Christmas Home Tour: binnenkijken in mijn nieuwe kersthuis!

87

Jaaa, daar issie-dan eindelijk: de tour-in-foto’s van mijn nieuwe kersthuis. Zoals ieder jaar vind ik het weer réuze spannend om met jullie te delen. Misschien zelfs nog wel spannender dan ooit, omdat het huis zoveel groter is dan ons oude appartementje. En ik echt nog niet goed wist wat ik precies wilde (en wat zou werken). Maar het is een heerlijk gezellig knus kersthuisje geworden waar Robert en ik optimaal van genieten. Ik leid je graag even – virtueel – bij ons thuis rond!

Ons eerste grotemensenhuis in kerstsferen

Sinds 2016 deel ik Christmas Home Tours hier op de blog. Toen woonde ik nog in een klein appartement. Zo’n zes maanden geleden zijn we verhuisd naar een nieuwbouwwoning met twee verdiepingen. Nog steeds geen gigantische woning, maar het is héérlijk om zoveel meer ruimte te hebben.

Met kerstversieren was het wel even zoeken hoor. In het appartement wist ik na al die jaren natuurlijk precies wat wel en niet werkte. En bovendien viel er ook niet zoveel te decoreren! In dit huis was alles nieuw en bovendien is nog geen enkele ruimte helemaal af, haha. Ook qua foto’s maken was het een ontdekkingstocht.

Het appartementje had veel grote ramen en was altijd super licht. Ons nieuwe huis ligt juist op het noord-westen en is behoorlijk donker. Tijdens de kortste dagen van het jaar en met al die grijzen luchten buiten was foto’s maken een grote uitdaging. Thank god for bewerkingssoftware, haha! Daarmee kun je gelukkig donkere foto’s flink lichter maken.

Experimenteren & uitproberen

Omdat alles zo nieuw was, stond dit jaar voor mij in het teken van experimenteren en dingen uitproberen. Waar staat de grote boom het mooist? Welke kleuren passen bij dit huis? Waar wil ik nog meer kerstversiering neerzetten?  Wat werkt voor me? Wat vind ik te veel, wat te weinig? Ik heb regelmatig decoraties neergezet en weer weggehaald, geschoven en aangepast.

En dat is ook helemaal prima!! Het is mijn proces, zo werk ik nu eenmaal. Op de foto’s hieronder zie je onze hoekkeuken. Een kleine keuken, die nog niet af is (er komen nog tegeltjes tegen de achterwand). Wil je meer weten over de versiering in de keuken? Lees dan zeker deze blog even door!

Make it cozy for yourself

Een tijdje geleden las ik een quote “Make your home cozy for yourself and your family, not for people on the internet”. En dat motto heb ik daarna lekker vastgehouden! Want natúúrlijk versier ik mijn huis mezelf en mijn man en de mensen die wij de komende tijd mogen verwelkomen (al zijn dat er minder dan we zouden willen). Dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Maar tegelijkertijd vind ik het super leuk om allemaal aan jullie te laten zien. Overigens – zoals ik al zei – tegelijkertijd ook doodeng haha. Want er zitten áltijd mensen tussen die het nodig vinden om kritiek te geven of te vertellen dat ze dingen niet mooi vinden, dat ze dingen zouden veranderen of die ongevraagd allerlei advies geven. En dat blijft pittig om te horen.

Zelfgemaakte inbouwkast

Want hoewel smaken altijd mogen verschillen, het is toch je huis. En dat is super persoonlijk! Anyway, het punt dat ik wilde maken: het gaat er uiteindelijk om dat wij hier thuis genieten van het versieren en van de kerstversiering. En dat lukt gelukkig absoluut :). Elke dag weer! Ook al is nog geen elke ruimte af, zijn de muren nog kaal, hangen er nog sfeerpeertjes en willen we zo ongeveer alle meubels nog vervangen: we genieten volop van ons kersthuisje!

Op de foto’s hierboven zie je de grote inbouwkast onder de trap die we samen met mijn handige vader helemaal zelf hebben gemaakt. Robert’s grote trots is de wijnkoelkast, die hij al maandenlang helemaal volhoudt met wijn (“want je weet maar nooit of ze de alcoholverkoop nog gaan verbieden”). Ik leef me vooral uit op de twee grote, hoge vakken met spotjes die we hebben gemaakt. Elke zoveel weken verander ik de versiering. Heerlijk!

