WIN! 12x het superdikke kerstnummer van Foodies magazine

331

Wie heeft er zin in het kerstdiner? Ik, ik, ik!! Ook al gaat het er dit jaar waarschijnlijk allemaal anders uitzien dan normaal, ik ga zeker weten kerstkoken in december. En zoals ieder jaar kijk ik reikhalzend uit naar de kerstedities van de foodmagazines. Eén van de allerlekkerste kooktijdschriften is natuurlijk Foodies. En deze week mag ik maar liefst 12(!) lezers blij maken met hun superdikke kerstnummer.

‘The Big Christmas Issue’ van Foodies

Het hele jaar door is Foodies een heerlijk blad vol kookinspiratie. Maar ja, ik kan toch wel zeggen dat de kersteditie (of zoals zij het noemen ‘The Big Christmas Issue’ a.k.a. het grote kerstnummer) mijn allerfavorietste nummer is elk jaar. Het is lekker dik en staat tjokvol feestrecepten. Zoals natuurlijk een recept voor kerstkalkoen. Maar ook sint-jakobsschelpen in ‘nduja-boter, geglaceerde pastinaak met shiwky-ahornsiroop, beenham en meatloaf.

Ik zag ook een variant op één van mijn lievelingsgerechten: peking eend. Verder staat er een vegetarisch kerstmenu in, inspiratie voor gourmetgerechtjes en natuurlijk de meest heerlijke kerstdesserts. En dan heb ik nog lang niet alles genoemd. Echt, dit superdikke nummer staat net zo vol als jij bent na het nuttigen van het kerstdiner ;-). En ik mag maar liefst 12 van jullie blij maken met een exemplaar!

Hoe maak je kans op deze prijs?

Wil jij één van de twaalf exemplaren van dit blad winnen? Laat dan hieronder uiterlijk 25 november 2020 een reactie achter. Vertel me in jouw comment wat het lekkerste is dat je ooit gegeten hebt met Kerst! Welke food memory is jou het meeste bijgebleven? Was het de gourmet met de hele familie een paar jaar geleden? Was het die kerstkalkoen uit de bbq van je vader? Of had je zelf iets heerlijks op tafel gezet? Ik hoor het heel graag!

Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Daarin staat dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn om mee te doen en dat je in Nederland of België moet wonen. De winnaars krijgen via e-mail bericht (dus zorg dat je mailadres klopt!). Verder communiceer ik niet over de uitslag, dus vragen over of de uitslag al bekend is en wie er gewonnen heeft, zal ik niet beantwoorden.

Ik wens jullie allemaal heel veel succes!!

UPDATE: Deze winactie is afgelopen, je kunt dus helaas niet meer meedoen. De winnaars hebben inmiddels via e-mail bericht ontvangen!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

331 reacties

  1. gezamelijk op elkaar afgestemd 8 gangen diner. Wel zelfgemaakt maar ideeen samengesteld door een topkok. met passende wijnen.

  2. Marjolein Overduin op

    Gourmetten met 15 familieleden in een houten chalet in Frankrijk. We hadden alle ingrediënten in koelboxen vanuit Nederland meegenomen. Meerdere tafels en banken aan elkaar geschoven om met elkaar te genieten. Christmas crackers met gekke hoedjes vooraf, dessert met fruit en crumble uit de oven en ijs na. En buiten sneeuwde het zo hard dat we de auto’s uit moesten graven de volgende dag. Als enig kind met een kerst voorliefde was het een soort kerstfilm moment die uitkwam.

  3. Wat is het toch heerlijk om in deze periode door die kerstmagazines te bladeren! De Foodies is wat dat betreft een echte topper voor inspiratie en kookzin!

