Kersttrends 2021 ~ Made With Love

76

Ladies and gentlemen… are you ready? Het is tijd voor de kersttrends! Natuurlijk had je al eerder een preview van de kersttrends 2021 van me gekregen. Maar vanaf deze week komt er elke week een blog én een video online waarin we dieper ingaan op één van de 7 kersttrends van dit jaar. We trappen af met: Made With Love! Een trend waarin zowel de liefde voor elkaar, voor Kerstmis als voor ‘zelfgemaakt’ centraal staan.

Liefde voor Kerst!

Ohhh… de liefde! Ze is zo mooi. In deze kersttrend voor 2021 draait het allemaal om dat éne mooie woordje: LOVE. Het hartje is hét symbool voor de liefde die we voor elkaar hebben. Maar ook de zorg voor elkaar, die het afgelopen anderhalf jaar nog belangrijker dan ooit is geworden. Zowel dichtbij als – helaas – op afstand. En laten we vooral de liefde voor het kerstseizoen niet vergeten! Als er één ding is dat jou en mij verbindt, is het die bijzondere kerstliefde wel. Toch?

Hartjes, hartjes en nog meer hartjes

Het lijkt me al wel duidelijk dat het hartje – in alle soorten en maten – dé versiering is die centraal staat in deze kersttrend voor 2021. Houten hartjes, stoffen hartjes, metalen hartjes. Groot, klein en alles er tussenin. Het hartje is een aantal jaren echt helemaal uit geweest, maar dit jaar zul je er waarschijnlijk niet omheen kunnen.

Mijn favoriete ornament in deze stijl? De kerstman die zijn handen in hartvorm heeft gevouwen. Zo cute! Die wil ik het liefst op mijn bureau zetten, om me er elke dag aan te herinneren alles wat ik doe met heel veel liefde te doen.

Zelfgemaakt & DIY

Het hartje staat trouwens ook symbool voor de hervonden liefde voor huisvlijt en traditioneel handwerk. Veel Nederlanders en Belgen hebben de afgelopen tijd oude hobbies herontdekt of zijn aan nieuwe begonnen. En dat allemaal thuis. Er zijn heel wat meer knutselaars, borduurders, en naaimachine-bedieners (hoe zeg je dat netjes?) bijgekomen!

Die trend zien we ook terug dit jaar. Letterlijk, in de vorm van naaimachineornamentjes bijvoorbeeld. Hoe leuk is dat? Maar ook figuurlijk, in de zin dat er veel meer aandacht is voor het zelf maken van decoratie. En voor het mixen van die zelfgemaakte versiering met zorgvuldig in de winkel uitgezochte ornamenten om zo echt een unieke, eigen stijl neer te zetten!

Bakkers klaar? Bakken maar!

Wat trouwens ook perfect past in de DIY-trend: zelfgemaakte baksels. En ook die zie je terug in deze stijl. Denk aan prachtig vormgegeven cupcakes, koekjes, gebakjes, peperkoekhuisjes, gardes en kleine deegrollers voor in de boom. Ik heb zelfs rode koffiebekers (een beetje a la Starbucks) gezien!

Vergeet ik bijna één van de belangrijkste dingen te beschrijven: het kleurenpalet! Dat bestaat uit typisch kerstrood (de kleur van de liefde), gecombineerd met heel zacht blush pink, winters wit, prachtig zilver en camel brown – een mooie warme bronsachtige bruintint.

kersttrends 2021 - made with love

Showroom vol kerstversiering

De video hierboven en de foto’s in deze blog zijn allemaal gemaakt in de showroom van kerstdecoratieleverancier Kaemingk. Zij leveren prachtige kerstversiering aan de tuincentra en andere winkels. Je kent Kaemingk waarschijnlijk wel van de merken Lumineo (kerstverlichting), Everlands (kerstbomen) en Decoris (versiering, zoals kerstballen).

Helaas is deze showroom niet toegankelijk voor particulieren. Ik weet helaas ook niet waar de verschillende decoraties die je ziet langskomen in deze blog en video te koop zullen zijn. Daarvoor moet je even zelf op jacht!

kersttrends 2021 - made with love

Fourniturenkast

De showroom van Kaemingk is onderverdeeld in allerlei trendkamers. Het allerleukste in de kamer bij deze trend vond ik de gigantisch grote fourniturenkast met allerlei stofjes, lintjes en benodigdheden voor het maken van kleding. De kabouters (of zijn het elfjes?) helpen de kerstman mee met het naaiwerk.

Ik vind dit sfeertje echt zo leuk! Het is ook wel een stukje nostalgie voor mij, want mijn moeder gaf vroeger – toen ik nog een klein Sasje was – kledingmaak-les (dat andere woord klinkt zo dubbelzinnig ;-)).

kersttrends 2021 - made with love

Wat vind je van deze kersttrend?

