Thuiswerkplek versieren voor Kerst: ideetjes + foto’s van mijn ‘home office’

21

Deze week ben ik begonnen met decoreren. YES! It is happening. En het eerste dat een kerstmake-over heeft gekregen, is mijn werkkamer! Nu het voor velen van ons een tijd is van thuis werken, leek het me leuk om wat tips & ideetjes te delen om je home office en bureau in kerstsferen te brengen. Ga jij je thuiswerkplek versieren voor Kerst? Ik hoop dat ik je met deze ideetjes inspireer om het extra gezellig te maken.

Een nieuw huis, een nieuwe thuiswerkplek

Sinds we afgelopen zomer verhuisd zijn naar een nieuwbouwwoning, heb ik een heuse grote werkplek in huis. Om eerlijk te zijn ben ik er pas net aan toegekomen om die een beetje in te richten. Afgelopen weekend werd mijn vintage ladekastje bezorgd.

Ik zag meteen mijn kans om mijn hoekje in kerstsferen te brengen! Ik heb het vrij simpel gehouden. Was alweer bezig met over the top versieren (want ik dacht: dat is leuker om te zien op foto’s). Maar dat is gewoon niet mijn ding. Het is natuurlijk mijn werkplek en ik wil sfeer, maar ook rust om me heen.

De andere kant van de kamer is overigens nog één grote ongeorganiseerde bende met de laatste dozen en het bureau van mijn man. Dat komt allemaal later nog, haha. Afijn, het is tijd voor mijn tips & ideetjes!

Een kerstboom in je werkkamer

Heb je een aparte werkruimte of een plek waar een bureautje staat waar je aan werkt? Zet daar dan zeker een kerstboompje neer! Dat kan een hele kleine zijn op je bureau, maar ook een full size boom op de grond. Het is maar net hoeveel ruimte je hebt en wat je prettig vindt.

Mijn kleine kerstboompje is van de Casa. Ik kocht ‘m vorig jaar, maar gelukkig is-ie er dit jaar ook weer. Hij lijkt van een afstandje net echt en ik ben er nog altijd heel happy mee. Voor nu zitten er alleen lampjes in, lekker neutraal en simpel (het is ook pas net november). Misschien dat ik er later nog wat ornamentjes in hang!

Muurdecoratie voor Kerst op je thuiswerkplek

Mijn bureau staat tegen een muur aan. Ik heb er een krijtbord op gehangen. Daarop hangt een gouden slinger met Merry Christmas en ik heb er wat kerstlampjes overheen gedrapeerd. Ik heb in het verleden ook wel eens een krijttekening gemaakt op het krijtbord. Ook dat is natuurlijk leuk! Misschien ga ik er nog wel wat boompjes bij tekenen later dit seizoen. Alles stap-voor-stap is mijn motto!

Verder zou je natuurlijk een kerstboomdoek aan de muur kunnen hangen, zoals die van Countryfield (zie onderstaande foto). Je zou ook leuke kerstposters kunnen printen en in fotolijsten boven je bureau zetten of hangen. Misschien zijn deze free printables die ik vorig jaar heb gemaakt wel wat voor jou.

Geen printer? Misschien heb je nog restjes cadeaupapier of stof met kerstprint liggen. Knip het op maat, lijm of niet het vast aan een stukje karton of dik papier en verwerk het in een fotolijstje voor aan de muur. Of maak zelf met lijm en gedroogd mos een kerstschilderijtje. Hier lees je precies hoe je dat doet.

Versier je bureau

Zet een paar mooie kerstspulletjes op je bureau of werktafel neer. Hoeveel er past, hangt wederom af van de grootte van je werkplek. Ik heb een verhoogd tableau (van de Blokker, kon het helaas niet meer vinden op de website) neergezet en daarop wat kleine decoraties en een potje met pennen en kwasten etc. De S (van Saskia) met gouden belletjes is van de HEMA. In plaats van een verhoogd tableau zou je ook een stapel boeken kunnen gebruiken.

Verder heb ik een grote kunst-kerstkrans (van het merk Countryfield) gebruikt tegen de wand gezet. Maar je zou nog veel meer kunnen doen! Bijvoorbeeld een klein kerstdorpje in de vorm van een rijtje platte huizen tegen de muur. Of een hele serie kleine kerstboompjes. Iets simpels als een schaal met kerstballen of een vaasje met wat kerstgroen kan natuurlijk ook altijd!

Potten, bakjes & bekers

Heb je pennen, potloden en een schaar etc. op je bureau staan? Stop die eens in een kerstmok. Een glazen potje of vaasje maak je kerstig door er een mooi lint omheen te binden en wat candy canes tussen te steken. Ik heb ook potten gevuld met kleine kerstbelletjes, versieringen voor kerstcadeautjes en zelfs een grote pot met kunstsneeuw neergezet.

