Kerstshow-verslag! Kijk je ógen uit bij Coppelmans in Nuenen

24

Dames en heren, mag ik u presenteren… één van mijn favoriete kerstshows in heel het land: die bij Tuincentrum Coppelmans! De kerstshow aan de Kapperdoesweg in Nuenen is weer geopend. Wij mochten er bij zijn tijdens de besloten opening (lucky us). In deze blog vind je een uitgebreide foto-impressie én lees je wat er dit jaar allemaal te zien & beleven valt!

De hele kerstshow voor onszelf

Net als eerdere jaren mochten mijn man Robert en ik op de besloten opening aanwezig zijn. We mochten zelfs nog vóór het personeel en familieleden de kerstafdeling zagen naar binnen en hadden de kerstshow dus helemaal voor onszelf! Dat was wel even een pinch me-momentje hoor. Dit is mijn elfde jaar als kerstblogger. En om het vertrouwen te krijgen helemaal alleen in zo’n prachtige omgeving te mogen rondlopen… dan voel je je toch wel even heel erg dankbaar.

Een waterval van lichtjes

Afijn, laten we het maar gauw over die toffe kerstshow hebben. Wat is er allemaal te zien dit jaar? We beginnen met de entree van de show, die weer héél anders is dan eerdere jaren. Er staat een prachtige waterval van licht, dat gereflecteerd wordt in een donker, mysterieus meertje.

Als je op de knop drukt, gaat de muziek spelen en zie je dat de muisjes nog bezig zijn met de opbouw van de kerstshow. That got me thinking: zouden het de muizen zijn die hier ’s nachts de kerstafdeling opbouwen, en is het daarom altijd zo mooi? 😉

Klassieke decoratie & een winterse wereld

Na de sprookjesachtige entree komen we in de eerste kerstkamer. Deze is gevuld met klassieke kerstdecoratie. Rood, groen, goud, ouderwetse kaarsjes in de bomen. Het is hier één en al pure nostalgie.

Daarna komen we in een winterse wereld terecht. Sneeuw, ijs, veel wit en sprankelend zilver. Er staan prachtige besneeuwde bomen vol bevroren versieringen. Om de hoek blijven we nog even in het winterse thema, maar hier is de decoratie al wat warmer. Blauwtinten, bruintinten en amber maken de sfeerpresentaties weer heel anders!

Retro & warm

Vervolgens duiken we de jaren ’70 in. We zien kerstversiering in warme tinten als bruin en amber, en retro-elementjes zoals platenspelers en jukeboxjes in de boom. Deze kamer is warm, sfeervol, knus en gewoon super gezellig.

Net als in alle andere ruimtes, zijn de wanden met ornamentjes en dozen met kerstballen hier superstrak ingedeeld . Zoals ze het zelf zeggen: “er is rust in de rekken”. Het klópt gewoon. De wanden zijn mooi geschilderd, nergens staat rommel. Deze kerstshow is echt een lust voor het oog.

All that sparkles is gold

Voordat we de trap omhoog nemen, zien we al wat van de Bright Luxury trend. Winters wit, maar dan met heel veel luxueus goud erdoor. Dit is glamour, glitter, overdaad. Best wel koel, maar tegelijkertijd ook chique. Deze stijl is een tikkie camp, maar een stuk minder dan hoe het er in de showroom uitzag waar ik de kersttrendvideo’s heb opgenomen. Heel mooi gedaan!

De kerstman op zijn slee

Als we de trap omhoog nemen, zien we nog meer goudkleurige decoraties. Hier is het sfeertje alleen allemaal wat natuurlijker en chiquer. Goud wordt gecombineerd met bruintinten, zwart en groen. Deze hoek van de kerstshow straalt pure klasse uit.

In dezelfde ‘troonzaal’ vinden we trouwens ook nog een traditioneel kerstthema. De kerstman en zijn rendieren zijn van de partij. En hier liggen en hangen decoraties die passen bij de ‘handwerktrend’ en het ‘zelf maken’ dat zo populair is op dit moment.

Romantisch & natuurlijk

Beneden gaat de kerstshow gelukkig nog heel even verder. Er is een hoek met super romantische versieringen, in alle roze-tinten die je maar kunt bedenken. En daarna volgt mijn favoriete ruimte: die met de natuurlijke & bosachtige stijl. Er zijn versieringen in kleuren als groen, amber, bruin en goud. I lóve it. Mijn handen kriebelden om mijn winkelmandje vol te gooien. Wat een prachtige sfeer hangt hier.

Wat vind ik van de kerstshow bij Coppelmans?

