Dit zijn ze: de Intratuin Kersttrends voor 2021!

29

Alle kersttrendvideo’s staan inmiddels online, maar je hebt nog één blog van me tegoed: die met de Intratuin kersttrends 2021! Want Intratuin is met haar 50+ vestigingen in Nederland en België zó groot, dat ze hun eigen trends & thema’s samenstellen. Dit jaar zijn er zes verschillende kersttrends te ontdekken en ik mag ze je vandaag laten zien.

Kersttends Intratuin 2021

De kerstshows bij Intratuin zijn (vrijwel) overal geopend dus de tijd om inspiratie op te doen, kerstsfeer op te snuiven & te shoppen is aangebroken! Intratuin moedigt je dit jaar aan om de feestmaand te vieren op een manier die bij jou past: dit is jouw kerst, waar je alles doet zoals jij het wil, oftewel: Xmas my way. Ga je voor een perfect gestylde tafel, kies je voor ‘over de top’ verlichting of houd je het juist lekker klein en intiem? It’s all up to you!

Intratuin kersttrends 2021

Kersttrend #1. Soft & Human

Dan is het nu tijd voor de zes verschillende Intratuin kersttrends 2021. We beginnen met een zachte, vrouwelijke en warme stijl die Intratuin ‘Soft & Human’ heeft gedoopt. Ik quote even uit het trendrapport: “De Soft & Human trend staat in het teken van knusheid en gezellige sferen: menselijk contact na een lange tijd van afstand.”

In deze kersttrend voor 2021 staan ronde vormen, zachte kleuren, pasteltekeningen, kashmir en velvet centraal. Hou jij van zachte nude-tinten (met hier en daar een hintje lila) dan is deze stijl wellicht wel een perfecte keuze voor je! Ik vind het een verwarmend, vrouwelijk en kalmerend thema.

Intratuin kersttrends 2021 Intratuin kersttrends 2021

Kersttrend #2. Botanic & Harmonious

Deze tweede trend spreekt mij persoonlijk heel erg aan. ‘Botanic & Harmonious’ gaat terug naar de natuur, even een momentje voor jezelf. “Naast landelijke accessoires speelt groen een belangrijke rol in deze kerststijl. Letterlijk en figuurlijk: planten krijgen een plek naast de kerstboom en de kleur groen is ook in de accessoires bij deze stijl overheersend.”

De nodige kerstglam komt van glanzende decoratieve diertjes, zoals insecten en vogeltjes. Die passen natuurlijk heel goed bij een trend die op de natuur geïnspireerd is en zijn door hun subtiele sparkles ook meteen lekker kerstig. Ik heb ook mooi versierde paddenstoelen en prachtig gedecoreerde kerstballen gespot. Verder matchen volgens Intratuin droogbloemen en dessins met bloemen- en plantenmotiefjes perfect met dit thema.

Intratuin kersttrends 2021

Kersttrend #3. Craft & Reuse

Knutselaars & milieuliefhebbers opgelet: de Craft & Reuse kersttrend van Intratuin voor 2021 zal jullie wellicht aanspreken! “Het draait in deze trend allemaal om structuur, geometrische vormen en gerecyclede materialen – we denken aan onze toekomst. De stijl wordt gekenmerkt door een industrieel karakter en een stoere uitstraling.”

Het kleurenpalet van deze Intratuin kersttrend 2021 is opvallend te noemen: blauw, oker en terra in combinatie met wit (voor een fris accentje). Combineer deze kleuren met stoere ornamenten van bijvoorbeeld leer en matte kerstballen. En pas op: niet te veel tierelantijntjes in dit thema, tipt Intratuin. Want eenvoud is key.

Intratuin kersttrends 2021

Kersttrend #4. Roman & History

Ook Intratuin heeft zich voor Kerst 2021 laten inspireren door de oudheid (net als je hier bij de kersttrend Bright Luxury al zag). Maar wel op een andere manier. “De romantiek van het oude Rome. Marmeren zuilen, gedrapeerde stoffen en beelden van goddelijke adonissen. Alsof de tijd heeft stilgestaan. Deze trend is 100% romantisch.”

Het kleurenpalet is ingetogen: veel wit & grijs en een vleugje roze. Glimmende zilverkleurige accessoires maken de kleurenmix af. Ornamenten die perfect bij deze trend passen zijn bijvoorbeeld torso’s voor in de boom (je weet wel, van die oude witte beelden van heren met een blaadje voor hun kruis). Maar ook glanzende en glimmende witte, roze of zilverkleurige kerstballen.

