VLOG! Aftellen tot Kerst #6 – de tuin versieren

35

Zei er iemand kerstlampjes? Joehoe! De hele tuin hangt er vol mee. Ik waarschuw je maar alvast, ik ben een beetje overboard gegaan. Nu ik voor het eerst in mijn leven een tuin heb (die echt pas nét is aangelegd) en we natuurlijk veel meer tijd thuis doorbrengen dan normaal de komende weken… leek dit me hét moment om mijn tuin eens uitgebreid te versieren voor Kerst!

De tuin versieren voor Kerst

En dat hebben we gedaan ook, haha. In deze zesde aftelvlog van 2020 zie je hoe de tuin stap voor stap steeds kerstiger wordt. We begonnen met lampjes aan de gevel. Daarna een poolster (of vuurwerkornament) boven de tafel in de tuin, een slinger met lampjes om de pergola…

Toen volgden een klein kerstboompje en een versierde tuintafel. Pièce de resistance is toch wel de grote kerstboom onder de overkapping met de Twinkly lampjes erin die ik heb gekregen. Ik hou eigenlijk niet van gekleurde kerstlichtjes, maar had er gewoon een keer zin in tijdens dit gekke jaar! Ze staan nu overigens vooral op een rustig standje in geel en wit te twinkelen 🤭.

Spulletjes in de video

Hieronder zal ik nog even de versierproducten in deze video waar ik een linkje van heb voor je op een rijtje zetten:

De slee & schaatsen zijn brocante / vintage, die heb ik in een antiekzaakje gekocht. En het zwarte bankje komt van Bol.com. De ster met lampjes is van Lumineo, die heb ik een paar jaar geleden gekregen. De bolletjesverlichting langs het hek komen van de Action.

Kerstversiering in de tuin

Ik hoop dat je dit een leuke aftelvlog vond en het resultaat van onze kleine versierde tuin net zo gezellig vindt als ik. Denk nu niet dat ik elk jaar een stapje verder zal gaan, het was een hele hoop werk om dit allemaal te doen. En juist doordat we zoveel thuis zijn vond ik het tof om een keertje te doen. Maar verwacht volgend jaar niet weer zo’n spektakel hoor ;-).

Mocht je nog een ander item hebben gezien in de video dat ik niet genoemd heb, laat het dan gerust even weten in de reacties hieronder. Als ik weet waar het vandaan komt en het is nog te koop, zal ik het je laten weten!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

35 reacties

  • Goedemorgen Saskia,

   Wow wat heerlijk om dit op zondagochtend te mogen bewonderen. Wat hebben jullie het onwijs mooi en gezellig gemaakt. Dat hoekje met die slee is zo super. En je tafel is prachtig versierd. En die lampjes in je kerstboom zijn erg leuk, eerlijk gezegd voor buiten super tof, maar binnen vind ik zelf de warme (wit) lichtjes het mooist. Dat sneeuw ken ik he rmaal niet, wat super tof. Ga ik zeker volgend jaar proberen. Misschien dat ik het wel voor dit jaar ga bestellen bij de Intratuin. Een hele mooie zondag. En ik straks nog een keer je filmpje kijken. Echt super leuk.

  • Oooh zo gezellig ! Wat fijn om jouw filmpje te bekijken. Je wordt er helemaal vrolijk van.
   Keimooi gedaan. Ik wil naast je komen wonen.

 1. Weet ik ben ook altijd heel ingetogen met versiering enzo, maar met kerst denk ik kan je niet over the top gaan, is toch gewoon leuk om een beetje “overdrijven”, kan maar één maand per jaar!
  Vind vooral je kersttafel echt heel mooi!

 2. Ik lees je nieuwsbrief al best lang, maar had nog nooit een vlog gekeken. Nu wel. En wat leuk zeg! Ziet er super uit! En wat fijn zo’n overdekt gedeelte in je tuin, dat heb je ook heel leuk aangekleed! Ziet er zo gezellig uit allemaal.
  Die twinkly lights zijn ook gaaf zeg, heel erg leuk gedaan!

 3. Leuk vooral de mooi versierde tafel. De lichtjes in de kerstboom zijn leuk maar niets voor mij. Zou stapel gek worden van dat geflikker pfffffff. Lees dat je hem zelf ook al op een vaste stand hebt staan.

 4. Zo enorm leuk om te zien hoe je het doet en dan het eindresultaat!!!
  Vind je enorme kerststuk op tafel heel gaaf,maar je hysterische boom is voor buiten ook echt heel leuk.supergezellig!!!!

 5. Met een grote glimlach je Kersttuin bewondert!
  Nu baal ik dat ik de oude schaatsen van de kinderen weg heb gegeven. Hadden inderdaad ook leuk dienst kunnen doen als decoratie. ..
  Weer veel inspiratie op gedaan.
  Ps: je zuurstok oorringen zijn ook echte geweldig mooi!! Weet je nog waar je ze vandaan hebt?

 6. Oh wat prachtig heb genoten hoe je de tuin versierde. Blijven die takken tot kerst eigenlijk goed? Krijg er gewoon ook zin in. Heb eigenlijk nooit de tuin versiert. Maar denk toch dat ik ga kijken wat ik kan doen

  • Dat hoop ik! Droogt natuurlijk wel wat in, maar als t niet te warm wordt blijft t lang mooi buiten. Idealiter had ik t pas over een weekje of wat erop gelegd, maar wilde natuurlijk op tijd zijn om jullie te inspireren .

 7. Gezellig en geweldig! Niet om het een of ander, maar ik vind de manier van metselen en bakstenen van jullie huis ook heel mooi en apart.

 8. Hai Saskia, wat een geweldig leuke vlog was dit zeg. Ik kom helemaal in de stemming. Superleuk je tafel. Zelf gebruik ik ook de pompoenen erbij, maar vorige week ineens zag ik het, rot aan de onderkant. Wat nu, dacht ik? Toen heb ik rieten manden met hyacint en mos gevuld.
  Leuk die grijze trui die je aan had.

  • Oooh zo gezellig ! Wat fijn om jouw filmpje te bekijken. Je wordt er helemaal vrolijk van.
   Keimooi gedaan. Ik wil naast je komen wonen.

 9. ☃️Hoi Saskia,
  Je huis ziet er prachtig uit !⭐
  Normaal gesproken ben ik niet zo van de ” dansende ” lichtjes maar deze Twinkly lights zijn super leuk.
  Ik hoop dat je geen Scrooge buren hebt hihi en anders worden ze vanzelf wel vrolijk toch, ik tenminste wel!.
  Alles ziet er mooi uit, de tafel, je Poolster, ik heb de video vol bewondering gekeken .
  ☃️Kerstgroetjes Marijke.