Het thema: Frozen Nature meets Classic Christmas

Zoals je wellicht hebt gelezen eerder dit jaar, heb ik een moodboard gemaakt voor mijn versiering en een thema gekozen. Dat helpt me altijd om een beetje richting te kiezen, want ik vind zoveel dingen mooi! En zoals ieder jaar hou ik me er vervolgens niet helemaal aan, haha. Uiteindelijk doe ik lekker waar ik zin in heb, en dat is nooit precies wat ik van tevoren dacht.

Ik heb sowieso niet alles in exact het zelfde kleurenpalet versierd. Voor de grote kerstboom heb ik veel dieprood en hier en daar een schots ruitje toegevoegd, wat hintjes van klassieke kerst. En ook in de keuken vind je rood terug. Maar verder heb ik dit jaar toch echt volop gekozen voor natuurlijk met (salie)groen, wolwit en goud. Daar werd ik het meest happy van!

Een natuurlijke stijl

Even een voorbeeld van hoe mijn brein werkt: het kleine kerstboompje naast de eettafel (zie je op de foto’s hierna) had ik eerst met veel rode ornamenten en accenten versierd. Candy canes, snoepjes, rode roosjes, dat soort dingen.

Maaaar heb het er allemaal weer uitgehaald en vervangen voor goud, saliegroen en wit. Het natuurlijke sprak me gewoon meer aan. En dus zie je verder in deze blog vooral een hele natuurlijke stijl versiering terugkomen! Daar werd ik gewoon het meest blij van, en daar draait het uiteindelijk om!

De eettafel versierd voor Kerst

Wat was ik blij dat ons jaarlijkse pre christmas dinertje kon doorgaan! Op 12 november kwamen twee van onze beste vrienden bij ons thuis eten en genieten van een heerlijk driegangenmenu, gekookt door ondergetekende (in deze vlog zie je er wat meer over… inclusief beelden van het versieren van de tafel).

Het feestelijk dekken & decoreren van de kersttafel is mijn favoriete onderdeel van het kerstversieren. Ik denk er al maanden over na hoe ik het precies wil, doe volop inspiratie op en neem er altijd een paar uur de tijd voor. Hieronder vind je foto’s van hoe de tafel er drie dagen lang uit heeft gezien (want nu is ie gewoon weer in alledaags gebruik, haha).

In het midden ligt mooie Franse cipres, gewoon online besteld. Eroverheen verdeeld ligt een koperkleurige draadverlichting van 5 meter en hier en daar wat zelf gedroogde sinaasappelschijfjes en decoratieve kerstkoekjes van de Koekboutique. De kaarsen zijn van H&M Home en van Sostrene Grene (beide helaas niet meer verkrijgbaar). De goudkleurige sierappeltjes kocht ik bij het tuincentrum.

De placemats zijn kunstmatten van mos, van het merk Countryfield. Ik kocht ze weken geleden bij de Intratuin. Ik heb even gezocht, maar kan ze helaas nergens online vinden. In plaats van “plaatsnaamkaartjes” heb ik de goudkleurige belletjesletters van HEMA gebruikt. Het rode lintje heb ik er wel vanaf geknipt, want dat vond ik niet mooi staan. Het servies is nieuw, een cadeautje voor mezelf. Het is van het merk F2D, voor wie benieuwd is.

De slaapkamer in kerstsferen

Ik neem je graag mee naar onze slaapkamer. Ook die is natuurlijk nog lang niet af, haha. De achterwand – lambrisering – hebben we afgelopen zomer zelf gemaakt met heel veel hulp van mijn vader. Ik heb in de zomer nachtkastjes besteld, maar die zijn nog altijd niet geleverd. Echt heel onhandig. Door Corona is er een mega vertraging opgelopen, hopelijk komen ze in januari eindelijk in Nederland aan. In de tussentijd doen twee stoere krukjes van Fonq dienst als nachtkastje. Beetje klein, but it works for now. 