  4. Draag mij maar weg. De Kersteditie van Foodies Magazine bekijk ik het liefst zo langzaam mogelijk. Ik kan letterlijk met dit magazine op schoot zitten en ‘m de eerste tien minuten alleen maar vasthouden XD. Je moet je gewoon mentaal voorbereiden op alle kleurrijke en smakelijke recepten die je zult gaan zien. Voor mij is 1e Kerstdag 2018 erg speciaal, mijn eerste dagdienst op een nieuwe afdeling in het ziekenhuis, 15:30u klaar met de fijne werkdag en vervolgens naar huis om te douchen en aan tafel te schuiven. Mijn zusje had een croissantdeeg krans gemaakt, met feta, walnoten en spinazie. SMULLEN WAS HET! Deze Kerst gaan we nog intenser beleven. Liefs,

    Larissa

  5. Leuke winactie weer 🙂
    Paar jaar geleden voor het eerst hertenbiefstuk met champignons, ui en spekjes in een rodewijnsaus gemaakt. Was echt heerlijk! Alsof het in een restaurant was klaar gemaakt.

  6. Anneliese de Waal op

    Erg leuk voor recepten met de kerst te bedenken.
    Ben erg benieuwd naar het mooie blad.
    Groetjes van Anneliese de Waal

  7. Heerlijke tapas met allerlei lekkere dingen: er zit voor iedereen iets bij, je kunt het vooraf al maken en het ziet er ook nog eens feestelijk en kleurrijk uit!

  8. Bij mijn 1e vriendje, die had een hele grote familie en we gingen met zijn alle uitgebreid koken. Ik heb nog nooit zoveel verschillend eten gehad met kerst en mijn 1e en enige keer gevulde kalkoen en cranberry saus heel speciaal en heel gezellig dat mis ik dus wel een normale kerst is normaal alleen gourmetten.

  9. Elk jaar koken we met elkaar een 8 gangen verrassingsmenu. Normaal gesproken bereidt ieder gezinslid (ook onze kinderen) 2 gangen. In het diepste geheim vinden de voorbereidingen plaats. 2 jaar geleden stelden onze kinderen voor om alle 8 gangen te bereiden. Ik geef het toe, moest eerst even slikken want ik vind het zelf ook altijd zo leuk om weer mooie gangen te bedenken maar.. Die trotse gezichten van mijn kinderen (toen 14 en 18 jaar). Rode wangen van de inspanning, zelfs bij de slijter hadden ze bijpassende dranken uitgezocht (gelukkig was onze zoon 18 en kende de slijter ons goed dus vond het leuk om mee te denken met onze kinderen). Vorig jaar weer met z’n vieren gekookt maar dit jaar gaan de kinderen wederom met z’n tweeën los. Het magazine zal een mooie inspiratiebron voor hun zijn!

  10. de zelfgemaakte appelmoes van ma die ook dit
    jaar weer op tafel wordt gezet, dus dat wordt
    zeker genieten……

  11. Oh, wat ziet de Foodies er weer aanlokkelijk uit. Hèt lekkerste is er niet echt. het kerstdiner is altijd geslaagd en was het vroeger bij mijn moeder ook. Minimaal drie gangen, meestal vier met een spoor tussen in en koffie met lekkers toe. Graag ga ik voor hoofdgerecht traditioneel voor kalkoen, maar wel telkens anders. Nog dagen restverwerking, heerijk. Hoop de nieuwe Foodies te winnen. Dit jaar 6 volwassenen, vier kindjes.

  12. Ik ben een verschrikkelijke kok, maar dit jaar is het mijn beurt het kerstdiner te organiseren. Het magazine zou hier erg goed bij van pas komen!
    Mijn favo kerstdiner was toen ik 5 jaar oud was. Mijn oma heeft toen iedereens lievelingseten gemaakt (voor 14 personen) ze is meer dan een week bezig geweest met de voorbereidingen en ik had de lekkerste schnitzel die ik ooit op heb!

