Herfstversiering maken: ‘schilderijtje’ met fazantveertjes

5

Ben jij al begonnen aan de herfstdecoratie in je huis? Ik wel hoor! Vind het gewoon zó heerlijk om bezig te zijn met DIY’en, knutselen en versieren voor het najaar. Deze keer heb ik een supersimpele DIY herfstversiering voor je. Echt, je bent in maximaal 10 minuutjes klaar (houden we van, toch?). We gaan vandaag een simpel kunstwerkje maken van bladmuziek en veren.

Herfstversiering: kunstwerkje maken

Ik zei al: deze DIY heb je echt in vijf a tien minuutjes gemaakt. De basis is een fotolijst, ik gebruikte deze van de HEMA. Heb je ergens nog een fotolijst liggen waarvan de glasplaat kapot is? Dan is die echt perfect voor deze herfstknutsel, want je hebt het glas niet nodig. De veertjes die ik gebruikt heb, kocht ik bij de Museumwinkel. Het zijn deze Lady Amherst veertjes. Lady Amherst is een fazantsoort. Dit jaar wil ik veren trouwens op diverse manieren gaan gebruiken in mijn herfstversiering, dus je zult ook nog wel andere veren langs zien komen!

Benodigdheden

Wat heb je nodig voor deze makkelijke DIY herfstversiering met fazantveren? Helemaal niet veel! Haal in huis:

  • Een fotolijst (A4 formaat)
  • Oud muziekpapier of een pagina uit een oud boek
  • Een restje bruin kraft inpakpapier
  • 5 fazantveren (bijvoorbeeld Lady Amhurst)
  • Lijmpistool + patronen
  • Schaar

Hoe maak je dit herfstkunstwerkje met veren?

Stap 1. Het eerste wat je moet doen, is de glasplaat uit de fotolijst verwijderen. Vervolgens pak je je bladmuziek erbij. Ik had nog bladmuziek liggen van deze DIY van vorig jaar. Destijds kocht ik daarvoor een oud boekje bij de kringloopwinkel.

Maar je kunt natuurlijk ook bladmuziek online vinden en uitprinten. Al is het papier dan wel wat minder ‘oud’ en gelig. En dat zie je wel. Anyway, knip de bladmuziek op exact dezelfde maat als de houten achterzijde van je fotolijst en sluit de fotolijst met de bladmuziek erin.

Stap 2. Vervolgens knip je een stukje bruin papier op maat. Het moet net iets groter zijn dan de vijf veertjes die je wil gebruiken, zodat die aan de boven en onderzijde ietsjes uitsteken. Verfrommel het papiertje even stevig, knijp goed en strijk het daarna weer lichtjes glad.

Stap 3. Pak nu je lijmpistool erbij. Plak het bruine papier op de bladmuziek, ongeveer in het midden. Gebruik daarbij net genoeg lijm, zodat je het er niet doorheen ziet schijnen. Plak vervolgens de vijf veertjes op het bruine papier met je lijmpistool. Begin met de middelste, dan de twee buitenste en tot slot de twee veertjes er tussenin. En dat was het al, je kunstwerk is klaar!

Herfstversiering maken met veren

Uiteraard kun je in plaats van bladmuziek ook gewoon een neutraal A4tje gebruiken. Wit bijvoorbeeld, of gebroken wit. Bij hobbywinkels vind je prachtige soorten papier daarvoor. Dat maakt het geheel een stuk rustiger. Heb je een klein fotolijstje en kleine veertjes? Dan zou je bijvoorbeeld ook als achtergrond een pagina uit een oud boek kunnen gebruiken.

Ook die vind je volop in de kringloopzaken. En uiteraard kun je verschillende varianten van deze DIY herfstversiering maken. In verschillende formaten bijvoorbeeld, die je dan als groepje aan de muur hangt. Zo krijg je een unieke herfstige gallery wall!

Wat vind jij van deze herfstversiering met veren?

Ik hoop dat je dit een leuk knutselproject vond voor de herfst! Mocht je zelf met deze DIY herfstversiering aan de slag gaan, dan ben ik érg benieuwd naar het eindresultaat. Deel de foto’s van jouw veren-schilderijtje gerust in een reactie hieronder. Vind ik altijd leuk om te zien. Heb je de knutselsmaak te pakken? Hier vind je nog veel meer DIY’s voor herfstdecoratie in huis. Have a happy fall!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

5 reacties