Sfeerverslag! Uitgebreid kerstshoppen bij Tuincentrum Leurs

21

Samenwerking – Yes, yes, en nog eens yes: het kerstshow-seizoen is weer van start gegaan! Een paar dagen geleden waren Arvid en ik bij Tuincentrum Leurs in Venlo. En dat is voor ons steevast de eerste kerstshow die we bezoeken. Wat was het heerlijk om weer rond te wandelen tussen de kerstballen en -decoraties. In dit sfeerverslag ontdek je wat er allemaal te beleven valt op de kerstafdeling van Tuincentrum Leurs. En bekijk ook zeker de video hierboven voor een sfeerimpressie!

Groot & breed opgezet

Als je de winkel binnen komt, is het meteen één en al Kerst! De eerste ruimte is volledig gereserveerd voor de prachtige collectie van Kurt S. Adler. Notenkrakers, Disney-versieringen, Coca-Cola… Wánden vol ornamentjes hangen in deze hoek. In het midden staan een aantal draaiende kerstbomen met versieringen en aan het plafond hangen kleurrijke kerstballen en lichtgevende bloemen.

Tuincentrum Leurs kerstshow 2021

Winters wit & zinken huisjes

Daarna loop je – via de hoek met alle kerstdorpjes en kersthuisjes – de afdeling met kerstversiering op. En zoals ieder jaar is er decoratie in allerhande thema’s. Er is een winterse kamer met veel sneeuw, ijs, blauw, wit en accentjes van bruin. Ik was vooral fan van de zinken huisjes met kerstlichtjes erin. Ik ben eigenlijk van de goudtinten, maar zink is zo gaaf! Ik zou best wel een rijtje van deze huisjes in de badkamer op onze spiegelkast willen zetten. Of op het randje van mijn toilet.

Tuincentrum Leurs kerstshow 2021

Romantisch roze

De hoek met romantische versiering wordt bij Leurs steevast heel goed neergezet. Ik heb het vermoeden dat het decoratieteam heel erg van deze stijl houdt, want het ziet er weer picobello uit. Overal waar je kijkt hier zie je ROZE. Helemaal on trend hoor. Ik ben persoonlijk erg fan van de grote manen met iriserend effect die hier rijkelijk uitgestald staan.

Tuincentrum Leurs kerstshow 2021

Goud, bruin & groen

Mijn favoriete gedeelte van de kerstshow bij Tuincentrum Leurs, is het stuk rondom restaurant La Piazza. Veel bruintinten, goud, natuurlijke versieringen en groen. Dit is en blijft toch echt de stijl waar mijn hartje sneller van gaat kloppen. Ik zag een aantal bomen die me echt geïnspireerd hebben voor mijn versiering thuis! En de lange tafels met versiering erboven zien er hier altijd tip top uit. Ook is er een hoekje met alle ballen en versieringen die je kunt maar verzinnen in – jawel – panterprint!

Tuincentrum Leurs kerstshow 2021 Kerstshow Tuincentrum Leurs 2021

Carnaval vs. traditioneel

Vervolgens ontdek je om de hoek een afdeling met hele uitbundige, bijna carnavaleske decoraties. En natuurlijk mag ook de decoratie in traditionele kleurenschema niet ontbreken. Rood, groen, wit, goud. Voor wie van klassiek houdt, is de laatste hoek van de kerstshow zeker weten the place to be. Notenkrakers, klassieke kerstkussens, mooie glazen kerstballen in traditionele tintjes. Je vindt het hier allemaal.

Kerstshow Tuincentrum Leurs 2021

It’s beginning to look a lot like Xmas!

Oh jongens, het was zo fijn om weer in een tuincentrum te zijn en tussen de kerstspulletjes te mogen neuzen. Na de vroege sluiting van de winkels voor Kerst vorig jaar, had ik het gevoel dat het éxtra lang duurde voor het eindelijk weer mocht. Maar nu is het zover!!

De kerstshow van Tuincentrum Leurs is lekker ruim opgezet. Brede paden, veel moois boven je hoofd om naar te kijken. En ook de wanden liggen vol met kerstdecoraties. Erg leuk vond ik de kleine presentaties tegen de muren aan. Hier en daar staan kleine kerstbomen tegen de wand. Vol met ornamentjes en versieringen die je meteen ernaast in de rekken kunt vinden.

