Foto’s kijken! De nieuwe kerstcollectie van Søstrene Grene

18

Ik vind het altijd leuk om jullie nieuwe kerstcollecties te mogen laten zien! Dit keer is de Deense woonwinkel Søstrene Grene aan de beurt. De collectie bestaat traditiegetrouw uit ornamenten en decoraties van natuurlijke materialen, inspiratie voor al je kerstbaksels. En natuurlijk: betoverend cadeaupapier om met zorg je kerstcadeautjes in te pakken. Dit is de Søstrene Grene kerstcollectie 2020!

Søstrene Grene kerstcollectie 2020

De kerstcollectie van Søstrene Grene is dit jaar geïnspireerd op de nostalgie van Kerst in het hoge noorden. De collectie wordt in twee verschillende delen gelanceerd. Het eerste deel is vanaf 22 oktober 2020 verkrijgbaar. Het tweede deel vanaf 19 november. En elke week komen er weer nieuwe spulletjes bij. Als je geluk hebt om een vestiging van deze winkel in de buurt te hebben, is het dus echt een kwestie van een paar keer langs gaan de komende maanden.

Kerstcadeautjes inpakken

You probably know by now: ik heb iets met kerstinpakpapier. En Søstrene Grene heeft echt te gekke producten voor kerstcadeautjes. Prachtig inpakpapier, linten, touwtjes, labels. I want it all. Het inpakpapier van Søstrene Grene is FSC®-gecertificeerd.

Dat garandeert dat de producten op verantwoorde wijze worden geproduceerd en afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen. Ik vind alle papiertjes gaaf, maar ben vooral te spreken over het bruine papier met groene en rode kerstboompjes en het papier met het hulstpatroontje erop. Love it! 

Kerstdecoraties & kerstballen

De zussen Grene hebben dit jaar kerstversieringen in natuurlijke materialen zoals porselein, keramiek en papier in de collectie. Ze zijn, zoals ik net ook al zei, allemaal geïnspireerd op de nostalgische iconen van het Scandinavische kerstfeest. Een kleurthema kan ik niet echt ontdekken op de foto’s hieronder. Er is echt vanalles!

Traditionele ballen met kerstrood en goud. Maar ook prachtige ornamenten in warme kleuren. Er is zelfs een serie grappige kerstornamenten, zoals een augurk, vis, politie-auto en een locomotief. En tot slot een lijn aan keramische en kleurrijke kerstballen met gezellige kerstmotieven, gemaakt van onder andere papier-maché.

Koekjes & ander lekkers bakken voor Kerst

Traditiegetrouw heeft Søstrene Grene ook allerlei spulletjes voor het bakken van heerlijke kerstrecepten in de collectie. Natuurlijk zijn er ook weer mooie klassieke kerstkoektrommels te koop, die doen het ieder jaar hartstikke goed. Nieuw zijn de bakmaterialen speciaal voor kinderen en een krukje van FSC®-gecertificeerd hout, zodat de kleintjes kunnen helpen met bakken. Ik heb meteen zin om kerstkoekjes te bakken. Mmmm, lekker!

De kersttafel dekken

Uiteraard mag een sfeervol versierde kersttafel ook niet ontbreken. In de Søstrene Grene kerstcollectie 2020 vind je onder andere een tafelkleed gemaakt van gerecyclede vezels! Het tafelkleed is GRS-gecertificeerd, waarbij plastic van gebruikte plastic flessen wordt hergebruikt bij de productie van het polyester.

Ja ja, een hoop certificeringen in dit blogje, haha! Ze zijn lekker duurzaam bezig, die zussen (voor het geval je het nog niet weet: ‘søstrene’ betekent ‘zussen’ in het Deens). Ik ben vooral erg fan van de goudkleurige kandelaars en de gouden kerstboompjes op de foto’s hieronder. Als ik dit seizoen nog een vestiging van deze winkel betreed, dan ga ik die zeker weten kopen!

Waar is de Søstrene Grene kerstcollectie te koop?