  13. Mijn schoonmoeder kon totaal niet koken. Alleen de konijnenbout tijdens kerst….zalig!
    Hoe ze dat voor elkaar kreeg zal ik nooit weten.
    Maar vergeten doe ik haar en de konijnenbout zeker niet. Stay save en fijne kerst!

  14. Lucie Bleumjer op

    Oei, wat ziet de Foodies er weer aanlokkelijk uit. Dit jaar 6 volwassen en vier kindjes. Echt hèt lekkerste is er misschien niet, wel meestal lekkere dingen. Ik ga vaak voor traditioneel hoofdgerecht en speel met de andere gangen Wel een keer heerlijk St.Jacobs-noten (scallops) gehad als entree met fluweelachtige citroensaus.
    Van een kalkoen kun je nog dagen smullen van de left-overs. Heerlijk.

  15. Kerst is mijn favoriete tijd van het jaar, en het lekkerst wat ik heb gegeten is rollade die ik zelf maak met haricots verts in katenspek purée van pastinaak en Roseval aardappeltjes in de oven met rozemarijn, stoofpeertjes erbij.
    En een heerlijk toetje, dat is elk jaar anders, denk een trifle dit jaar.
    Krijg er nu al zin in..laat de kerst maar komen.

  16. ondanks alle lekkere culinaire hoogstandjes van tegenwoordig, heb ik toch echt super lekkere herinneringen aan het kerstdiner gemaakt door mijn moeder en oma. Een heel mooi versierde tafel met simpel spruitjes, rollade, kalkoen, boontjes, aardappeltjes en ijstaart.

  17. Jenny van Kempen op

    Juist in deze gekke tijden wil ik van deze Kerst iets speciaals maken. Daar hoort ook een heerlijk kerstdiner bij. Een goed idee is altijd welkom dus daar zou deze Foodies fijn mee kunnen helpen!

  18. Franciska Jonkman op

    De eerste kerst in ons eigen huis en mijn ouders op bezoek. Maar het kerstdiner was lang niet zo lekker als dat mijn moeder klaar maakte. Vanaf dat moment doen we het al 30 jaar gezellig samen. Zelfgemaakte groentesoep, rosbief, gebakken aardappels en witlof uit de oven, griesmeelpudding. Het hoeft geen uitgebreid menu als het maar lekker is.

  19. Irene Karssemakers op

    Elk jaar met mijn broer zijn vrouw en zoon en gelukkig ook nog steeds met mijn ouders erbij. Dit jaar gaan we het maar anders doen. Dagje hier..dagje daar. We willen elkaar toch zien met deze dagen. We bestellen misschien wat of lekker gourmetten. Ik weet het nog niet. Dit boek zou wellicht eens kunnen helpen. Ik doe graag mee xxx

  20. Ik houd van Foodies, ik houd van lekker en uitgebreid koken, i loooooooove Christmas. Dus ik zou het heel graag winnen

  21. Eigenlijk geniet ik het meest van gourmetten, gewoon samen aan tafel met zijn allen. Dit jaar wordt het waarschijnlijk allemaal wat anders.. ach, we zien wel. Kerst gaat gewoon door, gelukkig maar! Lekker eten zal er altijd zijn!

  22. Susanne Gondrie op

    Een vegetarisch kerstdiner? Lekkere gourmetgerechtjes? En op de cover zie ik dat er ook nog een recept in staat van de echte Engelse kerstcake! Ja, ik wil heel graag een exemplaar winnen. Mijn mooiste kerstherinnering? Ik was nog heel jong. Mijn lievelingstante (ja, die had ik echt) was enkele jaren eerder verhuisd van het zuiden uit naar Monnickendam vanwege de liefde. Ze nodigde mij en mijn ouders uit om bij haar en haar man Kerstmis te komen vieren. Het was een prachtig feest: ze woonde in een heel knus en gezellig huis, vol sfeer. Ze had een kerststal met kleine beeldjes, het sneeuwde en ze had heerlijk gekookt. Ik weet niet meer wat, maar die Kerstmis was betoverend.

