Online kerstshoppen: 10x mijn favoriete webshops – Monthly Favourites

13

Het is november… en dus tijd voor een nieuwe Monthly Favourites! Dit keer doe ik het wel een beetje anders. Normaal deel ik een hele reeks van mijn favoriete kerstproducten en home deco items. Vandaag combineer ik twee rubrieken: Monthly Favourites en 10x! Je vindt hieronder een overzicht van mijn 10 favoriete webshops voor online kerstversiering kopen! Met daaronder natuurlijk een paar producten die ik erg gaaf vind. Klik je weer mee?

Waar kun je online kerstversiering kopen?

Ik startte deze rubriek vorig jaar: elke maand een overzicht van spulletjes die je gewoon online kunt bestellen en thuis kunt laten bezorgen. Dit jaar is online kerstversiering kopen natuurlijk nog fijner dan ooit. En ik krijg dan ook – niet verrassend – regelmatig de vraag waar je nu het beste online kerstspulletjes kunt kopen.

Hieronder vind je daarom een lijst van mijn favoriete webshops die kerstdecoratie verkopen. Als je op de foto’s eronder klikt, ga je meteen naar het desbetreffende kerstitem en krijg je informatie over prijs, voorraad en levering. Ik hoop dat er weer iets leuks voor je bij zit!

1. What a Wonderful Christmas

Deze kerstwebshop wordt gerund door een verschrikkelijk lief echtpaar: Geert & Marieke. Als ik iets van papierwaren of servetjes nodig heb voor Kerst of op zoek ben naar leuke, unieke ornamentjes voor in de kerstboom, dan neus ik altijd even rond op What a Wonderful Christmas.

Hieronder vind je een selectie van mijn favoriete spulletjes uit hun collectie (maar er is nog veel meer). Mocht je er trouwens willen shoppen, gebruik dan zeker de Christmaholic-kortingscode christmaholic10 voor 10% korting!

2. Zara Home

Een andere webshop waar ik graag rondneus en regelmatig wat bestel, is Zara Home. Ook met Kerst hebben ze echt hele gave spulletjes. Het receptenboek op de foto hieronder is niet echt een kerstig ding, maar ik vind het zo’n leuk cadeautje! Het lijkt wel een soort Boek van de Sint, vind je niet?

Ook te gek vind ik de prikkers met kerstboompjes en de mooie ornamenten. Toen ik deze blog schreef, stond er een kleine kerstcollectie online. Ik vermoed dat er de komende weken nog meer bij zal verschijnen, zoals wat meer tafelkleden en wellicht ook kerstig bedlinnen. Hou Zara Home dus zeker in de gaten!

3. Anthropologie

En dan een merk dat jullie wellicht nog niet kennen. Ik zie het regelmatig langskomen bij Amerikaanse bloggers en grammers. Vorig jaar kwam ik er achter dat Anthropologie ook een Europese webshop heeft! Ik heb het idee dat de kerstcollectie hier wel wat kleiner is dan in de VS, maar toch zitten er toffe dingetjes bij!

De verzendkosten zijn €6,- naar Nederland en xx naar België. Niet goedkoop, maar ook weer niet schokkend duur. Toch? De items zelf zijn niet erg goedkoop. Anthropologie is een luxe merk. Je bent gewaarschuwd, haha!

4. Loberon

Deze webshop heb je vast ook al een aantal keer zien langskomen in mijn blogs: Loberon. Geen goedkope winkel, maar ze hebben wel hele gave landelijke versieringen en kerstobjecten. Mooie borden met kerstteksten erop, prachtige ornamentjes en ga zo maar door. Hieronder vind je weer een kleine selectie van mijn favoriete items uit hun nieuwe kerstcollectie.

