WIN! 12x het superdikke kerstnummer van Foodies magazine

331

Wie heeft er zin in het kerstdiner? Ik, ik, ik!! Ook al gaat het er dit jaar waarschijnlijk allemaal anders uitzien dan normaal, ik ga zeker weten kerstkoken in december. En zoals ieder jaar kijk ik reikhalzend uit naar de kerstedities van de foodmagazines. Eén van de allerlekkerste kooktijdschriften is natuurlijk Foodies. En deze week mag ik maar liefst 12(!) lezers blij maken met hun superdikke kerstnummer.

‘The Big Christmas Issue’ van Foodies

Het hele jaar door is Foodies een heerlijk blad vol kookinspiratie. Maar ja, ik kan toch wel zeggen dat de kersteditie (of zoals zij het noemen ‘The Big Christmas Issue’ a.k.a. het grote kerstnummer) mijn allerfavorietste nummer is elk jaar. Het is lekker dik en staat tjokvol feestrecepten. Zoals natuurlijk een recept voor kerstkalkoen. Maar ook sint-jakobsschelpen in ‘nduja-boter, geglaceerde pastinaak met shiwky-ahornsiroop, beenham en meatloaf.

Ik zag ook een variant op één van mijn lievelingsgerechten: peking eend. Verder staat er een vegetarisch kerstmenu in, inspiratie voor gourmetgerechtjes en natuurlijk de meest heerlijke kerstdesserts. En dan heb ik nog lang niet alles genoemd. Echt, dit superdikke nummer staat net zo vol als jij bent na het nuttigen van het kerstdiner ;-). En ik mag maar liefst 12 van jullie blij maken met een exemplaar!

Hoe maak je kans op deze prijs?

Wil jij één van de twaalf exemplaren van dit blad winnen? Laat dan hieronder uiterlijk 25 november 2020 een reactie achter. Vertel me in jouw comment wat het lekkerste is dat je ooit gegeten hebt met Kerst! Welke food memory is jou het meeste bijgebleven? Was het de gourmet met de hele familie een paar jaar geleden? Was het die kerstkalkoen uit de bbq van je vader? Of had je zelf iets heerlijks op tafel gezet? Ik hoor het heel graag!

Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Daarin staat dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn om mee te doen en dat je in Nederland of België moet wonen. De winnaars krijgen via e-mail bericht (dus zorg dat je mailadres klopt!). Verder communiceer ik niet over de uitslag, dus vragen over of de uitslag al bekend is en wie er gewonnen heeft, zal ik niet beantwoorden.

Ik wens jullie allemaal heel veel succes!!

UPDATE: Deze winactie is afgelopen, je kunt dus helaas niet meer meedoen. De winnaars hebben inmiddels via e-mail bericht ontvangen!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

331 reacties

 1. O als ik die magazines zie krijg ik.altijd super veel om te koken en vooral.met kerst. Het lekkerste wat ik gemaakt heb is een 7 gangen diner met als hoofdgerecht beef Wellington. Super lekker.

 2. Ongetwijfeld de gezelligste kerstavonden met de hele familie samen,vooral de appeltjes gehalveerd in de oven waren superlekker.
  Helaas zal het dit jaar “anders”zijn door de kleine bubbel en de familie breuk,maar de appeltjes zal ik zeker proberen van maken en met de hulp van dit fantastische tijdschrift nog heel wat andere dingen.

  • Rian de Gelder op

   De pavlova krans met room en rode vruchten zag er heerlijk uit…. in het kooktijdschrift wat ik gekocht had. Helaas was de werkelijkheid net wat anders. Na uren in de oven te hebben gestaan, stortte het ding in op het moment supreme. Balen!

   Maar goed, gelukkig vind niemand dat erg in mijn familie. De slagroom en restanten van de merengue smaakten prima, en met rood fruit kan weinig mis gaan. En wat nog belangrijker is: kerst met mijn familie is altijd super gezellig. Met of zonder pavlova. Omdat we van elkaar houden, en daar gaat het om!

   En dit jaar? Dan probeer ik gewoon weer iets nieuws. Hopelijk uit de Foodies, want de cover ziet er veelbelovend uit!

 3. Krijg er helemaal trek van!
  Het allerlekkerste wat ik met kerst heb gegeten, zijn allemaal hapjes op het Allerhande kerstfestival. Alle speciale producten voor de december maand kon je hier proeven! Het was een heerlijke ervaring!

