Kerstornamentjes maken van borduurringen

10

Toen ik in januari met Robert in Frankfurt was op Christmasworld zag ik ze op diverse plekken: kerstornamentjes gemaakt van borduurringen. Zo leuk! Je kunt ze natuurlijk kopen, maar zelf maken is echt hartstikke makkelijk. Ze staan leuk als losse decoratie in huis, maar ook als kerstornamentjes voor in je kerstboom. Hieronder lees je hoe je ze maakt!

Wat heb je nodig voor deze kerstornamenten?

Deze DIY is super simpel – ik hou ervan – en je hebt niet veel nodig om de kerstornamentjes van borduurringen te maken. Zorg dat je in huis hebt:

  • Borduurringen (ik gebruikte twee maten: 10 en 15 cm doorsnede)
  • Stukjes kerststof
  • Stofschaar
  • Lijmpistool + patronen
  • Lint
  • Groen binddraad
  • Kerstgroen (echt of nep)

Ik gebruikte dit super schattige stofje van Stoffen.net. Op die website vind je trouwens superveel leuke stofjes met kerstpatronen. Ik kocht er vorig jaar ook de stof voor deze kerstkussentjes die je zonder naaimachine kunt maken. Naast het stofje met autootjes hebben ze ook prachtige stof met besneeuwde huisjes, dennentakken, kerstbomen en zelfs kerstige teckels! Kies vooral een stofje uit dat bij jouw kerstversiering past.

Hoe maak je de kersthangers van borduurringen?

Het is echt zó makkelijk, je bent binnen 5 minuutjes klaar. That’s the way I like my crafts, haha. Knip een stukje stof uit dat net iets groter is dan je borduurring. Haal de ring uit elkaar door een beetje aan het metalen knopje te draaien. Leg de stof over de kleinste ring en doe de grote ring eroverheen. Draai je metalen knopje weer vast en je bent al bijna klaar.

Draai de ring om en knip de stof af. Lijm de randjes van je stof vast aan de achterzijde van de ring met een dun laagje lijm uit je lijmpistool. Nu is het tijd om je borduurring te versieren. Ik heb daarvoor echt kerstgroen gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook kunstgroen kiezen.

Maak een klein bosje en draai er binddraad omheen. Maak het daarna vast aan de bovenkant van je ring met het binddraad. Nu hoef je alleen nog maar een lusje van lint vast te maken en een strikje van hetzelfde lint te maken. Die heb ik gewoon om het metalen stukje van de ring heen gebonden. Knip de uiteinden van je strikje schuin af. En that’s it!

Kerstornamentjes van borduurringen cadeau doen

Deze kerstornamentjes van borduurringen maak je super snel en ze zijn super feestelijk. Toch? Als je de achterkantjes niet vastlijmt, dan kun je ieder jaar een ander stofje in de ringen stoppen, zodat ze perfect passen bij het kleurenschema en de versiering die je dat jaar in je boom hebt.

En omdat ze zo mooi plat zijn, kun je ze perfect versturen in een dikke envelop als cadeautje (past helemaal bij de Share The Joy-gedachte! Ik vind ze in ieder geval keileuk en ben zoals altijd nieuwsgierig naar jullie mening. Wat vind je van deze ornamentjes? Is het iets wat je zelf zou maken? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

10 reacties

  1. Leuk! En ik maar eerst gelijk denken, dat het de bedoeling was om ze zelf ook te borduren, grinnik. Dit is veel sneller en makkelijker!

    • Je kunt misschien een leuke afbeelding van papier (kerstkaart of iets dergelijks) kunnen uitknippen en op leuke kerststof lijmen. Verder versieren met groen, zoals beschreven.