Kersttrends 2021 ~ Winter Joy

34

It’s beginning to look a lot like Winter! Tenminste, dat gevoel krijg ik van deze mooie kersttrend voor 2021. Het kleurenpalet is op zich niet heel vernieuwend, maar in de details zitten echt weer hele toffe dingen! Hierboven vind je mijn video over de trend ‘Winter Joy’ en hieronder spot je een serie foto’s + lees je wat meer informatie over deze stijl en de ornamentjes die erbij horen.

Showroom vol kerstversiering

De video hierboven en de foto’s in deze blog zijn allemaal gemaakt in de showroom van kerstdecoratieleverancier Kaemingk. Zij leveren prachtige kerstversiering aan de tuincentra en andere winkels. Je kent Kaemingk waarschijnlijk wel van de merken Lumineo (kerstverlichting), Everlands (kerstbomen) en Decoris (versiering, zoals kerstballen).

Helaas is deze showroom niet toegankelijk voor particulieren. Ik weet ook niet waar de verschillende decoraties die je ziet langskomen in deze blog en video te koop zullen zijn. Daarvoor moet je even zelf op jacht! Is alleen maar leuk toch? Oké, klaar met de disclaimers, dan is het nu tijd voor de informatie over deze winterse trend!

Warm wintergevoel

Net als vorig jaar combineert de winterse stijl koele en warme tinten. Het kleurenpalet bestaat uit een soort bevroren wit, zilver, amber (een nieuwe oranjebruine trendkleur voor 2021). En twee soorten blauw: blue dawn en night blue. Blue dawn is een vrij frisse jeans-achtige kleur, night blue is een diepere donkere tint blauw.

In de showroom is een gezellige keuken nagebouwd met een uitbundig versierde eettafel. I love it! Het lekker samen bakken, snoepen & warme chocolademelk drinken speelt een belangrijke rol in deze trend. Ik heb toffe gingerbreadhuisjes voor in de boom gezien, hele kleine maar ook super grote. Keimooi om in je boom te hangen of neer te zetten als losse decoraties. En verder vielen me de kekke mokken met een soort ‘namaak’-chocolademelk en slagroom erin direct op. Te gek!

DIY studio: creatief met (kunst)groen

Naast de keuken was er ook een grote ruimte ingericht als DIY-studio. Zo leuk! Je zag het ook al in de Made with Love trend terug: die focus op zelf maken, knutselen, creatief bezig zijn en DIY’en. In deze stijl is een mooie rol weggelegd voor het maken van kerstkransen en het werken met droogbloemen.

Ik spotte ook verschillende lichtjes met droogbloemen erin. Zoals lichtsnoeren met glazen bollen waar zowel ‘droog’bloemen als lampjes in zaten. En ook een soort lantaarntjes. Super origineel vond ik die. Sowieso ging mijn hart natuurlijk sneller kloppen van het DIY-aspect aan deze trend. Ik hou van lekker zelf knutselen in kerstsferen. Kransen maken van echt groen of met kunsttakken.

Over ‘kunsttakken’ gesproken: in de bomen wordt daar ook volop mee ge-experimenteerd. Namaak gedroogd gras, takken vol bruine besjes en zelfs pluimen van kunststof mogen gewoon de boom in! Een supermooie combinatie met dat blauw, zilver en wit. Het doet me denken aan een winterse dag in de tuin – met sneeuw uiteraard haha!

Wat vind jij van deze kersttrend?

Heel benieuwd ben ik zoals altijd naar jouw mening! Wat vind jij van dit kleurenpalet en de manier waarop de kerstbomen versierd zijn in deze kersttrend voor 2021? Hier vind je trouwens alle blogs rondom de kersttrends van dit jaar terug. En mocht je geen video willen missen, abonneer je dan zeker even op mijn YouTube-kanaal. Tot volgende week, dan ben ik er weer met een nieuwe trend!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

34 reacties

 1. Ook weer mooier dan mooi ik vind vooral de glazen kerstbomen met verlichting erin vreselijk mooi. Maar ik heb ook iets met kerst mokken en als daar ornamenten van zijn voor in de boom kunnen die niet ontbreken!
  Gezellig begin van de dag bedankt!

 2. Ja,super leuk vooral de gingerbread huisjes en ook het maken van je eigen kerst krans,de ideeën stromen alweer binnen en het begint toch te kriebelen om eraan toe te geven.

 3. georgette snelders op

  Mooi maar, dan de versie waar goud en blauw de overhand heeft. De boom met meer wit erin is voor mij iets te koel.

 4. Prachtige sfeer, vind ik. De kleuren nachtblauw met caramel of amber, heel mooi. De DIY daar houd ik ook het meest van, ieder jaar weer, iets kopen en zelf creatief zijn. Vorig jaar al glazen ballen gevuld met takjes (schoondochter). Bedankt dat we weer mochten meekijken

 5. Prachtig weer ik moet wel eerlijk bekennen dat ik verknocht ben aan mijn kerstboom die vrij naturel is en mijn lichtjes door het huis met kleine stukjes kerst her en der .
  Zo rond 5 dec staat alles hier en geniet ik met volle teugen. Het is ieder jaar een feestje als alle spullen naar boven komen

 6. Goedemorgen Saskia,

  Wat een mooie trend is dit. Vooral de combinatie met Amber is erg mooi. Geeft het gelijk wat meer warmte. En diys maken is idd altijd erg leuk. Ik heb er dit jaar ook wat op de planning staan. Fijne dag.
  Groetjes, Tamara

 7. Super mooie kerstcollectie. Zelf heb ik andere kleuren voor kerst maar heb toch mooie dingen gezien en inspiratie voor na kerst als winter decoratie.