De kerstcollectie bestaat zoals gezegd uit twee delen: het eerste deel zal vanaf 22 oktober 2020 verkrijgbaar zijn en het tweede deel vanaf 19 november 2020. Alle producten zijn te koop zolang de voorraad strekt in de diverse vestigingen. Nog steeds ben ik verdrietig dat de winkel uit het centrum van Eindhoven is verdwenen. Søstrene Grene is gewoon een heerlijke plek om kerst- en knutselspulletjes te kopen.

En nu ik de foto’s van de kerstcollectie van dit jaar zie, vind ik het extra jammer dat ze (nog) geen webshop hebben. Je kunt al wel op de site inspiratie op doen en bekijken welke producten er allemaal zijn. Maar online bestellen, dat gaat (nu nog) niet. Ik hoop dat dat gauw mogelijk wordt! Jij ook? Hoor natuurlijk ook weer graag wat jij van deze Scandinavische kerstcollectie vindt. Heb je iets leuks gespot? Ik verklaar de reacties hieronder voor geopend!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

18 reacties

 1. Oh wat mooi, wat mooi. Ik ben dol op hen, hun stijl. Dat pakpapier……smelt. Zo jammer dat ze geen webshop hebben. Dank voor je foto’s, daar kan ik ook zo van genieten.

 2. Oh, wat mooi! Ook dit spreekt mij aan en dan is weer de vraag hoe het te combineren is met wat je nog meer leuk vindt. Dat kerstmanhangertje in de houten opbergkist sprak mij ook aan. Het inpakpapier combineert qua stijl met dat van Ikea en ik denk dat kerstversiering van Dille & Kamille er ook bij zou passen. Je zou zowat een groter huis moeten hebben om diverse kerst stijlkamers in te richten! Als ons huis meer “af” is, ga ik daarmee aan de slag!

 3. Alles prachtig, zullen mijn scandinavische roots wel zijn. Word er hebberig van zoals elk jaar. Maar de zolder is groot, er kan nog wel een doos bij wat mij betreft.

 4. Wat een super coole collectie weer! Wij hebben gelukkig een Sôstrene Grêne in Nijmegen, maar ik vind winkel in Utrecht het leukste. En ik ga dit jaar zeker weer een paar rollen inpakpapier, koekjes uitstekers natuurlijk en die leuke ster kandelaars halen☺️

 5. Oh, wat gezellig en mijn smaak! Inderdaad jammer dat er (nog) niet mogelijk is online te bestellen. Hoewel het filiaal Amsterdam niet ver van Amstelveen af ligt, ben ik er toch in deze tijd niet happig op de winkel op te gaan zoeken hoor. Bij ons op het Stadshart in het voormalige Hudson’s Bay pand is nu Magazijn1181 gevestigd en vanaf vandaag hebben ze 1000m2 kerstshow, 1000m2 Home&Living en een Smit&Dorlas Christmas Café (met een kopje koffie met gebak van Banketbakkerij Koolhaas voor slechts € 2,95 zolang de voorraad strekt, dus waarschijnlijk enkel vandaag, grinnik). Misschien dat ik daar wel een keer in een onbewaakt, meest rustige moment een keer naar binnen stap…

 6. Ik vind alles even mooi !
  De afgelopen week mijn man ook zo gek (:-) ) gekregen dat wij elkaar 24 kleine kadootjes maken voor de kerst net als jullie, dus wat komt dat mooie inpakpapier goed uit !
  En de tafel accessoires spreken me eveneens aan, en bakken is een grote hobby van me, dus ik kan niet wachten,,,,, gelukkig woon ik dicht bij Maastricht, dus ik weet waar ik binnenkort ga shoppen ! Dank voor de foto’s te delen.

 7. Deze stijl vind ik prachtig warm. Ik hoop dat ze een webshop gaan openen. …
  Ik blijf je berichtgeving volgen, want als iemand alles volgt op dit gebied ben jij het wel!

 8. Leuk om alvast weer in de sfeer te komen. Dank je wel voor je leuke blogs.Ik ga morgen al naar Halsteren! Ik zie uit naar je volgende berichten.

 9. Onwijs mooi, echt gaaf. Ik las op je instagram dat de webshop half oktober opent! Wordt de kerstcollectie daar ook toegevoegd? (fingers crossed…)