Kerstshow Intratuin Ter Aar: dorpse gezelligheid

19

Samenwerking – Ja lieve mensen, we zitten weer volop in de kerstshowverslagen! En er komen een hele hoop vestigingen van Intratuin langs. Dat is ook niet zo gek: het is nou eenmaal de grootste tuincentrumketen van ons land. Deze keer waren Arvid en ik voor het eerst bij Intratuin Ter Aar in – je raadt het al – Ter Aar. Dat ligt vlak bij Alphen aan den Rijn. En ik neem je graag met me mee naar binnen!

Midden in een dorp

Het eerste wat me opviel toen we aan kwamen rijden: dit tuincentrum ligt midden in een woonwijk. Midden tussen de huizen en ook echt midden in een dorp. Het gezellige tuincentrum is ook al wat ouder. Het is een dorpswinkel die erg sterke banden heeft met lokale verenigingen en ondernemers. Eén van de manieren waarop dat tot uiting komt, is het prachtige grote oud-Hollandse dorp dat hier is nagebouwd.

Het is een miniatuurversie (schaal 1:5, dus best groot) van huizen en panden die daadwerkelijk bestaan hebben. Het dorp is gemaakt door een ouder echtpaar en is super gedetailleerd. Het lijkt nét echt. De poppen schijnen zelfs handgemaakt ondergoed te dragen, al zie je daar natuurlijk niks van. Al tien jaar lang wordt het in het najaar opgebouwd in het tuincentrum, steeds een beetje anders.

Oud-Hollands Winterdorp

Ik vond het prachtig om te zien. Ik denk dat het wel wat kerstiger zou worden met wat kerstlampjes hier en daar en als het dorp bijvoorbeeld onder een twinkelende sterrenhemel zou staan. Maar ja, in de tijdsperiode die het dorp uitbeeldt waren er nog geen kerstlampjes. En de makers houden het graag zo echt mogelijk, heb ik begrepen.

Het grote winterdorp is daardoor wel wat moeilijk vast te leggen op foto’s. In het echt is het veel mooier en komt het ’t best tot zijn recht. Natuurlijk zijn er in deze kerstshow ook miniatuur kersthuisjes te koop waar de lichtjes wel in sprankelen. Intratuin Ter Aar verkoopt ongeveer de volledige collectie kersthuisjes van het eigen Intratuin-merk, plus een kleine selectie van Luville.

Vijf verschillende stijlthema’s

De kerstshow zelf volgt de vijf thema’s van Intratuin voor dit jaar. In dit blogje vind je er al vier: Dark Island, Earthy Tones, Snowy Xmas en Highway Motel. De vijfde staat niet in die blog, omdat niet alle winkels van Intratuin deze trend in huis hebben. Ter Aar wel! Hij heet ‘Cocoon Space’ en bevat veel roze en witte tinten en iriserende versieringen. Je weet wel: van die ornamentjes die van kleur lijken te veranderen door hoe het licht er op valt.

Fotomomentjes

Bij elk thema is wel een bijzonder hoekje gemaakt waar je op de foto kunt. Zo kun je o.a. schommelen in een natuurlijke omgeving, spelen in de ballenbak bij Highway Motel, op een sofabed liggen bij Earthy Tones. Er is een kerstbal waar je ‘in kunt’ staan en nog veel meer. Overal hangen trouwens desinfectie-apparaten, zodat je je handen ervoor en erna kunt ontsmetten (en dat hebben wij uiteraard ook gedaan).

Een eerste bezoekje is altijd spannend

Als ik voor het eerst een kerstshow bezoek, dan zijn zowel de eigenaren als ik nerveus. Zij zijn gespannen, want wat zal die dame met haar camera en scherpe pen vinden van al hun harde werk? En ik ben nerveus, omdat ik niet weet wat ik kan verwachten. Kan ik wel mooie foto’s maken?

Maar eigenlijk is dat nergens voor nodig. Ik focus me in mijn kerstshowverslagen altijd op de positieve dingen. Op de dingen die opvallen, die goed zijn, die mooi zijn. Dingen die ik leuk vind. En elk tuincentrum heeft zulke dingen. Elke kerstshow heeft iets unieks. En dat geldt ook absoluut voor de kerstshow bij Intratuin ter Aar!

Wat vond ik van de kerstshow bij Intratuin Ter Aar?

