Kerstshow Tuincentrum Leurs: yes, we mogen weer kerstshoppen!

20

Samenwerking – Het kerstshowseizoen is eindelijk geopend! Het is voor ons vaste prik: Arvid & ik bezoeken steevast Tuincentrum Leurs in Venlo als allereerste. Het is de officiële start en we kijken er maandenlang naar uit. Woensdagavond 30 september was het zo ver. In deze blog lees je wat er allemaal te zien en te koop is + wat we van deze kerstshow vinden.

Kerstshow Tuincentrum Leurs 2020

Ik begin maar even met the elephant in the room: is de show hetzelfde als alle andere jaren, nu we midden in een gezondheidscrisis zitten? Het antwoord is heel simpel: nee. Dat kan ook niet. En dat geldt denk ik voor alle kerstshows van alle tuincentra dit jaar. De situatie is gewoon anders dan anders en daar zijn de kerstshows ook op aangepast.

Tuincentrum Leurs heeft volop ingezet op veiligheid. Het is dit jaar geen kerstshow, maar een compleet kersttuincentrum! Ze hebben overal in het tuincentrum kerstafdelingen gemaakt, op die manier wordt de drukte meer gespreid. De paden zijn verder hartstikke breed en er staan veel minder sfeerpresentaties. Die nemen normaal veel plek in, en veilig kerstshoppen is nu gewoon even belangrijker.

Wat is er allemaal te zien en te koop?

Bij binnenkomst word je al meteen de kerstsfeer ingetrokken. Er is een grote ruimte vol kerstversiering, direct na de entree. Hier vind je vooral prachtige natuurlijke decoratie. Er is een hoek met droogbloemen, er zijn vele decoraties in warme bruin- en goudtinten. En er is een hoek met groen en roze. Ik vond dit echt een hele mooie ruimte, vooral ook door de sfeer die boven je hoofd gecreëerd is. Als je binnenkomt is het gewoon magisch!

Naar de Noordpool

Daarna kom je al gauw in winterse sferen terecht. Ijskoude versieringen, mooie blauwe kerstballen en lichtfiguren die zo op de Noordpool kunnen wonen. De zingende Pinguins zijn natuurlijk weer van de partij met hun vrolijke kerstliederen. Dit jaar staan ze onder een plafond van twinkelende roze kolibries. En als je goed zoekt, vind je ergens tegen de muur ook nog een ijsberenfamilie!

Kerstdorp & kerstshoppen

Het kerstdorp is eveneens lekker ruim opgezet. Vooral de presentatie in het midden, met hoge bergen en een brug vond ik gaaf. Hier en daar in de berg zijn inkijkjes gemaakt, waardoor je naar binnen kunt turen en kersthuisjes kunt spotten in mooi versierde grotten (ja, ja, dat rijmt!). Er is ook een grote hoek met Halloween-huisjes, voor wie daar gek op is.

Kerstengels & traditionele versieringen

Na de kersthuisjes komt het grootste gedeelte van de kerstshow. We beginnen lekker traditioneel en klassiek met veel rood, wit, groen, zilver en goud. Er is een mooie tafel gemaakt in vintage sferen met ‘ouderwetse kerstballen’. En de wanden vol kerstversieringen reiken meters hoog. Eén figuur heb ik op meerdere plekken in de kerstshow teruggezien: de Duitse kerstengel, ook wel bekend als ‘Christkind’. Ze is er in allerlei uitvoeringen en zelfs met mooie vleugels die van kleur veranderen.

Kurt S. Adler en véél meer kerst!

De afdeling van Kurt S. Adler ziet er zoals ieder jaar prachtig uit. Wanden vol kerstdecoraties, ornamentjes en versieringen in alle soorten en maten. Van Coca-Cola tot Disney en van kolibrietjes tot prinsesjes. Je kijkt je ogen uit als je langs deze snoepwinkel voor kerstliefhebbers loopt. En probeer je portemonnee dan maar eens dicht te houden, haha!

Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te bewonderen. Dat zie je wel op de foto’s hierboven en hieronder. Te veel om op te noemen eigenlijk. Een gigantisch grote kerststal bijvoorbeeld. Maar ook mooi versierde kerstbomen en een brug met knuffelberen, ijsjes en snoepjes. Daarachter bevindt zich overigens een complete zoete kersthoek met veel roze en ‘eetbare’ ornamentjes.

Tuincentrum Leurs kerstshow 2020Tuincentrum Leurs kerstshow 2020Wat vonden we van deze kerstshow?

Wat vonden we van de Tuincentrum Leurs kerstshow 2020? Met minder versierde kerstbomen en sfeerpresentaties om op de foto te zetten, was het natuurlijk wel anders dan anders. Maar Arvid en ik waren echt ontzettend positief verrast over de kerstsfeer in de winkel.

Wat ze super goed hebben gedaan, is sfeer maken aan de zijkanten en vooral: boven je! Je loopt op diverse plekken in de kerstshow onder prachtige hangende decoraties door. Daardoor krijg je echt dat knusse kerstgevoel. Knap gedaan, want door die brede opzet is het natuurlijk automatisch minder knus. En dat hebben ze zo heel goed opgelost.

kerstshow tuincentrum leurs 2020Andere dingen zijn belangrijker dit jaar

Ik vroeg me tijdens het rondkijken hardop af: zou ik een show op deze manier vorig jaar net zo mooi hebben gevonden als nu? Ik denk het niet. Maar dat is ook logisch. Ik vind nu andere dingen belangrijk dan voorgaande jaren. Ja, ik wil me natuurlijk verwonderen en meegezogen worden in de kerstsfeer. Maar ik wil me ook veilig voelen en het gevoel hebben dat ik afstand kan houden tot andere mensen en lekker op m’n gemak kan winkelen. En dat kan hier dus allebei volop!

