VLOG! Aftellen tot Kerst #4: Marentakkenkwekerij & meer

10

En dat is vier! In deze aftelvlog ga ik zowel met Arvid als met Robert op pad. Kerstshows verslaan en content maken is mijn werk, en daarvoor ben ik in deze tijd van het jaar veel onderweg. Het leek me gezellig om je voor deze vlog zo nu en dan met me mee te nemen. We beginnen op een Marentakkenkwekerij in Moergestel, waar een geweldig leuk stel ons alles vertelt over het kweken van Maretakken (Mistletoe). Super leuk én leerzaam.

Kerstshows verslaan & kerstshoppen

Daarna vervolgen we diezelfde dag onze weg naar Intratuin ter Aar, waar ik een fotoverslag maak en Arvid ondertussen wat filmbeelden maakt. Een paar dagen later zit ik in de auto met Robert, onderweg naar yet another kerstshow. We maken een stop bij De Schotse Ruit, een superleuk winkeltje in Gorssel met allerlei Schotse producten.

Beginnen met versieren

Ik hoop dat je deze vierde ‘aflevering’ ook weer leuk vindt om te zien. Laat je het me weten in de reacties hieronder? Als je vragen hebt over de video, stel ze dan ook gerust in de comments. Vanaf volgende week ga ik langzaam maar zeker mijn huis in kerstsferen hullen. Dat doe ik stap voor stap, want ik heb het razend druk in deze tijd van het jaar en we zijn ook nog volop bezig met ons nieuwbouwhuis. Dus echt klaar is het waarschijnlijk pas in de loop van december.

Niet alles moet ‘werk’ zijn 🙂

En hoewel ik het heerlijk vind om dat decoreren ook gewoon lekker zonder camera op mijn neus te doen – want Kerst moet ook gewoon passie/hobby blijven en niet alleen werk – zal ik waarschijnlijk voor het allereerst hier en daar wel wat laten zien in de vlogs die er aan komen. Ik weet nog niet wanneer de volgende video klaar zal zijn, je merkt het vanzelf! Als je niks wil missen, abonneer je dan zeker even op mijn YouTube-kanaal. Dan krijg je een seintje als de volgende video online staat.

Tot de volgende aftelvlog!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

10 reacties

 1. Hallo Saskia wat een leuke en gezellige aftelvlog. De maretakken zijn echt prachtig en zo worden we nog een beetje bijgespijkerd met geschiedenis. Ook het Schotse winkeltje, enig..je wordt er gewoon blij van….

  • Goedemorgen Saskia,

   Wat een heerlijk aftelvlog weer. En wat een gave hoedendizen heb je gescoord. Ik vind ze veel leuker als diegene die je bij de intratuin had gezien. Maar goed dat je die niet gekocht had. Volgend jaar ga ik zeker naar de Schotse ruit. Want ik heb een zwak voor tartan en voor het merk Harris tweed. Dit jaar ben ik ook los gegaan met het Schotse ruitje. Mijn dochter kan met een naaimachine omgaan (heeft ze niet van mij) en heeft kussentjes voor mij gemaakt. Super lief.. Fijne dag en ik hoop dat je donderdag of vrijdag tijd kan vinden om je kerstboom neer te zetten. Ik ga vandaag verder met het decoreren van de kerstboom.

 2. Wow! Saskia. Wat een leuke vlog ! Jij en ik hebben zo duidelijk dezelfde smaak! He jas. Je sjaal en dan dat winkeltje: Schotse Ruit, mijn hart bonst bijna uit mijn borstkast! Altijd lastig kiezen, traditioneel. Scandinavisch, Rood/groen, veel natuurlijke elementen ! Maar Schotland is zo mooi, , met zoon Mauro in 2018 als afsluiter 5 dagen in Edinburgh geweest. Het Harry Potter kasteel bezocht in Alnwick. Prachtig ! Fan vh eerste uur en net zo Christmaholic als jij !! Ik geniet elke keer weer van je vlogs, je trendwatching, je tips. Topper ben je !! Keep the Christmas spirit alive! You rock girl ☆

 3. Haha, Arvid de kalkoenfluisteraar! Zo mooi die maretakken, ik smeer elk jaar wel een paar bessen op een paar appelbomen en het lukt maar niet. Elders in dit dorp heb ik er wel in één tuin een boom gezien met maretak. Dat is hier echt zeldzaam. Ja, misschien koop ik dan toch ooit een boompje met maretak erin. De Schotse Ruit lijkt me ook erg leuk om eens te bezoeken. Bedankt voor de tips!

 4. Enige vlog weer Saskia! Die ballenbak het kind in jullie kwam naar boven zo leuk. Toevallig zijn wij in september bij de “ Schotse Ruit” geweest. Precies zoals jij omschreef kneuterig klein oh zo vol maar wel heel leuk.

 5. Hallo Saskia,

  Hilarisch jullie in die ballenbak, geweldig.
  Wat een leuk verslag van die maretak kwekerij, ik wist niet eens dat die bestond.
  Dat winkeltje De Schotse ruit was wel heel leuk zeg. Rood is niet mijn kerstkleur maar de dingen die ik zag waren wel heel mooi. Trouwens die haan buiten in zijn rood witte ruit was ook heel erg mooi.
  Ja die kerst shows laten je echt uitkijken naar de december maand hoor.
  Ik kijk al weer uit naar jouw volgende Vlog, tot dan.

 6. Een beetje boel laat voor mij, want gewoonlijk kijk ik altijd jouw blogs/vlogs en de rest in de ochtend met me bakkie koffie. De ultieme start van de dag, maar ik maak er een beetje een potje van de laatste dagen.
  Je vlog was weer super om te kijken, luisteren en wat leren over de maretakken.

  Zelf zijn we afgelopen weekend naar Zevenhuizen geweest, vond het spannend maar doordat we vroeg gingen: half tien was het echt meer dan goed te doen. Lang geweest want we waren kwart voor een thuis, dus ik voelde me daar op me gemak. Ruimte zat dus een ieder die dit leest: Intratuin heeft het meer dan goed voor elkaar, en op 4/6 mensen hooguit liepen ze allemaal met een mondkapje..chapeau!

 7. Een maretakkenkwekerij in Moergestel?? Hoe kom jij toch altijd aan die enige tips? En dan die Schotse Ruit in Gorssel, gewoonweg té leuk allemaal. Doet me helemaal denken aan Edinburgh, daar hebben ze ook zulke leuke winkels met Schotse produkten. Ik kocht er Schots geruite handschoenen met teddyvoering, Jij hebt trouwens ook een erg mooie Schots geruite sjaal om.