SNEAK PREVIEW: dit zijn de kersttrends van 2021!

18

Dag lieve mensen! Ik weet het, het is pas April. Je snakt waarschijnlijk nu vooral naar lekker zonnig weer. Maar ik ben al volop bezig met de voorbereidingen voor een nieuw Christmaholic-seizoen! Vorige week waren Arvid en ik op pad om de kersttrendvideo’s op te nemen. En ik kan jullie natuurlijk niet allemaal laten wachten tot het najaar. Dus heb ik vandaag een sneak preview van de kersttrends 2021 voor je!

Vlog + sneak preview van de kersttrends 2021

Normaal gesproken deel ik een blog met een beschrijving van de verschillende trends en een korte video van maximaal 2 minuutjes waarin ik je heeeeel snel de kersttrends laat zien. Dat eerste doen we dit jaar gewoon weer (hieronder). Maar dat tweede heb ik ietsje anders aangepakt. Ik krijg steevast tientallen keren de vraag van lezers en volgers of ze met me mee mogen als ik de kersttrendvideo’s opneem. Dat kan helaas niet.

Althans, niet in real life. Maar natuurlijk wel virtueel! Daarom heb ik, tussen het filmen en fotograferen van de kersttrends door, ook nog een beetje gevlogd. De video duurt ongeveer 10 minuten en je vindt hem hierboven. Uiteraard zit er óók een minuutje aan kersttrend sneak peaks in. Wil je meer weten over de verschillende kersttrends 2021? Lees dan zeker ook de blog hieronder even door!

Arvid en ik tijdens het opnemen van de kersttrendvideo’s

Dit zijn de dan: de kersttrends voor 2021

Benieuwd wat je komend najaar voor stijlen, kleuren en thema’s in de verschillende kerstshows van tuincentra kunt verwachten? Ben je er klaar voor? Dan beginnen we met de sneak preview van de kersttrends 2021!

Kersttrend 1. Made With Love

Ohhh… de liefde! Ze is zo mooi. In deze kersttrend voor 2021 draait het allemaal om LOVE. Het hartje is hét symbool voor de liefde die we voor elkaar hebben. Maar ook de zorg voor elkaar, die het afgelopen jaar nog belangrijker dan ooit is geworden. Zowel dichtbij als – helaas – op afstand.

Het hart staat trouwens ook symbool voor de liefde voor huisvlijt, voor zelfgemaakte versiering en traditioneel handwerk. Dat zul je dus ook terugzien komend jaar. Bijvoorbeeld in de vorm van naaimachine-ornamenten. Leuk, toch? Hier vind je meer foto’s + een video waarin we dieper ingaan op deze kersttrend voor 2021.

kerstversiering trends 2021

Kersttrend 2. Winter Joy

Een winters thema mag nooit ontbreken tussen de kersttrends. Net als vorig jaar kiezen we voor een warm winters stijltje. In de showroom is een gezellige keuken nagebouwd met een uitbundig versierde eettafel. Het lekker samen bakken, snoepen & warme chocolademelk drinken speelt een belangrijke rol in deze trend.

Ik heb toffe gingerbreadhuisjes voor in de boom gezien & kekke mokken met chocolademelk gespot. In dit thema zien we trouwens ook een nieuwe kleur terug: amber. Een werkelijk prachtige oranjebruine tint. Meer weten over deze kersttrend voor 2021? Check dan deze blog met foto’s & een uitgebreid filmpje.

trends kerst 2021

Kersttrend 3. Christmas Classics

Tsja, klassiek raakt nooit uit de mode. Naast traditioneel kerstrood en dennengroen zien we natuurlijk licht goud terug in deze stijl. En verder: parelmoer, saliegroen (de nieuwe kleur van vorig jaar die ik ook volop in mijn boom had) en ossenbloedrood.