Kerstshow Tuincentrum Leurs: belangrijke informatie

Tuincentrum Leurs is vanaf nu elke werkdag tot 21:00 uur geopend. Dus als je lekker rustig wil shoppen, kom dan vooral niet in het weekend, maar op een doordeweekse dag of avond. Ze hebben ook een super restaurant met culinaire gerechten. Doordeweeks ’s avonds is daar altijd wel plek.

Ook is er een mini kerst-foodmarkt op het plein voor de deur gemaakt. Die was nog niet af toen ik er was, dus ik heb er geen foto van. Maar vanaf nu kun je daar elke dag (en avond) gerechtjes kopen voor €3,- per stuk. Een alternatief voor de Duitse kerstmarkt dus! Je gerechtjes zijn wel to go, vanwege de regels mag je ze niet op de markt zelf nuttigen. Dus mijn tip: maak er een veilig en gezellig kerstuitje van!

Peggy & Bart – eigenaren Tuincentrum Leurs

Als je meer wil weten over de maatregelen die Tuincentrum Leurs treft rondom het Corona-virus en veilig shoppen, check dan vooral hun website. Daar beantwoorden ze meest gestelde vragen en er staat de meest actuele informatie op (want de situatie kan natuurlijk veranderen na het schrijven van dit artikel). Mocht je nog andere vragen hebben over het (veilig) bezoeken van dit tuincentrum in deze tijd, stel ze dan zeker aan Leurs zelf. Zij weten er veel meer van dan ik!

Tuincentrum Leurs
Straelseweg 370
5916 AD Venlo (Limburg)

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 21:00 uur
Zaterdag: 09:00 – 18:00 uur
Zondag: 09:30 – 18.00 uur

Dit artikel is in samenwerking met Tuincentrum Leurs geschreven

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

20 reacties

 1. Ja het is nu eenmaal anders en daar moeten we ons bij neerleggen. Ik vind het prachtig gestyled bij dit tuincentrum en niet te vergeten het vele werk voor klant en veiligheid.! Petje af. Ik ga vandaag de kerstmarkt Van tuincentrum Stox te Heerlen bezoeken, Ben benieuwd…maar genieten zal ik

 2. Zoals altijd een te gekke en supermooie kerstshow!!! Ik woon in Venlo en verheug mij ieder jaar weer op deze kerstshow! Top gedaan ondanks de beperkingen!! Toch knus en schitterende kerstartikelen! Liefs Yvonne

 3. Ingrid van Kaam op

  Hallo Saskia,

  Wat een mooie foto’s zo krijg je wel zin in kerst.
  Wat ziet het er mooi uit.
  Dat zal wel genieten zijn geweest om daar te zijn.

 4. Geweldig, mooie foto’s en de sfeer is goed overgekomen, wil gelijk naar een tuincentrum. Venlo iets te ver weg maar je weet nooit.

 5. Misschien levert deze, uit nood geboren, ruimere opzet wel een win-win situatie op. Meer ruimte om met een winkelwagen te lopen (zonder angst iets om te stoten) maar ik denk ook even aan rolstoelgebruikers die alles goed kunnen zien. En inderdaad begin ik al steeds meer zin in het versieren van het huis te krijgen. Maar eerst nog een grote schoonmaak (waar anderen de voorjaarsschoonmaak hebben)! Het ziet er prachtig uit!

 6. Juist die pandemie kan mensen ook inspireren om hun ‘bubbel’ het zo knus mogelijk te maken – met je eigen kleine gezinnetje, geliefde of allerbeste vriend(in). Dat je je terugtrekt van alle narigheid en helemaal in de kerstsfeer opgaat. Merkte zelf sowieso al dat de verminderde reistijd (door het thuiswerken) de familiesfeer zeer ten goede kom – er word veel meer gespeeld en voorgelezen en gestoeid.
  Goed dat ze alles ruimer opzetten. Dit jaar meer behoefte aan kerst dan gemiddeld…

 7. Will Langenberg op

  Wat prachtig allemaal weer en wat fijn dat je er weer bent , Saskia!
  Ik heb al weer zin aan die gezellige tijd, ondanks de coronacrisis.
  We maken er weer wat van…
  groetjes, Will

 8. Super geweldig a.s vrijdag zijn wij alweer, we verheugen ons erop dit geweldige spektakel van de kerst, we hebben er zin in en tellen de dagen af, tot dan.
  Vr gr ine en tim veel succes

 9. Ingrid Durivou op

  Tuincentrum Leurs ziet er geweldig uit!!! Heel veel te zien in een hele leuke en gezellige sfeer!!! Ik zet hem op mijn verlanglijstje!!! Groetjes! Ingrid.

 10. Hallo Saskia,

  Heb mij weer heerlijk onder gedompeld in je kerstverhalen en -foto’s.
  Dit jaar ga ik op de ijzige toer en begin alvast het 1 en ander op mijn zolder apart te zetten. Yeahhhh.

  Groetjes,
  Selvy.