevoel in zo’n wintersportgebied. Wat ik op insta zei ik emigreer er zo naartoe. Mijn kids zeggen mam je bent in het verkeerde land geboren. Maar wat betreft de kersttrend helemaal leuk, niet dat ik het thuis zou toepassen zo uitbundig maar ik ben van de herten, ruitjes, pure natuurlijke materialen. Een paar oude houten skies staat nog wel op mijn verlanglijstje.

 6. Mooi mooi mooi met drie kleine kinderen zie ik de kleine kerstboompjes met led verlichting helemaal zitten! Fijne start van mijn zondag bedankt weer voor dit geweldige stukje de blogs van jou horen de laatste jaren bij de voorpret!!

 7. Marjolein Beurskens op

  Ik vind het prachtig!! Ik zou zo graag die prachtige huisjes in mijn kerstboom willen! en ook de gondels vind ik geweldig. Ski’s en sleetjes hangen bij mij al jaren in de boom. Ik ga dit jaar op zoek naar die geweldige huisjes!!

 8. Leuk weer op de “vroege” zondagochtend! Ik vind de stijl gedeeltelijk mooi. Ik vind vooral enkele details zoals de led kerstboompjes, “vlammetje” is net echt en de decoris kerstbal wit gedecoreerd met fijne takken/bloempjes, en de houtsoorten heel mooi. Top weer Saskia!!

 9. Mwa…blauw blijft moeilijk met Kerst te rijmen voor mij. Ik ben hopeloos ouwerwets denk ik…vorig jaar wijnrood met donker paars vanwege verbinding met interieur. Dit jaar verven we de accentmuur groen…dus ik kan weer lekker klassiek met de boom en de deco
  Wel mooi om te bekijken deze stijl, maar niet bij ons thuis. De combi met bruin maakt het idd wel warmer.

 10. Hallo Saskia,
  Heerlijk dat het september is en dat deze vlogs weer voorbij komen.
  Ik hou van het tradionele ,rood groen en goud , maar dit is zo sfeervol erbij , haardvuurtje , gluhwein , stuk speculaas , mmmm.

 11. Hallo Saskia,

  Heb genoten van je prachtige video .
  De kleuren zijn niet ons ding, wij vinden de traditionele kleuren toch nog steeds mooi en passend bij de Kerst sfeer .
  Rood, goud, wit en zilver zijn de kleuren die wij gebruiken, we hebben wel héél veel decoraties lol
  kan elke Kerst wel andere items neer zetten 😉

  liefs groetjes Silvia

 12. Jacqueline Pallett op

  Oh ja, ik vind dit echt een gezellige, warme trend. Very “hygge” om in de hedendaagse trend te blijven. Ik ga hier zeker wat ideetjes van oppikken.

 13. Ik hou vd ouderwetse alpine stijl, dus de ballen met postzegels van skiërs, de stoeltjeslift, oude ski’s ed. Maar dan niet voor kerst(dan oude kerstversiering) maar erna, voor het winterthema. Ik kijk er naar uit!!

 14. Antoinette Lemaire op

  Hoi Saskia,
  Kijk er ieder jaar weer naar uit om al die mooie filmpjes en kerst spullen te bewonderen. Als het maar romantisch is met veel vers groen. Ben vorig jaar samen met mijn dochters broer en schoonzus voor het eerst naar tuincentrum leurs in venlo geweest. En we willen kijken of we dit jaar weer kunnen gaan. Was super mooi. We keken onze ogen uit. Zo veel spullen. We komen uit Heerlen dus moeten kijken of we samen weer kunnen gaan.. je kunt zo ook veel ideën opdoen. De sfeer en de geuren je krijgt er echt een kerst gevoel van
  Verder wens ik jou en je man fijn woon genot in jullie nieuwe huis.. en maak er samen een fijn woonplekje van. Veel groetjes uit Heerlen

 15. Wauw wat een mooie trend! Vooral de alphenhuisjes. Heerlijk om jouw blogs te lezen om al in de kerststemming te komen.

  Liefs Kelly

 16. Heerlijk warm gevoel krijg ik erbij, jammer dat ik manlief nooit overgehaald krijg om de Feestdagen of de winter eens in de bergen door te brengen….