Samen vormt dat een hele warme en super klassieke kleurenmix. Deze trend zit propvol vintage inspired versieringen. Een leuk nieuw detail dat ik op verschillende manieren terug heb zien komen, is het klassieke hobbelpaard! Bekijk de vlog & foto’s bij deze trend hier.

trends kerst 2021

Kersttrend 4. Bright Luxury

Kersttrend nummer vier voor 2021 is denk ik wel het meest opvallend, vernieuwend en anders te noemen. Het is een super licht en luchtig kleurenpalet met vooral veel wit en goud. En het stijltje doet wat… klassiek Grieks aan. Met van die typische zuilen en witte beelden bijvoorbeeld. Je kunt je er vast wel wat bij voorstellen.

Verder: heeeeel veel engeltjes in allerlei groottes, vormen en stijlen. Deze stijl kan heel mooi sereen en ingetogen zijn. Maar ook wel een tikkie – ja, hoe kan ik het anders zeggen – camp haha. Ik ben heel benieuwd hoe de tuincentra dit thema gaan neerzetten! Hier vind je meer foto’s + een video waarin we dieper ingaan op deze kersttrend voor 2021.

Kersttrend 5. Forest Friends

Wie gaat er mee boswandelen? Gezellig! Deze trend is echt full on bosachtige herfst. Met een prachtig natuurlijk kleurenpalet waarin verschillende groen- en bruintinten gecombineerd zijn. In de showroom is een soort lodge nagemaakt en staat een prachtige picknicktafel op een ‘open plek’ in het bos.

Natuurlijk mogen in deze kersttrend voor 2021 vrolijke bosdiertjes niet ontbreken. Denk aan egels, vosjes, uiltjes, hertjes en eekhoorns. Ze zijn allemaal van de partij! Tot slot heb ik hier ook allerlei kleine kerstkabouters gespot met mijn grote loep. Bekijk de foto’s & video bij deze trend hier!

kersttrends 2021

Kersttrend 6. Warm Glow

Hallo retro! De jaren ’70 hebben deze trend volledig in hun macht. Denk aan: retro patroontjes, warme bruintinten, gezellige vazen met pluimen en andere droogbloemen. En – why not – hier en daar een kek panterprintje in de mix.

Ook leuk zijn de muzikale ornamenten die je in dit thema terugvindt. Ik zag o.a. een jukebox, langspeelplaat en saxofoon voor in de kerstboom. Oh, en drankornamentjes. Ginflesjes, whiskyflesjes, wijnflessen, karafjes… het mag allemaal de boom in!

kersttrends 2021

Kersttrend 7. Magical Garden

En we zijn alweer bij de laatste trend aangekomen! Ze heet ‘Magical Garden’. Deze kersttrend voor 2021 is vrouwelijk, zoet, romantisch en ongelófelijk roze. Er zitten maar liefst drie tinten roze in: magnolia, fluweelroze en blush pink.

Met hier en daar een hint van terra brown en parelmoer is dit een meisjesdroom on steroids. Hét symbool in dit thema is trouwens de paraplu. Om precies te zijn: de paraplu van Mary Poppins. Meer kan ik er nog niet over zeggen…

Kersttrends 2021: dit valt het meest op!

Wat valt me op aan de kersttrends 2021? Meer nog dan andere jaren zit de vernieuwing in de details. Natuurlijk heeft Corona ook invloed gehad op de ontwikkeling van de trends. Ten eerste door reisbeperkingen, dat maakt het een stuk uitdagender voor bedrijven om nieuwe collecties samen te stellen. En ook door de focus op en de hang naar nostalgie en traditie. In tijden dat het wat minder gaat, hebben we daar allemaal wat meer behoefte aan.

Dat zien we heel letterlijk, door de populariteit van het echte kerstrood & vooral de traditionele en klassieke versiering. En verder zijn ook de jaren ’70 helemaal in zwang. Ook zag ik een aantal thema’s in diverse trends terugkomen. De natuur speelt bijvoorbeeld nog altijd een grote rol. Groen, bladeren, planten, het bos-achtige is voorlopig echt nog niet weg te denken. Ook droogbloemen zag ik in verschillende trendkamers.

kersttrends 2021

Zelfgemaakt & huisvlijt

Tot slot viel me op dat handgemaakt, zelfgemaakt & DIY’en een mooie plek krijgt. Velen van ons hebben het afgelopen jaar thuis nieuwe hobby’s ontdekt of nieuw leven geblazen in oude passies. We hadden ineens veel meer rust en tijd om bijvoorbeeld zelf sieraden of kleding te maken. Om onze eigen groente te kweken en creatief te zijn met natuurlijke materialen.