Uiteraard kun je ook potten vullen met kerstversiering, kerstlampjes of kerstkoekjes / candy canes. Een ander idee is een bakje neerzetten met daarin enveloppen en kerstkaarten die je nog wil schrijven. Een mooie pen erbij en wat velletjes Decemberzegels en the mood is set.

Kerstlampjes & kaarsjes

Natuurlijk mogen kerstlampjes niet ontbreken. Hang een snoer met kerstverlichting over je bureau heen of drapeer het over de planken die boven je bureau hangen. Ik heb in mijn kerstboompje kleine draadverlichting gedaan. Het snoer over het schoolbord had ik nog (geen idee meer waarvan). Het heeft een handige aan-en-uit-knop. Dus daar hoef ik verder niet naar om te kijken.

Naast kerstverlichting heb ik ook wat kleine kaarsjes neergezet op en naast mijn bureau. Ik maak lange dagen nu – dit is de drukste tijd van het jaar voor een kerstblogger – dus zodra de zon onder is, gaan de kaarsjes lekker aan. Wel zo gezellig tijdens het werken. De waxinelichthoudertjes kocht ik in de pop-up store van Oogenlust in het centrum van Eindhoven.

Versier je stoel

Over mijn oude bureaustoel hangt een gezellige sjaal met tartanprint gedrapeerd. Maar een fleecedeken of een plaid kan natuurlijk ook. En wat te denken van een lekker winters fake bontje! Er zijn ook speciale stoeldecoraties te koop voor Kerstmis die je zou kunnen gebruiken. Amazon heeft een flinke selectie en ook bij What a Wonderful Christmas ben ik stoelversieringen tegengekomen. Gewoon een mooie grote strik van lint eromheen kan natuurlijk altijd. Het hoeft niet duur te zijn.

Boekenkast decoreren voor Kerst

Als je een boekenkast hebt in je werkruimte of vlakbij je thuiswerkplek, dan wil je die waarschijnlijk ook een christmas make-over geven. Zet hier en daar een kerstboompje neer, hang er verlichting aan. Zet een klein borstelboompje onder een stolp, leg een paar kerstballen neer.

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar het geeft meteen al sfeer! Aangezien ik zelf (nog) geen boekenkast of boekenplank heb, ben ik even op zoek gegaan naar andere beelden. Op de foto’s hieronder van Remodel a Casa (die totaaal anders zijn dan mijn stijl haha) zie je hoeveel een paar kleine ‘touches of red, green and white’ al kunnen doen.

Hoe versier jij jouw thuiswerkplek voor Kerst?

Mijn werkplek (of beter: onze gezamenlijke werkkamer) is natuurlijk nog lang niet af. We wonen hier pas net een paar maanden en zijn ook volop bezig geweest met verbouwen en klussen. We gaan nog een grote kast maken in deze ruimte. En nieuwe meubels gaan we stap voor stap aanschaffen.

Dat geldt eigenlijk voor alle ruimtes in huis, het is nog nergens helemaal klaar. Toch vind ik het belangrijk om elke kamer meteen een beetje christmas spirit mee te geven. En omdat ik nou eenmaal de meeste tijd doorbreng achter mijn bureau, vond ik het heerlijk om mijn thuiswerkplek als eerste te versieren voor Kerst! Ik zit hier nu al een paar dagen elke dag met een big smile te werken. Mét kerstmuziek op natuurlijk, want dat hoort er ook bij.

Ik hoop dat dit blogje jou op ideeën heeft gebracht om ook volop te gaan versieren in je kantoor, home office, op je bureau of andere thuiswerkplek. En mocht je zelf nog tips of suggesties hebben om volop van de kerstsfeer te genieten tijdens het thuiswerken? Laat dan zeker hieronder een reactie achter. Ik hoor altijd graag van jullie!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

21 reacties

 1. Super gezellig heb weer veel inspiratie opgedaan! Vooral de potjes met belletjes erin vind ik erg gezellig zelf wil ik glazen potjes vullen met kleine sterretjes en kerstballen met led verlichting ertussen.

 2. Wat gezellig heb je het weer gemaakt, de free printables van vorig jaar heb ik nu in een ander lijstje gedaan en staat op een plankje met 3 keramieken kerstboompjes van de Hema. Ik heb geen werkplek thuis.. maar jouw tips kunnen overal toegepast worden. Bedankt weer..

 3. Ingrid van Kaam op

  Hallo Saskia,
  Ik heb geen thuiswerkplek, omdat ik niet meer werk.
  Maar jouw plekje ziet er zo wel heel gezellig uit.
  Geniet er van.
  Groetjes

 4. Helaas heb ik geen ‘aparte’ thuiswerkplek. Ik zit gewoon aan de eettafel. Maar ga op korte termijn wel wat kerstsfeer toevoegen door wat kersttafereeltjes op bv een dienblad te plaatsten (makkelijk even weg te zetten als er gegeten moet worden) en wat lichtjes rond de laptop en het beeldscherm te hangen…krijg er meteen zin na het zien van deze foto’s

 5. Bij ons is het de bedoeling dat de bijkeuken werkkamer gaat worden. Ook met kerstsfeer. Helaas is er hier nog een wat langere weg te gaan. In de Engelse cottages zie ik soms zo’n kleur op de muren die tussen oud roze en terra in zit. Dat lijkt me wel mooi. En dan mag er ook nog een tegelvloer komen. Enfin, eerst beginnen met steeds meer leegruimen! Maar… toevallig staat er ook een mand met inpakpapier dus het begin is er!

