Kersttrends 2021 ~ Bright Luxury

25

Are you dreaming of a white Christmas? Deze stijl is echt even heel wat anders! You either love it, or you don’t, zullen we maar zeggen. Wat kun je verwachten? Een hoop wit, veel goud en een super klassieke inslag (met een knipoog naar de Griekse oudheid). Benieuwd? Kijk de video hierboven en/of lees het verhaaltje hieronder en bekijk de foto’s bij deze witte kersttrend voor 2021!!

Wit, goud, luxe & glam!

Zoals je inmiddels vast wel weet, worden alle videobeelden en de foto’s uit deze blog gemaakt in de showroom van Kaemingk (die is helaas niet toegankelijk voor het publiek). De entree van de showroom was volledig in dit thema gedecoreerd. Het meest opvallende vond ik de gedekte tafel met veel wit, sneeuw en goud.

Een goudkleurige etagère met kristallen versieringen erop. Boa’s, parels, veertjes. Faux fur (nepbontjes) als ‘placemats’ op tafel en weldadig over de stoelen gedrapeerd. Twinkelende lichtjes overal. Het is zó glam, zó luxe. Ik kreeg er een soort super luxe Sylvie Meis-gevoel van haha, als je snapt wat ik bedoel.

Klassiek Griekse invloeden

Het kleurenpalet van deze kersttrend voor 2021 is simpel en super licht: we combineren winters wit, zilver, wolwit, parelmoer met een lichte frisse goudtint. Het stijltje doet ook wat… klassiek Grieks aan. Denk: borstbeelden, klassieke engeltjes en van die typische stenen zuilen. Klassieker kan bijna niet! Je kunt je er vast wel wat bij voorstellen (en anders helpen de foto’s in deze blog hopelijk een handje, haha).

Engeltjes & LED-kaarsen

Een enórm grote rol is weggelegd voor de engel. Je ziet ze in allerlei soorten en maten. Ingetogen en simplistisch, maar ook zeer gedetailleerd en klassiek. Ze zijn er echt in allerlei groottes, vormen en stijlen. Wat ook echt cruciaal is als je het sfeertje uit deze trend thuis wil neerzetten, is een overdaad aan kaarsen. Tegenwoordig zijn er zoveel mooie LED-kaarsen te koop.

Zelfs met een handige timer, zodat ze zelf aan- en uit gaan. Ik had er tot voorkort niet zoveel mee, maar ze spreken me steeds meer aan. Je kunt ze neerzetten op de trap (geen gevaar met omschoppen), hoog op een plank, in een kast of op een plek waar je geen roetvlekken wil. Geen brandgevaar, je kunt gewoon weglopen. Eigenlijk zijn ze gewoon ideaal!

Wat vind jij van deze kersttrend voor 2021?

Ik ben me toch een partij benieuwd naar jullie reacties op dit stijltje haha! Het kan echt heel mooi, ingetogen, luxe en sereen zijn als je met dit kleurenpalet aan de slag gaat thuis. Maar ook wel een tikkie – ja, hoe kan ik het anders zeggen – camp haha. En daar moet je maar net van houden! Ik ben in elk geval heel benieuwd hoe de tuincentra dit thema gaan neerzetten. We gaan het zien!!

En dan nog even de disclaimer, die ik er altijd bij moet zetten. Sorry, ik weet helaas niet waar de verschillende decoraties die je ziet langskomen in deze blog en video te koop zullen zijn. Zou ook echt geen doen zijn om daar een overzicht van bij te houden, want het zijn duizenden artikelen die hier op de blog langskomen ;-). Dus als je iets leuks ziet, dan mag je dit najaar zelf op kerstjacht. Heel veel plezier alvast!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

25 reacties

 1. De Bright luxery stijl is niet echt geweldig,geeft niet de sfeer en warmte die zo bij kerst hoort ondanks de vele kaarsen,maar dat is natuurlijk ook een kwestie van smaak en daar valt niet over te twisten is de zegs wijze.

 2. Miranda Vanthoor op

  Sow zeg.. niet mijn stijl, alhoewel ik een aantal items zag wat ik wél mooi in mijn nostalgische Kerst-entourage vindt passen.. maar dan gaat het bv om een paar engeltjes of zo. Maar kan in andermans interieur misschien geweldig zijn.. ieder zijn ding. Ik hou van een nostalgische kneuterige warme Kerst .. desalniettemin geniet ik van alle trends en nieuwtjes wat je ons voorschotelt Heerlijke maanden naar de mooiste tijd van het jaar … ❤️ Thankx !!!

