De nieuwe kerstcollectie van IKEA

32

Jaaa, de eerste kerstcollecties worden gepresenteerd en ik vind het zo leuk om deze met jullie te mogen delen! Vandaag laat ik je graag zien wat je komend najaar allemaal voor nieuwe versieringen en andere kerstitems kunt vinden in de vestigingen van de Zweedse meubelgigant. Yes, je leest het goed: dit is de nieuwe IKEA kerstcollectie 2021!

IKEA kerstcollectie 2021

De wintercollectie van IKEA bevat een mix van sfeervolle decoratie en gezellige verlichting. Alle producten die ik je laat zien in de blog hieronder zijn vanaf oktober verkrijgbaar in de IKEA winkels. Ik heb helaas nog geen idee of de items ook via de IKEA webshop te koop zullen zijn, dat is even afwachten! Anyway, tijd voor de foto’s en alle informatie! Op de foto hieronder zie je alvast een toffe kerstboom met daaraan o.a. bijzondere versieringen van papier en jute, gemaakt van restjes papier- en textielafval uit India.

De tafel dekken met maretakken

Voor het dekken van de tafel heeft IKEA altijd een serie bijzondere kerstartikelen. Dit jaar zijn er witte tafellopers met groene maretakken en ook een lichtsnoer in de vorm van blaadjes dat het perfect doet als tafeldecoratie. In het maretak-thema zijn ook speciale decoraties te koop die je aan naamkaartjes kunt bevestigen. Wereldberoemd is het VINTERSAGA gemberkoekhuisje dat je thuis zelf in elkaar kunt zetten. Tip van IKEA: maak het af met suiker en het lijkt of er verse sneeuw op de daken ligt.

Schattige dieren-kerstballen

Super schattig zijn de VINTER kerstballen die  geïnspireerd zijn op dieren uit de Scandinavische winterse bossen: een vos, een haas en een hert. De lintjes zitten al aan de ballen waardoor je ze makkelijk kunt ophangen. De collectie bevat ook de VINTER standaard in de vorm van een kerstboom, waar je versiering aan kunt hangen. Tof vind ik de rattan sterretjes om aan een mooie tak te hangen of in je kerstboom.

Ikea kerstcollectie 2021

Kerstverlichting IKEA 2021

Uiteraard bevat de IKEA kerstcollectie 2021 ook weer mooie verlichting. STRÅLA lichtjes maken de donkere wintermaanden knus en gezellig. Niets zo fijn als door de straat lopen en in de hele buurt lampjes te zien branden. “Verlichting in je raam of tuin is niet alleen voor jou, maar voor iedereen die langsloopt,” aldus IKEA.

Nieuw voor 2021 zijn de lantaarnhuisjes met LED-verlichting. Verder heb ik gespot: hang- en tafellampen in de vorm van een ster – een belangrijke Scandinavische traditie. Een ideetje van IKEA: creëer gezellig groen licht door de handgeblazen VINTER vazen en potten in het raam te zetten met lampjes erin.

Ikea kerstcollectie 2021 Ikea kerstcollectie 2021

Cadeautjes inpakken

Mijn favoriete onderdeel van de IKEA kerstcollectie zijn steevast de inpakartikelen. Ik hou gewoon van cadeautjes wrappen. Er is nieuw groen cadeaupapier met natuurlijke patronen. En natuurlijk zijn er ook weer allerlei touwtjes, lintjes, cadeaudoosjes en labels te koop! Wat mij betreft zijn deze artikelen altijd fantastisch qua prijs-kwaliteitverhouding.

Ikea kerstcollectie 2021

Wat vinden we van de IKEA kerstcollectie 2021?

Dan nu: mijn mening! Wat vind ik ervan? Heel eerlijk: een groot deel van de artikelen spreekt mij persoonlijk niet zo aan. Veel van de printjes en producten zijn erg speels en voor mijn gevoel wat meer gericht op kinderen. Perfect als je versiering voor een kinderkamer zoekt of je kinderen wil betrekken bij het versieren van de boom. Maar voor mij als kerstfan zonder kids is het niet echt een match. En hoewel ik gek ben op maretakken, vind ik het patroontje dat terugkomt op de tafellopers etc. toch wat te simpel.

