Recept | Gevulde eieren, maar dan in kerststijl

6

Deviled eggs, but make them christmassy! Oftewel – vrij vertaald in het Nederlands – gevulde eieren, maar dan kerstig! Dat was althans mijn plan. En ik denk dat het wel redelijk gelukt is, haha. Deze gevulde eitjes zijn licht groen en hebben een decoratie die een tikkie weg heeft van een hulsttakje. Ja, ik geef toe, je moet een beetje fantasie hebben om het te zien ;-). Maar lekker zijn ze zeker! Hieronder lees je hoe je ze maakt.

Gevulde eieren voor Kerst

Gewone gevulde eieren zijn natuurlijk al super lekker, maar niet heel erg echt kerstig. Ik wilde ze groen maken! Ik zag op Pinterest allerlei gifgroene varianten langskomen, waarvoor kleurstof is gebruikt. Maar dat vond ik er toch niet zo aanlokkelijk uitzien. Dus besloot ik het mengsel te ‘kleuren’ met avocado. En op één of andere manier ging ik toen met de smaken vanzelf richting Mexicaans haha. Dus ja, deze eitjes smaken een beetje naar guacamole! 🙂

gevulde eieren kerst

Ingrediënten

Wat heb je nodig om deze kerstige gevulde eieren te maken? Zorg dat je het volgende in huis hebt voor 12 stuks:

 • 6 eieren
 • 1 avocado
 • 2 eetlepels mayonaise
 • 3 theelepels limoensap
 • Halve theelepel komijnzaad
 • Snufje cayennepeper (naar smaak)
 • 2 takjes koriander fijngehakt + extra blaadjes (of bladpeterselie)
 • Klein stukkje rode paprika / stuk tomaat
 • Peper & zout

Hoe maak je de kerstige gevulde eieren?

 1. Prik de eieren aan de onderkant in en kook ze in een eierkoker of pannetje tot ze hard gekookt zijn
 2. Laat de eieren schrikken in koud water, laat ze even afkoelen en pel ze. Snijd ze in de lengte doormidden.
 3. Haal het eigeel uit de eieren en doe het in een kom. Meng met de avocado, het limoensap, de mayonaise, het komijnzaad, cayennepeper en de fijngehakte koriander (of peterselie). Roer dit mengsel vervolgens goed door elkaar en proef. Breng op smaak met peper & zout.
 4. Je kunt het mengsel natuurlijk in een spuitzak met spuitmondje doen en opspuiten als je van dat soort dingen houdt. Ik ben meer van de rustieke gevulde eitjes en heb de eiwit-helften met twee kleine lepeltjes gevuld.
 5. Snijd een klein stukje rode paprika in ieniemienie blokjes. Pluk wat blaadjes koriander (of peterselie) en decoreer alle eitjes met één of twee blaadjes en drie blokjes rode paprika. In plaats van rode paprika kun je ook stukjes tomaat gebruiken. Garneer met wat peper en eventueel wat paprikapoeder of cayennepoeder (als je van pittig houdt).

Gevulde eieren voor Kerst maken

Dat was het! Een super simpel receptje, al is het best wat gepriegel met die kleine stukjes paprika (want ze moeten écht heel tiny zijn). Ik vond de smaak van de paprika echt wat toevoegen aan het gevulde eitje. Het is lekker fris en knapperig. Maar met tomaat is het vast ook lekker. Mocht je deze gevulde eieren voor kerst gemaakt hebben, laat je dan even weten hoe je ze vond smaken?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

6 reacties

 1. Kun je de koriander in zijn geheel vervangen voor de bladpeterselie? Heerlijk lijkt me dit recept maar geen koriander liefhebbers hier haha.

 2. Hai Saskia,
  De verrukkelijke recepten Limoncello drankjes, Sgroppino ijsdessert en de warme fruitdessert met citroencrème ga ik vast en zeker uitproberen. Bedankt voor de tips en je hoort t.z.t. van me of het goed heeft gesmaakt!