  23. Helma vsan den Tillaart op

    Leuk om ideeën op te doen om zo toch nog ondanks de R,I,V.M. maatregelen een leuke lekkere kerst te hebben met FOODIES.

  24. Gehaktbrood die mijn zoon gemaakt had en zeer goed gelukt was.
    juist omdat hij het gemaakt had heb ik er van genoten, zal het ook nooit meer vergeten.

  25. De eigen gemaakte salade van mijn moeder. Heerlijk maar veel werk dus maakt ze het niet meer. Wel jammer want super lekker. Toch eens het recept vragen 😉

  26. Ooit boeuf bourguignon gemaakt. Vlees moest heel lang marineren en er ging o.a. wijn en cognac in, geen zilveruitjes ofzo. Helaas is het recept foetsie en heb ik het nergens gevonden op internet. Zal ook niet in deze Foodies staan helaas, maar er staan vast leuke recepten in. Kortom, een heerlijke prijs!

  27. Hannie Maliepaard op

    Als vegetariër vind ik het soms best moeilijk om iets spectaculairs op tafel te zetten, maar met de flespompoen rollade was dat vorig jaar heel goed gelukt.

    • Grietje de jong op

      We hebben net gehoord dat mijn man suikerziekte en hoge bloeddruk heeft,we zijn echt lekkere eters,dus nu opletten wat wel en niet gegeten kan worden.we vieren meestal kerst samen,lekker ribeye,met veel groente,we pakken meestal 1e kerstdag goed uit,en 2e kerstdag de restjes,of een maaltijdsalafe,de kinderen zijn meestal elders,dan doen we in januari een diner voor de kinderen en kleinkinderen,in overleg waar ze zin in hebben.lijkt me geweldig dit een keer uit de Foodies te maken,we gaan nooit uit eten,kook altijd zelf

  28. Michelle Beekmans op

    Hoi!

    Dat zullen toch echt de stoofpeertjes van mijn ex-schoonmoeder zijn! Ik weet niet wat ze er precies mee deed en dat wilde ze me ook nooit vertellen, maar ik heb het nog nooit zo lekker na kunnen maken. Zonde! Ik hou zo van stoofperen, ook nu al.

    Ik denk dat ik maar wat peren met de bestelling mee laat komen deze week… poging zoveel!

  29. Graag win ik deze kersteditie van FOODIES. Ieder jaar probeer ik 1 vd kerstdagen een heerlijk en uitgebreid kerstdiner op tafel te zetten. Kan hier altijd nieuwe inspiratie voor krijgen.
    Ik vind het enorm leuk om voor een grote groep mensen te koken. Dit jaar zal het voor een wat minder groot gezelschap zijn, maar dat neemt niet weg dat ik weer met heel veel plezier ga koken. Dus de recepten uit FOODIES kunnen mij hier bij helpen.

  30. Het Kerstdiner bij mijn moeder thuis was altijd een waanzinnig feest! Het was dan misschien niet verrassend, maar absoluut het aller- állerlekkerste dat je maar kon krijgen! Ieder jaar maakte mijn moeder voor ons Rode kool met een Bramen-sinaasappelsaus, Gebraden Kip en Pommes Duchess. En een vanilleijsje met warme Kersen en geschaafde Chocolade toe. Alles from scratch en ook al was ze van tevoren uren bezig in de keuken, we hadden het met Kerst geweldig goed samen en genoten volop! Oh wat zou ik graag weer eens bij haar aan tafel willen schuiven. Om even gezellig bij te praten en te genieten van haar ultieme succes menu. Mooi herinneringen moet je delen, maar ik kan me er bijna 18 jaar na haar overlijden, nog steeds niet toe zetten om mijn moeders gerechten op tafel te zetten met Kerst… Graag maak ik kans op inspiratie voor ons Kerstmenu van 2020. Foodies heeft vast fantastische ideën 😀