Intratuin kersttrends 2021

Kersttrend #5. Magic & Miracles

Deze vijfde trend vormt een opvallend contrast met de vorige: deze is juist donker, robuust en stoer. Zwart speelt een belangrijke rol in dit kerstthema. Het wordt gecombineerd met dieppaars en donkerblauw. Ook donkergroen past perfect in dit stijltje.

“Magic & Miracles geeft een wereld vol symboliek weer met aandacht voor de maan en sterren. Het is tijd voor een ode aan de natuur. We stappen een wondere wereld binnen waarbij de fascinatie voor de magie van de natuur centraal staat.”

Intratuin kersttrends 2021

De ornamentjes bij dit thema van de Intratuin Kersttrends 2021 zijn geinspireerd op de natuur. Denk daarbij niet aan insecten en andere dieren, maar ook sterren en manen en andere ornamenten die zo uit de nachthemel lijken te zijn gevallen.

Ik vind dit echt een mooi thema! Niet specifiek voor bij mij thuis, daarvoor is het te donker & industrieel. Met name de manen en sterren spreken me erg aan. Vorig jaar had ik die al in mijn slaapkamer! En stervormige ornamentjes komen dit jaar ook weer terug in mijn eigen kerstversiering.

Intratuin kersttrends 2021

Kersttrend #6. Fire & Ice

En dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste op de lijst van Intratuin Kersttrends 2021: Fire & Ice. Dit is het meest traditionele stijltje ertussen. Het kleurenpalet heeft als thema ‘Never change a winning team’. Oftewel: traditioneel wit, rood & groen!

“Bij de Fire & Ice trend draait het allemaal om het knusse en warme wintergevoel binnen in tegenstelling tot de (ijs)koude en onvoorspelbare natuur buiten. Kerst zoals Kerst hoort te zijn, een simpel geluksgevoel.” En dat hoeft volgens Intratuin echt niet ‘standaard’ of ouderwets te zijn.

Je mag er gerust je eigen draai aan geven. Bijvoorbeeld door de klassieke piek te verwisselen voor een mooie ster of sneeuwvlok. Ha, daar kan ik me wel in vinden (lees deze blog maar eens ;-)).

Overigens vind ik het super leuk om de groen-bruin-rode plaid op twee foto’s hieronder te zien: die heb ik toevallig vorige week gekocht bij Intratuin Duiven! Ben ik zowaar per ongeluk helemaal on trend…

Intratuin kersttrends 2021

Intratuin Kersttrends 2021: wat is jouw favoriet?

Ik vind het ieder jaar zó leuk om te zien wat Intratuin voor prachtige thema’s voor ons heeft bedacht. Ze steken zoveel werk en tijd in het samenstellen & fotograferen van de trends. En dat wordt – in elk geval door mij – heel erg gewaardeerd. De Intratuin Kersttrends 2021 zijn zoals je gezien hebt lekker divers. Van super zacht en romantisch tot stoer en donker.

Er zit voor ieder wat wils tussen. En dat leidt natuurlijk tot de vraag der vragen: welke van deze Intratuin kersttrends spreekt jou het meeste aan? Is het het traditionele thema? Of kies je toch voor één van de meer modernere stijltjes? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

De foto’s in deze blog zijn allemaal van Intratuin en gemaakt door fotograaf Louis Lemaire. De quotes komen uit het Intratuin Kerst trendrapport 2021.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

29 reacties

 1. Maggiedeo@hotmail.com op

  Welke kerst trend ik het leukst/mooist vind….. Moeilijk kiezen…… Ze hebben allemaal wel wat maar denk dat 3 en 5 mij het minst aanspreken.
  Binnenkort naar intratuin om alle stijlen uitgebreid te bekijken
  Dankjewel voor je blog, kijk er altijd naar uit!!

 2. Ik vind niet 1 trend volledig mooi… Wel aparte onderdelen uit de diverse trends. Lekker combineren dus. En die etagère uit de laatste trend…. Die staat dus bij deze op mijn lijst. Hoe mooi!

 3. Bij de eerste twee stijlen spreekt het decor waarin ze geëtaleerd worden me het meeste aan. De oude muurtjes, tegels en ramen met roeden. Verder zie ik bij elke stijl wel een kerstbal die me aanspreekt en te strakke ornamenten waar ik persoonlijk dan niets bij voel (zo’n goudkleurig metalen kerstboom bij Roman & History). Ach, en dan dat schattige hondje in een mandje bij de eerste trend. De dieren hebben ook goed hun best gedaan!