Switching things up

Wat ik ook leuk vond, is dat ze de indeling van de kerstshow een beetje hebben aangepast ten opzichte van eerdere jaren. Het is zo’n simpele manier om de vaste bezoeker te verrassen. Waar voorheen het eerste thema te vinden was, staan dit jaar de kersthuisjes. En bij de waterval en de aquariums kun je nu de winterse kerstdecoratie vinden. Ik vond het voor beide afdelingen echt een verbetering qua plek op de show.

Ik begreep trouwens dat dit jaar voor het eerst een team van vrijwilligers heeft geholpen bij de opbouw van de kerstafdeling. Leurs krijgt ieder jaar zo vaak de vraag van kerstliefhebbers of ze mogen helpen, en dit jaar hebben ze die droom voor een flink aantal mensen laten uitkomen. Ook volgend jaar gaan ze weer een oproep doen. Alle vrijwilligers hebben trouwens ook nog eens een vergoeding gekregen voor het meehelpen.

Kerstshow Tuincentrum Leurs 2021

Je kunt hier heel goed kerstshoppen!

Of er nog kleine puntjes van feedback zijn? Het is een echte Leurs-show, waar je vooral heel goed kunt shoppen. Echt elke kleur, stijl en elk denkbaar ornament is hier wel te vinden. Qua sfeerpresentaties mag het van mij altijd wel wat uitgebreider, je weet vast wel dat ik van veel mooi versierde bomen hou.

Hier en daar zijn de wanden en sommige presentaties nog niet helemaal goed uitgelicht. Ook vond ik het jammer dat er op de afdeling met kersthuisjes maar één grote presentatie te zien was, veel minder uitgebreid dan voorheen. Tot slot waren de schappen bij de verlichtingsafdeling nog leeg. Maar dat heeft te maken met de vertragingen van leveringen, waar alle tuincentra helaas momenteel last van hebben. Ik verwacht dat dat gauw opgelost zal zijn.

Maarrr, dat alles valt allemaal in het niet bij de heerlijke kerstshopervaring. Ik vond het zó fijn om weer in een kerstshow te mogen zijn en me te kunnen omringen door al die mooie dingen. Om met elke ademteug de magie van Kerst te mogen voelen, ruiken, zien en horen. En te beseffen dat de mooiste tijd van het jaar weer is aangebroken. Het lange wachten wordt eindelijk beloond!

Kerstshow Tuincentrum Leurs 2021

Elke doordeweekse dag koopavond

De kerstshow bij Tuincentrum Leurs is geopend t/m 9 januari 2022. En super fijn: Tuincentrum Leurs is vanaf nu élke doordeweekse avond tot 21:00 open. Dat betekent dat je lekker op een rustig moment kunt gaan rondneuzen tussen de kerstballen. Leurs heeft twee fijne restaurants. Bij La Piazza kun je genieten van heerlijke, verse pizza. En in het tuincafé van allerlei culinaire gerechten.

De komende weken zijn er ook allerlei speciale evenementen; zoals een speciale prikkelarme koopavond en een ouderenavond. Hier lees je meer! Volg Tuincentrum Leurs ook vooral op Facebook of Instagram om op de hoogte te blijven. Oh, en een weekendje Venlo is trouwens ook superleuk. Bij het Van der Valk Hotel in Venlo hebben ze een speciaal Leurs Kerstshow arrangement.

Tuincentrum Leurs
Straelseweg 370
5916 AD Venlo (Limburg)

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 21:00 uur
Zaterdag: 09:00 – 18:00 uur
Zondag: 09:30 – 18.00 uur

Dit artikel is in samenwerking met Tuincentrum Leurs geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

21 reacties

 1. Haha heerlijk altijd om je nieuwe blog te lezen op zondagochtend, zo fijn wakker worden en steeds een beetje meer in kerstsfeer te komen. Helemaal met dit weer️.

  Deze kerstshow ziet er echt prachtig uit. Als ik in de buurt zou wonen zou ik zeker heen gaan, maar vanuit het Hoge Noorden is dit toch net te ver. Begin november gaan we wel een weekendje weg in de buurt van Arnhem, dus dan is Duiven lekker dichtbij. Daar gaan we dan zeker een bezoekje aan brengen, ben daar ook heel benieuwd naar.

