Kerstshow Intratuin Duiven: door ’t winterse bos naar Candyland!

36

De kerstshow bij Intratuin Duiven: wie kent ‘m onderhand niet?! Arvid en ik waren er gistermiddag – nog voor de rolband en kerstafdeling boven open gingen – alweer voor de tiende keer. Terwijl ik dit verslag typ, is het 12 uur ’s nachts geweest. Ik heb net de eerste versie van de video gemonteerd, alle foto’s uitgezocht en bewerkt. En nu is het tijd voor het verhaal. Hoe ziet de Intratuin Duiven kerstshow 2020 eruit? Wat is het thema? Is de rolband weer groen & botanisch of dit jaar helemaal anders? Je leest, ziet en hoort het in deze blog!

Kerstshow Intratuin Duiven

De kerstshow bij Intratuin Duiven is inmiddels echt dé Nederlandse kerstbestemming geworden. Een bezoek aan deze winkel staat bij menig kerstliefhebber op de agenda in de weken voor Kerst. En dat is ook hartstikke logisch. Het gigantische kerstdorp, het grote restaurant, de speeltoestellen, vele woonafdelingen en natuurlijk de magisch versierde rolband maken van dit tuin- en wooncentrum een ware beleving. En dat is dit jaar – ondanks Corona – niet anders.

Een sneak preview van de kerstshow!

Arvid en ik mochten gisteren aan het einde van de middag alvast naar boven over de rolband naar de kerstdecoratie-afdeling. Het was allemaal nog nét niet af. Het personeel was nog druk bezig met de laatste puntjes op de i zetten. Er stonden overal dozen en de wanden werden driftig gevuld met kerstballen.

Dat maakte foto’s en filmpjes maken wel even wat lastiger en anders dan normaal. Maar jongens, jongens wat een luxe zeg om daar helemaal alleen te mogen rondlopen. En ons te vergapen aan al dat moois. Het voelde net alsof we onbeperkt in een privéattractie van de Efteling mochten!

Het verhaal van Hansje Peperkoek

Intratuin Duiven heeft altijd een bijzonder fantasierijk thema voor de kerstshow. Het verhaal van dit jaar gaat over Hansje Peperkoek. Tijdens een nachtelijke tocht valt hij uit de slee van de kerstman, en ploft hij neer in een ijskoude bevroren wereld: een besneeuwd magisch, winters bos.

Gelukkig vindt hij gauw zijn weg naar huis. In het kasteel is iedereen blij om hem te zien. De notenkrakers, muisjes en al zijn andere vrolijke vrienden & zoete zusjes dansen er op los. De kersttafel is overdadig gedekt voor een feestelijk kerstdiner. Het is een suikerzoet luilekkerland!

Verwonderland: koud & winters + vrolijk & zoet

Oké en dan nu even de vertaling in ‘grotemensentaal’ ;-). De rollerband is dit jaar dus in twee delen ‘geknipt’. Je begint buiten in het donkere, witte, bevroren, magische bos vol dieren, besneeuwde bomen en twinkelende lichtjes. Dan ga je door de poorten en betreed je het kasteel. Dit is een soort candyland met zoete, vrolijke kleuren en lieflijke tafereeltjes.

Ik vind het echt heel origineel gedaan, die splitsing in twee werelden. In tegenstelling tot de afgelopen jaren is de rolband wat meer ingetogen versierd. Het staat minder vol, en er zijn minder presentaties en daardoor oogt het allemaal wat rustiger. Maar vergis je niet: er is echt genóeg om je aan te vergapen. Wij zijn wel een keer of 6 op en neer geweest, haha.

Suikerzoete versieringen

Boven wordt het ‘candyland’ thema volop doorgezet met kamers vol zoete verleidingen. Uiteraard is Hansje overal te vinden in de show. Wat verder opvalt zijn de tafels en wanden vol notenkrakers, in alle soorten, maten, kleuren, vormen. Echt bizar hoe veel! De afdeling van Kurt S. Adler mag er zoals altijd ook weer wezen. Wat een hoop unieke en handgemaakte ornamentjes kun je hier vinden zeg.

You name it, they’ve got it

Uiteraard zijn er ook kerstversieringen en kerstballen in elke kleur van de regenboog te vinden. Ik zag mooie saliegroene ballen, een roze hoek, bruine & gouden versieringen en natuurlijk een hele hoop decoraties in traditionele kerstkleuren. Rood, groen, goud, zilver. You name it, they’ve got it!

