VLOGMAS! De laatste dagen voor Kerst (& Merry Xmas)

19

Lieve lieve lieve Christmaholics,

Dit is ‘m dan. De allerlaatste vlog, de allerlaatste post hier op Christmaholic.nl van 2020. And what a year it has been. Ik had nooit gedacht / verwacht dat het jaar er zo uit zou gaan zien. Geen kerstconcerten, geen kerstmarkten, geen kerst vieren met de hele familie.

Geen tripjes naar het buitenland om daar kerstsfeer op te snuiven. Geen kerstevenement omdat Christmaholic 10 jaar bestond. Snik! En zelfs geen traditionele kerstshoppings in de laatste paar dagen voor Kerstmis, omdat zo ongeveer alle winkels dicht zijn.

Een bijzonder Christmaholic-seizoen

Maar wat dit Christmaholic-seizoen wel was: een heel bijzondere tijd boordevol kerstinspiratie! Ik ben gelukkig nog wél naar een flink aantal kerstshows geweest in oktober en november. Er waren te gekke winacties. Ik heb me suf geblogd, gefotografeerd, gestyled en gevlogd dit jaar. Ik heb ervan genoten om ons nieuwe huisje in kerstsferen te hullen.

En ik ben zo ongelofelijk dankbaar voor jullie. Jullie superleuke mailtjes, reacties en berichtjes (die ik helaas niet allemaal kan beantwoorden. Maar ik lees ze wel hoor, thanks lieve, lieve mensen!). Jullie maken mijn werk – kerstbloggen – tot de leukste job die er bestaat op deze planeet. Want als dit jaar ons één ding heeft doen inzien, dan is het wel dat we vooral moeten genieten van wat er wel kan. Van wat mogelijk is.

“This year was not about getting what we want. It tought us we should truly appreciate everything we have.”

De laatste aftelvlog

In deze allerlaatste aftelvlog zie je een paar fragmentjes van onze voorbereidingen voor Kerst. Die zien er natuurlijk heel anders uit dan we hadden gewild. Niks groots & spannends, geen feestjes, geen borrels, geen bezoekjes aan familie in het buitenland. Maar wel lekker veel knusse kneuterigheid in huis. Ik ben creatief bezig geweest, met kerstgroen. En met cadeautjes inpakken. En om de grote inpakklus voor Robert wat fijner te maken, heb ik een wrapping station voor hem ingericht.

En verder gewoon wat gezellig geklets voor de camera. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn kerstvideo’s – de aftelvlogs – te kijken. Laat het vooral even weten in de reacties, dan weet ik of ik er volgend jaar weer mee door moet gaan! En voor nu: heeeele fijne kerstdagen, een prachtige jaarwisseling en een fantastisch, gezond, gelukkig en liefdevol 2021 voor jullie allemaal.

Geniet van de kerstdagen!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

19 reacties

   • Lieverd ik heb genoten van je verhalen en leuke ideetjes , ik wens jou met je mannetje hele mooie en gezellige feestdagen toe❣

    En volgend jaar gaan we alles 3 dubbel vieren , toch???

    Lieve kerstberen groet ï

 1. Hey Saskia,

  Wat heb ik genoten van jouw VLOGS en BLOGS, tips-weetjes, decoratietips, cadeautips, recepten.. en ga zo nog maar verder! Vooral omdat het zo’n rare periode is geweest heb ik extra genoten van alles wat je met ons gedeeld hebt! Dank je wel:)

  Ik wens jou en Robert, geweldige, mooie feestdagen en een bijzonder, spectaculair, maar vooral gezond 2021:)

  Tot volgend jaar.

