Kersttrends 2020 ~ Pink Forest: romantisch kerstsprookje

30

Er was eens… een kersttrend vol feetjes, speelse figuren, betoverde paddenstoelen en fladderende boselfjes. Dit thema staat bol van de fantasie, verbeelding en sprookjes! Het is een natuurlijk thema, met een magische sprankeling in the mix. Ik zou zeggen: trek je meest comfortabele wandelschoenen aan en loop met mij door het sprookjesachtige kerstbos!

Magische kersttrend: Pink Forest

Pink Forest is een sprookje dat zich afspeelt in het bos. Het palet bestaat uit ossenbloedrood, fluweelroze, blush pink, parelmoer en – daar issie weer – de nieuwe trendkleur saliegroen. Dit thema is súper groot uitgebeeld in de showroom van Kaemingk waar alle fotootjes en het filmpje in deze blog gemaakt zijn.

Niet alleen is er een grote trendkamer ingericht in deze stijl. Ook de entree van de showroom is prachtig gedecoreerd. Het is net alsof je door een sprookjesbos wandelt (kijk de video hierboven maar!). Voor je het vraagt: helaas, deze showroom is niet te bezoeken voor particuliere kerstfans. En ja, dat is heel jammer inderdaad. Maar gelukkig kun je via het filmpje en deze foto’s ook een indruk krijgen.

Kabouters, feetjes, elfjes & bosdieren

Hier en daar zijn in de showroom open plekken gemaakt, waar overduidelijk kabouters, feetjes, bosdiertjes en andere sprookjesachtige figuren wonen. Ik zie kerstballen in een deken van mos op de grond met twinkelende lichtjes ertussen. En kleine tafereeltjes die je doen denken aan Alice in Wonderland. De elfjes zijn maar wat druk bezig om de jaarlijkse winterpicknick voor te bereiden. Hier en daar knabbelt een hertje aan de voedzame begroeiing.

Er staan diverse prachtige kerstbomen, weelderig versierd met takken, guirlandes en twinkelende lichtjes. De ene boom is vooral roze en romantisch. De andere wat meer natuurlijk en ingetogen. Er zijn schitterende bladguirlandes van zacht en aaibaar velours. Hier en daar hangen sprays van fantasievol groen met een glinsterend suikerlaagje en mooie struiken met bevroren besjes.

Magische paddenstoelen voor Kerst 2020

Als je om één decoratie-item niet heen kunt in deze stijl, dan is het wel de paddenstoel. Hij is er in alle soorten, kleuren en vooral: maten. Van teeny tiny tot SUPERGROOT (als in: meer dan 3 meter hoog… echt een reuzenformaat dus).

Aan sommige van de paddenstoelen hangen touwladders, zodat de sprookjesfiguren naar boven kunnen klimmen. Andere zijn prachtig verlicht. Over licht gesproken: er is zelfs een waterval te bewonderen van twinkelende kerstlampjes. Deze trend voor kerst 2020 neemt je mee naar een prachtige, serene fantasiewereld. Waarin de elfjes en kabouters harmonieus samenleven met de dieren in het bos.

Voor wie hem niet kent, dit is Arvid. Mijn collega & best friend!

Wegdromen bij een kerstsprookje

Als je het mij vraagt kunnen we dit jaar allemaal wel een kerstsprookje gebruiken om bij weg te dromen. Ik vind dit een supermooi thema en ik verwacht dat we het uitgebreid zullen terugzien in diverse kerstshows bij tuincentra (al heb ik natuurlijk geen idee welke winkel wat precies heeft ingekocht). Bij mij thuis zul je dit stijltje echter niet zo snel zien. Het is ietsje te over the top en speels (voor kinderen) naar mijn smaak.

En jij? Vind jij dit mooi? Inspireert het je? Of lijkt het je geweldig in een tuincentrum maar vind je het bijvoorbeeld ook ietsje te kleurrijk voor thuis? Ik hoor het weer super graag in de reacties hieronder! Mocht je nog niet alle kersttrends gezien hebben, hier vind je ze op een rijtje. En op mijn YouTube-kanaal vind je alle videootjes. Mocht je niets willen missen, abonneer je dan zeker even.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

30 reacties

  • Ik vind het geweldig! Zou zelf mijn boom niet zo dominant roze willen hebben, maar als accent kleur in combinatie met wit en groen vind ik het prachtig. Inderdaad het droomvlucht gevoel, waar mijn dochtertje en ik dol op zijn.
   Zat al te denken dat ik dit jaar driedubbel kan genieten van alle kerstversiering aangezien ik fulltime thuis werk nu.. dus dan mag daar best wel een uitbundig sprookjesbos tegenover staan 😉

  • Ik vind het prachtig!! Ik zou het zo thuis willen hebben Die bloemen en prachtige kerstballen, heel mooi. Of ik ook kaboutertjes erbij zou willen weet ik niet, maar zeker wel de elfjes en de paddestoelen. Ik ga er zeker naar op zoek voor de kerst!

