Verslag! Optimaal genieten bij Tuincentrum Borghuis

23

Samenwerking – Voor de vierde keer alweer was ik met mijn man Robert in het oosten van ons land, bij één van mijn favoriete kerstshows: die bij Tuincentrum Borghuis in Deurningen. In een prachtige omgeving ligt dit gezellige tuincentrum. En ieder jaar maken ze weer een feestje van de kerstafdeling. Ik laat je met onderstaand fotoverslag graag zien hoe mooi het er is…

Winter wonder wereld

Laten we bij het begin beginnen. De entree. Daar staat een heel groot huis met allemaal kamers die zijn ingericht in een winters thema – helemaal passend bij de trend Mountain Lodge. Er is een keukentje, een zithoek, diverse slaapkamers en zelfs een tuin / veranda gemaakt! Verder vind je langs de randen van de grote hal winterse presentaties met bewegende diertjes.

Alle trends zijn hier te koop

De kerstshow begint bij de kerstverlichting. Daarna volgt een grote hoek met allerlei kerstlampjes op batterijen, kerstballen van kunststof en decoratie om zelf mee te knutselen. En daarna volgt de kerstdecoratie-afdeling. Als je een vaste volger of lezer bent van dit blog, dan heb je alle kersttrends vast wel zien langskomen in foto’s en filmpjes. Maar heb je ze ook al eens in het echt gezien?

Mocht je nog een tuincentrum zoeken waar ze allemaal te zien zijn: Borghuis is de place to be. We beginnen de show met Nature’s Gift. Zachte zoete pastels, eucalyptusbomen en lieve vrouwelijke versieringen. Wanden vol met effen kerstballen en feestelijk versierde kerstbomen en tafels om je te inspireren. De mooiste en meest unieke kerstballen vind je hier traditiegetrouw in houten bakken onder de draaiende kerstbomen.

Hemel van twinkelende kerstlichtjes

Daarna komt wat mij betreft dé showstopper van dit tuincentrum. Voor het thema ‘Pink Forest’ hebben ze zich echt volledig uitgeleefd! Wat een weelde. Ik kon alleen maar ‘WOW’ zeggen toen ik dit zag. Je loopt onder een meterslange hemel van twinkelende lichtjes en dwarrelende versieringen heen.

Ik weet niet hóe ze dit gemaakt hebben, maar het is zo mooi. Op de foto’s komt het eigenlijk niet goed tot z’n recht. Het is zo overweldigend, dit wil je – als je kunt – het liefst in het echt zien.

kerstshow tuincentrum borghuis 2020 Een persoonlijke rondleiding

Robert en ik kregen een rondleiding van twee medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de opbouw van de show. En dat vind ik eigenlijk altijd het leukst! Dan kun je vragen stellen over hoe het allemaal tot stand is gekomen en waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt. Ik vraag ook altijd aan kerstshowbouwers waar ze het meest trots op zijn.

En dat waren – waarschijnlijk niet heel toevallig – precies de hoekjes die ook ik het allermooist vond. Ze vertelden me onder andere dat ze alleen al met de mooie presentatie bij Pink Forest (waar ik zo van onder de indruk was) met twee stylisten en wat sterke mannen voor het zware werk vier dagen bezig zijn geweest. Kun je je voorstellen hoeveel tijd het kost om zo’n complete kerstshow op te bouwen. Wat een werk! Maar worth it hoor. Het is hier zo mooi.

Klassieke & traditionele Kerst

Oké, terug naar de kersttrends. Na Pink Forest volgt een vrij kleine klassieke hoek, met tartanprintjes en mooie versieringen in klassiek warm rood, groen en goud. Een logisch vervolg daarop is het meer traditionele, Scandinavische stijltje met wit, fris groen en het bekende kerstrood. Hier en daar zijn sfeervolle hoekjes gemaakt waar ik-zei-de-gek natuurlijk altijd even op de foto moet. Kan het niet laten hè? 🙂

kerstshow tuincentrum borghuis 2020Hippe & moderne kerstdecoratie

De volgende twee gedeeltes van de kerstshow zijn gereserveerd voor de kersttrends Wild Glam en Under the Stars. Er is een Safari-hoekje gemaakt met wilde dieren in het Wild Glam stuk. En Under the Stars is hier echt heerlijk groot en uitgebreid neergezet.