 4. Het lekkerste ooit was de zekf gebraden, gevulde kip met een perfect krokant korstje door de extra speciale vulling onder de huid. Hmmm kan er nog bij wegdromen.

  Maar soms kan eenvoud datgene zijn wat je altijd bijblijft.
  Met sint pakten mijn ouders altijd goed uit met lieve cadeautjes en natuurlijk de letters. Voor hen zelf zat er nooit veel bijzonders bij. Nu ik zelf moeder ben begrijp ik dat beter. De centjes gingen naar de kinderen en zelf reageerde je blij met een nieuwe theedoek. De letters werden opgepeuzeld, maar die van mijn ouders verdween in de kast.
  Kerst was het enige moment (samen met oliebollen bakken, waarbij mijn vader uren in de keuken stond om kip of kalkoen te braden, te draaien, te overgieten en nog maar eens te draaien.
  En als dessert was er altijd vanille roomijs met warme chocolade. Pas later begreep ik waarom mijn ouders de letter niet opaten. Die werd gesmolten zodat wij er met elkaar van konden genieten tijdens kerst.

  Inmiddels is mijn vader er al jaren niet meer en viert mijn moeder sint bij ons. De letter gaat mee naar huis om zelf van te genieten. Met de kerst eet ze vaak bij ons of 1 van de andere kinderen. Ik vind het heerlijk om niet alleen voor ons gezin, maar ook voor haar en anderen die mogen aanschuiven bijzonder te koken. Onze eigen tradities neer te zetten met het steeds terugkerende pasteitje en nieuwe, bijzondere recepten. Daar kan foodies mij vast bij helpen.

 5. Het lekkerste gerecht heb ik een aantal jaar achter elkaar gegeten in een zimmer frei pensionnetje in een Oostenrijks dorpje. Gemaakt door de vrouw des huizes op een hout gestookt fornuis. Na een dag wintersporten stond op kerstavond pas de kerstboom met echte kaarsjes. En we aten met rode koontjes van de hele dag buiten zijn Grillhendl mit Bratkartoffeln und salat. Vertaald een kippetje uit de oven, salade en gebakken aardappels. Zalig kerstfeest!

 6. Ooit heb ik de familie en mezelf overtroffen met een ijsboomstam. Erg lekker maar ook best wat werk. Dit jaar zal het met een beperkt groepje zijn maar wie weet heb ik wel meer tijd voor creatieve en moeilijke recepten. Zou graag leuke recepten uit dit blad halen.

 7. Het allerlekkerste wat ik met kerst heb gegeten was mijn oma’s kerstdiner: vissoep en gebakken vis met aardappelsalade.

 8. Hennie de Bruijn op

  Wij hebben zo’n gezellige kerstfamilie waar het nooit saai is…….opgroeiende pubers die niet willen ..daarna de aanhang erbij..ook spannend ieder jaar wie dat was!.. spugende kleinkinderen omdat ze te veel kregen…Neefje opkomende vlogger alles voor de camera…Maar het meeste is bijgebleven toen mijn zus het toetje voor het kerstdiner verzorgde omdat haar vriend voor de eerste keer met ons gezin meeat. Het toetje kwam alle lichten uit stonden er een soort fakkeltjes op… wij schepte in de kaarsschemer allemaal wat op maar helaas waren de fakkeltjes uit een gevallen zaten wij op houtskoolresten te bijten… Vriend is wel gebleven trouwens!

 9. de lekkerste dat ik heb gegeten is een goede zalm in bladerdeeg./ Het is heel simpel maar zo lekker.
  Maar is er tijd voor andere lekkere dingen. dus ik doe graag mee.

 10. Het lekkerste en heerlijk fris toetje is de mandarijnen mousse.. Met feestdagen en speciale gelegenheden staat deze op tafel. Altijd succes verzekerd.
  Sta open voor nieuwe uitdagingen.