 4. Wat een mooie kersttrends. Ik denk zelf dat nummer 6 mij het meeste aanspreekt. Maar eigenlijk vind ik het allemaal wel wat hebben.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

 5. Prachtig allemaal, maar als ik echt moet kiezen, dan nr 4, wel wat met gouden toevoegingen, kom helemaal in de stemming met jou foto ‘s, gr Ing

 6. Mijn favoriete is trend nr. 6 fire & ice, dus het traditionele. Ik heb al allerlei stijlen gehad waaronder pastel en alles in wit, maar het traditionele geeft me het echte kerst gevoel. Dus daar ben ik vorig jaar weer mee begonnen. Ik koop ieder jaar wat bij in verschillende vormen en materialen zodat het speels is. Ik heb dit jaar ook een kerst trein gekocht, daar word ik gewoon erg blij van. Kan niet wachten om te beginnen met alles te decoreren 🙂

 7. ik heb zelf bruin, goud en zachtrose in de boom. Verder hou ik enorm van retro ornamenten etc. dus voor mij misschien de eerste trend maar ik vind heel veel mooi hoor

 8. Magic & Miracles heeft absoluut mijn voorkeur omdat wij blauw met wit hebben en blauw hier veel in voorkomt. Behalve dat is de link met de natuur mij op het lijf geschreven. Met de zoon van mijn vriend ga ik elk jaar weer gezellig kerstinkopen doen en de intratuin staat zeker op ons lijstje!

 9. Natuurlijk Craft en Reuse en magic en miracles, want in beide zit blauw. haha, ik heb al vanaf 1986 kerst met blauw, varieer het wel met of goud of zilver, of precies wat ik dat jaar wil.

  Creatiebe groet Yvon

 10. Hoi Saskia,

  Fire & Ice is toch wel mijn favoriet, maar er zitten bij elke stijl wel een paar dingen bij die ik mooi vind.
  Bij Roman & History zit er bijvoorbeeld een heel mooie en gezellige kerstdecoratie op het raam, die kan ook bij Fire & Ice.
  Het leukste voor mij is vooral het combineren van verschillende stijlen als het maar niet rommelig wordt, daar kan ik niet tegen!.
  Groetjes Marijke.

 11. Trend 1 & 2 spreken me het meest aan qua sfeer en kleuren! Al heb ik van ieder thema wel iets wat ik mooi vind. Binnenkort maar even een bezoekje brengen aan de Intratuin…

 12. Fire & Ice wordt het dit jaar. Heel traditioneel en klassiek maar daar had ik na vorig jaar (donkerblauw, mintgroen, zilver) wel weer een keer zin in.
  Ik ga snel bij Intratuin in het dorp kijken voor wat leuke aanvullingen in mijn collectie.

  • Wat een mooie themas. Uit elk thema is er wel iets wat ik leuk vind. Als ik dqn echt 1tje moet kiezen, dan zou ik zeggen: Botanic & Harmonious

 13. Wat een mooie themas. Uit elk thema is er wel iets wat ik leuk vind. Als ik dqn echt 1tje moet kiezen, dan zou ik zeggen: Botanic & Harmonious

 14. Ik zie in een van de foto’s van Roman & History een mini David (standbeeld) hangen in de boom, die moet ik hebben haha! Heb de website van intratuin al afgespeurd, maar wellicht ben ik nog wat te vroeg, ik zal binnenkort even langs de lokale Intratuin gaan. Want als Italie lover (heb er net ook een aantal maanden gewoond) moet en zal deze aankomende kerst in m’n boom hangen XD

  Trend 3 & 5 vind ik het minst, maar de rest is echt prachtig!

 15. Ik ben zelf nog steeds van de winterkleuren wit, lichtblauw en zilver, glas ook. En daarnaast toch rood met groen, al heb ik dat alleen in het kerstservies. De schaal met blauwe ballen vind ik prachtig. De etagere is geweldig. De trap vind ik een leuk idee. Maar dat hele donkere is niet mijn smaak. Dus eigenlijk uit alles mijn eigen favoriete kleuren halen, wit, blauw en zilver……

 16. Vier en zeker zes zijn mijn. Favorieten . Vorige 2 jaar roze en. U weer terug naar traditional rood met zilver en Schotse strikjes