 2. De bruin en goud tinten zijn super mooi samen!! Heb enorm genoten van de vele foto’s en kan niet wachtten om zelf ook eens uitgebreid rond te snuffelen 😀

 3. Arja’s place op

  Wat een sfeertje weer
  Ben weg van de zinken huisjes.
  En hoe tof: vrijwilligers die mee hebben
  geholpen met inrichten van de kerstshow.
  Hopelijk lezen de tuincentra in Zuid Holland mee.

 4. Wat geweldig weer om alle mooie kerstspulletjes te zien.
  Weer een geweldige film en het is zo fijn met jullie mee te mogen kijken. Ik kijk al weer uit naar je volgende filmpjes.

 5. Ingrid van Kaam op

  Hallo Saskia,

  Ik vond het slot van de vlog geweldig
  Leuk en mooi verslag weer.
  Zo heerlijk om de vlog te zien nu het echt herfstweer is buiten. Nu krijg ik er ook zo’n zin in.
  Ik ben benieuwd naar de volgende vlog en bezoek aan weer een andere kerstshow.

  Groetjes Ingrid

 6. Ah, geweldig ! Ik heb er naar uitgekeken . prachtig in beeld gebracht. Thnks Saskia, zit met smart op de volgende vlogs te wachten.

 7. Prachtig, prachtig, prachtig!
  Ik ben ook heel blij dat ik de shows op je vlogs kan bekijken.
  Ik heb geen instagram accountant, maar volgens mij kan ik op je website toch het meeste van je bezoekjes, blogs en vlogs wel mee krijgen….hoop ik
  Ik vind het gewoon allemaal te leuk.

 8. De maan met het gezichtje wil ik wel in mijn sprookjesboom .
  Het bruin -goud en groen is het mooiste van kleur dat heb ik nog op zolder dus dat komt dit jaar naar beneden .

 9. Ingrid van Bogget op

  beste Saskia,

  Wij, mijn dochter en ik hebben mee mogen versieren bij Leurs . Ik kom zelf uit Venlo en toen wij de oproep op Facebook zagen hebben Sanne en ik gelijk gereageerd. Wilfred heeft ons opgevangen en geïnstrueerd. We kregen echt de vrijehand wat bomen versieren betreft!!! Zo gaaf, we voelden ons kinderen in een grote snoepwinkel. 5 bomen hebben we versierd waaronder de gouden Gerard Joling over the top boom ,zoals wij deze genoemd hebben met die zwarte panters erin. We waren best trots dat we deze dus en de andere in jou blog zagen voorbij komen. Wil je nog meer horen over onze avonturen dan horen we het graag liefs uit Limburg

 10. Wat prachtig bij Leurs, ik vind dit oom 1 van de mooiste shows! en je verslag is wederom super !
  Welk liedje heb je bij het filmpje gebruikt ? Vind ik erg mooi.

 11. Wauw wat een te gekke actie en een moeilijke vraag! Ik ben zo gek op kerst en maak het huis samen met mijn bonus zoon elk jaar een stuk mooier en gezelliger. Ik zou direct naar de winter afdeling rennen door het blauwe en witte thema dat helemaal bij ons past. Ondertussen zou ik uitkijken naar verlichting voor onze twee bomen die voor ons huis staan, dat zouden we allemaal erg leuk vinden. Verder hebben we in de woonkamer blauw met wit en zijn we onze keuke aan het herinrichten met zwart en goud, aangezien we daar nog wel wat gezelligheid kunnen gebruiken zou ik vooral voor kerstaccesoires gaan voor op tafel en aan de muur. Maar oh wat zal dit moeilijk zijn, zo gaaf deze winactie, ik leg mijn gympen klaar en rennen maar (zonder wat om te stoten uiteraard;-))

 12. WAt een geweldige show zeg! Daar wil ik ook wel eens rondneuzen! Ik vind die uitgesneden houten lampen heel erg mooi, de uiltjes en natuurlijk de eenhoorn! Die beren horen wrs bij de deco, das nou weer jammer 😉 maar er is zeker heel veel moois te vinden daar!

 13. goede middag
  Had een vraag over de zinken huisjes .
  Doen jullie ook aan oline bestellen.
  Wat mag een een zinken huisje kosten

  mvg hannie spronk