Wat ik van deze kerstshow vind? Kijk, smaken verschillen. De één houdt van simpel en ingetogen en wil vooral sfeerpresentaties zien die laagdrempelig zijn. Bomen die je als het ware zó even kunt namaken thuis. De ander houdt juist van overdaad, van vol versierde bomen en van heel veel pracht & praal.

Als ik in een kerstshow rondloop, dan ben ik altijd op zoek naar het laatste. Ik wil geïnspireerd worden, verrast worden. Dingen zien die ik thuis niet zo snel zou kunnen maken. Ik ben altijd op zoek naar dat stukje unieke beleving. En dat kunnen ze bij Tuincentrum Coppelmans in Nuenen gewoon als de beste.

Nog mooier dan vorig jaar

Net als eerdere jaren hangt er in elke hoek van de kerstshow een bijpassende geur. In de roze kamer snuif je mierzoete tonen op, en in de traditionele kamer ruikt het naar klassieke kerst. En ja, ik weet niet hoe ze het voor elkaar gekregen hebben in een jaar waarin een deel van de voorraad nog onderweg is (met dank aan de containercrisis die op dit moment alle tuincentra treft). Maar de kerstshow is zowaar nog mooier dan vorig jaar.

Er is zoveel te zien

Er is zóveel te zien. Zoveel te bewonderen. Mijn grootste issue? Ik heb te veel foto’s om uit te kiezen. Echt! Ik heb er een paar honderd gemaakt, gewoon omdat er zoveel te zien is. Dat maakt het selecteren echt een grote uitdaging. Zijn er nog puntjes van feedback? Honestly, ik kan er nu echt even geen bedenken.

Misschien dat het door al die pracht en praal soms lastig is om door de bomen de ballen te zien. Wat ik daarmee wil zeggen: het niveau is zó hoog, dat maakt het voor sommige mensen wellicht lastig om te bedenken hoe ze de prachtige stijltjes die in de bomen te zien zijn naar iets haalbaars thuis kunnen vertalen.

Ik ga zeker nog een paar keer terug!

Maar zelf heb ik daar echt geen last van. Ik kijk hier elk jaar mijn ogen uit! Hoewel de kerstshow bij Tuincentrum Coppelmans in Nuenen 2021 vanaf nu open is, weet ik dat ze nog niet eens 100% klaar zijn. De komende weken zullen er nog allerhande nieuwe spulletjes binnenkomen die een plekje op de tafels, in de bomen en de rekken zullen krijgen. Ook het kerstbomenbos wordt de komende weken opgebouwd.

De Lemax-afdeling (kersthuisjes) was nog niet helemaal klaar toen wij er waren, daar gaat het team aan verder zodra de huisjes binnen zijn. Vandaar dat je er ook nog geen foto’s van ziet in dit verslag. Maar aangezien ik een onwijze mazzelpik ben en vlakbij Coppelmans woon, ga ik zeker weten nog wel een paar keer terug dit seizoen.

Al is het alleen maar omdat ik veel te veel dingen heb gezien die ik wil kopen (en de kassa’s waren gesloten tijdens de besloten avond, poor me). Dus één van de volgende keren zal ik zeker mijn camera meenemen en een paar fotootjes van de kersthuisjes schieten. Beloofd!

Tuincentrum Coppelmans in Nuenen

De kerstshow van Tuincentrum Coppelmans in Nuenen is nu geopend en blijft open tot het eerste weekend van januari. In December zijn er diverse extra koopavonden. Volg Tuincentrum Coppelmans ook vooral op Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

Tuincentrum Coppelmans Nuenen
Kapperdoesweg 8
5674 AJ Nuenen (Brabant)

Openingstijden
Ma t/m do: 9.30 – 18.00 uur
Vrijdag: 9.30 – 20.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 17.30 uur
Zondag: 10.00 – 17.00 uur

Dit artikel is in samenwerking met Tuincentrum Coppelmans geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

24 reacties

 1. Waaaauw echt super gaaf wat hebben ze dat fantastisch gedaan! Ik heb genoten van je verslag en had het liefst alle paar honderd foto’s willen zien!

 2. Prachtig! Juist dat donkere met de lichtjes aan zorgt voor de juiste sfeer. Gelukkig is er daarnaast de mogelijkheid om de spullen echt goed te bekijken zodat je thuis niet onaangenaam verrast wordt. En dan ook nog eens heerlijk rustig kunnen dwalen in deze setting.

