Intratuin Kersttrends 2020: welkom in Verwonderland!

39

Poe hey, wat hebben we hier lang op moeten wachten (ik ben ook niet ongeduldig ofzo hè ;-)). Ik heb de nieuwe stijlen al in diverse Intratuin-winkels en kerstshows mogen bewonderen. Maar vandaag mag ik dan éindelijk de foto’s en de informatie met jullie delen over de kersttrends van Intratuin voor 2020. Het zijn vier hele verschillende stijlen, met één gemeenschappelijk thema. Ik vertel je er graag alles over!

Intratuin Kerst 2020: laat je verwonderen

Het overkoepelende kerstthema bij Intratuin voor dit jaar is ‘Verwonderland’: een plek waar je je ogen niet gelooft en een avontuur aangaat zonder te weten waar het eindigt. Denk daarbij aan verwondering zoals het pratende konijn in ‘Alice in Wonder land’, de chocoladerivier in ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ of de hedendaagse WONDR-experience waar je in een zee van roze marshmallows duikt. Maar dan bij jou thuis.

Kerst trends Intratuin 2020Intratuin doet het dit jaar net even anders dan anders. Door bijvoorbeeld het plafond om te toveren tot een kerstballenhemel, een groene kerstmuur te creëren of de eettafel te overladen met mos en houten figuren: de wauw-factor is key! Natuurlijke materialen zoals mos en asparagus spelen een hoofdrol. Want van groen tussen de glitters, het velours en glimmende eyecatchers kun je simpelweg nooit genoeg hebben.

Kerst trends Intratuin 2020Wat zijn de Intratuin kersttrends 2020?

Er zijn vier verschillende Intratuin kersttrends 2020, die je natuurlijk naar hartelust mag mixen en matchen. Of kunt aanvullen met de kleuren, spullen en versieringen die je al in huis hebt. De trends heten Snowy Xmas, Dark Island, Earthy Tones en Highway Motel. Ik zal ze hierna even allemaal voor je uitlichten!

Trend #1. Snowy Xmas: Kerst zoals vroeger

Deze eerste kersttrend is lekker winters en traditioneel. Door het kleurenschema (rood, wit, blauw) heeft het echt iets typisch Nederlands. Qua sfeer is het nostalgisch en een tikkie Scandinavisch. Een kerst zoals we die van vroeger kennen, gezellig samen thuis met een knisperend haardvuur en een emaillen mok warme chocomel in de hand.

Bij deze stijl kunnen sneeuwvlokachtige ballen, stolpen, sneeuwbollen en houten kersthangers niet ontbreken. De foto hieronder met kerstversiering in de keuken heeft me meteen geïnspireerd! Zoiets kan ik hier thuis ook doen. Leuk, met ‘eetbare’ versieringen en decoraties in het thema ‘eten & drinken’ eraan.

Intratuin Kersttrends 2020Kerst trends Intratuin 2020 Intratuin Kersttrends 2020Trend #2. Dark Island: natuurlijke Kerst

De tweede kersttrend heet Dark Island en is geïnspireerd op een prachtig groen eiland. Volgepakt met weelderige bossen, zwart zand en vulkanen. Groene tinten staan centraal in deze stijl, aangevuld met accessoires in lime en oranje. Ik heb ook wat blauwgrijs en lichtgrijs gespot op de foto’s.

Verder zijn er  verwonderlijke schalen met mos, aan de muur hangende boeketten, kerstballen van velours. En op tafel zien we servies van prachtig diepzwart aardewerk. En wat te denken van de gigantische glimmende groene kerstster op de laatste foto hieronder!? Deze kersttrend is koel, stoer, heel modern en vooral ontzettend natuurlijk.

Intratuin Kersttrends 2020 Trend #3. Earthy Tones: warm & aards

Voor liefhebbers van de natuur in huis, is de Earthy Tones kersttrend voor 2020 absolute perfectie. Alles draait hierbij om puur natuur en aandacht voor de aarde. De kleurtonen zijn warm en aards: ik zag versieringen in diverse tinten bruin, brons, wit en grijs. Echte nude-tinten dus.

Verder in deze stijl: keramiek, terracotta potten en bijzonder gevormde vazen. Gevuld met bijvoorbeeld katoentakken en allerlei soorten droogbloemen. Terug van weggeweest is de tafelklem. Ik heb er eentje in de berging liggen die ik nog nooit gebruikt heb, dus misschien dat ik ‘m maar eens van stal haal!