Wel ben ik zoals altijd fan van de inpakartikelen, daarvoor ga ik zeker weer naar de winkel toe! Ook heb ik een paar toffe items bij de kerstverlichting gespot en vind ik de rattan sterretjes erg gaaf. En de versieringen van papier + jute vind ik ook tof. En jij? Heb je iets moois gezien? Zit er iets leuks voor jou tussen? Ga je in oktober naar IKEA om de kerstcollectie van 2021 te bewonderen? Ik hoor het graag in de reacties hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

32 reacties

 1. Wat een heerlijke collectie! Die hangende kaarsenstandaards en het inpakpapier, prachtig. Het straalt een rustige feestelijkheid uit Prima start van het zaligste seizoen van het jaar 🙂

  • Volgende week alvast bij Ikea kijken of ze al iets hebben liggen. Men kan nooit genoeg lampjes, kerstballen en inpakpapier hebben

 2. Dat peperkoekhuisje en de kandelaars <3 geweldig! En zo gezellig dat inpakpapier met de vogels en vosjes, ik ga zeker een keer langs bij Ikea voor de kerstspullen.

 3. Monique Peters op

  Nee, de kerstcollectie van IKEA is over het algemeen ook niks voor mij. Meestal vind ik het te sober en dit jaar inderdaad ook te kinderlijk…
  Maar het inpakpapier is wel altijd leuk!! Ook de rest van het jaar neem ik er graag een paar rollen mee. Ik woon op fietsafstand maar probeer niet te vaak te gaan, dat vindt mijn portemonnee niet leuk!

  • Wat leuk, ga zeker voor die bosdieren kijken en maretak decoratie, kijk elke week uit naar je blog, wordt er blij van, liefs Ing

 4. Het inpakpapier is heel gaaf, en de dieren kerstballen vind ik wel grappig voor de kinderen. Papieren sterren met lichtjes blijf ik gaaf vinden maar geen echte plek voor. Al met al dus zeker even langs in oktober.

 5. Linda Beeftink op

  Oh, ja, ik vind heel veel van de spullen leuk Maretak items ook leuk. Ben gek op groen dus…ik voorzie een tripje richting Ikea

 6. Wat een leuke collectie dit keer. Eerdere collecties vond ik vaak nogal knullig maar dit is mooi. Vooral de maretak versiering staat op mijn wishlist voor dit jaar. En de inpak materialen zijn altijd goed dus die zullen ook in het mandje belanden. Denk ik.

 7. Haha, je schrijft precies wat ik dacht! Het kadopapier met de roodborstjes of andere diertjes vind ik dan nog het leukst maar niet om helemaal voor naar IKEA te gaan.

 8. Ik ben gek op de kerst,maar ben dit jaar voor de tweede keer werken op Aruba in de maand december. Lichtjes gaan mee en ik ga daar kijken voor nieuwe versiering, hoop een mooie krans te vinden met veel glitter. Kerst vier ik waarschijnlijk met vrienden

 9. Prachtig! Vooral het gemberkoek huisje en het inpakpapier wil ik echt in huis hebben voor dit jaar. Gaat op mijn lijstje die al veeelste lang aan het worden is!

 10. Hey Saskia,

  Fijn weer een blog 🙂 ik ben het totaal met jou eens het merendeel spreekt mij niet heel erg aan.
  Op de een of andere manier vind ik het een beetje kil ogen, maar kan aan mij liggen. De inpakspulletjes vind ik wel heel leuk, ook de doosjes in de vorm van een kerstbomen enzo. Benieuwd wat we allemaal bij de IKEA in Eindhoven kunnen vinden dit jaar.
  Begin steeds meer in de stemming te komen, vooral omdat de adventskalender alweer in de winkels liggen! Bedankt voor jou gezellige blog.

  Liefs Suus

 11. Ohhh die kerstballen met dieren haha die vind ik echt niet mooi, inderdaad voor kinderen. Kaarslampjes zwart/wit vind ik wel mooi maar dan zou ik ze eerst aan willen zien….

