Kersttrends 2021 ~ Christmas Classics

48

Als je Christmaholic al langer volgt, dan weet je vast wel dat ik sinds een aantal jaar graag vintage items in mijn kerstdecoratie verwerk. En verder steeds meer een liefhebber van klassieke & vintage kerstversiering ben! Nou, dit jaar komt die kant van mij (en misschien dus ook van jou) weer volop aan haar trekken. Want klassieke kerstversiering is here to stay

Christmas Classics

Deze kersttrend voor 2021 heet ‘Christmas Classics’ en viert precies dat: de klassieke kerst. Het ouderwetsche kerstgevoel. Met prachtige rijk gedecoreerde kerstbomen en een hoofdrol voor de traditioneel gedekte kersttafel. Kandelaren, tartanprintjes, allerlei soorten rood (kerstrood + ossenbloedrood) en groen (dennengroen + saliegroen), goud en parelmoer in de mix. Verrek: ik realiseer me net dat deze kleurenmix precies is wat ik vorig jaar als kleurtjes voor mijn moodboard had! Ha, is dat niet toevallig??

vintage kerstversiering kersttrends 2021

Vintage kerstversiering & collectables

Deze kerststijl vraagt om een grote kerstboom als pronkstuk in de woonkamer. Nee maar echt: hoe groter, hoe beter. En natuurlijk is die boom vervolgens rijk gevuld met glazen kerstballen, baltrossen, kralensnoeren en vele vintage (lijkende) objecten. Met al die vintage kerstversiering is het echt alsof je terug in de tijd gaat.

Ik heb engeltjes gespot voor in de bomen, maar ook ‘kaarsjes’ die geen kaarsjes zijn. Het zijn glazen ornamenten in de vórm van boomkaarsjes. Hoe tof! En verder: wijnflesjes (een knipoog naar de klassieke trend van vorig jaar), kerstmannen in allerlei klassieke uitvoeringen en bijvoorbeeld ‘het boek van de kerstman’ en bijzondere snowglobe-versieringen voor in de boom.

Hoofdrol voor het klassieke hobbelpaard

Een ander ‘old school’ item dat ik op verschillende manieren terug heb zien komen, is het klassieke hobbelpaard. Echt in allerlei soorten en maten. Kleintjes voor in de boom, maar ook bijvoorbeeld losse versieringen om neer te zetten. Ik zag zelfs een kerstman op een rendier-hobbelpaard! Net zo traditioneel als het treintje dat om de kerstboom heen rijdt, maar wel weer eens iets anders. En het geeft meteen die heerlijke vintage feel waar velen zo van houden.

vintage kerstversiering kersttrends 2021

We gaan pieken…

En dan presenteer ik u – *schraapt haar keel* – mijn minst favoriete kerstversiering ooit: de piek. Jazeker, ik heb er helemaal niks mee. Zelfs die hele oude pieken die je in winkels met vintage kerstversiering ziet, spreken me niet aan. Maar in deze stijl kán en mag hij eigenlijk niet ontbreken. In de showroom is een schouw met een grote gouden spiegel erboven volledig versierd met pieken. Op een voetje!

Piekliefhebbers kunnen hun geluk niet op dit jaar hoor. En oké, toegegeven.. ik raakte er zelfs een beetje door geïnspireerd. Bovenop een boom vind ik een piek nog steeds niet veel toegeven (sorry, can’t help it). Maar zo in een groepje op een rij: best wel leuk!

vintage kerstversiering kersttrends 2021 vintage kerstversiering kersttrends 2021

Op bezoek in de showroom

De video hierboven en de foto’s in deze blog zijn allemaal gemaakt in de showroom van kerstdecoratieleverancier Kaemingk. Zij leveren hun prachtige kerstartikelen aan de winkels. Je kent Kaemingk waarschijnlijk wel van de merken Lumineo (kerstverlichting), Everlands (kerstbomen) en Decoris (versiering, zoals kerstballen).

Helaas is deze showroom niet toegankelijk voor particulieren. Yes, ik weet het… ben echt een bofkont dat ik hier elk jaar naar toe mag om de kersttrends te spotten. Oh enneh, sorry, ik weet ook niet waar de verschillende decoraties die je ziet langskomen in deze blog en video te koop zullen zijn. Zou geen doen zijn om daar een overzicht van bij te houden ;-). Dus als je iets leuks ziet, dan kun je dit najaar zelf op kerstjacht!

Wat vind je van deze kersttrend?

En dan schuif ik de virtuele microfoon nu weer onder jouw neus! Wat vind je van deze kersttrend voor 2021? Ben jij een liefhebber van klassiek of heb je helemaal niks met al dat vintage en traditionele geneuzel, haha! Ik verklaar de reacties hieronder weer voor geopend. Oh en volgende week ben ik er weer hoor, met een nieuwe blog en video. Heb je je al op mijn YouTube-kanaal geabonneerd? Zou ik leuk vinden!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

48 reacties

  1. Wauw, wauw wauw… alle jingle bellen gaan af in mijn hoofd. Ik hou zo van deze stijl. Ik kan al niet meer wachten als ik al dit moois zie. Daar word je toch gewoon hebberig van. Dank je wel voor de te gekke vlog..