Een grote zwarte trap omhult een mooie moderne presentatie in zwart, wit en goud. En kijk hier vooral ook goed langs de wanden en randen. Daar vind je kleinere, laagdrempelige presentaties die je zo thuis na kunt maken.

kerstshow tuincentrum borghuis 2020 Het kleine Borghuisje

Bijna op het einde van de kerstshow vind je het kleine Borghuisje. Dat is dit jaar in winterse stijl opgetrokken. Niet zo uitbundig gedecoreerd als andere jaren, maar daardoor wel heel ‘vertaalbaar’ naar je eigen huis. Ook daar heb ik het trouwens met de twee Borghuis-medewerkers over gehad. Als je een kerstshow bezoekt, dan wil je enerzijds overdonderd worden door prachtige presentaties die je thuis nooit zou kunnen maken.

Maar anderzijds wil je juist geïnspireerd worden met vignettes die wel na te maken zijn. Juist die combinatie maakt een kerstshow goed. Je combineert dan beleving en verwondering met inspiratie en echt gericht kunnen kerstshoppen voor je eigen huis. Dat doen ze bij Tuincentrum Borghuis altijd heel goed.

kerstshow tuincentrum borghuis 2020 Wat vond ik van deze kerstshow?

Ik weet dat een kersthow érg goed is als ik te veel mooie foto’s heb om uit te kiezen. En ik kwam thuis met bijna 1000 stuks, dus dat zegt wel wat hè? Ik vond het een juweeltje. Echt steevast één van de mooiste die ik bezoek. Eigenlijk heb ik hierboven al wel uitgelegd waarom, toch?

Ik heb achter mijn oren gekrabbeld of ik nog feedback heb, dingen gezien heb die ik minder vond.. maar ik kon gewoon even helemaal niets verzinnen. Eerlijk waar. Misschien iets meer details in versiering en wat extra verlichting in het kleine Borghuisje? Maar dat is het dan ook hoor. Ik heb genoten van mijn bezoek!

kerstshow tuincentrum borghuis 2020 Tuincentrum Borghuis bezoeken in Corona-tijd

Als je al mijn verslagen leest, dan komen de volgende alinea’s je nu al wel bekend voor. Ik herhaal het toch even voor mensen die hier nieuw zijn: natuurlijk voelt het voor mij ergens ‘dubbel’ om winkels te bezoeken en kerstshowverslagen te delen in deze crisis. Maar het is mijn werk! En ik geniet er echt ontzettend veel van.

Ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die vanwege alles wat er speelt nu niet naar tuincentra willen of kunnen. Mocht dat voor jou aan de orde zijn: ik hoop dat ik je dan toch een beetje mee kan laten genieten in de vorm van kerstshowverslagen zoals deze. En voor de volledigheid: ik heb tijdens het gehele bezoek een mondmasker gedragen. Alleen voor de foto’s waar ik zelf op sta is het even af gegaan.

Wat vind jij van de kerstshow bij Tuincentrum Borghuis?

Overigens is de kerstshow bij Tuincentrum Borghuis lekker ruim opgezet. Op de website vind je een overzicht van alle maatregelen en een drukte-indicator, zodat je je bezoek goed kunt plannen. Bovendien verkoopt Borghuis ook een deel van de kerstcollectie uit de winkel in haar webshop. Dus neem daar ook zeker eens een kijkje!

Ik hoor natuurlijk weer graag van jullie. Wat vond je van dit verslag? Lijkt het je mooi daar? Is het een beetje bij jou in de buurt? Of ben je wellicht al geweest? Hoe dan ook: ik nodig je van harte uit om hieronder in een reactie jouw ervaring en mening te delen!

Tuincentrum Borghuis
Vliegveldstraat 2
7561AT Deurningen

Openingstijden
Maandag t/m woensdag: 09:00 – 18:00
Donderdag & vrijdag: 09:00 – 20:00
Zaterdag: 09:00 – 17:00
Zondag: 10:00 – 17:00

Dit artikel is in samenwerking met Tuincentrum Borghuis geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

23 reacties

 1. Dat ziet er weer prachtig uit! Heerlijk wegdromen en de sfeer oppikken. Het valt me ook op dat de kunstkerstbomen ook steeds mooier worden. Dat is natuurlijk perfect als men vanwege corona steeds vroeger de boom neer wil zetten.

 2. Fantastisch ik heb weer genoten. Mocht ik er niet aan toe komen om te gaan ik geniet dit jaar dubbel van je site . En kijk af en toe ook nog even terug. Ik ben in huis al begonnen dus inspiratie van die mooie foto’s komt goed van pas..

 3. Yes, precies wat ik zocht!
  Deze tuincentrum komt op mijn lijstje te staan.
  Ik zag uilen, eekhoorns….vosje……daar ben ik naar opzoek.
  De styl van Winter wonder wereld hebben we thuis….dus dat komt mooi uit.

