Dit zijn de 24 allerleukste kerstreclames van 2020

5

Gastblog – Eén van de kersttradities waar ik ieder jaar weer op zit te wachten is het bekijken van verschillende kerstreclames die buitenlandse en Nederlandse merken tonen op TV. Gelukkig bestaat er zoiets als YouTube, waar veel merken ook hun reclames delen. Dus de hoogste tijd om maar weer eens een lijstje van de allerleukste kerstreclames te maken!

Nederlandse Kerstreclames

De Nederlandse Kerstreclames zijn vaker iets minder filmachtig, maar weten toch vaak in een hele korte tijd een mooi of leuk verhaal te vertellen.

Kruidvat

Laat ik maar gelijk met mijn favoriet beginnen. Er komt iemand in de straat wonen, en die meneer lijkt wel heel erg veel op de Kerstman. Maar wat doe je dan als je hoort dat oudere mensen eigenlijk beter thuis kunnen blijven?

Bol.com

We kunnen het allemaal wel. Je opent het cadeau en dan blijkt het toch niet helemaal te zijn wat je had willen hebben. Gelukkig is daar dan Bol, die je helpt bij het vinden van een topcadeau!

McDonald’s Nederlands

Zelf heb ik ook jaren in de horeca gewerkt, en dan was het soms een, of soms alle dagen werken. Nu vond ik dat nooit heel erg omdat mijn ouders gewoon langs konden komen. Maar deze jongen lijkt het niet erg te vinden om een heel andere reden 😉

Albert Heijn

Soms hoeft een cadeau niet iets fysieks te zijn, en dat had het zoontje van de supermarktmanager bij Albert Heijn heel goed door.

Lidl

Weet je, eigenlijk zit er wel een Kerstman (of vrouw) in ons allemaal. Dat bewijst Lidl wel. En vergeet Rudolph niet je wens te vertellen!

Plus

Soms vergeten we het wel eens, maar het openbaar vervoer is toch wel essentieel voor veel mensen in onze samenleving. En Plus laat zien dat samen zijn vaak de maaltijd compleet maakt.

Jumbo

Deze reclame moest ik wel in het lijstje zetten want het liedje wat wel een erg prominente rol speelt is het favoriete liedje van Christmaholic Saskia! Uiteraard is zelf shoppen natuurlijk het leukst, maar bezorgen kan dus ook. Ook als het niet precies de boodschappen zijn die je besteld hebt.

Staatsloterij

Ook de Staatsloterij is weer terug met een reclame voor de feestdagen. Brengen zwarte katten ongeluk zoals we denken? Of is Frummel toch net iets anders?

Buitenlandse Kerstreclames

Vooral in de VS en VK zijn kerstreclames ware pareltjes. Sommige duren zelfs langer dan anderhalve minuut. Uiteraard zul je niet snel de hele reclame op TV zien, maar goed, daar hebben we dus YouTube voor. Dan is het nu tijd voor een selectie van kerstreclames uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, en Duitsland.

Xfinity

Laten we bij de buitenlandse kerstreclames maar gelijk beginnen met mijn favoriet: The Greatest Gift van Xfinity. De kerstman wordt door niemand minder gespeeld dan Steve Carell. En zelfs op de Noordpool is het doorgedrongen dat deze Kerst heel anders is dan andere jaren. En daarom moet het roer om!

Microsoft

Leuk zou je denken, je hele gezien thuis. Maar als iedereen bezig is met spelletjes spelen op de computer, of aan het videobellen is, wat ga jij dan doen?

Coca-Cola

Bij veel gezinnen is er altijd wel iemand voor langere tijd niet thuis. Vooral rond de Kerst (of andere belangrijke dagen) is dat dan heel goed merkbaar. En als je dochter dan ook nog eens vraagt of je haar brief aan de Kerstman op de bus wilt doen, dan weet je pas echt wat je mist. Maar wat stond er nu eigenlijk in die brief?

Co-op

Iets voor de gemeenschap doen. Vaak zijn het kleine dingen die een hele grote impact kunnen hebben. Met een gitaar op z’n rug, en zijn broertje aan de hand gaat deze jongen op pad om ergens op te treden.

Disney

Kerst is een tijd van herinneringen en tradities. Soms vervagen deze tradities en herinneringen een beetje, maar als je dan weer even stil staat bij alles, komt alles weer terug.