 3. Goedemorgen Saskia,

  Nou dit is niet mijn stijl. Wat je al in je filmpje zei…. ik ben het mee je eens. Ik hou ook niet van engeltjes. Krijg daar altijd de kriebels van. Net zoals clowntjes…

  Fijne dag en bedankt weer voor deze vlog.

 4. Dat is weer zo lekker lezen en kijken met mijn koffie erbij! Persoonlijk is het niet zo mijn ding, maar mijn partner (die Grieks is) vind het wel erg mooi!
  Een hele fijne dag vanuit Zaandam!
  Tessa

 5. Vind de kleuren erg mooi maar moet wel een beetje wennen aan de Griekse stijl.. Denk niet dat dit hem wordt voor mij, maar leuk om gezien te hebben 🙂

 6. Ik vind het wel heel kerstig door de vele lampjes. Maar mijn smaak is het zeker niet.
  Vorig jaar heb ik in mijn moeders huis een nieuwe kerststijl gebracht met diep rood en warm goud en kerstgroene takken.
  Dat vind ik wel heel mooi en warm.
  Voor mijzelf vind ik nog steeds wit en zilver met kerstgroen het mooiste, en voor de slaapkamer kerstrode decoratie.
  Vind er wel leuke items bij zitten in het filmpje, zoals de ledkaarsen, vraag je af of je die iedere avond moet opladen of nieuwe batterijen?

 7. Prachtig om te zien, hopen dat ik dit thema kan zien bij de kerstshows.
  Lijkt me geweldig op de roltrap bij Duiven bijvoorbeeld, maar ook Zevenhuizen.
  Goud, met wit en kaarsen kan bijna overal wel bij, luxe sfeertje.

 8. Wow meer iets voor een nieuwjaarsfeest of trouwfeest in de winter niet echt voor kerst .Het Griekse is er iets te veel aan voor mij .Er zijn wel ornamentjes bij die ik zou willen .

 9. Zoals altijd zitten er dingen tussen die ik leuk vind, Maar dat heb ik bij al je filmpjes.
  Maar het is niet mijn kerststijl . Het is altijd leuk om andere stijlen te zien zo is er voor iedereen wat.
  Nu alweer benieuwd naar de volgende. Fijn weekend

 10. Het is nogal…eh…..veeeel. Zoals je al aangaf kan dit wel heel rustig en sober toegepast worden en dan is het denk ik heel mooi. In de sobere stijl zou ik hiermee wel aan de slag willen.

 11. Oei.. niet mijn stijl.. erg kitsch en over de top, maar dan zonder de gezelligheid en warmte die ik met kerst associeer. Ieder zo zijn ding natuurlijk! Ik ben meer van de vintage ‘english-scandinavian’ kerst stijl; veel rood en groen, natuurlijke en vilten kerstornamenten.

 12. dit is een mooie winterse stijl het doet me een beetje denken aan de glamour van NYE in NY dat je ergens over de stad uitkijkt terwijl je aan het genieten bent van je luxe uitziende ruimte. Het heeft wel iets maar is het nog net niet helemaal voor mij.

 13. Ingrid van Kaam op

  Hallo Saskia,

  Ik vind dit over de top hoor , hihi. Goud gebruik ik in de kersttijd ook maar met mate. Ik wil het rustig sjiek houden. Toch vind ik het wel leuk om te zien die overvolle kerstbomen in de diverse stijlen.
  De nepkaarsen vind ik wel handig omdat ze geen roet afgeven en je zet ze aan het begin van de avond aan en als je naar bed gaat weer uit 😀

  Groetjes Ingrid

 14. Beste Saskia
  Ik ben blij dat ik weer kan kijken naar je video’s en informatie.
  Woon in Tessenderlo België.
  Hoe is het met je nieuwe huis,al bezig met de kerstversiering?
  Ik hoop dat ik nog veel van u kan.
  Hartelijke groeten.
  Yvette

 15. He hallo daar Wat een weelde…je waant je in een kasteel !!!! Heeeeel mooi. En iid, de kaarsen op de trap ideaal want met echt vuur toch riskant. Wat zal jij genoten hebben en of het je smaak is of niet ….een mooie kasteelsfeer blijft het . Ben weer helemaal in de stemming!! Lieve groet van Sjoukje

 16. Mooi in de schowroom laten staan! Is niks voor thuis.Heel onrealistisch allemaal. Maar ja, smaken verschillen en er zullen heus wel liefhebbers voor zijn. Wel mooi zijn inderdaad de led kaarsen.