  Het borghuisje is ook prachtig zeg♡
  Ik vind het zo mooi rustig……het is niet perse alleen voor kerst, gewoon ook warm winters. Beetje luxe……

  Thanx Saskia voor het delen, ben zo blij dat je dit werk doet♡
  K ben al jaren een vaste volger en het is een feestje om je blogs te lezen

 4. Een heerlijk geschreven verslag en door al die mooie foto s gaat het steeds meer kriebelen om te beginnen met de kerst versiering, dat wandrek vind ik echt geweldig, zo leuk gedaan dat ga ik dit jaar ook proberen

 5. Neirinckx Caroline op

  Zo mooi en inderdaad WoW of is het ho ho ho
  Bij gebrek aan Kerstmarkten en de sluiting van alle niet essentiële winkels in ons land België., doet het mijn Kerst loving hart onnoemelijk deugd naar alle foto’s en filmpjes op jullie blog te kunnen kijken!
  Fijne dag en succes, een fan

 6. Oh wat erg! Ik ben vandaag daar in de buurt, maar ik krijg al helemaal keuzestress als ik jouw foto’s zie en verslag lees. Meestal als ik bij Borghuis kom, wil ik daar blijven wonen. Ik ben bang dat dat vandaag weer gebeurt. Heerlijk dit!

 7. Hoi, ik ben er vorige week ook geweest en heb erg genoten. Mooie hoekjes, veel lampjes en moois voor in de boom. Ik genoot vooral van de elfjeswereld, ik bleef maar kijken en zag overal weer iets nieuws. Ook leuke tips voor i huis. Ik heb er weer zin in. Over 50 dagen is het weer zover. Dat zijn nog heel veel avondjes kerstfilm kijken

 8. Omg die thema’s zijn allemaal precies wat ik zoek voor de tuin en overkapping die binnenkort wordt geplaatst!! Wat fantastisch weer allemaal. Die foto’s en de mooie beschrijvingen. Heel mooi!! Net of ik met je mee door de winkel kan gaan. Nu met een corona besmetting nog half ziek thuis zittend, is het heel fijn om hiermee mijn dag te starten! Hopelijk kan ik binnenkort weer zelf de shows bezoeken! Liefs uit Almere!! <3

 9. Ik zou hier dus nu willen lopen, wat een sfeervolle foto’s, ben er weg van.
  Precies boven de tekst: Het kleine Borghuisje zie je een donkere vaas op de foto
  man man man wat is die mooi met enkel kerstgroen en glazen? bloementakjes: in love.

 10. Mendy Bruggink op

  Wat een prachtige foto’s! Ik moet er nodig weer naar toe om te kijken! Het is mooi dichtbij voor mij. Leuk verslag ☺️

 11. Dank je voor dit verslag met prachtige foto’s, heb ik toch een beetje het idee dat ik er ben geweest. Misschien kom ik er ooit nog een keer.

 12. Wat ziet dit er prachtig uit zeg! Hele mooie sfeer en wat last je dat goed overkomen opde foto’s. Supermooi. En heel inspirerend.

 13. Sylvia Benneker op

  Ik woon op loopafstand van Borghuis dus ik ben er geregeld te vinden. Mooie kerstshow weer.
  De led verlichting berk is dit jaar favoriet. Ik heb er 6 gekocht!

 14. Hey Saskia,
  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt van de kerstshow. Zo kun je ook weer anders tegen dingen aan kijken. Ik ben al bij borghuis geweest. Ik woon net aan de rand van Hengelo, dus borghuis is maar een paar kilometer lopen. Het is een vast rondje wat mijn moeder en ik regelmatig lopen (we gaan niet altijd naar binnen in verband met corona) maar ik kan zo ontzettend genieten van de sfeer die ze er hebben. Ik vind de pink forrest zo ontzettend mooi. Je wilt gewoon met een dekentje op die groene bank gaan zitten genieten van de lampjes. Wat een leuk verslag heb je weer gemaakt. Je wordt er helemaal vrolijk van.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily

 15. Sofie Van Hooydonk op

  Wauw wat prachtig daar, en zo grooooot!
  Wil ik ook wel eens een kijkje gaan nemen,
  allesinds al fantastisch om via je blog mee te kunnen kijken!

  Liefs

  Sofie
  Uit provincie Antwerpen, België

 16. Wat een moois allemaal weer en wat een leuk verslag weer.
  Helaas ligt Deurningen hier niet in de buurt (IJmuiden) maar zeg nooit nooit ☺️.
  Ik wordt van jouw verslagen altijd heel gelukkig het mogen binnen kijken daar waar wij niet komen en ook al zijn wij er wel geweest …..heerlijk die verslagen en vooral foto’s veel foto’s .

 17. Saskia
  Ik ben met jou virtueel mee geweest naar tuincentrum Borghuis en ben er heel gelukkig door geworden.Hartelijk dank om ons allen mee te laten genieten van jou bezoek daar!!!!