 3. Hallo Saskia
  Wat een mooie foto’s van een prachtige show.
  Smullen van al dat moois
  Wat een bofkont ben jij zeg ,dat je al mocht kijken ,en wij boffen mee .
  Jij gaat er nog een aantal keren naar toe om je winkelmandje te vullen en nog wat foto’s te schieten.
  Gelukkig maar ,want ik woon een beetje ver (Den Helder) maar ik geniet van jouw foto’s.

  • Sharon Willems op

   Wauw wauw wauw, ik vind coppelmans echt by far de mooiste show die er is en als het niet 70 km rijden was zou ik zeker 1x per maand gaan genieten van die geweldige sfeer. Gewoon het hele plaatje klopt bij hun, de sfeerkamers met hun eigen kleurenpalet die tot aan de kleur van de wanden wordt doorgevoerd, de heerlijke geur, de manier hoe alles is uitgestald. Ik verheug me erop om dit jaar weer te mogen gaan

 4. Ingrid van Kaam op

  Hallo Saskia,

  Wat een groot compliment dat jullie als eerste en enigste de kerstshow mochten bekijken. Dat geeft wel aan dat ze jouw verslag hoog in het vaandel hebben staan. En dat ben ik helemaal met ze eens hoor. Ik geniet ook elke keer weer. Thuis zou ik ook niet zo’n overvolle kerstboom willen maar daar is de ruimte dan ook niet naar. Het past bij de grote en hoge ruimtes die ze op zo’n kerstshow hebben. Die sfeerkamers geven een heerlijk warm en kersterig gevoel. Ik ben jaloers dat je er zo dichtbij woont. Voor ons is het altijd nog ruim 100km. Geniet de volgende keer en doe niet gelijk jouw mandje te vol dan kun je nog een keer terug 😀

  Groetjes Ingrid

 5. Wat prachtig jij bent een gelukkig mens dat je dit allemaal zo vroeg mag bekijken,ik geniet met je mee door de mooie foto’s wordt er blij van .

 6. Wat een prachtige show lijkt me dit zeg, niet naast de deur voor mij. Maar wie weet dagje Brabant er zijn vast nog andere leuke dingen te doen.
  Ga je ook weer Advent kalenders laten zien?
  groetjes Coby

 7. Linda Beeftink op

  Wauw, wat een prachtig verslag en een hoop inspiratie. Fijn om op IG de tip te zien dat het goed te bereiken is met het OV.

 8. Clasien Kaethoven op

  Eigenlijk wilde ik niet kijken, ik wil me graag laten verrassen, maar ik kon het toch niet laten. Wij gaan deze week al die kant uit en er zullen meerdere bezoekjes volgen.
  Het is de fijnste en mooiste Coppelmans

 9. Schitterend gedaan zowel tuincentrum als jouw foto’s.
  Geniet er ontzettend van,vooral dat meertje met de lichtjes waterval .Romantisch en mysterieus

 10. Dat ziet er fantastisch uit. Ben er vorig jaar voor het eerst geweest dus misschien dit jaar weer.
  Je foto reportage nodigt enorm uit om te gaan dus wie weet.
  Ben ook benieuwd naar de huisjes dus we wachten af

 11. Wauw, deze kerstshow ga ik zeker bezoeken. Begin november ga ik ook nog naar Intratuin Duiven. Die is al prachtig , maar deze zo te zien op de foto’s ook.

 12. Wat ben ik blij dat je weer mooie foto,s en filmpjes laat zien ,ga beslist kijken ,ben al bij tuincentrum Leurs geweest maar vind het dit jaar minder ,maar ieder zijn ding. Koppelmans in Nuenen kom ik ieder jaar maar ik wacht nog even voor het kerstgevoel. Bedankt dat je weer goed bezig bent ik wacht elke zondag op jou mail.

  groetjes

 13. Gisteren zijn wij naar deze kerstshow geweest (en hebben we meteen ook die andere kerstshow in Nuenen bezocht). Prachtig! Een genot om deze kerstsfeer te beleven. Dat maakt toch een druilerige middag helemaal goed. En nu kijk ik nog eens naar je foto’s en denk “had ik dat ook gezien?”. Want het is gewoon teveel om in één keer in je op te nemen. Conclusie: we moeten nog een keer terug… Erg hè? NOT!

 14. Vandaag Coppelmans bezocht en inderdaad ontzettend mooi! Het enige wat mij echt stoorde is dat t er zo smal is (doordat er veel staat) als t dan drukker is zoals op zaterdag staan overal karren kun je nergens echt op je gemak kijken, dat vond ik erg jammer. Hopelijk mag jij volgend jaar weer bij de besloten opening lopen