Trend #4. Highway Motel: overdadig retro

De vierde en laatste stijl mixt warme kleuren met duurzame, tijdloze materialen en geometrische vormen. Dat alles zorgt voor een behaaglijk retrogevoel. De verwondering zit ‘m in dit thema in de glazen kerstballen met gouden glitters, fluweel en roze pailletten.

Mijn hemel wat een kerstpracht zien we op de foto’s hieronder. Veren, goud gespoten Asparagus, panterkerstballen en gedroogde róze eucalyptus. Overdaad schaadt absoluut niet, als je deze Intratuin kersttrend voor 2020 mag geloven. Wow!

Intratuin Kersttrends 2020Welke van de Intratuin kersttrends 2020 is jouw favoriet?

Vier hele verschillende stijlen zijn het, toch? Ik vind ze dit jaar eigenlijk allemaal wel wat hebben! Dat kan ook komen door de prachtige foto’s van Louis Lemaire, die elk jaar weer een schitterend sfeerbeeld neerzet samen met een topteam van stylisten. Ik mocht ooit een keer meekijken achter de schermen tijdens zo’n fotoshoot en dat was echt te gek. Wat een pro’s!

Als ik dan toch een favoriete Intratuin kersttrend 2020 moet uitkiezen, wordt het dit jaar Snowy Xmas. Al zou ik het blauw persoonlijk voor groen inwisselen. Op nummer twee staat voor mij Earthy Tones. Die warme kleuren geven me echt een heerlijk behaaglijk kerstgevoel. En jij? Welke van de kersttrends van Intratuin voor dit jaar spreekt jou het meest aan? Ik hoor het heel graag in een reactie hieronder!

Foto’s: Louis Lemaire / Intratuin

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

39 reacties

 1. Wauw!! Dat ziet er wel écht mega gaaf uit! Ik denk dat ik een mix van dark en earthy erg gaaf vind. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik alle 4 trends echt te gaaf vind!

  Ik heb de kerstmuziek alweer op staan. Hubster en ik hebben gister besloten dat we een nieuwe kerstboom bestellen volgende week en dat we hem opzetten als hij er is. Ik heb helemaal geen zin meer om te wachten! En waarom zouden we ook toch?

  Fijne dag! En dank voor je mooie blog. Ik heb weer inspiratie opgedaan!

  • Goedemorgen Saskia,

   Ik heb eigenlijk geen favoriet. Persoonlijk spreken de thema’s mij niet helemaal aan. Ze hebben allemaal wel iets. Ik vind het wel knap dat het echt 4 andere thema’s zijn dan dat we gewend zijn. Maar als ik moet kiezen dan kies ik voor thema 1. Fijne dag.

   • Snowy Christmas; kerst zoals vroeger. Ik hou gewoon van rood en groen met kerst.
    Wel leuk die twist met keuken kerstballen. Past er toch weer helemaal bij. Ik sta graag in de keuken en al helemaal met kerst.

 2. Wat gaaf zeg! Ik heb nu helemaal zin om naar de Intratuin te gaan. Mij spreekt vooral highway motel heel erg aan! Maar de andere 3 vind ik ook erg mooi!

  • Snowy Xmas is mijn stijl maar zonder blauw.
   Ik heb er glazen ballen met wit of rood erin of met witte opdruk . En ben gek op paddestoeltjes in de boom .
   Maar vindt alle drie de stijlen wel mooi om te zien .

 3. Wauw absoluut dark island, mooie warme kleuren groen.oast perfect bij mijn interieur!!
  Kan niet wachten om te beginnen met decoreren

 4. De eerste is niet zo mijn ding.
  De rest is allemaal even mooi.
  Moeilijk kiezen,
  Ben al een paar keer bij Intratuin geweest en steeds kom er ik weer met iets vandaan.
  Zó mooi allemaal.

 5. Goedemorgen Saskia,

  Ik heb eigenlijk geen favoriet. Persoonlijk sprei de thema’s mij niet helemaal aan. Ze hebben allemaal wel iets. Ik vind het wel knap dat het echt 4 andere thema’s zijn dan dat we gewend zijn. Maar als ik moet kiezen dan kies ik voor thema 1. Fijne dag.

 6. Wat gezellig weer, Eigenlijk heeft elke stijl wel wat, maar persoonlijk zal ik voor de Earthy Tones gaan. Heel behagelijk en knus komt dat bij mij over.

 7. Hey Saskia,
  Wauw, wat een gave kersttrends weer. Zo leuk. Ik moest direct lachen om die eerste foto met al dat keukengerei. Mijn oudste broer heeft een espressoapparaat, ook in rood nog. Dus hem een foto gestuurd. Vond ik zo geniaal. Ik vind de trend ‘snowy Xmas’ geweldig. Zo mooi allemaal. Ik kan echt niet wachten tot kerst.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

 8. In een kerstshow kan het mij niet kleurrijk genoeg, en vind ik alle trends even gaaf.
  Vooral met een koopavond als je straks al donker erna toe kan gaan.
  Voor in huis spreken de Snowy Xmas en Dark Island mij erg aan.