  Liefs en een warme groet,

  Suzanne

 2. Dank je wel Saskia voor een mooi seizoen.
  Dank je wel dat je thuis toe leven naar Kerst
  en thuis Kerst vieren zo gezellig, leuk, creatief
  en vol inspiratie gemaakt hebt.
  Ook hartelijk bedankt voor al je leuke vlogs.
  Ik heb ervan genoten.
  Ik kan niet wachten tot de
  volgende blog en vlog-aflevering…
  Fijne feestdagen gewenst
  en al het goede voor 2021…

 3. Wat een heerlijke blog weer om te zien horen en absorberen. Heb van elke minuut genoten. Heel erg bedankt weer. En ga zo door tot volgend jaar. En ook voor jullie Merry Christmas en een gelukkig, gezond, en geweldig nieuw jaar.

 4. Niet te geloven dat dit alweer de laatste post is! Zodra ik een melding kreeg dit jaar van christmaholic kon wat mij betreft de herfst en winterpret beginnen de laatste jaren is dat een soort van startsein. Meteen een stuk of 20 pompoenen in huis gehaald.. de voorpret is het allerleukste!! En elke ochtend even alles doorlezen en je videos bekijken met een lekkere kerst mok met koffie. En dan niet te vergeten alle lekkere recepten die je deelde en die ik ook echt thuis heb gemaakt. Maar het allermooiste was de prijs die ik heb gewonnen. Corona of niet mijn kerst tafel zal er prachtig uitzien dit jaar! Ga asjeblieft door met de vlogs ik genoot er ontzettend van. En zoals ik elk jaar weer zeg, voor je het weet mogen de kerst spullen weer van zolder en kan de pret beginnen! Kan nu al niet wachten!!!

  Liefs, Tessa

 5. Duh?! Natuurlijk moet je volgend jaar gewoon weer met alles rondom Christmaholic doorgaan! Ik heb in ieder geval weer genoten. Hele fijne feestdagen toegewenst en een goed, beter en vooral gezond(er) 2021, bedankt!

 6. Hoi Saskia snik , snik ik moes toch ff een traantje weg vegen. wat is die tijd voorbij gevlogen zeg . in september begon ik al met de voor pret voor de kerst . en je weet misschien nog toen kreeg ik mij nieuwe kerstboom . nog nooit zo vroeg had ik mijn kerstboom toen al neer gezet . ik was er helemaal weg van zo mooi die cone.
  nieuwe deco en verlichting en veel reacties er op gekregen. en nu , nu is het 2 dagjes voor kerst en voor je het weet is het al weer nieuwe jaar. maar 1 ding is zeker volgend jaar word mij kerstboom nog mooier met nieuwe tinten. Lieve Saskia 2020 is een jaar dat we weinig kunnen doen met al die ellende zonder je vrienden , familie de kerstshows niet konden bezoeken en ik wou nog zo veel maar helaas het is niet anders. Maar Saskia jou VLOGS EN BLOGS al die leuke filmpjes ze waren weer geweldig zo veel moois.
  Mag ik jou en Robert een hele fijne gezellige kerst toe wensen in jou nieuwe huis en een gezond Fantastische nieuwe jaar en voor je het weet beginnen we weer met het voor pret heb er nu al zin in. en hopelijk een corona vrij 2021. Saskia je was weer geweldig
  veel liefst Rinie

 7. Hoi Saskia , snik , snik ik moet ff een traantje weg vegen.
  is het nu al weer voorbij?
  wat is die tijd voorbij gevlogen zeg . in september begon ik al met het voor pret voor de kerst.
  en je weet mischien nog toen kreeg ik mijn nieuwe kerstboom Cone .
  nog nooit zo vroeg had ik mijn nieuwe kerstboom al neer gezet en op gebouwd .
  ik was er helemaal weg van zo mooi is die model .
  nieuwe Deco , verlichting en veel reacties er op gekregen.
  en nu , nu is het al weer 2 dagjes voor kerst en voor je het weet is het al weer nieuwe jaar.
  maar 1 ding is zeker volgend jaar word mijn kerstboom nog mooier met nieuwe Tinten.
  Lieve saskia 2020 is een pleuris jaar dat weet jij ook dat we weinig konden doen met al die ellende.
  zonder je vrienden , familie de kerstshows niet konden bezoeken en ik wou nog veel meer.
  maar helaas het is niet anders.
  Maae saskia jou VLOGS en BLOGS al die leuke filmpjes ze waren geweldig zo veel moois.
  mag ik jou en Robert een hele fijn gezellige kerst toe wensen en een gezond fantastiche nieuw jaar.
  want voor je het weet beginnen we weer met het voor pret heb er nu al zin in ha ha.
  maar hopelijk een corona vrij 2021.
  Saskia je was weer geweldig in jou jubileum jaar
  veel liefs Rinie