Zooo, dat was ‘m! De allereerste kersttrendblog en video van 2021. Blij dat we weer zijn begonnen? Ben natuurlijk heel benieuwd wat je van deze stijl vindt. Laat je het me weten in de reacties hieronder? Volgende week komt de volgende video en blog online. Wil je trouwens een seintje als de video online komt (meestal net wat eerder dan de blog), abonneer je dan vooral even op mijn YouTube-kanaal!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

76 reacties

 1. Aah superleuk om te zien. En nu met het grijze weer… krijg al helemaal zin in kerst!!
  De kerstman die met zijn handen een hartje vormt.. zo lief. En ik hou van hartjes! Hoop ze te zien bij ‘mijn’ tuincentrum Borghuis ❤️

  • Wat een ontzettend mooi warm en een op en top kerstthema.
   Hier krijg ik dus echt een kerstgevoel van. Eigenlijk wel enigzins onverwacht, want ben normaal van een moderne sfeer.
   Maar misschien ben ik wel om haha.
   Benieuwd naar de verdere stylen!

  • Monique Daniëls op

   Heerlijk! Ik hou ervan. Ik zie veel terug bij Tuincentrum Coppelmans. Echt heel mooi. Ik hou van rood,wit en groen.

 2. Clasien Kaethoven op

  Het ziet er heel gezellig uit, Saskia. Er zit heel veel moois tussen. Ik kijk uit naar al dat moois en heb heel veel zin in kerstshows en kerstmarkten.
  Maar ook de diy,s en baksels zijn mijn ding.
  Super

 3. Will Langenberg op

  Schitterend allemaal weer!!
  Hoop je nieuwsbrief weer te ontvangen.
  Heb hem nog niet gehad, terwijl ik zie dat mensen vandaag hebben gereageerd.
  Al vast bedankt.
  groetjes, Will

 4. Wat superleuk weer . Had er al weer zo.n zin in zat er echt op te wachten.
  Vind het er ook heel leuk en gezellig uitzien. Kijk er weer helemaal naar uit laat het seizoen maar beginnen.
  Groetjes aan alle christmaholics.

 5. Dit is helemaal mijn ding! En wat een genot weer om te lezen heb er ZO naar uitgekeken! Ben benieuwd wat voor leuks je allemaal met ons gaat delen dit jaar.

  Groetjes Tessa

 6. Geweldig leuk allemaal, echt mijn sfeertje en gezellig weer al die kerstfoto’s en video, Ook heel mooi gemaakt
  compliment hiervoor.

 7. Wat leuk en zo vrolijk mijn favoriet is de keuken trend ik ben al bezig met kerst door mijn kerstkaarten te maken heerlijk,ik kijk weer uit naar jouw blogs kan mij daar echt op verheugen.

 8. Hey Saskia,
  oh wat past deze trend lekker bij mij thuis. Ik ben zelf een haakster en tegenwoordig kaartenmaakster (niks leuker als een zelfgemaakte kerstkaart) en mijn moeder is naaimachine bedienster haha. Daarnaast hou ik ook nog van bakken dus kom maar op met deze gave trend. Heerlijk. Ik heb nu alweer zin in kerst, zeker met het weer van het moment, echt herfstweer haha.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

 9. Helemaal leuk! Al dat rood en wit, echt kersterig. Vond de deegrollers met kerstfiguurtjes ook zo leuk. Als ik die ergens zie, ga ik ‘em zeker kopen. We hebben afgelopen kerst, kerstkoekjes gebakken, versierd en in een vrolijke verpakking rond gebracht bij familie en vrienden. Wij een leuke en gezellige gezinsdag en zij lekkere koekjes en de wetenschap dat wij aan hen gedacht hadden. Het werd enorm gewaardeerd, dus dat staat voor dit jaar ook zeker weer op de planning. Heerlijk om nu al weer over na te gaan denken. Jij opent mijn kerstseizoen dus op de perfecte wijze! Dank je wel 🙂

  • Hoi Saskia,

   Wat is het weer heerlijk om jou vlogs van Christmaholic te zien. En wat een mooie metamorfose. Ziet er heel erg gelikt uit. Ik kijk al weer uit naar de volgende.

 10. Zo, ik had deze blog weer bewaard voor een rustig momentje en ik heb genoten!!! Lekker veel tekst en mooie beelden. De stijl vind ik erg leuk en nostalgisch, ik hoop het veel tegen te komen in de winkels, vooral het beertje op de deegroller ♡ thanks weer voor de heerlijke sfeer

 11. Hoi Saskia,
  Wat fijn je eerste blog, ik hou er zo van. Maar ik ben zelf wel van de traditionele kerst, maar net als jij hoeft er van mij ook geen piek in. Die spiegel bij de pieken is wel heel mooi. Vanaf nu kijk ik er iedere zondag weer naar uit, er zullen vast weer veel leuke ideeën uit voor komen. Dankjewel en tot volgende week. Groetjes Tiny