Binnenkijken! Het is Kerst in mijn keuken

22

Nu we verhuisd zijn naar een groter huis en ik een ietsje grotere keuken heb (en een raam!) heb ik voor het eerst mijn keuken versierd voor Kerst. En ik vind het zó gezellig. Normaal deel ik alle foto’s van mijn kersthuisje in één keer (ergens eind december). Maar aangezien er meer is om te laten zien, leek het me leuk om af en toe al een losse ruimte te laten zien. In deze blog deel ik foto’s van mijn kerstversiering in de keuken!

Het keukenraam versieren voor Kerst

Een keukenraam! Ik heb een keukenraam! En natuurlijk heb ik die versierd. Van diverse soorten echt groen (Pinus, Nobilis en Conifeer) heb ik een guirlande gemaakt op een kabel. Mocht je willen weten hoe, ik gebruik daarvoor deze methode. Natuurlijk heb ik er wat draadverlichting doorheen gedaan. Links en rechts aan de guirlande heb ik gedroogde sinaasappelschijfjes vastgemaakt met groen bloemendraad.

kerstversiering in de keuken keukenraam guirlandekerstversiering in de keuken keukenraam guirlandeDetails in de keuken

Ik wilde de sinaasappelschijfjes eerst door de hele guirlande doen en er zelfs nog kaneelstokjes en andere versiering aan toevoegen, maar dat werd me te druk. Onze keuken is maar klein en ik wil dat het gezellig voelt, maar niet te “vol”, als je snapt wat ik bedoel. En dat is ook zo leuk aan versieren: je kunt zo weinig of zo veel details toevoegen als je zelf mooi vindt!

In de vensterbank liggen wat takjes groen, en ik heb er twee gouden kandelaars (gevonden bij de kringloop) met rode dinerkaarsen neergezet. Ook staat er mijn Coca-Cola kerstman van Kurt S. Adler. Die heb ik vorig jaar gekregen, maar je vindt hem ook nu nog wel in een tuincentrum en online bijvoorbeeld bij Bol.com.

kerstversiering in de keuken plankjes decorerenPlankjes in de keuken versieren voor Kerst

De plankjes aan de wand heb ik met allerlei spulletjes versierd. Links boven in de hoek staat een grote aardewerken vaas van H&M Home (online uitverkocht) met daarin takken met sierappeltjes. Die kocht ik een maand geleden bij het tuincentrum en zijn nog altijd mooi. Daarnaast staan twee koektrommels van Sostrene Grene.

Ik heb een glazen potje van Sostrene Grene gevuld met kaneelstokjes en steranijs. De kleine gouden glitterende kerstboompjes zijn ook van Sostrene Grene. De kerstmanmokken vond ik bij de Action en de mokken met ‘A magic time of the year’ erop zijn van H&M Home (ook uitverkocht helaas). Het keukenmachine-ornament is van Sass & Belle, gekocht bij What a Wonderful Christmas.

kerstversiering in de keuken plankjes decorerenkerstversiering in de keuken plankjes decoreren Kerstkrans & boompjes

Op de afzuigkap staan allerlei boompjes (o.a. eentje met lichtjes erin van Countryfield). Achter het fornuis heb ik een kerstkrans met sneeuw gezet, vorig jaar gekocht bij Intratuin. De achterste pitten gebruik ik toch het minst met koken, dus het staat niet in de weg.

En als ik ze nodig heb, zet ik de krans gewoon even aan de kant. Ik had er eerst wat lampjes in gedaan, maar dat vond ik wederom ietsje too much. Volgend jaar krijgen we witte tegeltjes (denk ik) als achterwand in de keuken. Dan kan ik de krans gewoon met een plakhaakje ophangen. Veel fijner!

Granaatappels & strepen

Verder heb ik een schaal neergezet met granaatappels. Zo simpel, maar ik vind het er zó leuk en kerstig uitzien. En ze zijn ook heerlijk om te eten natuurlijk (of ja, niet de appels, maar wel de pitjes). Eronder ligt wat Conifeer en ik heb er hier en daar wat gedroogde sinaasappelschijfjes tussen gestoken. In plaats van granaatappels kun je natuurlijk ook werken met sinaasappels, mandarijnen of helderrode appels.

Aan de oven heb ik een theedoek gehangen van de H&M Home kerstcollectie. Hij is lekker neutraal, maar met die rode & beige strepen deed-ie me aan een candy cane denken. Het handdoekje dat ernaast hangt vond ik een paar jaar geleden bij TK Maxx, ik heb helaas geen idee of ze die nog verkopen.

Kerstversiering in de keuken

Foto’s maken in de keuken was een flinke uitdaging. Ons huis is best wel donker en vanaf het raam komt er een bak licht naar binnen. Uiteindelijk kon mijn telefoon nog beter omgaan met de situatie dan mijn camera haha, dus ik heb lekker alle plaatjes met mijn telefoon gemaakt. Maar I promise you: in het echt is het dus nog veeel gezelliger dan op de foto’s.

Ik hoop hoe dan ook dat je het leuk vond om te zien. Wellicht inspireert het je om ook een touch of christmas aan te brengen in de keuken. Heb jij je keuken ook versierd voor Kerst? Deel dan zeker hieronder een fotootje, ik ben benieuwd! En wil je nog meer inspiratie voor een feestelijk versierde keuken? Vorig jaar maakte ik dit keukenboompje in vergiet met gedroogde sinaasappel en kleine keukenornamentjes. En in deze blog vind je 11 tips voor kerstversiering in de keuken. Decoreer-ze!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

22 reacties

 1. Goedemorgen Saskia,

  Wat ziet het er gezellig uit. Ik vind je guirlande echt super. Ik denk dat ik dat volgend jaar ga doen, of misschien stiekem toch nog dit jaar. Fijne dag.

  • Dat ziet er gezellig uit! Het is dat ik een micro keuken heb, maar je hebt me alvast geïnspireerd voor als ik ooit een grotere keuken heb

 2. Heel leuk en gezellig versierd, geniet ervan. Ik hou ervan en versier zeker ook mijn keuken, maar krijg door deze foto’s weer inspiratie om nog iets hier en daar te veranderen.

 3. Jacqueline Pallett op

  Tot nu toe nog nooit de keuken versierd, want dat leek me altijd zo onpraktisch. Maar misschien moet ik die gedachte toch maar eens opzij zetten, want het ziet er wel heel ‘Hygge’ uit.

 4. ☃️Hoi Saskia ,
  Ik vind het echt super gezellig, je hebt er veel werk van gemaakt, echt prachtig.
  Het handdoekje vind ik ook super tof maar echt gewoon alles ♥️.
  Groetjes Marijke ☃️

 5. Op dit moment is de keuken nog niet versierd.
  De mokken van H&M vind ik heel mooi en lijken me perfect voor de glühwein. Erg jammer dat ze zijn uitverkocht… Ik ga verder zoeken naar iets wat in de buurt komt.