De paden zijn dit jaar wat breder (vanwege Corona) en er staan wat minder manden en bakken. Ik weet niet, maar daardoor vind ik de afdeling boven een stuk rustiger en georganiseerder. En ja, daar hou ik van, haha. Wat mij betreft is de bovenste verdieping van de Intratuin Duiven kerstshow 2020 mooier dan andere jaren.

Verdwalen in het kerstdorp

Natuurlijk ga je ook naar Intratuin Duiven voor het gigantische kerstdorp, waar je echt in kunt verdwalen. De entree vond ik iets minder indrukwekkend dan de afgelopen jaren. De grote brug en de hoge bomen die normaal in het begin van de kerstdorp-afdeling staan, bevinden zich nu helemaal achterin. Iets minder Wow-effect daardoor.

Het voordeel is wel dat je meteen als je binnenkomt heel goed overzicht hebt. De huisjes zijn verdeeld over een aantal ‘stadsdelen’. Je kunt over een lage houten brug wandelen voor een helikopterview. Of je loopt gewoon langs de presentaties om ze vanaf de zijkant te bewonderen. Sommige huisjes staan op kinderooghoogte en andere weer op volwassen ‘niveau’. Dus voor ieder wat wils om naar te kijken. Het kerstdorp is wat breder opgezet dan andere jaren, zodat je wat meer ruimte hebt.

Kerstshow Duiven: zo groot, zo veel te zien!

De Intratuin Duiven kerstshow 2020 is zó groot (we vermoeden de grootste van Europa), ik kan je daarom echt niet alles laten zien in de foto’s in dit artikel. En zelfs niet in het filmpje hierboven (heb je die al gezien?). Maar – ik zeg het wel vaker – dat is ook helemaal niet nodig. En ook helemaal niet erg.

Zo kun je lekker foto’s kijken op Christmaholic.nl en is er gelukkig nog genoeg te ontdekken wanneer je zelf een bezoek brengt aan deze show. En dat laatste kan ik je absoluut aanraden. Kom – als je kunt – wel doordeweeks en het liefst in de ochtend, dan is het een stuk rustiger en makkelijker om afstand te houden van andere bezoekers!

Ga jij naar de Intratuin Duiven kerstshow 2020?

Ik hoop dat er niet al te veel spel- en tikfouten in deze tekst staan, want ik zit echt half te knikkebollen terwijl ik dit schrijf. Maar ik wilde het gewoon allemaal af en klaar hebben voor jullie om te lezen als je wakker wordt. Ik heb in elk geval weer onwijs genoten van ons bezoek aan de kerstshow bij Intratuin Duiven. Hoor uiteraard heel graag wat jij van de foto’s en het filmpje vindt. En of je van plan bent om dit jaar richting Duiven af te reizen om al dat moois met je eigen ogen te bewonderen. Ik hoor het graag!

Intratuin Duiven
Lithograaf 1
6921 VA Duiven

Openingstijden
Ma t/m woe: 09.00 – 18.00 uur
Do & vrij: 09.00 – 21.00 uur
Zaterdag: 09.00 – 18.00 uur
Zondag: 09.00 – 17.30 uur

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

36 reacties

 1. Dit lezen op een druilerige zaterdagochtend vroeg met m’n kopje koffie geeft me echt het gevoel alsof ik bij je was om mee te gluren! Zo levendig en heerlijk geschreven :):).

 2. Lies kelderman op

  Hij is weerr amazing. Ik hoop dit jaar toch te kunnen gaan. Maar met een vader in revalidatie en een moeder die ik wil kunnen begeleiden ( beide 88) ben ik wel heel voirzichtig waar ik ga. Heel fijn om via jou toch ff een blik te kunnen werpen op al dat moois. Kerst kriebelt alweer. Fijn weekend

 3. Wat mooi zeg! Ik ga dit jaar met een vriendin naar Duiven. Het is de eerste keer dus ben ontzettend benieuwd! We gaan lekker vroeg in de ochtend, hopelijk zijn we dan de drukte een beetje voor.

 4. Wauw wat een parels van kerstbomen & versiering staan daar toch. Ik heb spontaan zin om in de auto te stappen en naar Duiven te gaan :p

 5. Wow wat is hij dit keer weer mooi. Vorig jaar vond ik de roltrap zo tegenvallen, maar nu…. Een sprookje. En je kan heel goed zien tussen de dizen door dat het weer een mooie kerstballen afdeling is geworden. Bedankt dat je ons weer hebt meegenomen naar een waar kerst sprookje. Fijne dag.