Dat ‘gezellig thuis zelf / samen doen’ past natuurlijk perfect bij Kerstmis. Tot slot verwacht ik dat vooral de warme thema’s – of beter gezegd: de warme kleuren – het heel goed gaan doen dit jaar. Het winterse thema hierboven vind ik echt schitterend. Maar waarschijnlijk winnen de verschillende tinten bruin, parelmoer en goud het in 2021 van het koele zilver, sneeuwwit en fris blauw.

Waar zijn deze foto’s & video’s gemaakt?

Dat was ‘m! Voor meer informatie en details moet je nog even geduld hebben tot het najaar. Alle foto’s en de video hierboven zijn gemaakt in de showroom van kerstdecoratieleverancier Kaemingk. Bekend van o.a. de merken Lumineo (kerstverlichting), Everlands (kerstbomen) en Decoris (kerstdecoratie).

Deze showroom is helaas niet toegankelijk voor particulieren. Als je wil weten hoe we het maken van de kersttrendvideo’s aanpakken, in deze blog van vorig jaar vertel ik precies hoe we te werk gaan. Lees je ook meteen hoe veel werk het eigenlijk is, haha!

In september meer over de kersttrends 2021!

Vanaf september kun je hier op Christmaholic.nl elke week een nieuwe blog vinden waarin we steeds uitgebreid één trend bespreken. Inclusief een hoop foto’s en een filmpje van een paar minuten waarin je de collecties, kleuren en ornamenten in detail kunt bewonderen!

Nog even geduld tot na de zomer dus. Uiteraard ben ik wel benieuwd of je al iets leuks hebt weten te spotten in de video of de foto’s hierboven. Zat er iets naar jouw smaak tussen? Welke trend spreekt je het meest aan? Naar welke ben je het meest benieuwd? Ik hoor het heel graag in de reacties hieronder.

Tot na de zomer! Oh, en in de tussentijd kun je me trouwens volgen op mijn andere blog: So Celebrate! Ik ben ook op Instagram daar heel actief.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

18 reacties

  • Clasien Kaethoven op

   Wat zijn ze weer gaaf. Ik heb er nu al zin in.
   Maar we zullen eerst maar proberen te genieten van een mooie, zorgenloze zomer

  • Ruud claessen op

   Blijft altijd leuk om te zien. Krijg nooit genoeg van kerst.. Zag ook veel dat ik niet mooi vind,maar ook genoeg mooie dingen. Voor mij gaat er niets boven traditioneel, rood en goud.
   En nu maar wachten tot september.

 1. Aniek Pasmans op

  Heel leuk! Ik wilde dit jaar voor de christmas classics gaan. We krijgen echter een cognackleurige bank….. ik twijfel dus nog.
  Maar chapeau weer

 2. O wauw. Ik kreeg pasde kerstboom versiering van mijn ouders omdat ze naar een verzorgingshuis gaan. Sommige dingen zijn 60 jr oud dus classic wordt mijn boom zeker. Aangevuld met diy in mijn kerstraam. Veel balken breidde ik afhelopen jaar al en daar komen er zeker nog bij Dus echt wat om naar uit te kijken

 3. Clasien Kaethoven op

  Wat zijn ze weer gaaf. Ik heb er nu al zin in.
  Maar we zullen eerst maar proberen te genieten van een mooie, zorgenloze zomer

 4. SUPER weergegeven. Gelukkig hebben we de plaatjes al om eindeloos bij weg te mijmeren. ik ga kijken of ik al wat vintage kerst versiering op kop.kan tikken.