 1. Ik zie eindelijk roze besjes waar ik al zo lang naar op zoek ben haha! Kaboutertjes en feetjes vind ik dan niet zo kerstig, de kleuren hou ik wel van!

  • Oh wauw! Heerlijke blog deze♡ Wat heerlijk dit sfeertje…..Al krijg ik het thuis niet voor elkaar om zo ver te gaan. Toch ben ik helemaal verliefd op fantasy en magie. Heerlijk wegdromen♡….(misschien dat ik stiekem toch wat items in mn boom ga verwerken)

 2. Ik vind het helemaal prachtig! Met de paddenstoelen kan voorzichtig in de herfst al een start worden gemaakt. Die zwaanslede is ook prachtig. Dat doet me denken aan het sprookje van de zes zwanen maar ook aan een Russisch sprookje waar een zwaan uit de mouw van een jurk komt. Een hertje of een ander bosdier is bij ons altijd welkom (zolang er geen echt dier voor gedood is uiteraard). Dit is echt voor een verstilde, winterse sprookjes sfeer!

 3. Ik ben gek op kabouters, en ja, die vieren ook kerst! Het rose is niet zo mijn ding, maar het nieuwe saliegroen vind ik prachtig. Het totale plaatje wil ik zeker zien in tuincentra, maar bij mij thuis hou ik het toch wat meer traditoneel.

 4. Hey hoi
  Tot nu toe geniet ik gewoon van elke kerst trend!
  Dochterlief en ik hebben deze week besloten om te kijken voor dingen met roze in onze boom want dat zou mooi passen bij t groen van onze muren in de woonkamer. Waarschijnlijk pikken we ook wel iets van deze stijl mee! Droomvlucht is altijd een van mijn favoriete attracties geweest!
  En tis wel eens leuk om kleuren en items te gebruiken die we nooit eerder gebruikt hebben . Bedankt weer voor het showen van deze trend

 5. Wauw, droomvlucht all over idd, heel erg mooi, hou van de sprookjessfeer, maar idd, niet voor thuis. Ga echter wel een tuincentrum opzoeken waar ze deze sfeer hopelijk neerzetten.

 6. Echt dat droomvlucht gevoel inderdaad!! Ik hou ervan en in het tuincentrum zal ik mijn ogen uitkijken!! Of het thuis haalbaar is, dat vraag ik me af..

 7. ik vind t grappig elke keer arvid te zien,dat was de 2e naam op mijn lijstje! ik vind deze stijl GEWELDIG! ik vond mn grootste boom al wat saai elke keer dus deze stijl komt op het juiste moment. ik ga zeker weten hier heel veel geld aan uit geven 😉

 8. Erg mooi en magisch inderdaad. Maar doet me meer denken alsof ik rond kersttijd door de efteling loop. Ik zou dit wel leuk vinden om ergens anders te zien. Maar het hoeft niet in mijn huis, haha.

 9. De Efteling in het klein, magisch en toverachtig. Het roze en salie groen vindt ik prachtig voor in huis maar voor al het andere ……….ik laat het liever in het tuincentrum 😉

 10. Whauuuu…w! Ik voel me weer een klein meisje. Je bent zeker en vast mijn grootste inspiratie voor een droomkerst 2020.

  Proficiat en bedankt.

  Als ik je adres hier vind en corona laat het toe, wil ik een wandeling door je hemeltje komen maken.
  Groetjes uit België.

  Cham

 11. Jacqueline Pallett op

  Heel feeëriek en kinderen zullen er ongetwijfeld niet meer vandaan te sleuren zijn, maar ik zou er niet mijn hele huis mee inrichten. Misschien een klein kinderhoekje met miniboompje.

 12. Heerlijk in zo’n sprookje rond te lopen maar wat mij betreft iets too much voor thuis. Waar ik zo vrolijk van werd is het muziekje erbij, zat gelijk in de film Home alone……love it!

 13. Prachtige elementen, maar de hele boom roze, dat is een beetje te voor mij 🙂
  Maar die kerstbal… LOVE IT!!!!
  Elfjes hangt ervan af hoe ze eruit zien. De ‘Elf on the shelf’ vind ik vb wel heel leuk. Maar geen 20 in mijn huis 🙂
  Ik word er wel vrolijk van en krijg zin in een zelfgemaakt sleedoorn-jeneverke 😀

 14. Prachtig helemaal mijn ding ik ga deze trend zeker volgen ik hou hier van mijn lieveling attractie is droomvlucht dus dit is helemaal te gek