5. Not on the High Street

Not on the High Street ontdekte ik jaaaren geleden toen ik een ornamentje zocht voor een pas geboren baby’tje. Op deze webshop kun je allerlei kerstspulletjes, kerstornamenten en kleding vinden. Een groot gedeelte kun je personaliseren met een naam of een andere tekst. Zo leuk! Er zijn pyjamaatjes, slabbetjes, zakken voor kerstcadeaus, kerstballen en nog veel meer. Deze webshop zit in de UK, verzendkosten verschillen heel erg. Hangt helemaal af van het gewicht en de grootte van wat je koopt.

6. H&M Home

Dat ik fan ben van de kerstspulletjes bij H&M Home mag eigenlijk geen verrassing meer heten. Ik deel regelmatig spulletjes van dit merk in de Monthly Favourites. Met name de kussenslopen zijn hier favoriet. Het fijne van H&M Home is dat de kwaliteit goed is, maar de prijs ook! Kussenslopen kosten vaak minder dan een tientje. En de versieringen zijn ook allemaal goed betaalbaar. Kortom: affordable christmas decor shop ik hier!

7. Vondels

Wellicht heb je de versieringen van Vondels al wel eens zien hangen bij de Bijenkorf. Ze zijn allesbehalve goedkoop (variërend tussen de 8 en 17 euro per ornament). Maar zo gaaf en zo uniek! Vondels is een Nederlands-Chinees bedrijf. Ze zijn gevestigd in Amsterdam en de versieringen worden in China geproduceerd. Elk jaar bezoek ik ze op Christmasworld in Frankfurt.

En elk jaar hebben ze weer geweldige nieuwe ornamenten in hun collectie. Hieronder vind je een aantal van mijn favorieten. Een paar heb ik al in huis (zoals de rode auto). Een paar staan op mijn wishlist (zoals de typemachine). En en paar heb ik al eens aan geliefden cadeau gedaan. Want dat is zo gaaf aan de ornamentjes van Vondels: ze hebben voor elke hobby of passie wel een kerstbal!

8. Sostrene Grene

Sinds een paar weken heeft Sostrene Grene éindelijk een webshop. En aangezien de winkel sinds begin dit jaar weg is uit Eindhoven, ben ik daar éxtra blij mee. Een deel van de kerstcollectie is nu ook via de webshop te koop. Later deze maand komt daar als het goed is nog een deel bij. Het fijne van Sostrene Grene zijn natuurlijk de kleine prijsjes. Het kost echt allemaal geen drol. En de inpakspulletjes zijn gewoon geweldig!

9. John Lewis

Een tijdje terug deelde ik al een blog met daarin prachtige foto’s van de John Lewis kerstcollectie voor 2020. Misschien heb je die gemist, echt een kijkje waard. Je kunt de kerstspullen van de Britse winkel gewoon online shoppen. Verzendkosten zijn niet heel goedkoop – 7,50 pond – maar als je een flinke bestelling doet, dan kan dat vaak wel uit. Hieronder een paar van mijn favo items!

10. HEMA

Nummer tien op de lijst is de HEMA. Ook zij verkopen allerlei kerstdecoraties, kerstverlichting en tafeldekspulletjes voor de feestdagen via hun webshop. Ik ben dit jaar met name mega enthousiast over de alfabethangers met gouden belletjes! Die heb ik al ingeslagen voor mijn man en mij, mijn zusje en mijn best friend Arvid. Wie weet zit er ook wel iets leuks voor jou tussen!

Nog meer webshops waar je kerstversiering kunt kopen

But wait, there’s more! Xenos is nog zo’n fijne winkel waar je ook online een hoop kerstspulletjes kunt vinden. Blokker heeft dit jaar een uitgebreide collectie aan unieke ornamenten die vrijwel allemaal rond de 2 a 3 euro kosten. En dan shop ik ook nog wel eens bij Casa. Alleen veel van de items kun je niet laten bezorgen, maar moet je ophalen bij de winkel. En uiteraard is er nog Bol.com, Rivìera Maison en Riverdale.