 8. Ik hou van de koele ijstinten maar dan niet zozeer voor kerst maar meer voor mijn winterthema na de kerst. De mok met slagroom vind ik super leuk.

 9. Linda Beeftink op

  Wat heerlijk om naar te kijken. Heel winters met een beetje kerstgevoel. De chocomelkmokken vind ik heel leuk. Kun je de nep chocomelk met toef er uit tillen en dan de mok gebruiken of zit het aan elkaar vast? De gingerbread huisjes komen op mij verlanglijstje staan.

 10. Ingrid van Kaam op

  Goedemiddag Saskia,

  Leuk weer een blog. De amber kleur past helemaal bij mijn kerstkleuren. Dus daar ga ik zeker naar op zoek.
  Ik vind al due gingerbreadhuishe eel heel leuk. Maar laat ik daar maar niet aan beginnen. Het is al zo druk in huis
  Ik ben benieuwd naar jouw volgende blog hoor.

 11. Het zijn niet mijn kleuren voor kerst , ik hou van goud ,rood en groen ,heel tradioneel. Maar er zaten wel leuke dingen bij hoor,zoals die mokken (die wil ik ), en die taartjes ,zo leuk.De gingerbreadhuisjes daar heb ik ook wat mee , ik heb er zelfs een gehaakt.En de droogbloemen om zelf iets van te frutselen,allemaal heel gezellig voor deze tijd van het jaar.
  Tot de volgende blog maar weer !

 12. Ik heb in de eerste en nu de tweede blog echt al een hoop leuke dingen gezien. Heb er alweer zo.n zin in. Op naar de volgende.

 13. Yolanda Flaming op

  Fijn om op een zaterdagmiddag door je blog te kuieren en me verlekkeren op de nieuwe kerstrends. Mijn man vind dat eigenlijk fijn om me daar zo mee bezig te houden. Het belangrijkste moment in het jaar is voor ons het kerst- en nieuwjaarsseizoen, en de voorpret is zo leuk!
  Ik ben van plan om het dit jaar héél speciaal te maken, omdat onze kleinzoon, net 2 jaar geworden, ook hier zal zijn. Mijn dochter en haar man wonen in Noord-Ierland, en ik heb hen bijna 2 jaar niet meer gezien wegens covid19. Dit jaar kijk ik er dus ongelofelijk naar uit, en ik wil deze kerst graag onvergetelijk maken voor onze oogappel 🙂
  Dankjewel voor alje ideeën, je inspiratie en enthousiasme. Jij maakt het leven veel mooier. En zijn het niet de kleine dingen in het leven die het mooiste zijn?

  • Yolanda Flaming op

   Even verbeteren: “Mijn man vind dat eigenlijk fijn om me daar zo mee bezig te houden”. Dat moet natuurlijk bezig “zien” zijn 🙂

 14. Erg mooi allemaal al die kleuren passen zo goed bij elkaar en ook de diy vind ik erg leuk. Niet mijn stijl maar er zijn meer mooie stijlen die ik toch wel prachtig vind.

 15. Evelien Rietdijk op

  Ik vind het elk jaar weer jammer dat er zo weinig vernieuwds is. Ik ben een leergelden die elk jaar een nieuw kerstinterieur wil inclusief volledig nieuw gedecoreerde boom. Maar de mogelijkheden worden steeds meer beperkt als je al zoveel hebt als ik
  En dat terwijl ik echt van heel veel verschillende stylen hou!

 16. Arja’s place op

  Ik vind het een mooi thema, blauw is sowieso mijn kleur. En dat gaat best met rood/wit/groen. Zo zin om straks weer overal te struinen

 17. Normaal ben ik niet zo van de koele trends, maar in combinatie met de warme amber vind ik hem toch echt wel tof!!
  Ennn, doorzichtige kerstballen met droogbloemen: super leuk!

 18. Ja, hier word ik weer helemaal blij van. Kan niet wachten om weer nieuwe ornamenten aan te schaffen en weer heerlijk te kunnen knutselen
  Lieve kerstgroetjes Dani☃️

 19. Peperkoekhuisjes en de mokken geven het warme knusse gevoel, wat ik zo bij deze tijd van het jaar vind passen. De droogbloemen in de verlichting is niet zo mijn smaak..

 20. Ik hou van winterwitte versiering voor in de boom. Elk jaar koop ik nieuwe items om de boom weer een andere look te geven. Vorig jaar heb ik eekhoorntjes (grijze) gekocht om in de boom te plaatsen. Leuk dat ik eekhoorntjes terug zie in de boom die in je film verschijnt. Ikzelf ben niet zo dol op amber kleurige kerstversiering, maar lelijk vind ik het ook niet. Zo lang het met mate wordt toegepast is het een leuk alternatief.

 21. Die huisjes zijn prachtig, maar die glazen dingetjes met droogbloemen er in vind ik er een beetje viezig uitzien eerlijk gezegd!