 11. Kerst was bij ons thuis altijd een “normale” dag als alle andere. Wij hadden het niet breed (understatement) en er kwam dan ook gewoon een doordeweekse maaltijd op tafel. Wat ik me herinner was dat ik een keer bij de wortelstampot een extra grote gehaktbal kreeg met heerlijke jus. Zal wel goed gesmaakt hebben want het staat me nog bij.
  Nu mag ik graag iets extra’s doen met Kerst en probeer altijd een lekker recept te vinden waarbij ik me uit kan leven. Zou graag eens inspiratie opdoen in het nieuwe kerstnummer van Foodies

 12. Het gezellig gourmetten met inmiddels 4 generaties, nl mijn moeder van 89,
  mijn man en ik, dochter en schoonzoon en hun twee zoons.
  Ook nog onze thuiswonende zoon, oom dus.
  Wie weet hoeveel keer dit nog kan met de feestdagen.

 13. Waarschijnlijk een van de leukere kersttradities bij ons in de familie is dat wij elke kerst iets proberen waarvan we denken het niet te lusten. Vorig jaar was het lam, en oohhh wat was dit heerlijk. Ik hoop met dit boek dan ook nieuwe inspiratie te vinden voor volgende jaren!

 14. Een van de lekkerste dingen die ik ooit met kerst heb gegeten was eend met sinaasappelsaus .. de smaak is me nog altijd bijgebleven ! Deze kerst zal vooral in ons kot zijn, maar daarom niet minder lekker of gezellig !

 15. In 2017 hebben wij kerst doorgebracht bij mij familie in Amerika. Op 24 december ging de bbq aan voor de lekkerste filet mignon die ik ooit gegeten heb. Het was niet alleen het vlees maar de gezelligheid met elkaar vormde de hoofdmoot

 16. Als ik denk aan het kerstmenu dan denk ik aan de kookkunsten van mijn moeder zaliger; Zij kon koken en bakken als een echte chef-kok van opgevulde kalkoen tot tompoezen taart…..ieder jaar toverde zij een nieuw en heerlijk menu op tafel met alles erop en eraan….;mooie herinneringen, spijtig dat we ‘ons moe’ véél te vroeg is heen gegaan!!!

 17. Al jaren doen we met de familie heerlijk koken en altijd iets anders. Heerlijk om al weken van te voren recepten bij elkaar te zoeken en Foodies mag daar natuurlijk niet aan ontbreken. Met de voorpret kom je al echt in de kerststemming.. Wat mij echt is bijgebleven is dat mijn ouders een konijn in het zuur lieten maken bij een vrouw in de straat en dan deze de dag voor kerst ophalen. Achter op de fiets met de pan en dan stiekem even met de vinger door de saus.

 18. Dit jaar zal kerst compleet anders worden dan anders :-s
  Niet met de hele familie bij elkaar maar knus met ons eigen gezin. Natuurlijk komen dan de ‘stoofpeertjes van Oma’ op tafel en zullen we dubbel genieten van de ‘Texelse Tiramisu’ die ons doet terugdenken aan een heel fijne en bijzondere vakantie op Texel lang geleden…
  Verder? liefst eens niet gourmetten :-/ maar eens wat anders, dus inspiratie is welkom 😉

 19. Een van mijn fijnste herinneringen aan een kerstdiner zal mijn eerste echte kerstdiner zijn geweest in 1993. Met vrienden voor het eerst een echte 4 gangenmaaltijd, met veel gerechten uit de Allerhande van 1993, die ik nog steeds bewaard heb waaronder gevulde varkenshaas. Npg steeds een topper,.

 20. Hallo,
  Vraagje : op de foto’s hierboven (ik denk bij jouw thuis?) staan hoedendozen met schots ruit. Weet jij nog waar je die gekocht hebt? We zoeken er zo lang naar…

 21. Remco van Rijn op

  Het meest bijzondere gerecht was voor mij The Christmas Pudding van vorig jaar; mijn moeder kwam over uit Australië, mijn broer uit Brazilië en mijn zus uit Gambia.. Samen met mijn zoon heb ik me gestort op een internationale kerstdiner met de Christmas Pudding als absoluut hoogtepunt. Dit jaar wordt het totaal anders, maar de Christmas Pudding, daar genieten we vast en zeker online van met z’n allen 😉

