Mini pumpkin cheeseballs – Weekend Bites

10

Zei er iemand pompoen?? Ook al staan er weer warmere temperaturen voor de deur, ik heb toch een super lekkere herfstige weekend bite voor jullie! Ik hou van borrelhapjes maken, dus daar krijg je de komende maanden een flinke dosis van. Hartige en zoete hapjes voor zowel de herfst als voor kerst. Deze keer heb ik mini ‘pumpkin cheeseballs’ gemaakt. Ze zijn vegetarisch en super yummie!

Pumpkin cheeseball recept

Een paar jaar geleden ontdekte ik het fenomeen pumpkin cheeseball bij Amerikaanse bloggers. Ze maken dan vaak van die grote exemplaren met een echte pompoenstam erin. Die staan natuurlijk super gaaf op tafel. Het idee is dat je er in dipt met je stengeltjes of er met een mes steeds een beetje roomkaas vanaf haalt en dat op een toastje smeert.

Ik heb er een kleine variant op gemaakt: de mini pumpkin cheeseball! Om in een paar hapjes weg te snoepen. Je krijgt wel een beetje vieze handen van het maken, maar ik heb er echt lol in gehad. Het mengsel kun je trouwens voorbereiden en in de koelkast bewaren. Maar ik zou de balletjes wel pas vlak voor serveren maken. Na een uurtje wordt het toastje namelijk al een beetje zompig.

pumpkin cheeseballsWat heb je nodig voor de mini pumpkin cheeseballs?

Zorg dat je voor circa 15 mini pumpkin cheeseballs in huis hebt:

 • 200 gram roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
 • 2 eetlepels rode pesto
 • 1 volle theelepel paprikapoeder
 • mini zoute stengels (ik had van die krullende uit de AH Megamix)
 • kleine blaadjes basilicum om te garneren
 • ronde toastjes (ik heb Haust baguettes gebruikt)
 • eventueel zout en peper

Hoe maak je de mini pumpkin cheeseballs?

 1. Giet de olie van de pesto voor je hem gebruikt, je wil zo min mogelijk olie in je mengsel. Meng de roomkaas met de pesto en het paprikapoeder door elkaar. Als je wil kun je het nog op smaak brengen met peper en zout, maar dat vond ik zelf niet nodig. Zet dit mengsel in de koelkast tot gebruik.
 2. Maak met je handen kleine ‘balletjes’ van het roomkaasmengsel, ongeveer 2 a 3 cm doorsnede. Dat werkt het zelfde als wanneer je gehaktballetjes zou maken. Leg op elk stukje toast één balletje.
 3. Maak met een satéprikker inkepingen in de balletjes, zodat ze op een pompoen gaan lijken. Steek er een stukje zoute stengel in en garneer met een miniscuul blaadje basilicum en eventueel een beetje extra paprikapoeder.

pumpkin cheeseballsHerfst borrelhapje: de pumpkin cheeseball in ’t klein

Ziet er grappig uit toch? En ze zijn nog lekker ook, deze kleine pumpkin cheeseballs op een toastje. Superleuk om te maken met wat grotere kids in het weekend. Of gewoon voor jezelf en samen opeten met je gezin. Lekker wijntje erbij of een kopje thee, yum! Laat je even weten of je dit een leuk concept vindt? Als het in de smaak valt, dan deel ik binnenkort misschien nog wel een ander soort cheeseball recept!! Of gewoon een ander soort herfstig borrelhapje haha. Eens kijken waar ik trek in krijg ;-).

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

10 reacties

 1. Dit ziet er ZO leuk uit! En zo simpel ook! Mijn ouders lachen me altijd een beetje uit als ik dit soort ‘kneuterige’ dingetjes maak, maar ik kan er echt van genieten. Ga ik zeker proberen! In fact, het meeste heb ik al in huis. Ik heb nog philladelphia over van een cheesecake die ik gemaakt heb en hoef alleen nog rode pesto halen!

 2. Ik vind ze geweldig en ga ze zeker maken. Mijn jongste is 29-9 jarig en van kleins af aan heb ik altijd traktaties gemaakt in herfstsfeer. Nu wordt hij 17 jaar en worden het meer volwassen feestjes, superleuk idee dit. Thx

 3. Mm mm! Ziet er heerlijk uit, ik organiseer komend weekend een herfst knutselavond met mijn zus en moeder, dit zou wel leuk staan op tafel!