Kersttrends 2021 ~ Warm Glow

22

Er zit altijd één trend tussen de stijlen die ik spot bij Kaemingk die net wat meer ingetogen is. Het is meer een woonstijl eigenlijk, met wat prachtige kerstige accenten erin. You guessed it, dat is deze! Heb je zin in een retrotripje naar de jaren ’70 van de vorige eeuw, in kerststyle wel te verstaan? De video hierboven en de blog met foto’s hieronder staan weer voor je klaar!

Chilling & relaxing

De slogan die bij deze retro kersttrend voor 2021 hoort is “Time to chill out with friends and make music”. Nou, dat spreekt mij wel aan. Het kleurenpalet is práchtig. Wolwit, lichtgoud, maar liefst drie soorten bruin (donkerbruin, camel & terra) en een warme grijze tint om de mix af te maken. In deze stijl staat genieten in een warme omgeving centraal. Klinkt goed, toch?

Warm Glow is sowieso een prachtige naam. Ik denk dan aan een haardvuurtje, warme kleuren op de muur, zachte kussentjes en een prachtig versierde kerstboom die staat te shinen als een malle. En ja, dat komt eigenlijk wel overheen met wat we zagen in de showroom van Kaemingk waar al deze foto’s en de video hierboven zijn gemaakt.

Back to the ’70’s baby!

Ik zei het al in het begin van deze blog: deze trend is echt geinspireerd op de ’70’s. Denk aan: retro patroontjes, met ribstof omwikkelde sterren, gezellige vazen met pluimen en andere droogbloemen. Jazeker, droogbloemen zijn nog steeds hartstikke hot, zeker in de vorm van mooie ‘clouds’ boven de tafel of aan het plafond. En omdat het kan, mag er (als je dat leuk vindt) hier en daar een kek panterprintje bij.

Muziek & drankjes

Samen chillen met vrienden en muziek maken is het credo. Nou, dat zie je volop terug in de ornamenten die voor dit thema bedacht en ontworpen zijn door Kaemingk. Erg leuk zijn de muzikale ornamenten die je in dit thema terugvindt. Ik zag o.a. een jukebox, gitaar, langspeelplaat en saxofoon voor in de kerstboom.

Oh, en ook drankornamentjes. Denk aan ginflesjes, whiskyflesjes, wijnflessen, karafjes… het mag allemaal de boom in! Bekijk de video bovenaan deze blog voor meer detailbeelden van deze kerstversieringen.

Waar zijn de versieringen uit deze blog te koop?

De video hierboven en de foto’s in deze blog zijn zoals gezegd allemaal gemaakt in de showroom van kerstdecoratieleverancier Kaemingk. Zij leveren hun prachtige kerstartikelen aan de winkels. Je kent Kaemingk waarschijnlijk wel van de merken Lumineo (kerstverlichting), Everlands (kerstbomen) en Decoris (versiering, zoals kerstballen).

Helaas is deze showroom niet toegankelijk voor het publiek. Yes, ik weet het… ik ben echt een bofkont dat ik hier elk jaar naar toe mag om de kersttrends te spotten. En voor je het vraagt: ik weet ook niet waar de verschillende decoraties die je ziet langskomen in deze blog en video te koop zullen zijn. Dat vertellen ze me echt niet van alle duizenden artikelen die ze verkopen ;-). Dus als je iets leuks ziet, dan wordt het echt dit najaar zelf op kerstjacht gaan!

Wat vind jij van deze kersttrend met warme kleuren?

Ik ben benieuwd: ben jij meer voor warme kleuren in je kerstversiering of ga je toch liever voor sneeuw, koel, fris? Als je een liefhebber van warme tinten bent, dan kun je deze stijl waarschijnlijk wel waarderen, toch? Hoe dan ook: jouw reactie verdient het om gelezen te worden, dus laat hem zeker even achter in de comment-sectie hieronder. Ik hoor graag van je!

En hoewel dit alweer de laatste kersttrendblog én video zijn, abonneer je toch zeker even op mijn YouTube-kanaal. Er komt nog zoveel leuks aan dit jaar qua video’s! Ik zie je graag weer bij de volgende, tot dan :-).

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

22 reacties

 1. Jaa deze trend is leuk! De warme kleuren tijdens kerst zijn toch meer mijn ding als de koele witte kleuren. Leuke dingen gespot dus dat wordt speuren, leuk!

  • Ik hou zelf niet van droogbloemen, maar de rest vind ik wel erg mooi. Lekker warm en sfeervol met die kleuren bij elkaar.

   • Muziek is voor onze oudste zoon bijna net zo belangrijk als zuurstof.
    Dus ik ga op zoek naar de gitaar en hoop dat ze ook nog een bugel in het assortiment hebben.

 2. Ik vond het prachtig
  Dat jukebox-je
  En veel
  Mijn moto : MEER IS BETER
  Vooral in de kerstboom
  Dank je wel voor de mooie filmpjes

 3. Yvon van Heugten Doensen op

  Wow, wat een schitterende trend is dit, hier hou ik van . Ik zag een kerstbal die me aan een kaart doet denken die ik pas gemaakt heb, oké andere kleuren. maar heerlijk deze 70ties stijl.

  Creatieve groet yvon

 4. Dit is een leuke trend, wij hebben soortgelijke kleuren ook gehad 10 jaar geleden. Champagne en bruintinten. Alleen hebben we nooit van die figuren erin, alleen ballen. Het geeft ook een warme sfeer in huis en je kan het makkelijk combineren met een natuurlijke sfeer wat ook veel terugkomt de laatste jaren.

 5. Het is duidelijk.. Mijn zoektocht naar de muziek ornamenten is begonnen!! Dat vind ik toch zo passen bij ons. Fanatiek muziekliefhebbers wat vaak in het middelpunt staat met vrienden en ook met het gezin thuis. Dat mag niet ontbreken in onze boom. Gelukkig heb ik nog even om te zoeken

 6. Ingrid van Kaam op

  Hallo saskia,

  Dit is weel een beetje mijn kersttrend. Maar alleen met ronde ballen.
  Vroeger had ik wel wat ornamenten in de boom Maar ben overgestapt op ballen zonder voorstellingen.
  Maar het ziet er wel heel gezellig uit.

  Groetjes Ingrid

 7. I love retro! Wat een leuke kerstornamenten…
  Ga zeker op zoek naar de warme tinten!
  Leuke video en vraagje, welke kerstnummer was het dat er afgespeeld werd tijdens je filmpje?

 8. Sandrine Belery op

  Ik hou enorm van dit kleurenpalet. Ook de muziekornamenten zijn zeer leuk en geven iets classy en tijdloos. Gecombineerd met net iets meer referentie naar kerst zelf (kerstman, candycanes, elfen, en dergelijke) zie ik dat best bij mij thuis passen!

 9. Jacqueline Pallett op

  Over het geheel genomen ziet dit er warm, uitnodigend en gezellig uit. De muziekinstrumentjes zullen vooral mijn man Nigel aanspreken; als het aan hem lag hing het hele huis er vol mee.(NOT!)

 10. Ik vond de kleuren wel mooi en warm, maar de ornamenten vind ik persoonlijk wat minder, niet zo kerstig. Ieder zijn smaak uiteraard