Receptje: candy cane marshmallows met chocolade

5

Marshmallows & candy canes: beide super Amerikaans, super zoet en … ja ook wel super kerstig, toch? Dit grappige receptje – als je het dat al kunt noemen – is leuk om samen met je kinderen te maken en op te peuzelen. Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw (geef mij maar chips en kaas en minder zoete gebakjes), maar mijn lief Robert heeft lekker gesmuld van deze kerstsnackjes!

Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig om deze candy cane marshmallows te maken? Zorg dat je in huis hebt:

  • Grote witte marshmallows
  • Mini candy canes
  • Grotere candy canes
  • Circa 100gr chocolade naar keuze
  • Mes
  • Au bain marie pannetje / kom
  • Bord met bakpapier

Hoe maak je de candy cane marshmallows?

Stap 1. Begin met het maken van je candycane-gruis. Mijn favoriete techniek? Leg de candycane nog in het plastic plat op een houten snijplank. Hou ‘m aan één kant stevig vast en geef er een aantal ferme tikken op met de achterzijde (dus niet de snijkant, maar de ‘botte’ kant) van een mes. Een andere manier is de candy canes in een stevig zakje doen en er met een deegroller op meppen, maar dat werkte voor mij wat minder fijn.

Stap 2. Doe water in een grote pan en leg je chocolade in stukjes in het au bain marie pannetje op het water. Ik gebruikte een mix van pure en melkchocolade (gewoon van een reep). Maar alle soorten chocolade kan natuurlijk! Roer af en toe tot je chocolade helemaal is gesmolten.

Stap 3. Doe in elke marshmallow een mini candy cane. Hou je marshmallow vast aan de candy cane en dip hem half (of minder) in de chocolade. Draai hem rond en veeg de onderkant een beetje schoon aan de zijkant van het pannetje. Strooi nu wat van je candy cane-gruis over de chocolade. Je kunt de marshmallow er ook doorheen rollen, maar ik vond het effect dan niet zo mooi. Het gruis verdeelt minder goed en wordt bruin van de chocolade.

Stap 4. Laat de marshmallows een half uurtje op een met bakpapier bekleed bord ‘afkoelen’ tot de chocolade hard is. En dat was het, je bent klaar om te smikkelen! Deze candy cane marshmallows zijn lekker bij warme chocolademelk, koffie of thee!

Kerstsnoep met candy canes

Hou jij van zoetigheid? En maak je wel eens wat lekkers met candy canes? Of is het niks voor jou? Ik hoor het natuurlijk weer graag in de comments hieronder. Als je nog vragen hebt over dit receptje, kun je ze daar ook kwijt! Oh, en mocht je nog meer willen lezen over de geschiedenis van candy canes (en wat ze met Kerst te maken hebben), ik heb er een uitgebreide blog over geschreven! Echt leuk om een keertje te lezen.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

5 reacties

  1. Wat een ontzettend leuk receptje! Vooral voor de kinderen dit ga ik zeker maken wij (vooral ik..) zijn dol op zoetigheid! Heb nu de vijgen cake, peren taart en de cocktail gemaakt allemaal een groot succes. Bedankt weer voor de inspiratie!