  En het inpakpapier is elk jaar weer super

 12. De zwart metalen “kerstboom” vind ik fantastisch. Bovendien ben ik dol op kleine lampjes. Dus ik kan bij Ikea terecht. Volgens mij is de kerst show wel eerder open dan andere jaren. Of heb ik heb mis? Want in Eindhoven opent het al op 22 oktober. Dat zag ik toen ik er vorige week was.

 13. Vind de rattan sterretjes en de grote led sterren voor voor het raam echt heel mooi.
  Denk dat ik volgende maand ook maar eens ga kijken

 14. Zeker ook de sterretjes lichtjes, inpakpapier, advent kalender en gemberkoekhuisje waar ik elk jaar voor terug ga. Vorig jaar heb ik zo’n gave ouderwetse kandelaar met elektrisch lampje als kaarsje gekocht.. Daar ga ik weer naar op zoek voor bij mij ouders. Echt een gezelligheidscadeau!

 15. Valt inderdaad tegen, de nieuwe Ikea kerstcollectie. Zelf het inpakpapier kan mij niet bekoren, jammer. Maar…heb leuk papier vorig jaar ingeslagen en nieuwe kerstversiering heb ik voorlopig niet nodig, ha! Ben benieuwd naar de kerstcollectie van de andere zaken.

 16. Hey Saskia,
  Wat een gave trends weer. die vosjeskerstbal is te schattig. Ik heb net een neefje gekregen en ze hebben een vosjes thema voor de kinderkamer en blijven dat doorvoeren maar er is ook zoveel vosjes. Dus ik denk dat de vosjeskerstbal daar wel in de kerstboom komt te hangen. Ik weet nog dat ik bij jou blog kwam omdat ik zocht wanneer ikea de kerstcollectie zou krijgen. Dat is nu 2 jaar geleden dan bijna. haha. Ik blijf je lekker volgen, want ik word zo vrolijk van kerst 🙂
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

 17. Jacqueline Pallett op

  Ja, ik vind veel onderdelen van deze collectie zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de IKEA. Kijk ernaar uit!

 18. De meiden en ik gaan voor de lampjes worden we hier heel blij van! En de tafelloper zou voor mij meer bij een winterse tafel passen

 19. Niet zo mijn ding helaas… Ik krijg er geen warm kerstgevoel van. Wel vind ik het gemberkoekhuisje en de rattan sterretjes leuk!

  Ik wist overigens niet dat ze ook inpakpapier hadden! Wij pakken onze cadeautjes altijd heel zorgvuldig in met leuke accenten (strikjes, stukjes boa, wasknijpertjes, stickers, kerstballen, speciale naamkaartjes, enz.). Dat maakt zo’n cadeautje net nog wat bijzonderder wanneer je ziet dat er veel moeite gestoken is in het inpakken. Een soort van mindfullness bij het geven van een cadeau 😉

 20. Oh wat leuk weer om nieuwe dingen van IkEa te zien. Ik ga zeker in oktober langs. Vind de metalen kerstboom met rode paardjes leuk!!! Voor in vensterbank. En de kaarsen on ronde metalen vorm ook!! Heerlijk deze inspiratie blog weer. Dank je wel!

 21. Bij het zien van elanden verschijnt er direct een brede glimlach op mijn snoet!
  Het zijn zulke prachtige dieren, dus ik werd al direct gelukkig bij het zien van de eerste foto!

 22. Wat een prachtige collectie, ik kan niet wachtten om slles zelf te bekijken & te kopen 😉 Het maretak-thema vind ik superleuk rn ja zi’n huisje maakte ik vroeger met mijn moeder dus pure nostalgie!!

 23. Will Langenberg op

  Leuke Ikea Kerst spullen, maar er zit niet altijd wat voor mij bij. Heb eigenlijk alles wel voor de Kerst.
  Wel kom ik altijd thuis met veel rollen Kerst inpakpapier.
  Hoop altijd dat er wat neutraals bij zit, die ik later, in de winter, ook nog kan gebruiken.
  Heb nog grote rollen met Kerstmannen thuis liggen.