Winterse boompjes maken met wol & takjes

8

Dit keer heb ik eens een kerst DIY voor je die je de hele winter kunt laten staan! Hoe snoezig zien deze winterse ‘kerst’boompjes eruit!? Je maakt ze met twee verschillende soorten wol / garen en met twijgjes die je meeneemt uit het bos. Het is geen precies klusje en perfect om samen met wat oudere kinderen te maken. Oh en een superleuk cadeautje om te geven aan vrienden of familie, toch? Spread the Joy!

Wat heb je nodig voor deze winterse boompjes?

Heb je zin om deze winterse boompjes te knutselen? Zorg dan dat je de volgende spulletjes in huis hebt en klaar hebt liggen:

kerstknutselen winterse kerst boompjes makenHoe maak je deze winterse boompjes?

Maak onderin je kegeltje een gat door met je schaar of een schroevendraaier erin te draaien, dat gaat heel makkelijk. Zet het boompje op het vilt en teken met een pen de omtrek op de stof. Knip het rondje uit. Vouw het rondje nu twee keer dubbel en knip er een puntje vanaf. Dit rondje gebruik je straks om de onderkant van je boompje te bedekken.

Verdeel vervolgens een randje hete lijm over de onderzijde van je kegel en lijm de wol over de hele ronde goed vast. Vanaf nu kun je de wol gewoon kriskras over je boompje heen gaan rollen. Hou het puntje van je boompje nog even leeg, daar maak je straks het uiteinde van je wol vast. Rol net zo lang tot je hele boompje bedekt is met wol. Dit mag lekker wild en niet precies, dat is juist het idee!

Is vrijwel je hele boompje bedekt? Bedek dan nu het puntje van je boompje met wol, lijm het vast en knip het uiteinde af. Knip een stuk van je curly garen af en rol dit een paar keer over je boompje heen. Dit zorgt voor extra aaibare textuur. Plak het begin en het einde vast met een beetje hete lijm.

Lijm nu je twijgje vast op het boomstamschijfje en laat even afkoelen & hard worden. Lijm ook het vilten rondje vast onder op je boompje en laat even afkoelen. Doe nog een druppel hete lijm op de bovenzijde van je twijgje en steek hem in het gat van je boompje. Laat hard worden en voilá, je bent klaar!

kerstknutselen winterse kerst boompjes makenJe winterse boompjes decoreren

Ik heb ervoor gekozen om mijn kerstboompjes lekker neutraal te houden. Gewoon simpel en winters. Maar uiteraard kun je helemaal los met versieren! Steek bijvoorbeeld een sterretje bovenin je boompje als ‘piek’. Of plak kleine zilveren of gouden sterretjes als ‘kerstballen’ hier en daar op je boom.

Je kunt je winterse boompjes tot slot decoreren met kraaltjes, pareltjes, glitter of iets anders glimmends. Als je deze DIY met je kinderen maakt is het decoreren misschien nog wel het leukste! Ik hoop dat je deze simpele kerstknutsel weer leuk vond om te zien! Als je nog vragen hebt, stel ze gerust in de reacties hieronder. Veel knutselplezier 🙂

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

8 reacties

  1. Wat leuk weer Saskia! Echt iets voor mij. Leuk in combinatie met die mooie krans van laatst. Die ga ik maken, samen met de krans. Ik geniet dit jaar extra van deze prachtige tijd.

    • Hoi Saskia,
      Wat een leuke DIY weer! Binnenkort gaan we je mos schilderijtjes maken. Die vond ik ook zo leuk. Maar deze boompjes, kiepen ze niet snel om omdat ze topzwaar zijn en op toch een relatief klein schijfje boomstam staan?
      Groetjes! En bedankt voor je leuke blogjes!