 6. Wat mooi
  Ik heb ervan zitten genieten met een kopje koffie in bed !
  Staat al héél lang op mijn verlanglijstje maar twijfel of ik nu ga door de Corona!
  Fijn weekend

 7. Heel mooi Saskia. Ik zie op de foto’s zulke leuke dingen. Ik ga nergens heen dit jaar (gezondheid en corona). Ik kan een paar dingen online kopen en dat is het. Ik geniet dus extra extra van jouw bijdragen.

 8. Heerlijk om alweer even de kerst sfeer te proeven. Ik kan niet wachten tot de 18e en Intratuin Geleen ook klaar voor publiek is.

 9. WoW wat super gaaf om te zien.
  Ik heb al het een en ander gespot wat ik wil deze kerst, wij gaan begin November heen.
  Kan niet wachten, dank je wel voor dit verslag.

 10. Ingrid van Kaam op

  Hallo Saskia,

  wat een mooi verslag weer.
  Ik kan me voorstellen dat jullie daar genoten hebben hoor.
  Jammer dat we zo ver weg wonen.

  Groetjes.

 11. Geniet van je schitterende foto’s vergezeld van een beker thee.
  Duiven net te ver maar zo het gevoel dat ik er toch geweest ben
  Jullie hebben geboft met het feit dat jullie een preview hebben gehad

 12. Hey Saskia,
  Wauw. wat een gave kerstshow hebben ze in Duiven zeg. Echt wauw gewoon. Ik ga hem in gedachten houden om misschien maar eens naartoe te gaan, ik ben nog nooit geweest. Al die notenkrakers vind ik zo tof.
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily

 13. Prachtig Saskia! Wat een sprookje! Bedankt voor het prachtige filmpje. Op deze manier heb ik er toch een beetje van kunnen genieten, want dit soort plekken ga ik dit jaar niet meer bezoeken.

  • Zijn er onderweg ook plekken waar je kan zitten nu het restaurant gesloten is? Anders is het niet te doen voor mensen die slecht ter been zijn.

 14. Prachtig, wij komen 7 en 8 nov. helemaal uit Friesland.
  We slapen tegenover Intratuin bij van der Valk
  We hebben er weer zin in.

 15. Wouw wat heb je dit weer mooi in beeld gebracht. Op deze lokatie fijne herinneringen gemaakt en kijken er met een lach en een traan op terug.

 16. Zou hier graag weer naar toe willen gaan, met overnachting in het hotel ernaast
  Maar voor nu zooo blij met jouw verslagen, nog meer dan anders

 17. Goedemorgen Saskia, nou deze rondleiding vind ik zelf de mooiste tot nu toe, prachtig gedecoreerd, ik kreeg kippenvel gewoon bij zoveel moois. Mooie decoratie in de kerstbomen en die afdeling Countryfield, geweldig!!! Bedankt weer dat wij van al dit moois mogen meegenieten!!!!! Fijne zondag!

 18. Wat prachtig zeker een bezoekje brengen, dit hadden wij bij Kees en Marja braas, ook van heinde en verre bezoekers, ik hou er van. Mijn kerstboom staat al, maar heb veel leuke decoraties gezien bij jullie, welke ik graag kom kopen

 19. Saskia,

  Zondagochtend heerlijk in alle rust de foto’s bekeken. Schitterend om alles te zien en dan in mijn hoofd al bedacht hoe het bij mij zal worden..
  Kerstmood is al een poosje begonnen dus zal een aantal grote spullen al apart zetten op zolder.

  Groetjes,
  Selvy.

 20. Echt zoooo mooi….. de foto’s waar je de hoogte ziet echt geweldig. Een sprookje is het, ik zou er wel heen willen maar het is wel erg ver voor ons. Dus bedankt dat ik op deze manier toch een kijkje kan nemen.

 21. Ingrid Durivou op

  Wat een geweldige film heb je gemaakt!!! Zoveel te zien!!! Ik ga elk jaar naar Duiven om te genieten!!! Kan niet wachten!!! Groetjes, Ingrid Durivou.

 22. Hallo Saskia,
  Deze maandag zouden we voor een paar dagen naar een hotel in Arnhem gaan om vanuit die plaats deze Kerstshow te bezoeken.. Helaas gooiden de aangescherpte maatregelen in combinatie met de angst voor besmetting met het corona virus roet in het eten. Daarom moesten we helaas deze trip annuleren.
  Wat fijn dus op jouw zeer waardevolle site toch mee te mogen genieten al is het van een (veilige) afstand.
  Kerstsfeer is verslavend en om niet al te veel af te hoeven kicken ben ik deze week begonnen met het herontwerp van mijn kerstdorp inclusief kabelbaan en skipiste.
  En jouw site zal ook vanuit ons huis dus regelmatig bezocht blijven worden.
  Dank je wel daar voor!