Ik heb het erg naar mijn zin gehad! Het leukste vond ik de vele fotomomentjes die door de kerstshow heen gecreëerd zijn in afgesloten kerstnisjes. Deze kleine kerstkamers zijn helemaal afgestyled en ook echt de grootste eyecatchers van deze show. Als je ze allemaal af gaat, heb je een hele leuke set foto’s voor in je virtuele fotoalbum van dit jaar! En misschien wel een leuk exemplaar voor op je kerstkaart.

Verder merkte ik dat ik hier erge plakkerige handen kreeg. Figuurlijk dan, haha: ik heb mijn karretje helemaal vol gegooid met kerstspullen. Woops, dat was even niet de bedoeling. Maar ja, dat hebben ze dus goed gedaan. Alle effen ballen zijn netjes op kleur gesorteerd en er liggen overal bakken met unieke versierde kerstornamenten. Ook viel me op dat er diverse gedekte kersttafels staan en daar kreeg ik direct inspiratie van. En dan willen er ineens allemaal kerstspullen met je mee naar huis. Zo gaat dat…

De entree is super knus

Natuurlijk heb ik ook feedbackpuntjes. Als kerstblogger kijk ik anders dan veel andere mensen: door een camera. En dan merk je dat ze hier en daar nog wel een tandje verder mogen gaan in details. Iets uitbundiger versieren op de tafels en in de kerstbomen. Eigenlijk net zoals ze dat wel heel mooi in de kerstnisjes doen, want die zijn helemaal af.

Verder is het in deze winkel vrij licht door de lichte plafonds en grote oude lampen. En dat zorgt ervoor dat het allemaal wat minder knus voelt. Maar goed, dat heb je nou eenmaal in oude tuincentra. You work with what you’ve got! Opvallend is trouwens dat de entree wel helemaal donker is van binnen. Zo gaaf! Daar krijg je juist een enorme dosis knus kerstgevoel. Een beetje pretparksfeer zelfs :). Hoe tof zou het zijn als dat op meer plekken in de kerstshow zo was?!

Kerstshows bezoeken in Corona-tijd

Ik sluit deze blog weer af met mijn ‘Corona-disclaimer’. Je weet, ik heb het er liever niet over – ik praat veel liever over Kerst – maar het hoort er nu eenmaal bij in deze tijd. Natuurlijk voelt het voor mij ergens ‘dubbel’ om winkels te bezoeken en kerstshowverslagen te delen in deze crisis. Maar het is mijn werk! En ik geniet er ontzettend veel van.

Ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die vanwege alles wat er speelt nu niet naar de Intratuin willen of kunnen. Mocht dat voor jou aan de orde zijn: ik hoop dat ik je dan toch een beetje mee kan laten genieten in de vorm van kerstshowverslagen zoals deze. Oh, en just to be clear: ik heb tijdens het gehele bezoek een mondmasker gedragen. Alleen voor de foto waar ik zelf op sta is het even af gegaan.

Wat vind jij van deze kerstshow?

Hier vind je alle actuele maatregelen die Intratuin Nederland treft rondom Corona. Mocht je nog aanvullende vragen hebben voor Intratuin Ter Aar rondom Corona, stel ze dan vooral aan de vestiging zelf. Zij weten er veel meer vanaf dan ik ;-). Ik ben heel benieuwd wat jij van dit verslag vond! Lijkt het je een toffe kerstshow? Ben jij hier al eens geweest? Laat het me zeker weten in een reactie hieronder!

Intratuin Ter Aar
Kerkweg 28
2461 GD Ter Aar
Zuid-Holland

Openingstijden
Van 2 november t/m 23 december 2020
Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 20:00 uur
Zaterdag: 09:00 – 17:30
Zondag: 10:00 – 17:00

Dit artikel is in samenwerking met Intratuin Ter Aar geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

19 reacties

 1. Wat mooi ! En gezellig. Wij hadden ook zo graag wat leuke kerstshows bezocht. Maar hier in België is alles op slot. We kunnen tot half december niets bezichtigen. Winkels gesloten, en als er open zijn dan mogen ze geen kerstartikelen verkopen. Enkel online. Wat gaan we hopelijk volgend jaar vanaf oktober nog meer genieten als het terug kan. Wij kijken er alvast naar uit. En bedankt om ons toch steeds in kerstsfeer te brengen. ❤

