Eetbaar kerstcadeautje: Christmas Cookie gifts!

1

Gastblog – Dit jaar is het helaas niet mogelijk om een groot kerstfeest met de hele familie te vieren, dus laten we met z’n allen heel veel koekjes gaan bakken, versieren en verpakken als christmas gift! En cadeautjes geven is zelfs nog leuker dan deze ontvangen, vind je ook niet? Deze christmas cookie gifts zijn hartstikke leuk om te maken & geven!

Creatieve kerstcadeautjes geven

Ik vond deze plastic kerstballen bij de Wibra. Maar je vindt ze uiteraard ook online, o.a. bij Amazon en bij BijzondereBedankjes. Je kunt ze openen en vullen met home made koekjes, of misschien heb je wel een ander creatief idee.

Een leuk strikje erom heen, en klaar is je presentje. Ik heb gekozen voor gingerbreadkoekjes. Deze koekjes zijn voornamelijk in Amerika razend populair, maar langzamerhand komt de bekendheid in elk land. Een kruidig koekje wat door de toevoeging van gember en kaneel de krachtige smaak er aan geeft.

Benodigdheden

Wat heb je nodig om deze koekjes te maken? voor 25 koekjes:

 •  330 gram bloem
 • 125 gram roomboter
 • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
 • 100 gram stroop
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 2 theelepels gemberpoeder
 • 1,5 theelepel kaneel
 • 1 eetlepel melk
 • uitstekers (cookie cutters)
 • eventueel: candymelts voor het decoreren

De cookie gifts maken

Laten we aan de slag gaan met de bereiding van deze koekjes:

 • Mix de boter met de suiker tot een luchtig mengsel.
 • Voeg de stroop en de kruiden toe en meng dit er even kort door heen.
 • Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom, en voeg hierbij ook de melk. Kneed dit alles met je handen tot 1 samenhangend deeg en leg het deeg dit voor minimaal 4 uur in de koelkast.
 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een grote plak van ongeveer 4mm dik.
 • Steek met behulp van de uitstekers koekjes uit het deeg, en leg deze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier, houd hierbij voldoende ruimte vrij tussen de koekjes.
 • Bak de koekjes in 10 minuten af

Koekjes in een kerstbal

Wil je je koekjes versieren met candy melts? Dan is het belangrijk dat je deze in de koekjes drukt direct nadat ze uit de oven komen, dan smelten ze mooi in het koekje mee door de warmte. Wil je ze nog een extra touch geven? Maak dan royal icing en versier je koekjes hiermee door bijvoorbeeld gezichtjes op de poppetjes te maken.

Trommel iedereen in het gezin bij elkaar, zet de oven aan en duik de keuken in om deze leuke en heerlijke koekjes te bakken! Stop ze in de kerstballen, lintje eraan en je zelfgemaakte kerstcadeautje is klaar!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Volop genieten van de kerst zit er bij Monique al van jongs af aan in; helpen met de kerstboom opzetten, maar vooral helpen in de keuken, waarbij er altijd grote hoeveelheden kerstkoekjes en taarten werden gemaakt. En nog steeds zorgt ze ervoor dat ze elk jaar weer met kerst de keuken in duikt en daarbij haar familie verrast met allerlei lekkernijen.

Reageer!

1 reactie