De maan & de sterren

Het thema van de versiering in de slaapkamer is de maan & de sterren. Helemaal on trend en heel erg passend bij een slaapkamer, vond ik zo. Aan de lambrisering hangt een guirlande. Of ja, eigenlijk hangen er meerdere guirlandes. Ik heb een mix gemaakt van vijf slingers van de Casa (met lampjes erin). Hier en daar heb ik er wat takjes kunst-eucalyptus ingestoken (die had ik nog liggen, van de IKEA). In het midden hangt een glinsterende ster (gekocht bij tuincentrum De Boet).

Op het randje staan diverse versieringen. Een boompje met lampjes erin van Countryfield dat ik heb gekregen, een mooie maanlamp aan de muur, twee grote manen met iriserend effect. De guirlande hangt trouwens aan gietijzeren kerstboompjes die eigenlijk bedoeld zijn voor kerstsokken, maar dus ook prima werken voor dit doeleinde! Op het bed liggen een kussentje en een deken van faux fur, beide van H&M Home.

Uitzicht op een kerstboom

Vanuit mijn bed kijk ik uit op ons trouwe IKEA ladekastje dat ik komend jaar wil gaan vervangen door iets anders. Daarom hangt de tv ook nog niet aan de muur, eerst het kastje uitkiezen. In het hoekje staat één van de vijf(!) kerstbomen in ons huis. Een smal, natuurlijk boompje op een hoge stam van Eminza. In het boompje heb ik een snoer clusterverlichting gehangen. Het deed me ergens denken aan de milkyway en dat past natuurlijk perfect bij het thema.

Trouwens wel grappig: ik krijg elk jaar wel een paar opmerkingen over dat mijn tafellaken en beddengoed niet gestreken zijn. Weet je: het leven is te kort om tijd te verdoen aan strijken. Zelf stoor ik me niet aan kreukels (anders zou ik het heus strijken). Ik hou gewoon van dat natuurlijke, linnen-achtige effect. Dussss… dan weet je dat :).

Kerstversiering in de kledingkamer

Ja, ja… het is een lange blog met een hele hoop foto’s hè? Dat ben je niet van me gewend, haha. Meer huis, is meer foto’s! Ik hoop dat je het nog leuk vindt om te zien en te lezen. Inmiddels zijn we aangekomen in mijn kledingkamer a.k.a. walk-in-closet. Daar heb ik ook een gezellig hoekje gemaakt met een kerstkussentje van H&M Home, ook zo’n smal boompje van Eminza (hier een “kleintje” van 1.80m) en wat ingepakte kerstcadeautjes.

Het neutrale en minimalistische sfeertje hier spreekt me eigenlijk het meest aan van alle ruimtes / bomen die ik versierd heb. Het is wel grappig: de boompjes die ik als laatste versierd heb, zijn het meest neutraal en Scandinavisch geworden.

Ik zei het in het begin al: daar werd ik het meest happy van. Ik had verwacht dat ik zou snakken naar traditioneel en klassiek door alles wat er speelt. Maar ik verlangde juist veel meer naar natuur en kalmte (waarschijnlijk doordat we zoveel thuis zitten en ik het reizen miste). Dus ging het steeds meer die kant op!

Christmas Home Tour 2020

Nou, dat was me de Christmas Home Tour wel, haha. Ik hoop dat je het leuk vond om binnen te kijken in mijn kersthuisje. Ik heb nog nooit zo’n lange Home Tour blog geschreven met zoveel fotootjes (ik heb even geteld, het zijn er bijna 40). Ik ben zo benieuwd wat jullie er van vinden!

En ja, zoals ieder jaar zit ik hier met samengeknepen billen te wachten op de eerste comments haha. Ook al zou het me helemaal niks moeten uitmaken wat jullie er van vinden, want het is mijn huisje en zolang ik maar happy ben… Toch blijft het een bijzonder iets.

Nog meer kerstversiering in mijn huis

Oja, voor je een reactie achterlaat, dit was nog niet eens alles. Ik heb in deze blog niet eens fotootjes van mijn werkplek (die vind je hier) en ook niets van de tuin toegevoegd. Ik vond de blog al wat lang worden, en ze pasten gewoon niet echt in het sfeertje.