 22. Hoi Saskia, mijn lekkerste kerstdiner ooit? De lekkerste wil ik niet zeggen ,maar ………. Terug naar 1968., de eerste kerst samen met mijn lief. Nog maar 16 en 20 jaar jong woonden we samen in een klein huis zonder ook maar enige luxe ,maar we waren er samen dolgelukkig. Het werd de eerste kerst op eigen benen en natuurlijk wilde ik mijn schatten van ouders en mijn broertje bij ons uitnodigen. Mijn moeder was een goede kok ,dus wilde ik haar laten zien dat de appel ,inderdaad niet ver van de boom was gevallen. Het menu kan ik me nog zo goed herinneren. Garnalen cocktail ,gevolgd door een heldere tomatensoep, verschillende groenten ,salade, geb. aardappelen en dan mijn trots; hele kip met daaromheen warm fruit () als feestdessert? Je gelooft het niet ,maar we sloten af met een Saroma toetje ,vers fruit en jawel vers geklopte slagroom. Idd. Ik zou het nu ,50 jaar later mijn gasten absoluut niet meer voorschotelen, maar wat was ik trots op mezelf en gelukkig niet alleen ik ,maar ook de rest van de familie. Gelukkig heb ik me in de keuken aardig ontwikkeld,maar toch …….. Wat waren we toen gelukkig en tevreden met dat ,waar menigeen nu zijn / haar neus voor zou ophalen. Dus het lekkerste diner? Nee, dat misschien niet,maar wel het diner waar ik het meest trots op was,al was het maar omdat ouders broertje en manlief er met zoveel smaak van hebben genoten!

 23. De leukste die ik me herinner is die van toen ik een klein meisje was.
  Voor het eerst mee naar de Nachtmis en daarna lekkere worstenbroodjes en Weihnachtsstol.
  Het sneeuwde ook nog eens, dus helemaal de magie van Kerstmis.
  Het jaar daarop was alles anders, want toen was mijn moeder overleden.

 24. De gezelligste kerstavonden waren met familie, heel gezellig en mijn vader kookt altijd de heerlijkste gerechten. Altijd heerlijke stoofpeertjes, kalkoen / beenham, aardappel garnituur, groente garnituur en ijs.
  Met het gezin zelf doen er altijd gourmetten en op kerstavond hapjes avond.
  Omdat er dit jaar waarschijnlijk weinig mogelijk is gaan we uitgebreid koken met het gezin. Dus ik kan wel wat inspiratie opdoen 🙂

 25. Ik heb een keer een grote baked alaska gemaakt: ijs met merengue, een soort vulkaan. Heel tof geworden! Ben benieuwd naar alle toffe recepten 🙂

 26. corine den boer op

  Het lekkerste wat ik ooit heb gegeten met kerst was een compleet wildemenu. Eerst een salade met eendeborst, noten en cranberry’s. Als hoofdgerecht konijn met pruimen, en als toetje, ijs met pastels de nata, en slagroom. Zo lekker !

 27. Dat was by far de beef Wellington, gemaakt door mijn zusje. Alsof er een engeltje over je tong piest
  Ik denk dat ik me daar dit jaar maar eens aan ga wagen. Is alweer veel te lang geleden..

 28. Ik weet eigenlijk niet wat het allerlekkerste is wat ik ooit met kerst heb gegeten. Wel het meest vieze, ieder jaar komt deze gourmet die bij een oom en tante was nog wel eens ter sprake! Maar geloof me, zelfs een gourmet kan goed fout gaat.

 29. Het lekkerste wat wij eten met kerst is konijn in het zuur mijn man kan dat zo goed maken .maar ik moet zeggen kon het goed maken hij heeft alsheimer en kan niet meer lekker voor mij koken .nu kookt onze oudste dochter voor ons met kerst en maakt het gerecht precies zoals mijn man het maakte .dus hoe mooi zou het zijn dat onze dochter jullie kerst nummer mocht winnen .Ik ga duimen groetjes roos

 30. Marjo Van Hattum op

  Ik maak met kerst vaak een gevulde kalkoen. Daar zou ik graag een anders mooi gerecht voor in de plaats willen maken.

 31. Hanneke Bazelmans op

  Mijn favo foodmemorie is toch wel de kalkoen die manlief en ik een paar jaar terug maakten. We volgden een recept van Jamie Oliver, met onder meer clementines die we er in moesten stoppen. Onze allereerste kerstkalkoen, en hij was zooooooo lekker!!! Maar sowieso staan wij heel graag in de keuken, al dan niet samen. Echt een hobby van mij, koken en bakken!

 32. de food memory die me het meest is bijgebleven is de zalige Me­rin­gue­taart met mas­car­po­ne, pis­ta­che en fram­bo­zen die mijn mams soms met de feestdagen op tafel zet als dessert!
  Een waar kunststuk, bijna te mooi om op te eten.