 5. Ook al duik ik zo de tuin in en hoop ik dat de temperaturen straks aangenamer worden (en dan bedoel ik niet hysterisch heet) werd het kerstvlammetje door deze vlog warm gehouden en zag ik weer leuke dingen. Meteen weer een goede aansporing om flink op te blijven ruimen zodat we met kerst weer los kunnen gaan!

 6. Wat heeeeeeerlijk deze blog! Normaal gesproken krijg ik altijd een berichtje als je iets plaatst maar dat deed mijn mobiel ineens niet meer stom stom. Soms vind ik het leuk om hier te snuffelen naar lekkere recepten of om gewoon even met kerst bezig te zijn aangezien het mijn favoriete tijd van het jaar is. Bedankt voor het mooi maken van mijn dag!!

 7. Lieve Saskia,

  Regelmatig kijk ik op Christmaholic.nl (ook al is het pas april of mei!) en toen zag ik ineens bovenstaande VLOG / BLOG. Geweldig leuk, weet je het kan gewoon niet vroeg genoeg beginnen.

  Hoe bijzonder is het trouwens dat het sneeuwt op het moment dat je naar Kaemingk gaat:)

  Heb vorig jaar veel gekeken op de site van Christmaholic, zo zag ik bijvoorbeeld dat je een middag had georganiseerd, waarvoor je je kon opgeven. Laat ik nu zo hopen dat je zoiets gaat organiseren dit jaar (als het verantwoord is).

  Blijft vooral jouw VLOGS en BLOGS met ons delen.. ik wil namelijk niet wachten tot september!!!!!
  De VLOGS en BLOGS zijn momenteel één van de lichtpuntjes 🙂

  veel liefs van Suus

 8. Lieve Saskia,

  Wat fijn om weer een blog + vlog te zien! Het is nooit te vroeg voor kerst blogs en vlogs op christmaholic! Mooie trends voor dit jaar, mijn favoriet is toch wel Christmas classics.

  Ik kan niet wachten tot september 🙂 van mij zou je nu al mogen beginnen..

  Tot september

  Groetjes Suus

 9. Lieve Saskia,

  Wat een geweldige sneak preview! Ik kijk regelmatig op christmaholic en zag nu deze vlog en blog voorbij komen! En weet je een kerst vlog en blog in mei.. het is nooit te vroeg voor kerst!

  Geweldige trends heb ik gezien, wel moet ik zeggen dat ik het vorig jaar toch iets spectaculairder vond…

  Gisteren met Hemelvaart een dag vrij gehad en de hele dag de tijd gehad om eens op chistmaholic te neuzen! (Door een collega op de website terecht gekomen vorig jaar, dus nog heel wat in te halen). De hele dag heb ik genoten van blogs en vlogs). Ook zag ik dat er twee jaar geleden een leuke dag is georganiseerd met workshops etc. Laat ik nou zo hopen dat zoiets dit jaar ook mogelijk is.. zo ja.. zou je zoiets organiseren?

  Ik ga de website in de gaten houden 🙂 jullie doen het geweldig leuk!
  Helaas heb ik al meerdere keren een reactie geschreven op deze blog/vlog maar hij komt er niet bij te staan, hopelijk nu meer geluk!

  groetjes Suzanne

  • Er ging dus technisch iets fout, waardoor ik 3 x een reactie heb achtergelaten.
   Sorry!

   Thx Arvid voor het oplossen.

   Ge Suus

 10. Wat leuk dat je expliciet als trend noemt zelfgemaakt & huisvlijt! Ik heb nog steeds een tas bij mijn handwerkspullen liggen met een schattig gehaakt kerstelfje voor in de boom. Toch maar een verder gaan, ik ben bij een beentje blijven steken. Ik ben nu al reuze benieuwd welke leuke haakprojectjes er aan gaan komen richting kerstmis. Overigens: een rood hartje haken is supersimpel!! Zoek maar eens op.

 11. Super sfeervol filmpje het kerstgevoel druipt ervan af , heerlijk zoet absoluut niet mijn stijl maar ik snap het gevoel wat ze met deze trend bedoelen. En super door jou weergegeven!!!