Kersttrends 2020 ~ Under the Stars: Kerst in het universum

30

Starry, starry night… Terwijl ik deze blog tik, schalt het prachtige nummer ‘Vincent’ van Don McLean door mijn speakers. Het past gewoon perfect bij deze trend die volop inspiratie haalt uit de koele winternacht, de prachtige sterrenhemel en planeten in galaxies far far away… Deze kersttrend is eigenlijk meer een home decor stijl die mooi is doorvertaald naar December. Urban Christmas, in een heel nieuw jasje!

Kersttrend: urban christmas

Zwart in de kerstboom? Waarom niet! Zeker in de combinatie met wit en goud kan dat echt super chique staan. Dat bewijst deze hippe trend wel. Naast zwart, wolwit en champagnegoud zien we ook camelbrown en bevroren lila terug in de kleurkaart van deze stijl. Een unieke combinatie, die warm én koel tegelijk is. Hij houdt het midden tussen stoer afstandelijk & warm, gezellig en knus. En dan het thema: zo bijzonder!

De maan en de sterren

In de showroom is een luxe loft nagebouwd, met een wijds uitzicht over de night sky van New York City. Met al haar twinkelende lichtjes en drukke straten. De zithoek is licht en sfeervol ingericht. Eye catcher is absoluut de witte kunstkerstboom boordevol versieringen in het thema ‘galaxy’. Niet alleen prachtige gouden maantjes en sterren, maar bijvoorbeeld ook heuse ruimteschepen, raketten en astronauten.

Astrologie, horoscopen en het universum

Verder zijn er mooie decoraties met symbolen van de diverse sterrenbeelden erop. Een hartstikke leuk idee om de sterrenbeelden van ieder gezinslid in de boom te hangen, toch? Het universum en de fascinatie voor astronomie, astrologie en horoscopen is – zeker onder jonge meiden – weer helemaal ‘hot’. De combinatie van dat thema met Kerst heb ik nog nooit eerder gezien.

Wat je in dit thema – en ook in een aantal andere stijlen – veel zult zien dit jaar is de gedroogde judaspenning. Allerlei kunstversies van dit takje heb ik gespot op de beurs in Frankfurt. En tot slot – ook heel gaaf – zijn de open ringen met hangers erin, alsof de ornamenten planeten zijn die ronddraaien in de boom. Leuk bedacht :).

Wat vind je van deze bijzondere kersttrend voor 2020?

Ook deze foto’s en het filmpje bovenaan dit blogje zijn weer gemaakt in de showroom van Kaemingk in Aalten (helaas niet toegankelijk voor particulieren). Kaemingk levert kerstversieringen van het merk Decoris, kerstlampjes van Lumineo en kunstgroen van Everlands aan diverse winkels in Europa en daarbuiten.

Ik kan je helaas niet vertellen waar deze versieringen te koop zullen zijn, daar heb ik geen inzicht in. En aangezien dit een wat kleiner en meer ingetogen thema is, weet ik niet of je het in alle tuincentra terug zult zien. Dus dat wordt een kwestie van afwachten! Ik hoop het stiekem wel, want ik heb echt prachtige dingen gezien. Vooral de ballen op de foto hieronder vind ik werkelijk waar schitterend.

Nog meer kerstvideo’s de komende weken

Ik denk niet dat ik zelf snel voor een kerstversiering met sterrenbeelden, planeten en ruimteschepen zou kiezen. Maar mooi en uniek is het zeker! Vind je niet? Laat het me zeker weer weten in de commentsectie hieronder. Ik lees jullie reacties altijd met heel veel plezier en ben zoals altijd benieuwd of deze stijl gaat scoren of dat jullie het helemaal niks vinden, haha!

Dit was – helaas – alweer de laatste kersttrendblog en -vlog van dit jaar. Heb je er eentje gemist? Hier vind je nog eens alle kersttrends voor 2020 op een rij. En als je geen kerstvideo wil missen, abonneer je dan zeker op mijn YouTube-kanaal. Want natuurlijk komen er de rest van het jaar nog allerlei andere filmpjes online. Als je je abonneert krijg je een notificatie op je telefoon als er een nieuwe video live staat!

Tot snel lieve Christmaholics!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

30 reacties

 1. Deze vind ik toch ook wel weer heel mooi, het is dat het voor geen meter past bij wat ik al heb, maar anders zou ik zeker wat in deze trend aanschaffen.

 2. Goedemorgen Saskia,

  Wat een apart thema. Het is erg mooi uitgevoerd, maar ik vind het persoonlijk kil over doen komen. Komt natuurlijk ook omdat de boom wit is, wat wel heel goed bij het thema past. Bij een groene boom komt het thema minder duidelijk over. Ik vind het met de inrichting die erbij zit een beetje New York glam.