 8. Hoi Saskia
  snik , snik ik moes ff een traantje weg vegen is het nu al weer voorbij?
  wat is die tijd voorbij gevlogen zeg.
  in september begon ik al met het voor pret voor de kerst.
  en je weet mischien nog toen kreeg ik mijn nieuwe kerstboom Cone.
  nog nooit had ik mijn kerstboom al zo vroeg neer gezet en opgebouwd.
  nieuwe verlichting en deco e d .
  en veel reacties er op gekregen en nu , nu is het al weer 2 dagjes voor kerst
  en voor je het weet is het al weer nieuw jaar.
  maar 1 ding is zeker volgend jaar word mijn kerstboom nog mooier met nieuwe tinten.
  Lieve saskia 2020 is een jaar dat we weinig kunnen doen met al die ellende zonder je vrienden familie
  de kerstshows niet bezoeken . en ik wou nog zo veel maar helaas het is niet anders.
  maar saskia jou VLOGS en BLOGS al die leuke filmpjes , foto,s ze waren geweldig zo veel moois.
  mag ik jou en robert een hele fijne gezellige kerst toe wensen in jou nieuwe huis.
  en voor je het weet beginnen we weer met het voor pret heb er nu al zin in ha ha .
  Saskia je was weer geweldig

  veel liefs Rinie

 9. Clasien Kaethoven op

  Ik wil jou heel hartelijk danken, want wat heb ik genoten. Ook heb je me op hele leuke ideeen gebracht.
  Lieve Saskia, ik wens jou en Robert een hele fijne kerst en nieuwjaar, maar vooral een goede gezondheid. En hoop, dat we volgend jaar weer mogen genieten van al die dingen, die we nu moeten missen.

 10. Lieverd ik heb genoten van je verhalen en leuke ideetjes , ik wens jou met je mannetje hele mooie en gezellige feestdagen toe❣

  En volgend jaar gaan we alles 3 dubbel vieren , toch???

  Lieve kerstberen groet

 11. Delombaerde Katrien op

  Het was altijd heerlijk om je vlogs te zien! Dit jaar veel van je tips gebruikt in mijn decoratie voor kerst! Jammer dat het seizoen er weer op zit! Was het maar elke dag kerst! Kijk al uit naar september! Maar eerst nog genieten van ons gezellig versierd huis! Dit jaar er nog meer van genoten omdat we geen kerstmarkten en kerstshows kunnen doen door de lockdown! Extra gezellig thuis met het gezin maakt het toch ondanks de lockdown, toch een mooie kerst was, een om te onthouden! En geen stress dit jaar gehad!!
  Tot binnen ……… maanden!!
  Groetjes en een gelukkig en gezond liefdevol 2021!

 12. Saskia,

  Als eerste voor jullie een beter 2021!!!!

  Super bedankt voor al je berichtjes in 2020 ondanks het aparte en voor jou super drukke jaar heb ik mijn vrolijkheid op je site kunnen ophalen elke keer weer geniet ik ervan.
  Ik kan niet wachten op het eerst bericht van 2021. Ik hoop dit jaar weer zo te kunnen genieten van al het moois en wat jij elke keer weer opnieuw bedenkt.

  groeten,

  Michek