Inpakideetje! Cadeaulabels versieren met glitter

5

We gaan op de vintage knutseltoer vandaag! Wist je dat je je je cadeaulabels op een simpele manier super feestelijk en kerstig kunt maken? Wat je daarvoor nodig hebt: glitter & lijm! In deze blog laat ik je zien hoe ik mijn free printable cadeaulabels heb versierd met een randje van glitter. En je ontdekt hoe je glitterende cadeaulabels maakt van een restje karton.

Cadeaulabels versieren

Je kunt dus beginnen met een setje kant-en-klare cadeaulabels of je print mijn labels voor zelfgemaakte kerstcadeautjes uit. Een andere optie is gewoon wat karton gebruiken en from scratch beginnen. Het leuke van dit knutselklusje: het hoeft niet precies. Ik vind juist de rafelige randjes en wiebelige lijntjes zo heerlijk huiselijk en gezellig Do It Yourself-achtig.

Ik heb mod podge gebruikt, de matte-variant. Het is super fijn spul omdat het transparant wordt als het opdroogt, dus je ziet er na een paar uur niks meer van. Voor de glitter heb ik geput uit mijn collectie glittertjes, die ik ooit heb aangeschaft bij Pipoos. Ik heb hele fijne glitters gebruikt, maar je kunt ook voor grove ouderwetse glitters gaan als je die kunt vinden. Ik heb overigens ook nepsneeuw met glitter getest, dat was geen succes haha!

cadeaulabels met glitter versieren voor kerstWat heb je nodig voor deze DIY?

Zorg dat je klaar hebt liggen:

  • Cadeaulabels (of karton)
  • Een schaar
  • Touw of lint
  • Cocktailprikkers
  • Mod podge of andere lijm die transparant opdroogt
  • Twee bordjes die vies mogen worden
  • Glitter

Hoe versier je de cadeaulabels met glitter?

Stap 1. Zorg dat je cadeaulabels klaarliggen. Gebruik je karton? Knip dan een label uit. Heb je de free printable cadeaulabels uitgeprint? Knip ze dan op maat. Zorg dat je ietsje buiten het lijntje knipt, dan heb je wat meer ruimte voor je glitter. Maak ook alvast het gaatje in je label. Dat heb ik gedaan door het label op een handdoek te leggen en zachtjes te prikken met een cocktailprikker.

Stap 2. Labels klaar? Dan gaan we het glitterrandje maken. Doe op het ene bordje een scheutje lijm en op het andere bordje de glitter. Je kunt één kleur glitter gebruiken, maar ook een mix maken van een aantal kleuren. Dat heb ik voor een aantal labels ook gedaan en het resultaat is super feestelijk!

Stap 3. Dip nu alle kanten van je cadeaulabel kort in de lijm en vervolgens in de glitter. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is je cadeaulabel een paar uur laten drogen. Dan kun je er een touwtje doorheen doen en het aan je cadeautjes bevestigen.

Wil je letters maken met je glitter zoals ik met de grote R heb gedaan? Teken dan met een cocktailprikker en je lijm de letter op het cadeaulabel. Sprinkel er nu wat glitters overheen. Wacht heel even en tik het overtollige glitter af. Vervolgens versier je de rand van je label net zoals hierboven vermeld.

cadeaulabels met glitter versieren voor kerst cadeaulabels met glitter versieren voor kerstFeestelijk versierde kerstcadeautjes

Ik hoop dat je dit een leuke DIY vond! Ik vond de glitterende labels in elk geval echt superleuk om te maken. Ze hebben echt zo’n vintage, old school uitstraling en daarom heb ik de foto’s ook dat sfeertje meegeven in de nabewerking.

En eigenlijk had ik ook niet veel keus, want het is nu ZO donker in huis. Wat een donkere decemberdagen hebben we deze week gehad. Heerlijk hoor, maar wel lastig met fotograferen, haha! Mocht je trouwens nog meer inspiratie zoeken voor feestelijk versierde kerstcadeautjes, hier vind je al mijn inpaktips op een rij. Veel plezier met kado’s inpakken & geven!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

5 reacties

    • Hoi saskia, ik kwam perongeluk op jou hele leuke kerst site uit. Ik hou ook zo van Kerstmis. Er is zoveel te zien. En je heb zo van die leuke ideeen.groetjes sonja

  1. Hoi saskia, ik kwam perongeluk op jou hele leuke kerst site uit. Ik hou ook zo van Kerstmis. Er is zoveel te zien. En je heb zo van die leuke ideeen.groetjes sonja