 6. Mijn thuiswerkplek is de keukentafel, lekker centraal in het huis.
  Ik heb daarom gekozen om de vensterbank alvast in Kerststemming aan te kleden, met behulp van jou tips!
  Het is er daardoor veel sfeervoller geworden.

 7. Gezellige werkplek (of in mijn geval zou het dan een hobbyplek zijn) hoor. Alleen voor mij en al mijn spullen te weinig opbergruimte, grinnik. Maar ja, ben dan ook nog bezig met het maken/renoveren van een aparte hobby-/werkkamer (ong. 4 x 2.10 mtr. ) helemaal voor mijzelf. Daar zal ik dus genoeg in kwijt kunnen en dat boompje…gaaf!

 8. Leuke foto’s van al dat wit met een klein rood accentje. Maar ik zie me toch niet al mijn boeken wit kaften voor de kerst (haha).

 9. Sofie Van Hooydonk op

  Wat een supergoede ideeën allemaal, daar kan ik zeker mee aan de slag!
  Ik begin alvast met het plaatsen van pennen in een kerstmok, kerstplaid over mijn stoel en kerstkaartjes die ik nog wil schrijven als deco op mijn vesterbank!

  De muurdeco van Countryfield hoop ik er binnenkort ook nog aan te kunnen toevoegen #fingerscrossed voor je winactie 😀

  Liefs

  Sofie
  Uit provincie Antwerpen – België

 10. Ik heb een hele thuiswerkkamer/studeerkamer waar ik veel tijd doorbreng. Ik hing wel eens iets voor het raam maar verder eigenlijk niet. Jouw ideeën ga ik zeker gebruiken want het ziet er reuze gezellig uit.

 11. Hoi Saskia,

  Echt inspirerend allemaal! Ik ben ook al enigszins bezig met kerstversiering; heel leuk om te doen allemaal! Vandaag zet ik ook alvast een klein kerstboompje in de kamer; heel knus weer! Inderdaad wachten op sneeuw en ijs; dat hoort er gewoon bij!
  Heerlijk om weer iedere dag de kerstblogs te lezen; het is gewoon ook de gezelligste tijd van het jaar..

 12. Saskia
  Ik geniet telkens van je blog en brengt mij altijd op nieuwe ideeën,waarvoor hartelijk dank.
  Spijtig dat ik zo ver woon om naar de winkels te gaan die jij aan geeft.
  Heb gisteren mijn hall een beetje aan gekleed met herfstbladeren en lichtjes.
  Dit is nu fijn als je binnen komt en je ziet die lichtjes,zeker met de donkere avonden en dat wij aan huis moeten blijven wegens de Corona.
  Hierbij wens ik u nog veel succes met je blog en kijk al uit naar het volgende item.
  Groetjes uit Tessenderlo België
  Yvette

 13. Hey Saskia,

  Je hebt weer veel mooie ideeen gegeven. wordt er meteen blij en vrolijk van en ga aan de slag. Ik hoef niet meer te werken, lees Pensioen, maar kan natuurlijk vele plekken in huis kerstig maken. Het is wel lastig nu mijn dochter, schoonzoon en kleinzoon van bijna 1 jaar tijdelijk bij mij wonen. Zoals alle kleintjes is ook hij op ontdekking aan t gaan en onderzoekt alles. Maar dan maar wat hoger plaatsen. Is wel gezellig even met z’n viertjes. Ook ik ben onlangs verhuisd dus nog genoeg te doen maar wel een uitdaging om het huis sfeervol in te richtten . Dank je wel en geniet er weer van zoals ik ook doe.
  Warme Kerstgroet,

 14. Hoiiiiii……..wat een leuke ideeën om je bureau of je werkenplek om te toveren tot een happy merry christmas spot in tha house.
  Wat een heerlijk tijd is het toch hè!! Lieve groetjes ☃️

 15. Wat ziet je werkplek super gezellig uit! Daar zit juist graag denk ik. En die grote ladekast is een blikvanger. Is het antiek?

  Gefeliciteerd met je 10 jarig jubileum!

  Groetjes Heidi

 16. Ook supergezellig! Bij mij is het flink kaal op ons kantoor maar er is ook zeer weinig plek om iets te doen. Dat kerstboomdoek heb ik ook gekocht een paar weken geleden en die hangt bij ons op de overloop op de eerste etage en doet dienst als nachtlichtje. Echt zo sfeervol. Erg blij dat die er hangt.