  Fijne zondag.

  Groetjes Tamara

 3. Goedemorgen! Sommige elementen vind ik wel mooi maar alles vind ik teveel van het goede… Wel goed om te zien dat mijn zwarte ballen weer hip worden 🙂

 4. Een verrassende stijl. Zeker niet mijn stijl. De ballen op de laatste foto zijn prachtig maar verder vind ik het echt niet mooi.

 5. Apart is het zeker wel, echter niet mijn smaak/stijl. Al moet ik wel toegeven in mijn bonte kerstboomversieringverzameling ook zwarte (zij het in een andere stijl) ballen te hebben. Goh, alweer je laatste kersttrendblog en – vlog dit jaar? Wat vliegt de tijd voorbij…

 6. Goeden morgen Saskia
  wat ziet het er toch weer prachtig uit allemaal
  ik kan er niet genoeg van krijgen zo veel moois allemaal.
  gisteren heb ik mij eerste zending nieuwe kerst ballen binnen gekregen
  glazen gekleurd rood/bruin en wolwit super mooi met motief er in
  en vd week krijg ik dan eindelijk mij op maat gemaakte kerstboom model cone.
  en ik kan niet wachten met opbouwen dan haha.
  begin november begin ik er echt mee en als die af is dan stuur ik jou de foto’s wel .
  tot de volgende keer
  fijne zondag Saskia

 7. Wauw☆….ik kan deze styl wel waarderen. Die sarturnus-boom is echt supercool!

  Ik heb zelf wel wat met astrologie en kan misschien daarom deze styl wel begrijpen. Snap ook goed dat er mensen het niks vinden, tenslotte niks echt met kerst te maken.
  Maar dat bevalt mij juist mij wel….

  Zelfs mijn man vind deze styl ook gaaf….
  Maar wij hebben vorig jaar een godsvermogen uitgegeven aan een compleet nieuwe styl die trouwens ook niks met kerst te maken heeft. Maar ergens moet het leuk blijven he….Je kan niet aan de gang blijven met mega veel geld uitgeven….

  En ondanks onze styl niet typisch kerst is, hebben we echt lovende reacties gehad vorig jaar….dus mocht men deze styl overwegen dan weet ik zeker dat het goed zal uitpakken en je er zeker toffe reacties op zult krijgen.

  Hahaha die ballen die jij zo prachtig vind, doen mij denken aan mijn favorite serie ‘stranger things’. Het is net zo’n cocon van een monster…i love it too✌

 8. Sterren vind ik altijd goed bij Kerst passen. En de kleuren zijn heel erg mooi. Maar ik denk niet dat ik deze trend ga volgen. Wel heel leuk om te bekijken 🙂

 9. Supermooi. Sterren- en maanthema, ik hou er wel van. Trouwens, zo’n uitzicht op New York by Night mag bij mij ook wel in de kamer op de muur 🙂

 10. Goede morgen,
  Er zitten hele leuke ornamenten bij maar het totaal plaatje is niet mijn ding. Als je in astronomie geïnteresseerd bent dan lijkt me dit geweldig.

 11. Ehm…apart, ik zie wat mooie dingen zoals de glazen ballen en sterren gevuld met lichtjes. Dat past overal wel bij denk ik. Voor de rest is het niet mijn ding alhoewel leuk bedacht.

 12. Ingrid van Kaam op

  Hallo Saskia,

  Dit is ook niet mijn ding. Maar als je eens totaal iets anders wil dan is dit voor sommigen misschien de trend.
  Jammer dat dit al weer de laatste was.
  Ik denk dat de kerst tijd in deze rare tijden wel eens een extra dementie kan krijgen.
  Groetjes.

 13. Anneke Korenhof-Lamers op

  Hallo Saskia, Ik vind het wel mooi maar wij houden toch meer van een groene boom met warme kleuren van ballen, slingers er in…….. Wij zijn net verhuisd naar een groter appartement en hebben nu een (kunst)boom van 2.15 m. hoogte…….We kijken er naar uit om deze gezellig aan te kleden……

  Groetjes,
  Anneke Korenhof-Lamers

 14. Anneke Korenhof-Lamers op

  Hallo Saskia, Ik vind het wel mooi maar wij houden toch meer van een groene boom met warme kleuren van ballen, slingers er in…….. Wij zijn net verhuisd naar een groter appartement en hebben nu een (kunst)boom van 2.15 m. hoogte…….We kijken er naar uit om deze gezellig aan te kleden……

  Groetjes,
  Anneke Korenhof-Lamers