John Lewis & Waitrose

De reclame van John Lewis is ieder jaar toch wel de favoriet van veel mensen. Ook dit jaar is ie weer geweldig, met het liedje “Give a little Love”. Een beetje liefde gegeven is zeker wel iets wat wij allemaal moeten doen dit jaar. Het verloop van de reclame is erg mooi, en hoe alles dan weer helemaal rond komt, is goed bedacht.

Erste Group

Een Duitse Kerstreclame over Edgar, een senior die zijn intrek neemt in een bejaardenhuis. Hij vindt het maar allemaal niets. Maar hoe mooi is het als oudere mensen met herinneringen van vroeger worden verenigd. #believeinChristmas

Woodie’s

Het kerstgevoel zit vaak in de kleine dingen. Voor iemand kerstlampjes ophangen, of een hek repareren. Dat soort dingen.

Macy’s

Tja. Hoe bedenk je nu wat je je vader voor Kerst wilt schenken? Juist! Je trekt zijn schoenen aan en maakt een rondje door het dorp als je vader.

Tesco

“Oops, I did it again….” Gelukkig is er dit jaar geen naughty list!

Lidl

Lidl wil dat je dit jaar niet romantisch of droevig bent. Want ze hebben de beste prijzen. Niet gelijk het Kerst gevoel wat ik zoek in Kerstreclames, maar goed, het liedje is wel erg grappig 😀

Aldi

Kevin The Carrot is weer terug! En dit jaar ondergaat ie weer een heel avontuur. Maar uiteraard is daar altijd de Kerstman weer. Als echte Disney fan vind ik het geweldig dat de muziek die gebruikt wordt van oude en nieuwe Disney films is. Maar ook de referentie naar E.T. in het bakje aan de fiets. Geweldig!

McDonald’s UK

“Forever Young”, een geweldige soundtrack bij deze reclame van McDonald’s UK. Ook hier staan herinneringen aan vroeger centraal, en hoe je ze toch weer levendig kunt houden. Gelukkig weet de mama haar zoon ‘te raken’. En dan heeft McDonald’s UK ook nog de boodschap #AreYouReindeerReady.

TK Maxx

Niet alleen mensen hebben het zwaar gehad. Volgens deze boer heeft ook zijn favoriete geit een pittig jaar achter de rug.

Edeka

2020 is toch wel het jaar van verbinden en er voor elkaar zijn. Edeka weet dit heel goed in beeld te brengen. Net als de voorgaande jaren weer een hele ‘gevoelige’ reclame. (bonus: Edeka heeft nog een Kerstreclame, maar die maakt je wellicht meer aan het lachen).

 

Kaufland

Ja hoor, “it is the most wonderful time of the year!’ En wat hoort er bij deze meest magische tijd van het jaar? Eten, aldus Kaufland.

Reclames van vorige jaren

Wat ik altijd erg leuk vind om te doen is af en toe eens terug te kijken naar de reclames van eerdere jaren. Zeker als er een karakter in voorkomt dat vaker terugkomt, of een verhaal vertellen wat al jaren voortduurt. Kijk dus nog eens gerust naar ons overzicht van 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, en 2014. Mocht je zelf nog een reclame tegenkomen die (nog) niet in het overzicht staat, laat het ons zeker weten!

Kerstreclames 2020: welke is jouw favoriet?

Om deze lijst samen te stellen heb ik natuurlijk alle reclames wel een aantal keren bekeken. En bij velen pink ik toch wel iedere keer weer een traantje weg. Mijn favoriete Nederlandse kerstreclame is die van Kruidvat, en Xfinity is toch wel mijn favoriete buitenlandse kerstreclame. Welke vond jij het leukst? Ik hoor het graag! Oh, en wil je nog meer kerstreclames zien? We hebben de leukste in een playlist op YouTube gezet!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Arvid Bux is gadgetfreak en Disney-fan. Op Christmaholic.nl schrijft hij over Disney, gadgets & apps rondom Kerstmis. Op Travel to the Magic deelt Arvid het laatste nieuws en inspiratie ondom de Disney-parken.

Reageer!

5 reacties

  1. Edeka met stip op 1 gevolgd door de Nederlandse reclame van Lidl,daarna AH en staatsloterij aangezien wij ook een zwarte kat hebben gehad en Frummel is zo schattig.