 9. Dark island en Earthy tones vind ik eigenlijk wel heel mooi, had dat niet verwacht aangezien ik altijd wit zilver heb hahaha.
  Vind die grote groene kerstster echt waanzinnig gaaf.

 10. Snowy Xmas, die heerlijke lichte sfeer, ik hou ervan. Dat komt ook door de sfeerfoto’s hoor, ik val altijd weer voor veel wit hout en een donkerder houten vloer. Als het dan in kerstsfeer is kan ik dat moeilijk weerstaan.

 11. Ik ga voor de Dark Island stijl dan. past het best bij mijn kleurenpalet voor dit jaar. (donkerblauw, matzilver, mintgroen).
  Ik vind die standaards op de tafel op de laatste foto van deze trend echt superleuk! Die ga ik zoeken.

  Leuk om zo weer de kersttrends te zien. Vanmiddag naar de Intratuin dus….

 12. Van Dark Island vind ik die slanke boom in draadmand mooi met de versiering van Earthy Tones en dan de grote roze Anthurium in roze pot met de bordeaux/wijnrode verenkrans aan de muur. Tja, ben nou eenmaal van de diversiteit, haha.

 13. Hm, dit is voor het eerst dat geen van de Intratuin thema’s mij aanspreekt. Nu kan ik heus in een collectie wel een bal vinden maar voor de rest ga ik toch voor het eerder besproken Pink Forest, saliegroen en een wat winters wit.

  • Bij deze een vervolgreactie. Ik ben zojuist in de Intratuin geweest. Aldaar werd de soep niet zo heet gegeten als opgediend. Oftewel het was niet zo extreem als in de presentatie en gelukkig ouderwets gezellig qua aankleding.

 14. Dark Island vind ik erg mooi. Zo’n subtiele den of spar, larix wat is dat voor boom.. met die linten ook mooi. Eens wat anders. Natuurlijk en verrassend.

 15. Helaas, geen van alle echt mijn smaak. Ben ook al even wezen kijken bij ‘mijn’ Intratuin maar vond het allemaal nogal tegenvallen.

  Heb wel een leuke kerstbal gezien op je foto’s, wit met blauw, een beetje Delfst Blauw achtig, maar dat past dan weer totaal niet bij wat ik al heb, verschillende groentinten en okergoud.

  Dilemma, dilemma 🙂

  Misschien toch in de keuken een boompje met een totaal andere stijl dan in de woonkamer??? Gelukkig kan ik er nog even over nadenken!

 16. Wow, dat zijn verschillende stijlen zeg. Ik vind de retro nogal heftig, De earthy tones spreken mij het meest aan van al deze stijlen.

 17. De Earthy Tones vind ik erg mooi! De verbondenheid met de natuur spreekt mij erg aan.
  Prachtige kleuren. Zelf zou ik er af en toe een tintje rood en groen doorheen doen.

 18. Ik ga voor de snowy xmas. Ik vind de aparte ornamenten zo leuk. Zoals de koffiemachine, voor mij kan het niet gek genoeg. Ik hou er zo van.

 19. Saskia,

  Als ik eerlijk ben loop ik voor geen enkele kerstthema van intratuin warm.
  Thema ’s in Nuenen vind ik leuk.
  Ideeen opgedaan en bij mij op zolder gekeken wat ik allemaal heb.

  Groetjes,
  Selvy

 20. Wat een onwijs leuke kersttrends zijn het weer, in 1986 ben ik begonnen met 3 kerstbomen in ene klein huisje, een met rood een met zilver en een met blauw, wit was er helemala toen niet te krijgen, het blauw was toen al heel moeilijk en deze balen heb ik bijna nog allemaal (de blauwe dan.

  Mijn stijl voor nu is toch de Dark Island, dit komt door het blauw wat ik zie en dan die blauwe muur met die ronde kransen met sterren erop, wauw, die wil ik voor op onze blauwe muur. en misschien ene standaard voor op de sitetable ipv daar eens een boompje op. Kortom ik zie veel inspiratie. Hoop dat ik toch ergens naar een kerstshow kan gana kijken voor ik zelf ga versieren, maar ja met een auto immuun ziekte, zit het er nu nog niet in. Dus geniet ik vollop van je mooie verhalen en foot`s op je blog