En verder wacht ik nog altijd tot het prachtige Balsam Hill naar Nederland gaat verzenden. Want die webshop is echt geweldig. Anyway, let’s get shoppin’! Ik ben erg benieuwd of jij alle bovenstaan de webshops voor het online kopen van kerstversiering al kende. En natuurlijk: waar jij het liefst online kerstdecoratie bestelt. Zijn er nog winkels die ik niet genoemd heb en die echt niet in dit lijstje mogen ontbreken? Ik verklaar de reacties hieronder weer voor geopend!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

13 reacties

 1. Ingrid van Kaam op

  Hallo Saskia,
  Door jou heb ik What a Wonderful World ontdekt en ook al besteld.
  De servetten links bovenaan heb ik nu ook al in huis.
  Ik ga ook bij de andere online winkels kijken hoor.
  Groetjew.

 2. Hey Saskia,
  Wat een gave webshops om te shoppen zeg. Wordt er helemaal hebberig van. Dat hart voor de zorg vind ik echt super gaaf, die zou je altijd wel op kunnen hangen toch haha. Die letters van de Hema vind ik zo gaaf, met die belletjes. Heb er al 2 gekocht, die komen bij mijn broertje te hangen :-).
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

 3. Ook een aanrader: de kerstcollectie van Villeroy&Boch! Ze presteren het om elk jaar een nieuwe kerstcollectie te maken met een thema. En dan gaat het niet om enkel borden en kopjes, maar ook om kerstornamenten van porselein, kaarsen, servetten, schaaltjes in diverse formaten, bekers, kopjes, koekjesschalen etc etc. Uiteraard zijn er ook items van eerdere jaren. Ik kocht enkele jaren terug een schattige kerstbeker in de Villeroy-winkel in Trier en de verkoopster zei: “ er ist einfach zu süsz!” En dat vat de kerstcollectie perfect samen! Kijk in de webshop en geniet.

 4. Hoi Saskia,
  Superfijn die webshop van de Söstrene Grene.!
  Het kersttafereel met o.a. het cedarboompje, papieren kerstboompjes en kerstboomkaarshouder, zoals ik dat bij jou in een blog en op hun site voorbij zag komen, heb ik al in huis.
  Het loont zich om de site vaker te bezoeken als iets is uitverkocht online. Bij mij was het item na een halve dag weer verkrijgbaar.

 5. Jacqueline Pallett op

  Ik kreeg vorige week mijn pakje binnen van kerstversiering.nl (it’s all about christmas is de winkel). De meest prachtige kerstballen en zo goed verpakt, alles was puntgaaf bij aankomst. Ook via Leurs kun je heel veel online bestellen. Of probeer amazon.nl , maar let op, als het uit de UK moet komen, gaat er wat meer tijd overheen.

 6. Loberon is mijn lievelingsshop om te kijken vanwege de mooie spullen, wel duur idd. Sostrene green, ook favoriet blij met de webshop maar veel dingen niet online te bestellen, das jammer. Ik had mijn hart verpand aan een krans maar helaas niet online verkrijgbaar. En ik wacht natuurlijk nog met spanning op mijn gewonnen pakket van What a wonderful Christmas, zo leuk die webshop, ben benieuwd 🙂

 7. Wij hebben dit weekend de Lego notenkraker gekocht.
  Had ik nog niet eerder gezien, maar is echt super leuk.
  Misschien een tip voor andere Kerstmalloten.

 8. Er zal dit jaar niet veel komen van kerstshoppen in echte winkels omdat ik tot de risicogroep hoor, maar ik zie hier zoveel leuke dingen dat het geen probleem zal zijn. What a wonderful Christmas kende ik al en daar heb ik al een en ander gekocht. En wat fijn dat Sostrene Grene nu ook een webshop heeft; ik zag al een aantal dingen die ik zeker wil kopen. Nu gezellig verder snuffelen bij de andere webshops!