Maar mocht je willen zien hoe de tuin eruit ziet, check dan vooral deze video. Enneh, voor wie zich zorgen maakt, die lichtjes in de kerstboom buiten staan niet de hele tijd op standje regenboog, maar op een gezellig twinkelende modus met gele en witte lampjes ;-).

Anyway, ik ga afsluiten. Wees een beetje lief met je woorden in je reactie, dat is beter voor mijn hartje, haha!

Liefs,
Saskia

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

87 reacties

 1. Marleen van den Heuvel op

  Geweldig mooi allemaal, wat een heerlijk versierd huis.
  En laten die zuurpruimen maar kletsen: jaloers en dommig!!

  Fijne Kerst met Robert en met energie en nieuwe inspiratie op naar 2021.
  Lieve groetjes
  Marleen en Jan

 2. Janine Ververs op

  Lieve Sas,

  Laat je billen maar los!
  Je huis is prachtig!
  Net zo als jij een prachtig mens bent!
  Ik hou van je stijl, ik hou van je humor, ik hou van je wijsheden (het leven is te kort om te strijken).
  Ik heb genoten van dit speciale binnenkijken, dat kijkje in je leven.
  Bedankt voor het delen, hele fijne dagen voor Robert en jou en iedereen die je lief hebt!

  Liefs, Nien

 3. Heel mooi en gezellig geworden. Ik vind die slanke kerstbomen ook zo mooi. Het is voor mij een droom zo meerdere ruimtes te versieren, helaas geen tijd voor dit jaar. Enne, strijken doe ik ook niet veel mooier zo. Ik heb zelfs kussenslopen expres opgefrommeld gedroogd voor het leuke effect op bed.

 4. Annelies Leenen op

  Lieve Saskia,
  Wat een prachtig huis , geweldige decoraties.
  Ik geniet van iedere blog,. Van al je tips .je bent niet alleen een mooi mens ,je hebt ook zo’n leuke humor, Ik hoop dat je hier nog heel lang mee doorgaat.
  Ik wens jou en Robert hele fijne feestdagen met al je geliefden , voor zover dit kan in deze tijd.
  Lieve groetjes.
  Annelies

 5. Het ziet er echt fantastisch uit allemaal, zo sfeervol en je foto’s zijn zo professioneel en mooi! Ik zou niet weten hoe iemand hier commentaar op zou kunnen hebben, behalve misschien mensen die niet van warmte en gezelligheid houden, maar die moet je ook niet als bezoeker op je blog willen. Het is heel smaakvol allemaal, ik heb er in elk geval van genoten. Precies wat ik nodig had in deze kille coronatijd. Dankjewel!

 6. Oooh hoe gezellig is het daar ! Prachtig! Weer leuk te zien hoe alles mooi bij elkaar past!

  Hele fijne feestdagen en een gezond 2021!

  xx

 7. Hoi Saskia,
  Wat n geweldig mooi en sfeervol kersthuis heb je ervan gemaakt! Mooi met veel groen en ook de combi met het rood, meteen weer n idee voor volgend jaar.Leuk dat je nieuwe huis meer ruimte bied en je lekker veel kerstbomen kwijt kunt. Vind je site inspirerend en aangezien ik ook helemaal gek ben van kerst heb ik al veel ideeen opgedaan. Fijne dagen!

 8. Hallo Saskia, het ziet er heel mooi uit hoor! Ik ben jaloers op je creativiteit. En laten we eerlijk zijn ieder heeft zijn eigen smaak en over smaak valt niet te twisten. Doe waar je inderdaad happy van wordt. Dat doen we allemaal. Fijne kerstdagen en een goed en gezond 2021.

 9. Het ziet er echt geweldig uit! Heel inspirerend en echt heel mooi! Je kan echt zien dat je met heel veel liefde, aandacht en tijd het thuis gezellig wil maken voor kerst. Fijne feestdagen!

 10. Vind het heel mooi! Snap dat je niet kunt kiezen tussen verschillende stijlen. Het heeft allemaal iets moois! Wat ik me afvraag: als je een mooie kerstbal tegenkomt, hoeveel koop je er dan van? Heb vaak de neiging om er 2, 4 of max 6 te kopen, maar voor een mooi effect heb je er volgens mij meer nodig. Hoe pak jij dit aan? Kan ook niet iedere winkelsessie met 10 ballen thuiskomen haha