  • Hoi Saskia wij waren naar zevenhuizen was prachtig zo ook avri en duiven vonden heel erg mooi we zijn gelijk gegaan dat het open was en gelijk als het geopend was om de drukte te vermijden nu even niets omdat aangeraden is om thuis te blijven balen hoor maar geeft niet we gaan nog naar globe garden en de boed geniet van de shows wij gaan zo alvast de voortuin versieren kunnen de kindjes van de school er van genieten vr groet van ons uit zaandam

 2. Wat genieten weer!!!
  Normaal loop ik heel wat tuincentra af, maarja je raad het al ivm corona toch iets voorzichtiger.
  Ik kies nu heel bewust waar ik heen wil en probeer dan op een rustig moment te gaan zodat ik alle tijd heb om alles in mij op te nemen. En ondertussen geniet ik van je stories, blogs en vlogs

 3. Was gisteren in Intratuin ter Aar. Kom er ieder jaar woon er vlakbij. Geweldig weer die kerstsfeer. Het is groot dus je kan best op afstand blijven bij mensen. Vooral dat dorp Nieuwkoop is zo mooi. Knap hoe mensen dat kunnen maken. Kan het iedereen aanbevelen om daar naar toe te gaan. Alvast fijne dagen iedereen en blijf gezond.

 4. Wat ontzettend leuk dat oud-Hollands dorp! Het past totaal niet in de sfeer van mijn huis, maar qua kerstdorpen is de oud-Hollandse stijl toch altijd wel mijn favoriet. Zo lekker nostalgisch!

 5. Hoi Saskia ,

  Wat een leuke foto’s weer de tuincentra doen duidelijk hun best
  Ik vind het heerlijk om te zien iedere week ik woon in Montblanc ( Spanje ) en kan er wel naar kijken maar dus niet komen
  Hier is het allemaal wat minder uitbundig , maar ik kijk wel naar de Nederlandse tuincentra ..
  Veel succes verder met je side .
  Groetjes uit Montblanc

 6. Ik ga elk jaar (soms meerdere keren) naar Intratuin Ter Aar.
  Er is een súpermooie kerstshow.
  Elke keer kom ik wel met iets thuis (totaal niét nodig) maat ze hebben erg leuke spullen.
  Deze week ga ik wéér.

  Even terzijde, je hebt geen “scherpe pen “hoor. Je bent altijd attent en tactvol in je mededelingen.
  Als je een klein minpuntje vindt breng je het als ópbouwend “kritiek? “.
  (maar dat van de scherpe pen zal als een grapje zijn.)

 7. Hoiiiii…….Dat miniatuur dorpje met die poppetjes…….te cute gewoon. Ik wil daar echt een x heen om dat te zien. En die plakkerige handjes hahaha zo herkenbaar lieve groetjes ☃️

 8. Hoi Saskia, ☃️
  Het ziet er weer prachtig uit,je wordt er inderdaad een beetje hebberig van .
  Het Oud – Hollands Kerstdorp is prachtig ik ben van 1960 (oud he, pff) dus sommige dingen herinner ik mij nog wel, heel mooi gemaakt!.
  Niet veel lichtjes in die tijd maar wel erg gezellig, schaatsen, koek en zopie, kolen kachels ,niet zo gezond, ijsbloemen op de ruiten need I say more!.
  Kerstgroetjes Marijke ☃️

 9. Ik geniet altijd van je verslagen. Vooral omdat ik nogal in een hoekje van het land woon, en al die leuke plaatsen waar je heen gaat een ‘rot’-eind rijden zijn. Dank je wel

 10. Ga jaarlijks als ik tijd maak naar Ter Aar toe.
  Het Kerstdorp is en blijft altijd een trekker en word ieder jaar weer anders opgebouwd en ziet je het ook weer anders,
  Er zijn mensen die jaarlijks uit Brabant komen alleen al voor het dorp.
  Men is ook een paar maanden achter de schermen bezig hoe men het op gaat zetten want het moet wel weer passend wezen, daar hebben de mensen vaak geen idee van.
  De rest van de Kerstshow mag er ook wezen want ik geniet er altijd van. en ziet er ook altijd schitterend uit,
  Dus ik ga ik zeker dit jaar weer.